Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az avicces ebben, hogy én pár hónapja próbáltam ki egy demó lemezt, amin ha emlékeim nem csalnak, 1994-ből van az akkori M3-as BMW bemutatója. Még a flash elődjével készült a cucc, quicktime talán 3-as verzió kellett hozzá, s milyen meglepetés! Működik win10x64 alatt Persze a quicktime csak kompatibilis módban és rendszergazdaként futtatva akart felmenni, de felment és simán működött utána a lemez.
Szóval nem feltétlenül az oprendszer a rossz...
Ez az "ócska program" Epromok EEpromok, mikrokontrollerek memóriáját írja, olvassa. Kompatibilis 20 féle gyártó több száz féle termékével. Ők ezt meg tudták oldani.
64 bites win10 van jogtisztán. Elég egyszer kérdezned.
Idézet: Én pontosan tudom. Jobb világ volt nélküle. Tudod ez akkor mérhető le, amikor valami zavar van az erőben. Emlékszem arra a titkárnőnkre, aki a net hibája miatt tehetetlen idegrohamot kapott. Én felemeltem a telefont és elintéztem, amin egész nap dühöngött, szidva a netet, az e-mailt stb. Majd te is akkor ébredsz rá mennyire vakvágány ez a technológia, ha valaki elkezdi elzárogatni a csapokat. Amikor függővé válik a társadalom, mert nem ismer alternatívákat. Nem öncélúan szidom a technológiát, csak látom, hogy sehová sem vezet. Mindenki billentyűzeten és egéren akarja megoldani az élet összes felmerülő problémáját - lásd ipar 4.0 stb beteg agyszülemények. A kétkezi munka értéke pedig a nullához tendál. Az informatikusok istenek, a munkás a paraszt, a dolgozó, meg egy hülye, aki azt sem tudja mi fán terem a twitter, a facebook, vagy a windows. Talán majd, ha lekapcsolnak a generátorok, elpusztul az utolsó tehén és nem lesz mit enni, inni és belélegezni rájön sok ember hol rontotta el a hozzáállását és mi bajom is van voltaképpen ezekkel a problémákkal. Ha bemész egy élelmiszerboltba, készpénznek veszed, hogy amit ott kapsz az fogyasztható és nem ártalmas az egészségedre. Elvárod, hogy jó minőségű és megfelelő ár/értékű terméket kapj és ezt ellenőrízzék a hatóságok. A szoftverekkel miért nem vagyunk így? Miért fogadjuk el úgy ahogyan van akkor is ha rossz? Miért baj, ha ezt szóvá teszem, mint a piacon a rothadt krumplit? „Nem is tudom mi lenne ha nem lenne...” A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Sajnos az a baj hogy az infotech adta kényelmet annyira megszokta mindenki, hogy a kétkezű szakmák nemhogy lassan kihalnak, de már nem is nagyon indítanak ilyeneket.
Csak elég belegondolni hogy ezek egy megfoghatatlan, átláthatatlan rendszerek...Mi pedig így érezzük jól magunkat ha ilyenben élünk? Droid nevelde ez semmi más. Valószínűleg a fél világ a kútba ugrana ha hirtelen összedölne a mai "modern" technika.
Magyarul nem próbáltad ki 32bites win10 rendszeren, csak 32bites XP rendszeren és 64bites win10-en. Tudod mi a nagy különbség a kettő között? Nem csak az, hogy XP, vagy 10. A 64bites nem fogja neked futtatni a 16bites alkalmazásokat, de a 32bites igen.
Hogy hívják angolul azt a présszerszámot amivel nagyméretű lyukat lehet kiütni lemezből? Mosogatóra kellene egy lik...
Mekkora lyuk kellene és milyen vastag a lemez?
Ránézésre 45mm (hozzáértők azt mondták, hogy 2-féle méret van a csapokhoz) a lemez szerintem 1-1.5mm-es saválló lehet, csak hát ugye be van építve. Amikor itt volt egy szaki, neki csak a kisebb volt. ( meg 4000Ft/ lyuk)
Szia! Punch and Die Tool, csavaros lemezlyukasztó. Elég drága szerszám.
Ja, értem. Első körben lépcsős fúrót javasoltam volna, de sajnos ilyen méretben nem találtam.
Van lépcsősfúróm, de max 32mm-es. Lehet, jobban járok, ha veszek egy gyémánt körkivágót, azt írták, fémre is jó. Ha kibír 1 lyukat, már jó. Köszönöm az infókat, túrok utána, de egyre drágább dolgokat találok.
Én megcsinálnám házilag. Keresnék egy vascsövet aminek a külső átmérőlye 45mm, a belső felét a csőfalnak félköralakú reszeleővel élesre munkálnám, a cső másik végét egy középen lyukas lemezzel lezárnám. Fognák egy másik csövet, amibe az előző éppen belecsúszik, ennek is lezárnám a végét egy középen lyukas lemezzel. Hagyományos (mondjuk 10mm-es) fúróval kifúrnám a mosogatót, majd az előző szerszámmal kiszakítanám.
Hasonlót készítenék mint ez. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
A 45 mm-es lyukat körbe lehet fúrkálni egy éles 3-as fúróval,majd reszelővel meg lehet igazítani.Mire elkészül a szerszám,amit leírtál,addigra én elmosogatok az új csap alatt.
(De egyébként én is képes vagyok több órát eltölteni célszerszám gyártással,egy pár perces munkához,ami utána sok ideig nem is fog újra kelleni.)
Én mondjuk méghamarabb végeznék, mert hónom alá csapnám a mosogatót, beballagnák vele apámékhoz a cégre, ott van a fentebb linkelt kiszakító, csak hidropneumatikus.
A rozsdamentes anyagok általában képlékeny alakítás hatására felkeményednek, olyan keményre, hogy egy sima HSS anyag (vagy akár a vídia is) képtelen tovább alakítani, ezért nem lehet őket fúrni, fűrészelni, reszelni, szinte csak gyémánttal.
Nem vagyok gépész, de gondolom, nem hülyeségből kérnek el 10-20e Ft-ot egy 43mm-es kiszakítóért. Ha két hétköznapi csődarabbal ki lehetne szakítani a rozsdamentes lemezt, akkor csak nem lenne képük ilyen spec cuccot gyártani.
Szerinted van errefelé olyan fúró, ami viszi ezt az átok anyagot? Elfurkálnék én, de valami űrsiklóalkatrész fúró kellene szerintem hozzá.
Semmivel sem volt jobb világ, sőt. Viszont akkor nem maradt más, mint hogy vissza kell mászni a fára, mert szegény emberiséget agyonnyomja a technikai fejlődés. Ha valaki függő lesz, azért kizárólag ő maga a felelős, nem kell a technikára fogni. Az iszákosoknál csak a dohányosokat utálom jobban, de az ő életvitelükért sem a termelők vagy a dohánygyárak a felelősek, azok csak próbálnak megélni abból amiből éppen tudnak, a többi ember hülyeségéből. Ha a hozzám hasonló emberekből kellene nekik megélni akkor nagy bajban lennének, mert egy szál cigi nem sok, annyi se fogyna.
Idézet: El még csak elvárnám, de koránt sem veszem készpénznek, ezért inkább néha kapát ragadok a legnagyobb utálatom ellenére, mert akkor legalább tudom hogy mit eszem. Amit a boltban kapsz zöldséget, gyümölcsöt, se íze se bűze, plusz agyon van műtrágyázva, vegyszerezve. Ezt én ameddig csak tudom elkerülöm. „Ha bemész egy élelmiszerboltba, készpénznek veszed, hogy amit ott kapsz az fogyasztható és nem ártalmas az egészségedre. Elvárod, hogy jó minőségű és megfelelő ár/értékű terméket kapj és ezt ellenőrízzék a hatóságok.” A szoftverekkel miért nem vagyunk így? Hát azért nem, mert a legtöbbért nem fizetünk egy vasat sem, tisztelet annak a néhány kivételnek. Aki meg abból él az majd úgyis megveszi, mert az árát majd az adójából leírja...
Amit én ajánlottam, az kb. egyhasználatú, utána fémhulladék kategória. Persze ha megedzed az élét, vagy újraélezed akkor többször is használhatod. A gyári cuccok azért drágák, mert egymás után sokszor lehet használni. Mink pár hónapja egy 1,5mm vastag rozsdamentes acélból készített elosztószekrényre szakítottunk sorozatban lyukakat, meg sem látszik a szakítószeszám élén az akció, pedig 50-55 darab nyílást készítettünk.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Voltam cimbora cégnél, mondták van, de csak kicsi, mert Ők is tömszelencéknek csinálnak kis lyukakat a szekrényekbe. Hopp, azt hiszem birka vagyok. Ezeket a szerszámokat lehet úgy használni, hogy több kis lyukat csinálok körbe? Már hogy fel kell-e feküdnie mindenütt vagy ha a már kiszakított kis lyuk mellé akarok másikat (átfedéssel), akkor is kivághatja (mondjuk törés nélkül, mert levágják az összes micsodámat, ha elszúrom). Mert akkor egy kisebbel akár "körberághatom" a nagy lyuk mentén. Na, ezen még agyalok. A mester azt mondta, hogy a kisebbel kivágva 1-2 óra flexeléssel ki lehet tágítani szépen a lyukat, csak nagyon pipeckedni kell. (így jár az a pupák, akinek a felesége elhúz 2-3 napra és kiadja a "kis-egyszerű" munkát, én meg feltartok vagy 5 embert...) Majd azt mondom, hogy elfelejtettem...
Nem lenne egyszerűbb kicserélni a mosogatót már gyárilag lyukasra, vagy esetleg úgy megoldani, hogy a konyhapultba készítesz lyukat, tehát a fába?
Jó kérdés, hogy rozsdamentes acélt lehet-e kisebbel körbe rágni. Hagyományos acéllemezt szoktunk így, ott nincs gond, de a rozsdamentes acél kemény, jó kérdés, hogy nem görbül-e el a "tegelye".
Fogsz egy 3-as (4-es) kőfúrót (vídiás), élesre köszörülöd, és lazán kifurkálod a mosogatót. Kicsit kireszelgeted, mert úgyis a tömítés zár. A mosogatót alátámasztva, körbepontozd a furathelyeket. Fúráskor is legyen alátámasztva.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Szerintem, ha még nincs furat akkor koronás fúró,ha van akkor csapos csiszoló,befogva egy egyenes csiszolóba vagy egy fúrógépbe és megoldva a csap helye.
Nagyon csodálkoznék ha átfedéssel sikerülne a lukasztás.
Keress gyémántos körkivágót! Kb. 3000 Ft lehet, meg ugyanennyi mellé a befogó. Nekem egy keményfém ujjmaróm teljesen elkopott mire két 3 mm-es lukat sikerült kifúrnom 0,7 mm-es rozsdamentesbe. A HSS-E (kobaltos) fúró pedig egy tizedet sem tudott belefúrni.
Próbáltad vagy csak tippelsz? Rozsdamentest reszelni?
Kérdés hogy az a kb. egy használat nem 0,7-e. Puhább fémmel keményebbet megmunkálni nem épp takarékos művelet.
Lehet kapni rozsdamentes cuccokhoz is fúrót. Minden normális szerszám boltban kellene hogy legyen. Én is vettem, saválló zártszelvényt símán vitte. Addig, amíg el nem törtem véletlenül
Melóhelyen A7-es rozsdamenteset HSS-Co fúrószárral fúrjuk, szépen viszi.
Ettől függetlenül valóban nagyon szívós anyag, és ház körüli szerszámokkal gyakorlatilag otthon megmunkálhatatlan. Dedikált szerszámok vannak rozsdamentes anyaghoz, nem véletlen. Az alkatrészgyártó cégek, akikkel kapcsolatban állunk, szintén utálják, de ők leginkább azért, mert megunkálás után erősen vetemedik, így néha deficites, mire elkészítik nekünk -többedik alkalomra mefelelően- a kívánt alkatrészt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |