Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi, ahogy néztem a kazettaajtót nagyítóval, valóban így jön le logikusan, de nekem két kézzel sem sikerült, nemhogy eggyel. Az biztos hogy ez a jó levétel, nem az ahogy a manualban írják. Köszönöm még egyszer.
Igazán nincs mit!
Nekem RS-B765 van,ha igaz,a mechanika mindkettőben azonos vagy legalábbis nagyon hasonló,azon is így jön le az ajtó eleje.
Mennyire kell erősen felfele húzni? Nekem meg sem mozdul, félek hogy eltörik alul az a fül, ami alul van, oldalról látszik.
Az is lehet, régebben megsérült levételekor és ráragasztották...
Köszi a válaszod, megnéztem már az elején azt is. Optikai van benne. Tisztítottam stb. de nem változott. Röhej, vettem egy másikat is olcsón donornak dettó ugyanaz a jelenség! Nagyon ritkán végig megy egy kazi.
Mérd ki, szkóppal jól látható impulzusokat kell látnod.
DC méréssel is ellenőrizhető, 0 és közel 5V-ot mérhetsz tranzisztor kollektorán. Ha kisebb a feszültség bizonytalan működése. LED kivezetésein is ellenőrizd a feszültséget.
Nem szükséges túl nagy erővel húzni.
Én két kézzel,az alsó sarkainál emelve szoktam levenni.
Panasonic Nyomógörgő,eredeti szerelvénybe termékgarancia 4db van belőle posta 120 ft utána néztem és pár adat amikben működik.Az adatok a panasonic technics oldalról vannak az ár darab ár
MÁshol Is Hirdetem RS-TR 373 RS-TR 474 RS-TR 575 RS-TR 373 M2 RS-TR 474 M2 RS-TR 575 M2 RS-TR 777 RS-TR 979 RS-Az6 RS-Az7 RS-BX 501
Szia!
Sikerült végre levenni, de csavarhúzóval kellett a babát arrébb segíteni, ami fogja az alsó fület. Biztos vagyok benne, hogy ha enélkül próbálom meg, ott maradnak az alsó fülek. Arra tippelek, hogy egyszerűen az idő előrehaladtával rideggé vált az a pár mm-es műanyag kar, ami ezt a babát tartja, nem tudott elhajolni, és nem engedte el az alsó füleket.
Köszi a tipp de semmi műszerem, hogy mérjem és egyébként sem vagyok otthon az elektronikában. Azonban volt már, hogy rámelegítettem a lábakra és gyógyult. AKAI decket kéne javítani ha ismersz Bp. vagy közel hozzá valakit örömmel ...!
Sziasztok!
Sony TC-K555ESA magnóhoz keresek 2db oldható csatlakozót (anya és apa is kell) a törlő és a felvevő fej kábel végein vannak és az apa a nyákba van forrasztva!! A fotón bejelölt fehér és piros stekkerekre lenne szükségem!! A TC-K990ES és kistestvérei típusokban is ugyanilyen kell hogy legyen! Kérem akinek lenne donor magnója jelezze, nagyon nagy szükségem lenne ezekre a stekkerekre!! Köszönöm előre is!
Szia.
Itt is találsz ilyen csatlakozókat. Külön van az aljzat, a ház és a házba az érintkezők.
11 ker becsrényi utca árwill ott van ilyen és 100 fajta,én múlthéten vettem és 350 forint volt3-4 est
Álom deck valamelyike. Én is ilyet akarok Nekem csak egy tc-k615s-em van, de mihamarabb be szeretnék szerezni egy ES-et. Álom. És akkor már csak egy ES cd lejátszó és egy ES dat kellene A többi ES.
Vaterán szinte folyamatosan árulnak, most is hirdetnek, egy dobozos szép állapotút.[off][/off]
Én nem találom, bár mindegy is mert most nem is lenne pénzem egy ilyen horror árú deckre. A másik álom az egy dat magnó.
olyan szépek. De sajnos nem engedhetem meg magamnak. A deck és a dat több mint 200000 ft lenne.
Minek a dat?Az eszköz ,helyette egy 6 fejes videót kell venni,
SONY TC-K590-esben hangosan zúg a motor. Érdemes új csévélő motort beszerezni (MMI-6S2LK 12V) vagy elég lehet egy olajozás?
Na! Gondolkodtam már azon, hogy valahogy videót dat magnóvá alakítani, de eldobtam az ötletet elegendő digitális elektronikai tudás híján. Vagy csak a videó kimenetre egy D/A (vagy A/D...) konvertert kéne kapcsolni?
Szia! Ha nem rángat, nem nyenyereg a lejátszás, akkor szerintem elég az olajozás. Az enyémben már észrevehetően kopott a bronz persely, rángatott is, lehetett hallani, d eén is beolajoztam, és most már se zaj, se rángatás, teljesen jó.
Talán érdemes még a tengely perselyét is egy csepp olajjal boldoggá tenni
Simán van, hogy a műszerolaj segít az ilyen motorproblémákon. A szalaghúzó tengelyt viszont én nem olajoznám, utána kétesélyes, hogy nem megy-e rá a szalagra is belőle valamennyi...
Igen, valóban. Én amikor az enyémet csináltam csak a belső oldalról cseppentetten rá egy cseppet, majd le is töröltem a felesleget. Nekem most (megint) nyomógörgő problémám van. Pár órányi lejátszás után hallom, hogy néha elhúzza a szalagot, ami a magas tartomány csökkenését okozza. Azán vissza, és így ingadozik kb 1 Hz-el. Aztán jön a fültisztító pálcika+alkohol, megpucolom a görgőt, lejön róla a fekete retek, és ismét jó pár óráig... Lassan villamosra ültetem magam, és a hq-ba veszek újat.
Szalaghúzó tengelyre vazelint (gyógyszertár). Azt nem szórja, és ott ken, ahol kell.
Sony kombinált/dupla/összetett magnófej érdekelne! TC-K615S-be kellene, ugyan ez a fej van az összes "3 fejes" deckben szerintem.
Az olajjal az a baj, hogy folyékony, és bárhogy letörlöd, egy vékony filmréteg mindíg marad. Ezt aztán minden forgó alkatrész szétszórja, és ez nem tesz jót a gumiknak, meg a szalagnak se.
A vazelin 37 - 38 °C -on olvad, és igen jó kenőanyag, jól tapad. Ezért pont ott olvad meg, ahol a kenetlenség miatt a súrlódás hőt fejleszt. Egyébkét is igen sokmindenre jó, a semleges kémhatása, és a vízpergető, záró tulajdonsága miatt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |