Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektroncső

Témaindító: NBalage, idő: Aug 28, 2005
Lapozás: OK   107 / 139
(#) _BiG_ válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Ipari felhasználásra szánták ezeket a csöveket, ritkábban kellett cserélni és üzembiztosabbak voltak. Ezt jelöli a típusjelzés is, mert nem EL130, hanem E130L. A speciális feladatra szánt csöveknél a jelölésben az elektródarendszert jelölő betű a végére vándorol.
(#) pucuka válasza havranarpi hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

A Siemens csőkatalógus szerint ajánlott felhasználás:
A kis belső ellenállás miatt alkalmas ellenütemű, szélessávú, katóderősítőnek, mint vasnélküli végerősítőnek, valamint elektronikus szabályzású tápegységekbe.
Minőségi jellemzők:
hosszú élettartam, magas megbízhatóság, ütés, rázásállóság, fűtőszál impulzus állóság.
(#) kissattila88 hozzászólása Dec 18, 2016 /

EZ 80 csövet hogy kell be kotni hany amperig lehet terhelni?
(#) GPeti1977 válasza kissattila88 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

EZ80
Itt a katalógus, 90mA-t ír.
(#) Beela07 hozzászólása Dec 29, 2016 /

Sziasztok!
A tegnapi beszerző körút eredménye.

DSCN0135.JPG

(#) Sebi válasza Beela07 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Szép készlet! Van még hely a lakásban?
(#) Beela07 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Már a gardrób is kezd kicsi lenni!
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) _BiG_ válasza Beela07 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Na, én most erősen irigyellek, vedd tudomásul
(#) Beela07 válasza _BiG_ hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Igen is!
Köszönöm.
(#) ticseboy válasza Beela07 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Hol vannak ezek a beszerzőutak? Mert Győr környékén nincsenek ilyenek!((
(#) Sebi válasza kisgeri hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Igen, azonos a két típus.

129_0001.GIF

(#) Beela07 hozzászólása Jan 8, 2017 /

Ha már elektroncsövet gyűjtök építettem 1 TESLA tekercset. Nem tökéletes még de arra jó amiért építettem.
(#) havranarpi hozzászólása Jan 12, 2017 /

Szép napot mindenkinek !
Egy kis kérdés amit észrevettem két azonos típusú cső között, pontosan az E130L-nél.
Ugyan azon Tungsram gyártmányok viszont egy pár E130L típusmegjelölés után van egy kis csillag (*) ezzel pontosan mit is akartak jelölni?
(#) _BiG_ válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 12, 2017 /

Talán(!) olyasmit, hogy nagyobb meredekségű. Talán. Konkrét mérést végezz el és vesd össze az általános jellemzőket bemutató adatlappal. Vagy kérdezd meg a Puskás-börzén rendszeresen megjelenő Mészáros Sanyi bácsit, aki a Tungsram főmérnöke volt.

Amúgy, ha egy Tungsram cső alján a csőfejen kis piros négyzetet látsz, az azt jelenti, hogy paramétereit tekintve a selejt kategória, bár működik, de nem felel meg az adatlapon elvártaknak. Persze bezúzni drága, olcsón árulták amatőröknek. Ezt Sanyi bácsitól hallottam.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2017
(#) havranarpi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 12, 2017 /

Piros négyzetes csővel már találkoztam nem is eggyel és nagy részük mind tápegységekből egyenirányítóként szolgált.

Tápegységben kevesebb vizet zavar, ha nem olyan jó a cső
(#) havranarpi válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 12, 2017 /

Előző oldalon van egy bejegyzésem , ott is pont látszik a csillag a típus szám után.

De hiába látszik, nekem csak tippem van. Mérned, konklúziót alkotnod - netán utánajárnod - neked kell.
(#) silent15 válasza havranarpi hozzászólására (») Jan 13, 2017 /

A piros négyzetes, sárga háromszög stb. ha jól emlékszem Sanyi bácsi azt mondta rá, hogy azokat tartották meg belföldre (rosszabb minőség volt), a simát pedig küldték exportra. Csillagos jelölés nekem katonai csövön van, ott nem hinném hogy selejtre utalna, tényleg valószínű, hogy valami jobb paraméterezésre utalhat. Érdemes lenne tényleg kimérni.
(#) küzmös Gergely válasza silent15 hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

így igaz.. A kommersz elektroncsöveket így kategorizálták. TV, és rádiócsövek tömkelege. Katonai célokra, és külföldre már nem felelt meg, de a köznép szórakoztatására kifogástalan.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017

P1110847.JPG

(#) Beela07 hozzászólása Jan 15, 2017 /

A héten ezeket a csöveket sikerült beszerezni.

IMG_4034.JPG

(#) tsab hozzászólása Jan 18, 2017 /

Sziasztok!
Találtam egy pár csövet szülők pincéében. Szeretném megtudni, hogy mire lehet használni ezeket?

Lista:
PCL86; PY83; PC780; PCF201; PCC189; PCL84; PL81; ECL80; PCF200;

Üdv.
(#) vargaf válasza tsab hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

A megoldás egyszerű, beírod a keresőbe és láss csodát:
PCL86
A többit már Te is tudod ( ha meg akarod tudni ).
(#) tsab válasza vargaf hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Pontatlan volt a kérdés. Tudom mire jó egy elektroncső, de olyanra gondoltam, hogy melyikből mit érdemes csinálni, ill. olvastam olyanokat, hogy esetenként összemérik őket. Van- e közte érdekesebb? Ilyenekre. Mit kellene nézni rajta, hogy megtudjam jó-e?
(#) vargaf válasza tsab hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

A linkek közt van olyan ahol az alkalmazás és a mérés is rajt van.
(#) granpa válasza tsab hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Először megméred, jó-e a fűtésük. (Katalógusból lábkiosztás) Ha jók, építhető belőlük akár 4 db. kis SE. Sajnos egyik végcső sem páros, hogy PP-t is lehetne (ebben az esetben kellene/lehetne párba mérni). Kérdés persze, mennyire használtak. Emissziót kellene mérni (csőmérővel).
(#) tsab válasza granpa hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Idézet:
„Emissziót kellene mérni (csőmérővel).”
Gondolom ha nincs ilyen mérő kéznél, ez nem egy egyszerű történet.

Köszönöm a válaszokat.
(#) szikorapéter hozzászólása Jan 18, 2017 /

Sziasztok. Hoztam vidikon csöveket (pontosabban : Heimann 2255 Resistron (vidikon) ) és arra volnék kíváncsi hogy lehet őket valamire használni ?
(#) granpa válasza tsab hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Azért össze lehet állítani egy egyszerű mérőt (nem kell minden jellemzőt, meg nagyon pontosan mérni). Ha nem kell sok csövet méregetni, érdemes összerakni. Valahol a témában/rajzok közt megleled. Egyszerű emissziómérő a neve azt hiszem. Börzén szokott lenni 1-2 embernél, ott lemérhetőek.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2017
(#) pucuka válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 18, 2017 /

Arra,amire készült. Képfelvevő. De ehhez kell az eltérítőrendszer, szinkrongenerátor, vídeó erősítő.
Kb. annyit ér mint egy kopasz tv képcső.
Következő: »»   107 / 139
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem