Fórum témák
» Több friss téma |
Hello szakik!
Én elsősorban adnék egy linket (Ez lenne a cél), viszont itt kezdődik a problémám. Ilyen negatív ion generátort magában nem találok semerre. Mindenhol klímákat dobál ki meg fogkeféket .. Szerintetek így külön beszerezhető lenne valahonnét? Elsősorban persze magyar földről. Köszi előre is a segítséget! A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
Én tudok neked ajánlani /akár/készíteni, anion Hv.modult, már 8-9V-ról működik, természetesen kapcsoló üzemű, kivitel.
Köszi a választ! Ugyanarra használnám, ami a link alatti videóban van, ahhoz kéne méreteznem (nem tudom, gondolom van belőle gyengébb,erősebb, stb..). Ha kb ilyen feszültségekről van szó, legjobb lenne talán egy 12V-os. Ha ilyen eszköz beszerzéséről esetleg tudnál valami elérhetőséget/linket adni, nagyon hálás lennék neked (teszem hozzá már így is).
Köszi szépen
nincs mit,
Annak idején jó néhány db.ot gyártottam belőle, természetesen 12V-os tápról is megy, a vezérlő Ic. tápja pedig 8V-ot kap, stabilizáltan. Az Uki- anion előállításhoz szükséges feszültség impulzus, 12,5-14KV, az ioncsúcsok számától függően, és egy kapcsolóval is lehet állítani/csökkenteni/ a kapcsolótranzisztor +tápját, így a leadott Hv-outot is. Maradt még 2db. modul, a műhelyben. De tudsz rendelni az ebay-ról is, viszont azok 1-2W teljesítményűek, és kb. feleakkora a leadott feszültség, effektív értéke. üdv.
Hát én ennyire nem vagyok benne a témában, nekem a lényeg hogy működjön, jól működjön és ne vágjon földhöz használat közben
Most volt időm felrakni képeket, sk.gyártású levegőionizátor.
Hi Mesterek!
Szeretnék egy ilyen levegő tisztító berendezést itthonra, mivel Én nem értek hozzá ezért inkább készen akarok vásárolni egyet. A kérdésem a hozzá értők felé az lenne hogy melyik márkát típust érdemest megvenni ami jó is. Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
Szia!
A fenti ionizátorból lesz készen, kb. 2hét múlva, ABS-dobozban, 12V-os adapterrel működik. Nem kell szűrőt cserélni, ionszél áramoltatja a levegőt, 10-50nm.ig hatékony az eszköz..
Engem érdekel!
A szürke színűből mennyi lenne 1 db? A több fokozatban kapcsolással szeretném. --- e-mail cím eltávolítva, nem írunk ki e-mail címet fórumhozzászólásban -- Kösz! A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok! Szeretnék venni egy ilyen ionizátort. Van itt valaki aki foglalkozik ezzel? Köszönöm a válaszokat! gaben62 írta valamelyik hozzászólásba, hogy ő épített már megrendelésre ilyet, viszont törölhette a felhasználóját, mert nem tudok privát üzenetet neki írni.
Kedves Gaben62!
Szeretném felvenni veled a kapcsolatot egy fejlesztéssel kapcsolatban. Segítséged előre is köszönöm.
Sziasztok!
Ózongenerátort szeretnék építeni autó klíma tisztításhoz és ezzel kapcsolatban szeretnék információt és segítséget kérni azoktól, akik csináltak már ilyet, vagy van vele tapasztalatuk. Kínából rendelt belsővel, itthon építve gondoltam megoldani a dolgot. Általánosságban a kérdéseim a következők: -érdemes építeni házilag? Mivel itthon nem tudom ellenőrizni a hatásfokát, max csak érzem, hogy nem lesz büdös a klíma utána. Árban viszont a bolti készülékek árának negyedéből megvan és az évi legalább egy alkalmas autóklíma tisztítás árát számolva hamar visszajön az ára. A bolti gépek árát a koronavírus eléggé megnyomta, ahogy nézegettem a napokban. -egy alu házba építeném, az elején és hátulján ventillátorral, középen a generátorral és időzítő kapcsolóval vagy pic-es vezérléssel kijelzővel. Kérdésem az, hogy a ventillátor sebesség lényeges, vagy belerakom csak azt, amit itthon találok. -10 és 30 g/óra közötti teljesítményű gépek vannak a piacon. Minél nagyobb a hatásfokuk, annál hatékonyabbak és kevesebb ideig kell használni őket. Elsősorban autóba, de néha 20-25nm környéki szobában is használva nem probléma, ha a lehető legnagyobb teljesítményűt építem? A további kérdéseim a Kínából rendelt ózongenerátorral kapcsolatosak: Kétféle generátort néztem ki az egyik a24g-os kerámialapos a másik a 20g-os csöves kialakítású. A kettő között nem tudom melyiket érdemes választani. Egyáltalán jók ezek a kívánt célra? Érdekelne, hogy melyik tartósabb szerkezet, melyiknek jobb a hatásfoka? Későbbi szervizelésnél elhasználódás miatt melyikkel lesz kevesebb problémám? Olvastam, hogy van, ami nagyon melegedik. Ezeknél erre külön kell figyelni? Ki mit tud ajánlani? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: spgabor
Többek szerint az üvegcsöves a jobb. Melegszik, ventivel le kell róla fújni az ózónt (és egyúttal a meleget is).
Szia!
Ma néztem a főnököm 2*2 lapkás készülékét. Rozsdamentes acélnak tűnő, fényes lemez doboza van. Pár órát ment és már nem működik. A hiba betáp csatlakozóba épített üvegbiztosíték/foglalat oxidációja. Bemattult a biztosíték kupakja és a foglalat érintkezője is, zöldes foltok is vannak rajta. Csavarhúzóval hozzáérve az érintkező kiesett a házából, a hajlításnál elengedett. Nem ónozott vaslemez, valószínűleg réz, a mágnes nem fogja. A ventilátor vas csavarjai a szabad részeken rozsdásak. A többi rész épnek tűnik. Mit fog csinálni idővel a főkapcsoló és az időkapcsoló érintkezőivel?
Köszönöm mindkettőtőknek az infókat. A csövet megrendeltem, ha megjön, akkor építkezek.
A leirtak alapján, ameddig működött, addig termelt rendesen.
Csak a gyártás tűnik kissé spórolósnak...
Reggel kiváltottam a beépített sérült biztosítéktartót, továbbra sem működik. A programozható kapcsoló nem ad életjelet. Ha átkötöm a kimenetét, akkor a készülék termel...DH48S-S, majd megnézem, hogy szétszedhető-e, elsőre nem úgy látszik, hogy ez sérülésmentesen megoldható lenne.
Lehúztam egy sarut, a vezeték kicsúszott a saru ott maradt. Mindet átforrasztottam. Kontakthiba halmaz.
Az ózon korróziót okoz, de ez azért durva.
El leszel vele.
Volt időm megint foglalkozni a készülékkel. Szóval a biztosíték foglalat csere után nem hogy jó lett, hanem már az időkapcsoló sem ment... Megmértem, az időkapcsoló 8p reléfoglalatába bemegy a 230V, tehát valószínűleg az időkapcsoló (DH-48S-S). Szétszedtem, szendvicspanel szerkezet, trafós táp, relés kimenet. Óngöbök mindenhol a panelen, a lehető legrosszabb helyeken is. De semmi égés, szakadás, rossz forrasztás, oxidáció. A transzformátor primer hőkioldójának szakadására tippeltem, de nem, az is jó. Foglalat nélkül megtáplálva a kijelző életre kelt, a relé kattant, működni látszik... Hmmm... A foglalat lenne? És rámérve a foglalat hüvelyei és a csavarok között szakadás, de mindnél! Neee, ilyen nincs! Szétpattintottam a foglalatot és a következő látvány tárult elém. Gyakorlatilag ugyanaz történt, mint a biztosíték foglalattal, minden lábnál eltört, megszakadt, enyhe oxidáció is látszik, de nem vészes. A lemezdarabok itt-ott lehullva... Megnéztem, forrasztható, a mágnessel nem barátok, tehát ónozott rézlemez lehet, vagy létezik ónozott alu ötvözet? Kap egy új relé foglalatot és mehet, amíg bírja.
Aktív ózont igen, így van, és a tüdőben található légzőfelületet alveolákat is hatékonyan pusztítja, továbbá a bronhilusokat is gyulladásba hozza,rendszeres használat, belégzés után ami krónikus tüdőbetegséghez vezethet!
Senkinek nem ajánlom a 10-20g/h, cuccokat, odahaza főleg nem, elegendő a kisebb 5g/h,kivitel is.
Vitatkoznék:
Szerintem azért JOBBa nagyobb teljesítményű , mert 1 , az ózonnak van felezési ideje , és tegyük föl szagtalanítani/sterilizálni akarsz egy térrészt , de ahhoz hogy minden rejtett zugba elérjen az aktív gáz , tömény(ebb) keveréknek kell lennie. 2, ha nagyobb teljesítményed van , a szükséges gázt előbb le tudod gyártani , vagyis több időd marad szellőztetni / lebomlani . Vélemény?
Persze mindezt szigorúan zárt térben , nem ott tartózkodva.
Ezért nem értettem miért kell az ózon mérgező (emberre) voltát kihangsúlyozni. Ez kb olyan mint ha azt mondanád hogy azért nem jó téglából falat csinálni mert ha a fejedre esik meghalsz ...
Ésszel szabad használni az ózont, mert mindent oxidál, ami fém és nem arany vagy platina és egyéb nemesfémek. Pl. az elektromos kontaktusokat is, a vezetékkötéseket. A várható következményeket a fantáziádra bízom...
Nem néztem utána , de érdekel hogy pl az általánosan használt műanyagokat (pvc fólia , bakelit , teflon, vajon bántja e , ha igen milyen formán , repedezik , lágyítót kioldja , ilyesmi, gondolom másokat is érdekelhet a várható mellékhatás , ha van tapasztalatod v másnak ,kérem ossza meg a plebszel.
Az eloxált alut is bántja ?
Konkrétan ha egy UV csövet (germicid) betolok egy fényes alucsőbe ,az mennyire homályosodik el ,illetve nyeli el az UV fényt ?
Sokrétű tapasztalatom nincs a műanyagokkal kapcsolatban, én egy réz tollbetét meg szigetelt huzal segítségével csináltam "ózongenerátort", a tollbetét gyorsan zöldült.
Az élettani hatását meg tapasztaltam, mikor elég sokat szipkáztunk belőle nyárigyakon annál a cégnél (30 éve), amelyik ózongenerátorokat gyártott és a teszteléskor termelt, de a szabadba vezetett ózont a huzat visszafújta a terembe. Krahácsoltunk rendesen.
Lehet nem véletlen, hogy rozsdamentes acél dobozba rakják, nem eloxált aluba.
A rozsdamentes volt a másik tippem, de alu volt a kérdésesebb, megvastagodik e az oxidréteg UV és vagy ózon hatására?
Nem véletlen, egyáltalán nem, azért rakják korr.acél dobozba, mert a nagy mennyiségű, aktív ózon, 1év alatt megenné lebontaná a vaslemez-doboz, felületét, igencsak vacakul nézne ki, de az sem volna szerencsés, ha azok az idegen anyagok, a ventilátor által, a légtérbe kerülnének, szálló lebegő por formájában.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |