Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Sok vita volt ebből régebben ezért most kipróbáltam mindkettőn. Az 5-ös és a 6-os esetében is ugyanúgy működik. Megnyitod az egyiket, kijelölöd az egészet jobb egérgombbal majd jobb klikk másolás, tehát kiteszed a windows vágólapjára. Aztán a megnyitás ikonnal megnyitod a másikat, ekkor a régit be fogja zárni de ez nem baj, megkérdi hogy akarod-e menteni, nem akarod.
Tehát ott lesz előtted a másik. Itt nagyobbra veszed a szélességet vagy a magasságot hogy férjen el mellette az előző, majd szintén jobb klikk és beillesztés, és már teszi is be az előzőt. Nyilván egyben, tehát utána szét kell lakatolni. Gyakorlatilag egy mezei másolás/beillesztés dolog, csak nem a programon belül hanem ugyanúgy a windows intézi mint mondjuk egy szövegszerkesztés során. Tehát nincs szükség hókuszpókuszra meg makróként történő mentésre mint ahogy azt némelyek leírták.
ktamas66 mondja a tutit, még arra a hókuszpókuszra sincs szükség amit Te mondasz!
Az pont ugyanaz mint amit én mondtam, csak én nem nyitottam hozzá új munkalapot.
Ha egy copy - paste hókuszpókusz, akkor vajon mi a többi ?
Nem akarok vitázni, mindenki úgy csinálja ahogy akarja, de szerintem a beimportálás a jobb módja ennek a feladatnak.
Én sem a vita kedvéért írtam, ezért nem is kérem, hogy indokold meg a feltételezésedet
Nevesített válasz helyett, mindenkinek!
Az SL ben kiadott másol/Copy parancs nem tesz semmit a vágólapra. Azt onnan nem lehet másik programba beilleszteni. Nem is aktív a beilleszt menüpont. Ez a funkció egy panelen, pontosabban egy megnyitott panelcsoporton belül érvényes, azok közt lehet így másolgatni. Ha külön megnyitjuk a program egy másik példányát, akkor oda ilyen módszerrel nem lehet átvinni. Véleményem szerint, az ideiglenes makróként való mentés a jó megoldás, amit szétlakatolás után szabadon lehet macerálni.
Elég érdekeseket írsz, mert én szinte mindig a copy/paste megoldást használom. Csak annyi a titka, hogy a Sprint Layoutot nem szabad közben bezárni, de nem kell azonosnak lenni a panelcsoportnak sem. Ha készítek egy "új panelt" abba is simán működik a beillesztés egy másik nyáktervből. Ha új panelt akarok készíteni, akkor miért kéne új layout ablakot nyitni?
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
A fotó magáért beszél. Talán eltérő környezetben más a helyzet, de nálam (ez 3 külön helyet és konfigurációt jelent), sehol nem működik.
Félreértesz. Te nyitsz egy új Sprint Layoutot. Én csak egy új paneltervet.
Igen, azon belül simán megy, éppen arra van kitalálva. Egy új boardra kényelmesen lehet így másolgatni. De oda nem a vágólapról kerül be (mint ahogy azt Ge_Lee állítja), hanem a program maga teszi el valahová. A vágólap üres, nézd meg ha gondolod.
Ezt aláírom. Nem is állítottam, hogy a vágólap is játszik a folyamatban, nem is ellenőriztem soha. Csak arról beszélek, hogy nekem így kényelmesebb, mint makróként meneni. Így is van annyi makró, hogy elég lassan indul el a beolvasásuk miatt a progi, és nem szeretném még tovább lassítani. Persze lehet utólag törölni őket, de egy kiadósabb munka végeztével ez nem biztos, hogy megtörténik.
Szia! A lakat ikonos tökéletesen működik, nem is akarom ragozni tovább. nem variálok tovább így nekem tökéletes.
Elég nehéz ilyenkor az embernek megállni hogy ne írjon valami nagyon csúnyát. Ha nem a vágólapról kerül visszaillesztésre, akkor mégis honnan a búbánatból tudom a kivágott nyákdarabot beilleszteni a frissen megnyitott szövegszerkesztőbe egy sima jobb klikk/beillesztéssel, ráadásul a sprint bezárása után fél órával?
Nálam a vágólap üres, ne rugózz ezen, fogadd el tényként. A mellékletem magáért beszél. Sőt, megkérdeztem pár embert, akiket ismerek, és tudom, hogy SL-t használnak, hogy ők is próbálják ki. Az enyémhez hasonlóan működnek ők is. Azaz üres a vágólap, és inaktív a beilleszt parancs (hiszen nincs mit beilleszteni).
Ha nálad nem ez a helyzet, akkor ott valamilyen huncutság van.
És a magyarítás hibára mit tudtok mondani?
Érdekes, mert nekem a Sprintlayout 6.0 (Gb verzió) -ból másolt (copyzott) nyáktervet nem lehet bemásolni a Word-be. Ahogy elnézem, a vágólapról bemásolt nyákterved képként lett beillesztve, és így szerepel nálad !!! Onnan csak esetleg képként tudod visszamásolni, de megkérdőjelezem az eleve másolást Word-be!!! - tehát marad az import, vagy makróként elmenteni, vagy ugyanabban a *.lay fileban egy újabb "board", mert itt így működik a másolás parancs!
Engem az teljesen hidegen hagy hogy mit kérdőjelezel meg, mert működik. Videót nem fogok csinálni róla, de itt van a folyamat képekben. A vágólapra teszi, máshova nem is tudja, és mint már azt mutattam, onnan be tudom illeszteni a szövegszerkesztőbe is, és vissza a sprintbe is. Lehet hogy a nálad lévő verzióval nem működik, de arról én nem tehetek.
Szerintem ez nem hivatalos verzió ...
Ez így működik, ezt nem is vitatta senki, de nem ezt írtad! Ha kijelölöm és másolom, nyitok egy új lapot anélkül, hogy az SP-t bezárnám akkor be tudom illeszteni, de ha bezárom az SP-t és újra megnyitom akkor már nem aktív a beillesztés nálam sem, bár én eredeti angol verziót használok.
Úgy nálam is működik, de két *lay file külön-külön megnyitása után egyikből a másikba az nem megy ...
Úgy talán rajta kívül senkinek sem....
Most is mindent kipróbáltam, de nem működik, ahogy ő leírta, még Word-be sem tudom beilleszteni úgy, ahogy itt bemutatta ... (nálam is angol verzió van)
Kíváncsi típus vagyok, ezért kipróbáltam 4 különböző vágólap kezelő progit. Egyikben sem jelenik meg, miközben más forrásokból copyzott allományok láthatók bennük.
Nekem működik a vágólapon keresztül.
Igen! Ez így működik. Mindjárt csinálok belőle videót.
Így, a programból megnyitva egy másik fájlt, nekem is működik. Sőt ha megnyitás helyett egy új panelt kérek, arra is ráhúzható az előzőleg kijelölt panelrészlet.
De ezt a World-be nem tudom beilleszteni, és a vágólapon sincs semmi. A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
De csak a programon belül működik. Hiszen vektorgrafikáról van szó.
Igen. Az okozza a félreértést, hogy belekevertük a vágólapot. Egy futó program alatt, jól használható a beillesztés, akár a board-ok között, akár egy board-on belül.
De ha megnyitok egy másik SL-t is párhuzamosan, akkor a két nyitott program között nincs átjárhatóság a másol-beilleszt módszerrel. (Csak mint érdekesség kérdezem, hogy Ge_Lee képein miért nincs "kivágás" parancs, ami nálam az angolban van?) |
Bejelentkezés
Hirdetés |