Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi
Akkor leütöm. Üdv
Tegnap viszont váratlanul kiírta, hogy töltve 100%! Tudtok logikus magyarázatot? (Ugyanis előtte nem csak a Windows szerint volt 0%, hanem a BIOS szerint is (ami így reklamált is).)
Van 1 fujitsu lifebook laptopom. Elszállt benne egy ram. Nem is ez az érdekes, hanem azóta a BIOS jelszót kér. Elvittem a szervízbe, azt mondta a szaki, hiába szedték ki az elemet, akkor is. Valami olyasmit pengetett, hogy a bios IC-vel kell valamit csinálni. Namost. 1., Nem lehet, hogy az elemen kívül még van benne valami kondenzátor ? 2., Bios frissítés nem oldja meg a gondot ?
Érdekes hiba ilyennel nem találkoztam még. Nincs valami picike kapcsoló az alaplapján vagy kis jumper rész? Avval tudod teljesen nullázni a biost mint a nagy gépeknél. Amikor nem válik be az elemes móka ezt szoktuk. A kis elemet mikor kiveszed ugye akkor az akksit is kiveszed? Tipp: kiselemet kiveszed meg az akksit is eltávolítod 1-2szer nyomd meg a bekapcs gombot hogy mindenhonann elvigye a megmaradt delejt hátha.
Ha ilyen egyszerű lenne kiütni a jelszóvédelmet, akkor lenne az egésznek értelme? Szerintem még a bios frissítés sem tünteti el. Vagy jelszó nélkül nem tudsz frissíteni, de a lényeg ugyanaz.
Üdv!
Szerintem MikulaSan-nak van igaza. De ha nem működik marad a kolmplett bio IC csere gyári tartalommal.
Nekem eddig 9 lapból 9 nél sikerült.. Régebben öcsém miatt szükség volt rá.
Mivel megy a tok, tuti jó hideg resetnek ahogy mondtad! (Én is a haver 3 éves fia miatt csináltam így.)
Van ez a laposom. Kettő van belőle egy jó meg egy rossz. Ma azt próbáltam, hogy a kettő között csereberéltem az alkatrészeket. A jóban minden periféria működik, akármelyik gépből van. Ezért arra gondoltam, hogy a rossz alaplapja hibás. Szétszedtem és a fedél kapcsoló környékét mértem. Nem találtam hibát, viszont az asztalon szétborítva elindult a rossz gép. Ezen fellelkesülve összeraktam és megint nem működött. A hibajelenség az, hogy bekapcsolás után a LED-ek világítanak ventilátor felpörög leáll és ha úgy hagyom idővel újra indul. Viszont a képernyő nem megy. Ha beledugok külsőt az sem. Van ötletetek mit mérjek javítsak?
Ez a jelenség nagyon BGA-ra hasonlít, szerintem sokat nem tudsz vele kezdeni.
Gondolom megmozgattad az alaplapot és akkor jó volt, most, hogy bent van fixen a helyén már nem érintkezik rendesen.
Holnap újra szétszedem, megnézem megy-e. Összerakva próbáltam tekergetni, a hozzáférhető IC-ket nyomkodni, de nem hozott változást.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
Üdv : Van egy notim HP 6000, de sajna csak ezt a hangot adja.
Szerintetek milehet a baj. Telo val csináltam. Köszi.
Köszi. Mit lehet vele kezdeni, tán bga csere. Mert anyit nem ér, inkább masik main lap.
Van benne videokártya, először vedd ki és próbáld meg az alaplapi VGA -val.
Éppen az hogy lepróbaltam külső moncsival de semmi, besem kapcsolja.
Se a sajat kijelző ét.
A HP 6000 asztali gép, fekvő small-form kivitelű, úgyhogy nem jót néztem, nem a teljes tipust adtad meg. A lényegen nem változtat, sok minden lehet a hiba oka. Hiányzó feszültség, hibás chip, hajszálrepedés az alaplapon, de akár a memória modul is lehet hibás, vagy kimelegedett a chip, stb...
Hello!
Addot egy Asus X51R laptop. Jelenleg egy Intel Celeron M520 egy magos cpu van benne. Viszont ezt a gépet szerelték még nagyob processzoral is Bővebben: Link. Egy fórumon olvastam, hogy ebbe a modelbe beletették a Core 2 Duo T7500 processzort amit a gép adatlapja nem említ, de tökéletesen működik vele. Szerintetek vegyem meg bele ezt a processzort, vagy tudnátok ajánlani valami másat aminek jó az ár/érték aránya? A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Nem konkrétan ide tartozik de hátha valakinek van ötlete. Adott egy Gigabyte GA-Z77X-UD3H dual bios-os alaplap. Mindkét bios chip alatt van visszajelző LED. A hibajelenség: a lap indulna, M bios led kigyullad, gondolkozik, majd a led elalszik és nyúl a lap a B bioshoz egy pillanatra. A led-je felvillan elalszik proci venti leáll. 2-3 másodperc mulva a lap ujraindul, most a B biossal kezdi led kigyullad világit, kis gondolkozás majd led elalszik és a lap nyúl az M bioshoz egy pillanatra. Led-je kigyullad elalszik lap leáll majd kezdi előlről az egészet. A biosokat kivettem kiolvastam, de eltérőek, valószínű egy sikertelen BIOS frissítés történhetett. Sajnos az én programozóm helytelenül azonosítja a BIOS chipet de a kiolvasás működik, viszont sem törölni sem programozni nem tudom. CH341A tipusú USB-s programozóm van, a bios chip típusa: MX25l6406E. Két kérdés lenne: Hogyan mivel tudnám újraprogramozni a BIOS chipeket? A leírás alapján jól gondolom hogy BIOS hibás a lap?
Meg próbáltad a mentéseket összehasonlítani gyári verziókkal?
Zárd rövidre a 4-7 lábait (#HOLD-GND) a fő ICnek, és úgy indítsd. Ekkor a B-vel fog kezdeni, hátha... Ha elindulna, bontsd a rövidzárat, majd ő automatikusan átprogramozza B-ről M-et. Ha van hasonló alaplapod, át lehetne tenni az egyik ICt a B pozíciójába, és ott felprogramozni QFlash -el talán.
Talán itt olvass utána.
Nem még nem hasonlítottam össze de ez jó ötlet, hátha lesz egy támpontomm mi volt benne. Bár sok esélyt nem látok rá mert a leírásodban lévő tippeket és minden mást is kipróbáltam már de csak annyi történik amit előzőleg is leirtam. Sanszos hogy mindkét bios chip tartalma hibás.Sajnos nincs hasonlo lapom még sosem foglalkoztam alaplappal ezzel is csak azért mert ajándékba kaptam és korszerűbb mint a sajátom, így megmenteném magamnak.
Köszönöm, sajnos ezen is túl vagyok már. Ami csak létezik a témában azt mindent elolvastam.
Viszont rájöttem hogy miért nem sikerült programozni a gyári chipeket, leírom hátha segit másnak is aki ilyen programozót használ. 1. Nagyon jó kontaktus kell a programozó adapter és a chip között. (mivel nem volt 200mil-es adapterem szimplán egy próbanyákra fogattam fel és ruhacsipesszel rögzitettem a chipet. Ezért nem tudtam törölni programozni a chipet.Ezt a próbanyákot adták a programozóhoz. A chip felforrasztása után már ment a törlés programozás csak utóbbi hibásan) 2. az MX25L6406e valamiért nem szereti a standard? feszültségeket. Ezért az adapter 1-2-6 lábait egy 1Kohmos ellenállással, az 5. lábat egy 560ohmos ellenállással földre húztam. Igy sikerült a chip tápfeszültségét illetve a programozó feszültségeket arra az értékre csökkenteni amin már hibátlanul lefutott a programozás.
A rejtély sajnos bonyolódik tovább. A hibátlanul beprogramozott chipet visszaforrasztottam az alaplapba a backup bios helyére.
Viszont a main bios chipet csak olvasni tudom sem törölni sem programozni nem sikerül. Lehet hogy hibás? A programozó pedig kiolvassa a chip adatait paramétereit és olvasni is tudom. Jobb ötletem nem lévén visszaforrasztottam ezt is az alaplapba remélve hogy a B biosról indulva majd helyrehozza ezt. De..... Sajnos a hibajelenség mit sem változott ugyanaz a végtelen ciklus és váltogatás a biosok között. Az alaplapon van egy kapcsoló amivel ki lehet választani honnan boot-oljon a lap, de hiába kapcsolom bárhová... mint ha ott sem lenne. Időközben észrevettem egy vezeték elégést a lapon a +12V os ágban ami egy egyik sys fan venti csatlakozóhoz megy. Lehet hogy van más baja is a lapnak? ötlet?
Letöltöttem az elérhető összes bios-t a gyártó oldaláról. Összehasonlitottam a két kiolvasott mentéssel... egyikkel sem azonos, több száz soros eltérések vannak.
Hibás lenne mindkét bios chip?
Itt megvan a rajza, csak körülményes regisztrálni: Bővebben: Link
Szia, 24Cxx -eket kellett irkálnom mostanában, hát volt pár amelyik törlés után már nem volt írható... Amit látsz, azzal nincsen gond, csak a belső vezető sávokkal, amiből van jó pár.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |