Fórum témák
» Több friss téma |
Japán gyártmány, mert ilyen T-s egyebeket megtaláltam. Pl. 13T518S-t, 329T518B-t. PST-t írt hozzájuk.
Nekem nem barátom ezek szerint; írtam én mindent, de semmi. Mi az a Bitsavers? Nem ismerem, gondolom az is kereső.
Ez az. Bővebben: Link Talán.
Rápróbáltam a lehetséges címszavakkal, de nem más.
Hello! Hasonló fazonú IC-kel tele vannak a régi trinitron TV-k áramköri lapjai...Ha szükséges lefotózok egyet.
Köszönöm, nem kell, itt van a kezemben. Kb. 120 db. TV-ből bontott (nem én voltam) társával együtt, amikről sikerült megtudni, hogy mik. Némelyik "nemesebb" célra is használható.
Van még 1-2 db.: 9049ME (9 láb), MN1280S (3 láb), LS776CB (8 láb), D4016CX-15 (24 láb).
Ha kérhetem a megfejtésüket (meg a múltkoriból is lóg pár db.) Köszönöm.
Köszönöm, ezek lesznek talán. Próba; legfeljebb kihajítom, ha mégse.
Sikerül egy képet csinálnom róla, lehet hogy normál S1M lenne??? Vagy S5M
A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2017
Üdv !
Szeretném tudni mi ez az alkatrész. Lehet , hogy "gáztöltésü cső" vagy feszűltség levezető?
Egyik sem, ha megmérnél egyet, akkor a két vége drótnak mutatkozik. Olyan átvezető kondenzátor, csak smt kivitelben. A középső rész az áramköri GND, a két vége között meg folyik valamely tápfeszültség árama.
Az "SM" a diódán a típust jelöli. Alatta az "5B" 2015 novemberi gyártást. Az alső mellékletben megtalálod a 3. oldalon a jelölést. A második mellékletben meg a tokozás szerinti leírást.
Bocs fordított sorrendben töltötte fel a fórum a két fájlt!
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2017
Hello.
Van nálam egy extol polírozógép javításon. Nem pörög fel a motor. Van benne egy SMD16 lábú ic. Azt gyanítom, hogy az lesz a hibás. Nem találok ilyet a neten. Az van ráírva, hogy: ssc4 ctg 4uchl. Bővebben: Link Mi lehet ez? Mit lehet tenni ha nem jó? Köszi előre is.
Sziasztok! Valaki meg tudná mondani nekem mi ez? köszönöm
Ha jól látom, szinron motorra szerelt áttétel, ami három "programtárcsát" forgat. Valamilyen időzítési feladata lehet, egyszerre több dolgot vezérelve.
Pontosan hogyan nem pörög fel? Csak lassan megy vagy egyáltalán nem megy?
Csatlakozom Bakman mesterhez, szerintem is egy házilagosan összerakott háromtárcsás programkapcsoló (meglehetősen lassú programmal), transzformátorral, textilbakelit dobozban.
Ha csak valaki pont nem ilyenre vágyik, akkor sem használati, sem muzeális értéke nincsen.
Ha kiszeded belőle a mechanikát, még madár-háznak jó lesz..
Hálás köszönetem! Közben találtam egy Lengyel oldalon egy hasonló rajzot, ott S1M -ek szerepelnek dögivel, arra már találtam valamit 1000V/ 1Ajobb híján 1N4007-eket raktam/hajtogattam bele, remélem holnap megjön a Trtiac is mert a szomszédnál már nagyon gyűlik a szennyes..
Egyébként megőrjít ez a csomó idióta jelölés, nem löncshús ez, hogy a gyártás időpontja lenne a legfontosabb! főleg az 5-6 lábú "pókok"készítenek ki, mert aminek több van, azt már könnyebb megtalálni.
Meg sem mozdul. Csak a kijelző mutat 00 -át.
Tehát milyen alkatrész lehet a 16 lábú smd ic? lehet-e cserélni, vagy valami avr vagy pic lehet?
Talán inkább valami Freescale SC4.
Szia, Próbálj szkóppal rámérni a lábakra, ha 00-át mutat már az is valami, mer "valaminek elő kell állítani", s megjeleníteni. Elég ramatynak néz ki a panel, próbáld alkohollal fogkefével lemosni, lyuk-galvánokat átmérni. Miután a "speed" 2 nyomógomb, valami PIC f;le, amiben program van, cserélni ugyan lehet, de a progit megszerezni lehetetlen..
Hali, " Marking Codes of Diodes SMD Devices" a Google folyton ezt ajánlja, csak éppen fizetős, de van egy hónap "teszt". Van valakinek tapasztalata róla?
Sziasztok! Van nekem két ilyen Panasonic cuccom, mindkettő kopott: https://industrial.panasonic.com/cdbs/www-data/pdf/ARE0000/ARE0000C3.pdf (fekvő verzió, 9mm-es úttal, 10kOhm).
Keresgéltem-keresgéltem, úgy tűnik, ez kifejezetten pozícióérzékelő, nem tolópoti néven fut, és már nem gyártják. Tovább keresgéltem, és találtam Alpha néven is, a gond, hogy mind Angliában székel, és a postaköltség 25 Euró körül van: https://www.rapidonline.com/taiwan-alpha-ra0901f-20-r4-lbb10k-horiz...6-6105 Tovább keresgéltem, az aliexpresszen hasonló cuccokat ALPS néven találtam: https://www.aliexpress.com/item/ALPS-Alps-RD7081015A-sensor-linear-...OxYQsk Mondanom sem kell, hogy a három (Panasonic, Alpha, ALPS) gyártó elnevezései köszönőviszonyban sincsenek egymással... Szerintetek honnan tudnék ilyen kütyüket beszerezni – azon kívül, hogy "majd csak jó lesz" jeligére elkezdek Kínából rendelgetni?
Akárminek is hívják, ez szerintem egy lineáris potméter (még a kapcsolási rajz is ott van az adatlapon), ha van rajta látható típusszám, az utolsó két szám azt is megmondja mennyi az ellenállása. Ideiglenesen helyettesítsd egy ugyanolyan értékű potival, és van rá egy "bambim", hogy működni fog. Persze az, hogy hogy maszekolod be helyette a normál potit, az más kérdés...
Vagy nem vágok valamit...
Igen, ez gyakorlatilag egy poti, és mint írtam, 10kOhm.
A problémám, hogy egy szervóban van benne, annak a pozícióját érzékeli, tehát a 10kOhmon kívül a 9mm is fontos lenne (ezért is pozícióadó, és nem poti néven fut)...
Én emiatt is aggódnék:
Idézet: „Endurance Operating Life 10,000 cycles min.” Azaz egy egyszerű poti nem biztos hogy sokág bírja majd a gyűrődést... Ugyanakkor 9mm nagyon kicsi, nem igazán van ekkor tolópoti...
Persze, egy tolópotit az ember kézzel tologat, emiatt kezdődnek 2-3 centinél. És pont a fentiek miatt ez nem poti, hanem pozícióérzékelő (van ilyen tekerős kivitelben is, az a hagyományos potikkal téveszthető össze, ott az élettartam és a forgás szöge nagyobb).
Nem is az a célom, hogy egy pozícióérzékelőt potival helyettesítsek, hanem hogy ismét működőképessé tegyem a szervót Aztán lehet, hogy végül komplett szervót kell rendelnem Kínából néhány ezerért... |
Bejelentkezés
Hirdetés |