Fórum témák
» Több friss téma |
Van ötlete valakinek, hogy csévélőmotor csere miatt a régi motor tengelyéről hogyan lehet leszedni az ékszíjtárcsát?
Amennyiben fém ,meg kel melegíteni egy gyertyával ha nehéz a levétel.Így tágul egy kicsit ,de nem melegicsed túl,mert a tengely is meleg lesz és nem jön le,utána feszegetni ha lehet ne állat módon de mehet kicsit erősebben.Kérdés mi a hiba a motornak
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Fém, vagy műanyag tárcsa?
Nem mindegy.
Fém, rézből van. Nyikorog a motor, már unom az olajozgatásokat (1-2 havonta), így beszereztem egy csere típust (EG-530AD-2B 12V CCW), de a tárcsát sajna át kell tenni. Két oldalról szimetrikusan feszítve semmit nem enged, megpróbálom a gyertyás módszert, köszi. Esetleg tárcsát lehet valahol külön beszerezni?
Én pillanatpákával szoktam levenni, kb. 10-15 mp-ig elég odatartani. Érdemes egy laposfogóval még melegen rányomni az új motor tengelyére, akkor biztosan rajta marad kihűlés után is.
Üdv! ~185 ohm-os magnófejet keresek Grundig deckmagnómhoz. Ha van kopásmentes eladó valakinek, vagy ötlet, hogy hozzá valót, vagy hasonlót honnan lehet beszerezni, köszönettel veszem./MCF200/
volna fotód vagy valami lehet hogy tudnék segíteni?
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143323889&t=9121216...with=1
Ez van benne jelenleg, valószínűleg gyári.
ezt csak donornak vettem a kazettafedél miatt. a többi kuka sajnos
Gondoltam, de azért , ne dobd ki, mert lehet, később kell még belőle alkatrész, fogaskerék stb.
Ezek a Philips-Grundig érdekes műanyagok, és gumi alkatrészeket használtak, lád a vaterás képen a pirosat, de urángyártáshoz mintának, mindenképpen jó lesz.
3D nyomtatott fogaskerekekre lehet őket cserélni. Kicsit hangosabb lesz a mechanika, de működik.
Anyagtól függ./ zajosság/
Minta alapján, hagyományosan is elkészítik, de nagy kérdés, hogy érdemes legyártatni. Ezenkívül lehet az Ebayon, is vásárolni a meghatározó alkatrészeket, jól árasítva+ szállítási+ etc költség. A nagy kérdés, hogy a beszerzett új darab, milyen problémákat okoz a régi mechanikai elemeknél.
Rögtön kettőt kell cserélni kb. annyiba került mint amit a gép ér. De megérte mert nem akarom eladni és időtöltésnek sem utolsó
A leírtak alapján, kihagytad a javító szakember költségét/ itt te voltál/, ami megtöbbszörözte volna az árat.
Idézet: „időtöltésnek sem utolsó” Igen, ha van az embernek ideje, helye, hozzáértése, és be tudja szerezni a jó minőségű alkatrészt, kellemes időtöltés lehetne, de együttesen nagyon ritkán valósul meg.
Sajnos vagy szerencsére időm az nem olyan sok van. Ezeket az egyszerűbb magnókat szándékosan választom javítás- szerelgetés céljára. Részben bejön a dizájn, részben mert a hozzáértés sajnos azért még nincs meg.
Egy komolyabb készüléket max úgy mernék szétszedni, hogy közben videóra veszem.
Ere csak azt mondhatom hogy tanulni nem szégyen,nekem 50 ezerbe került mire ezt megcsináltam részben szervizes is javított rajta,de megérte.Sharp 939 z
Kézügyesség, türelem és a képrögzítés valóban jó módszer.
Sziasztok!
Adott egy Pioneer CT-506-os. Hibajelenség a hullámzó lejátszás.(magashangok el-el másznak,sebesség egyenletes) Már a harmadik görgö cserén vagyok túl ,és a jelenség továbbra is fenn áll. Mi lehetséges még a hiba? köszönöm
Próbáld meg egy másik kazettával. Fej (mindkettő) és szalagpálya (hangtengely, nyomógörgő) tisztítás után. Ha nem segít, akkor a leeresztő orsó szalagfeszítésével lehet a gond.
Első körben másik kazetta... A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2017
sok kazettát kipróbáltam már,és az alapos tisztításon is túl vagyok.
Átlátszó kazettaháznál látszik hogy a szalag nem egyenletes feszességgel fut. Első körben ezért is lett a görgő cserélve
Nem volt a fej el álitva sose,mert ez is okoz ilyet.PL ha elvan álitva de a többi fejvilla egymással szemben van akkor a magnófejnél a fejvillára felmehet a szalag,A duálkapisztánál is van ilyen gond vagy a görgö perselye eldeformálódva ,helytelem kazetta berakásnál,vagy cserénél lett eldeformálva,így a tengelyen .csak egy ponton van nyomaték és nem a tejes felületen.A görgö biztos hogy jók?méret?
Szia.
A leeresztő orsó fékje gyenge valószínűleg. Annak lejátszáskor az a feladata, hogy megfeszítse a szalagot, ezáltal jobban rásimul a fejekre a szalag. Ugyanez a feladata a kazettában lévő rúgós filcnek is, ami a szalag mögött van. Írtad, hogy átlátszó kazettával látható a szalagon a gyenge feszítés. Ha a leeresztő oldalon van, akkor gyenge a fék, ha pedig a felcsévélő oldalon, akkor a felcsévélő kuplung gyenge. A te esetedben az elsőre tippelek. Általánosságban..: Ha túl erős a fékerő, akkor "húzni" fogja a szalagot, vagyis ingadozni fog a sebesség. Ha pedig a felcsévélő orsó nyomatéka túl erős, akkor kihúzza a szalagot a görgő alól, ilyenkor általában kisodródik valamelyik oldalra a szalag és gyűri. Plusz szintén ingadozhat a sebesség, általában pozitív irányba. A gyenge fékerő hullámzó hangszínt okoz a lejátszásnál, gyenge felcsévélő orsó pedig változó szalagsebességet, -leginkább lassulást- és laza feltekercselést, illetve nagyobb tömegű szalagmennyiség esetén a felcsévélő orsó megállását, a lejátszás aut. ikapcsolását okozza. A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2017
Köszönöm a részletes leírást.
Változó szalagsebességet nem észleltem,csak hullámzó hangszínt,és igen a szalagot is gyűri.
A magnót "hibátlanként" vettem,nem próbáltam ki, és az előéletéről semmit nem tudok sajnos. A görgők jók.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |