Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Villanymotor bekötése
Ilyen egy jó fotó...
Általában 70 mikrós kondit írnak a szakik kilowattonként...de ehhez kellen még pluszba indítókondenzátor is. Bár "üresben" egy 100-120 µF kondival is fel bírna pörögni...
Szép napot! Rossz hírem van 220-ra nem tudsz motort bekötni.
Én mintha úgy hallottam volna, hogy Kw -onként 100μ.
Szóval nem lehet, hogy kevered és a 70μ az inkább lóerőnként megy? Vagy én tudom rosszul?
Szia. Légyszíves fejtsd ki, miért is gondolod így.
Magának is szép napot kívánok. Nem kell kifejteni, hanem kb. 25 évet visszamenni a történelembe. Szakemberek tudják, hogy miért is.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
Nálatok Szerbiában még 220 V-os hálózat van. Nálunk Magyarországon már rég 230 V-os hálózat van.
Elektromos hálózatok ... A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
De Ő nem Magyarországon él, ezt vedd figyelembe.
De most komolyan, ezen kell fennakadni?
Ha már itt tartunk a szolgáltató 230Veff +-10%-ot garantál, ami 218,5V - 241,5V tartományt jelent. Vagyis őnála akár 220V is lehet. Itt nálunk is jelen pillanatban 222V mérhető a konnektorban úgy, hogy 60 méterre van tőlünk a 22kV/0,4kV transzformátor. U.i.: Ez inkább Marko Ramiusz-nak szól. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2017
Nem én akadtam fenn, én leírtam a tényeket. Marko Ramirusz "kötött" bele a 220-ba. De most komolyan.
És azt honnan a fészkes fenéből tudjam, hogy ki és hol lakik.
Nem láttam a linkedet, a módosításod után én is módosítottam.
Szakemberek vagyunk, legyünk tárgyilagosak. Mellesleg már a 220 is érdekes volt.
Nem fogok kutakodni, utánanézni senkinek. Amit itt írnak azt elhiszem, az Ő felelőssége van rajta. Részemről a téma bezárva, ez nem ide tartozik. Privát üzenetekben szívesen beszélnék erről.
Szakemberek vagyunk, de ha valaki segítséget kér nem biztos, hogy fontos ebbe belekötni. A mértékegység nélküli számmal viszont egyetértek.
Hali!
Nem kívánok a vitába bele szólni. Nagyon sok három fázisú villany motort alakítottam át 230V-os üzemre. Az 1KW onkéti 60-70µF számítás mindíg bejött.
Miért is nem lehetne bekötni 220-ra?
Köszönöm a válaszodat!
Sajna a motor amiről érdeklődtem, feketére van sütve, ugyan még forog, de meg volt eröltetve erősen, így leváltottam egy 1.5KW Evig motorra
Én is azt írtam neki priviben.
Teljesen felesleges ez a kötekedés, nem épít vele semmit.
Mindenkitől elnézést kérek , aki konfliktusba keveredett az én pontatlanságom miatt!!!
A rossz minőségű fotótól a mértékegység elmaradásán át a gyártó által kiadott adattábla elavultságáig... Nem vagyok villamos szakember, ezek szerint kellően figyelmes sem. Igyekszem felzárkózni. Mindettől eltekintve köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szia mraulajos!
Ezt indító kondenzátorra, vagy állandóra javaslod?
Ha a téma képei közt szétnéztél volna, már rég menne a motorod.
Sziasztok!
Egy olyan kéréssel fordulok hozzátok, hogy van egy kompresszorom, amit egy 3 fázisú motor hajt. Itthon csak 1 fázis van,ezért át szeretném alakítani. Na de a csavar az egészben, hogy nincs adattáblája a motornak. Tekercsek között 40ohmot mértem. A kérdésem pedig az lenne, hogy mekkora teljesítménye van a motornak? Előre is köszönöm
mérd le az áramot, és a cos fít, és szorozd őket össze a feszültséggel, meg gyök 3-al.
u*i*cosfi*1,73 és megkapod a teljesítményt.
Igazából ugye ez sem jelent semmit, mert én ahol eddig laktam, vagy jártam, és valami oknál fogva mértem, ott sosem mértem 224V alatti, és 227V feletti értéket. Természetesen ez sem zárja ki azt, hogy valahol nem lehet...
Tehát ha így nézzük, akkor én 230V-ra sem tudtam még bekötni motort, sohasem.
A Wikipédia forrás elavultnak tekinthető. Szerbiában is körül belül az ezredfordúló mentén átértek a 230/400 V feszültségre. Ezt biztos készből álítom mint Szerbiában élő és tanuló mérnökhallgató.
Csak azt nem értem, hogy hogyan mérjek áramot, ha nincs itthon 3 fázis. Ezért szeretném megtudni a teljesítményét, mert 1 fázisra szeretném alakítani. Annyit tudok mérni, hogy tekercsek között 40ohm az ellenállás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |