Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem nem az üzemek helyével lehet gond, felhasznált alkatrészek minőségével.
PRO-JECT P 2.1 lemeztányér vas lemezből van kialakítva. Régebbi "eredeti" példányokban nem ezt alkalmazták. Sajnos nagyon leegyszerűsítették
Szomorú! Pedig azért annyira nem olcsó, hogy ne férne bele a jobb minőségű alkatrész.
Sziasztok,
Meg tudná mondani valaki hogy a Luxman PD-284-hez MM vagy MC RIAA kell? Kolléga megvette majd rájött, hogy nnics phono fokoyat az erősítőjén... köszönöm, barna
Hello! Ez rossz kérdés...bármilyet bele lehetne szerelni!
De minek alapján feltételezi, hogy a drága MC hangszedő lenne benne?
Szia!
Eredetileg MM hangszedővel szerelték.
Köszi srácok,
közben rájöttem, hogy nem lemezjátszó hanem hangszedő kérdése. Elnézést hogy nem ástam bele magam a témába, de ez csak egy gyors segítségnyújtás akart lenni a kollégámnak. Köszönöm.
Közben kiderült hogy egy audio technica hangszedő van a lemezjátszóban ami 50.000-be került, hátha ez mond nektek valamit.
Sziasztok,
A kérdéses hangszedő típusa: AT-AT440MLB. A google azt mondja, hogy MM hangszedővel van dolgunk. üdv.
Szia!
A helyzet így egyszerűbb. Érdemes építeni, vagy vásárolni egy joob minőségü RIAA korrektort.
Van esetleg valakinek ajánlása gyári RIAA-ra mondjuk 40.000-ig?
Köszönöm.
Apróhirdetéseket AVX, Hi-Fi piac érdemes megnézni.
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem, a lemezjátszó beállításához. Melyik adatot kell nézni, a tű beállításához, vagy melyik adat mire szolgál? -Stylus pressure adjust range 0-2,5g -Headshell weight 5,6g Köszönöm előre is.
Nem tudom milyen a karod, de alapbol a tünyomást kell beállitani (0-2,5gr). Ha olyan a karod ahol kompenzálni lehet a felfogo fejet, akkor elöször be kell állitani az egyensulyt - lebeg a tü a lemez felett, majd a finom beállitoval kell beállitani a tünyomást kb 1-1,5 gr-ra. Ha nem ilyen a kar akkor a "shell" tömege 5,6 gr lehet. (Erre van kompenzálva a kar).
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni tőletek. AKAI AP-Q310 lemezjátszóm meghibásodott. Mielőbb az automatika a tűt az első barázdára tenné, a kar automatikusan parkoló állásba megy. Mintha a RETURN/CUT gombot nyomnám meg. Manual-ban is parkolóállásba teszi a kart. Találkozott már valamelyikőtök ilyen hibával? Hogyan javítható a hiba?
Szia!
Nem ugyanez a modell, de én úgy szoktam megoldani, hogy nem engedem le a kart a lemezre, csak beviszem kézzel a kart addig amíg az autoreturn be nem kapcsol és visszaviszi a kart alaphelyzetbe. Néhány ilyen művelet után, helyre szokott állni.
Szerintem, ez csak akkor jön be, ha a hibát a mechanikába keményedett zsír okozza.
Automatikát vezérlő fogaskeréken lévő lemezkék szoktak összetapadni. Kart ért durvább behatás estén pozíció hiba keletkezhet, ezen nem segít.
Szia!
Ezt nézd meg
Üdv.
Vettem egy Taya lemezjátszót ami rca csatlakozósra lett alakítva. Összekötve az erősítővel búg mint az állat, ha a karhoz hozzá érek már csitul valamennyit. Földelés gond lehet? Hogy tudom megoldani ezt a problémát? Hogy kellene földelnem?
Szia!
Átalakítása RCA csatikra akkor megfelelő, ha a lemezjátszó fém vázáról is kivezettek egy földelő vezetéket, amit az erősítő phono bemenete mellett lévő földelő csatihoz kell bekötni.
Úgy néz ki hogy a föld az egyik rca csati negativjára van kötve. Több vezeték találkozik ott a lemezjatszó többi részéről érkező talán földek lehetnek. A képen látható egy saru amin nincs semmi. Oda kellene kötni az összes fekete vezetéket és azt a pontot rákötni az erősítő GNd-re?
Úgy látom megszüntették a kábelt, dobozra szereltek RCA aljzatokat.
Lényeges, jel GND elválasztása a fémváz földpontjától. RCA csatik földpontját válaszd le doboz földeléséről, dobozra kivezetheted külön ezt a pontot, vagy kivezetékezed, az erősítő földelő csavarjához kell bekötöd. Lemezjátszó nem megfelelő elhelyezése is okozhat brummot, alatta, vagy közelében elhelyezett nagyobb teljesítményű trafó (pl végfok trafója) is megszórhatja. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Köszi.
Akkor a fekete vezetékeket kössem össze az erősítő gnd pontjával kivéve azt ami tűből Jön? Ugye?
Az árnyékolt kábelek földpontjáról kösd le a fekete vezetékeket és ezt vezesd ki külön, ez megy az erősítő földelő csavarjához. RCA aljzatokra megy az árnyékolt kábel, külön kivezetve a váz földpontja. Ezek földelési pontjai ne legyen közösítve.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2017
Oké leszedtem.
De azt a vékony kábelt ami a tűből jön és fekete azt nem kell leforrasztani és a többi földdel összekötni?
Fej kábelezését nem kell bántanod, az közvetlenül megy az RCA csatikra földpontjukat sem kell közösíteni, erősítő bemenetén összekötődnek.
Köszönöm a segítséget !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |