Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nem tudom hogy milyen volt az anyag amit én próbáltam fúrni, de a HSS-E (ez tudtommal kobaltos) nem tudta kifúrni egyáltalán. Kéményekhez használt anyag.
Úgy összességében elég elszomorító dolgokat írtok...kb. olyan, mint amikor utánanéztem, hogyan lehet az üveg szélét szépre lecsiszolni. A fene sem gondolta volna, hogy az is macerás. (pedig van pár jó ötletem, de kútba esett emiatt) Nagyon nem tetszik a dolog, de van egy utált rokon, akinek van lézere, lehet, bekönyörgöm magam egy lyuk erejéig. Ja, akkor meg bontogatok itt. Áhh, sehogy sem jó ez. Persze, ahogy magamat ismerem, amikor majd kész lesz, akkor bejelenti a család női régiója, hogy az egész cuccot cseréljük le. Az egész történet onnan indul, hogy az előző lakó a munkalapba tette bele a csapot ami ugyebár szétrohadt. Egyszer sikerült stabilizálni, de ha egyszer elkezd rohadni, akkor megette a fene. Találtam itthon pár darab vastag alu anyagot (valami robotszállítószalag kocsik), gondoltam kifűrészelek belőle egy tartót, azt felcsavarozom a lyuk helyére, elég stabil anyag. "Nem tetszik a színe..." Meg vagyok én áldva.
A saját mosogatónkat így csináltam. Az is rozsdamentes anyag. A reszelés hangos volt,de ment a dolog.
Majd írd meg,mi volt a megoldás,hadd okuljunk belőle. István
A mosogatók nem kór anyagból készülnek? Én úgy tudom, a miénkre azt mondták a boltban. Az viszont fúrható de nehezen, valami kobalt vagy nem tudom milyen fúrót adtak ehhez a vasboltban. Nehezen, de vitte a fúró.
Körbefúrás után beleférő méretű köszörűkő fúrógépbe. A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
Ez nálam bevált gyakorlat, mióta megjelentek a rozsdamentes mosogatók, egyebek. A rozsdamentes, és savállóból készült villantóimat is így készítettem anno.
Az lehet. A hajógyárban időnként kellett rozsdamentes anyagból készült légcsatornák karimáit kifúrni a sarkokban. A főnök adott 2-2 db fúrót 10-s méretigés egy jótanácsot: "Nem elb...ni a fúrót!" Az elsőt sikeresen elégettük pisztolyfúróval,de rájöttünk,hogy az akkus fúró megfelelően lassan forog,hogy ne melegedjen túl a hegy. Egy fadarabbal ,mint egy állványos fúrót tudtuk nyomni. De arra a pár lyukra ráment a fél nap.
A rozsdamantes anyagokat olyan helyekre építették be,ahol fokozott tűzveszély volt.Pl üzemanyag tárolók,konyha...
Igen, attól félek én is, hogy nem egyenletes feltámasztás miatt az egész cuccot tönkrevágom. Mutatták a készletet, valami áttételes, nagy bunkó fejű fej volt a karok végén, szóval valószínűleg a kocsim ára a cucc... Gyémántos körkivágót találtam 1000Ft körül, ha egy fúrást kibír, akkor már jó. (ha nem, akkor megver a nejem...újfent) Azért így belegondolva, egy vacak lyuk miatt ennyit eklődni...
Idézet: Milyen lehet 1000Ft.-ért. Esetleg öszekariccsolod vele, és hogyan tovább. Én vettem olcsó vídiafúró készletet, kb. 5 másodpercet bírtak, leestek a keményfém hegyek. „Gyémántos körkivágót találtam 1000Ft körül”
Gyémántos szerszámból nekem beváltak az olcsók is.
Köszönöm az oktatás részét, de nem értem. Eddig - 2010 óta 64 bites gépen használtam 32 bites XP-t és néha akár 16 néha 32 bites szoftvereket, mert nem az a lényeg hány bites, hanem, hogy mennyire használható. Magasról nem érdekel, miért nem tudja több száz, fizetett programozó megoldani azt, hogy amit korábban már lekódoltak - most is működjön tovább. Vannak a kompatibilitásnak árai, de akkor miért "kompatibilis mód" az ami bele van építve? Én ha gyártok egy terméket - elemi érdekem a kompatibilitás. Gondolj csak bele, veszel egy teherautót és nem jó rá egyik gumiabroncs sem. Mit teszel? Kioktatod a felhasználót, hogy vegye meg a legújabb Rolls-Royce gumikat, hogy trágyát tudjon hordani a teherautóján? Ez életszerűtlen és életidegen. Ez ellen igyekszem szólni és köszönöm a tájékoztatást. Miért próbáltam volna amúgy ki a 32 bites Windows 10-et? Van egy 64 bites gépem és szerettem volna használni végre az eddig visszafogott teljesítménytöbbletet benne. Visszatérve az autós hasonlatra - és tudom, hogy sántít , mint minden hasonlat. Veszel egy autót, szeretnél vele eljutni A pontból B pontba. Majd induláskor kiderül, hogy bár benzinnel megy, de 500-as oktánszámúval, amit nem kapsz a kúton. Mire jó akkor az autód ott, abban a pillanatban?
Látom nem érted a lényeget. Az, hogy az alatta lévő gép 64 bites, nem jelenti azt, hogy a rendszernek is annak ell lennie. A 64bites oprendszer nem fogja a 16bites programokat futtatni. Ha win10-ből 32 bitest raksz fel, az viszont igen. Hiába puffogsz ezen, akkor is így lesz.
Szia! A régi programokhoz fel szoktam tenni egy ingyenes Virtualbox-ot, és arra egy XP-t. Így a Win7 alatt, ha kell, vagy egy XP-m is, ami mellesleg még gyorsabb is mint az előző gépemen futó XP. Az XP (SP3) telepítése mindössze néhány percet vett igénybe a lemezképről. Talán nem a legszebb megoldás, de sok probléma megoldásához közelebb vihet.
Az autós példádat inkább így kellene nézned:
Veszel egy új autót, amihez kiválasztod a legújabb elektromos motort. Majd mikor nem tudod berakni a 30 éves trabantod karburátorát, akkor elkezdesz kiabálni, hogy milyen vacak ez az újfajta motor, mert még ezt se lehet vele megtenni. Elárulom, hogy a windows xp 64 bites változata se futtatja a 16 bites programokat. De micsoda meglepetés, a 64 bites Linux kernelek is elhasalnak a 16bites bináris fájlok futtatásán. By design - a 64 bites oprendszerek nem fogják neked futtatni ezeket a régi programokat. Megoldás vagy a 32bites rendszer használata, vagy más program keresése. S ahogy arra Skori is rávilágított, használhatsz virtuális környezetet is a 32 bites oprendszerhez. Informatikus létedre elég hiányos a tudásod ilyen téren és akárhányszor valaki rávilágít valamire ebből, akkor inkább megsértődsz és vagdalkozol, szídod azt, amit nem értesz és azt, aki ezt a szemedbe meri mondani. Ugyan ezt csináltad annak idején az archíválós témádban is, kezd kicsit fárasztó lenni.
Régen próbáltam a Virtualboxban, az Xp használhatatlanul lelassult, a gép átlagos sebességű volt. Csak a külön partícióban az XP jelentett megoldást.
Én eddig mindig úgy jártam, hogy az új autómra nem volt jó a régi téli gumija. Hogy melyik gyártónak érdeke az, hogy egy programot évtizedekig használj, az jó kérdés, de szerintem egyiknek sem. Az MS-t nem érdekli, de a kütyüd gyártója sem ad semmilyen támogatást, gondolom. Ugyebár a szoftverekre nincs garancia. Legfeljebb ha törött a telepítő lemezed, garanciában kapsz újat. A felhasználónak kell eldöntenie, hogy neki így megfelelő-e.
Az újabb játék programokhoz tényleg lassú lenne, meg lehet, hogy a 3D gyorsítás sem valami fényes - de ez nem igazán számít nekem, a PC amin dolgozom eleve nem egy erőgép ebből a szempontból. De a virtuális gépen az XP-n simán és gyorsan megy az office, de lehet akár filmet is lejátszani akadozás mentesen mondjuk VLC playerrel, vagy MPC-HC-vel. Nekem arra kell, hogy a host rendszertől független hálózatban (pl. VPN-el) elérjek bizonyos eszközöket az interneten, illetve más címtartomány(ok)ban tudjak dolgozni úgy hogy közben a host rendszer továbbra is a helyi hálózatban marad és használja az erőforrásait. Persze van egy-két régi programom, amit ritkán ugyan de használok, ezeknek, mai szemmel nézve, szinte nulla erőforrásigényük van, így jobban futnak, mint korábban bármikor. Bizonytalan eredetű, vagy olyan programokat amiket csak meg akarok nézni, de eszem ágában sincs telepíteni, szintén egy virtuális gépre teszem fel. Ha a virtuális gépet szétbarmolja mondjuk egy vírus, egyszerűen visszarakom egy korábban exportált lemezképből - vagy percek alatt újratelepítem. Régebben a vmware-t használtam, az talán kicsit jobb, de nem egy olcsó szoftver. De nekem jó a tapasztalatom a virtualbox-al is, Win98, Win2000, XP jól fut rajta, a linuxok kicsit lassabban (ubuntu32 és 64 bites is van), de azért még használhatók. De pl. RouterOS is szépen és gyorsan megy rajta.
Nekem pl. a virtualbox nagyon nem jött be. Volt két nagyon régi szoftverem amikre átmenetileg szükségem lett volna (az egyik egy őskori nyáktervező, a másikra nem emlékszem), xp-s gépen működtek, de a gépemen virtualbox alatt el sem indultak. Az ilyen meg az LPT-s dolgokra most van egy IBM T43-as régi laptopom xp-vel, ezen működnek.
Az nekem sem, de ott a Win10 Hyper-V megoldása. Eddig XP-n át win10-ig (igen, virtual win10 a win10-ben, sőt, a virtuális win10 gépen belül másik win10 virtuális gép..) mindent be tudtam tenni alá, és hibátlanul működtek. Ha van elég memória és van SSD is mellé, akkor a sebességgel sem lesz gond.
Nem akarnám nagyon húznia dolgot. De ! Minden valamire való szoftver gyártója leírja, hogy az általa elkövetett valami miféle vason, milyen oprendszerrel működik. Ha valaki ezt másképp próbálja akkor nem biztos, hogy sikerrel jár. Nem biztos hogy baj ha a technika fejlődik . Hidd el csak az összetartozó, összepasszoló alkatrészek (szoftver, vas, oprendszer) fog rendesen működni.
Érdekes cikk...
Bővebben: Link
Passz én csak a netet böngésztem RFID leírások miatt és találtam...
Sok mindent elhiszek, de már csak akkor, ha megbizonyosodtam róla. Régen valóban jól pariban voltak a hardverek a rajtuk futó szoftverekkel. Ma már erre nem vennék mérget. A fejlődés pedig eléggé virtuális. Óriási számítási teljesítmények és a töredéke hatásfok. Szoftveríró szoftverek és fejlesztőkörnyezetek zabálják fel a valódi erőforrásokat. Vírusok flangálnak ki-be a gépeken. Ezt én még mindig nem tartom fejlődésnek. De nem akarom a nagyérdemű idegeit borzolni, mert látom, sokan inkább szoftveresek és nem a hardverhez kötődnek, nem azon szocializálódtak, hogy értsék miről is beszélek itt jó ideje egyáltalán.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2017
"hogy értsék miről is beszélek itt jó ideje egyáltalán." - leostobázol mindenkit. Szép teljesítmény...
Idézet: Laikusként ezt én is így látom, a nagyságrendi programméret növekedés sokszor alig jelent többletet a programban. Erről tárgyaltunk régebben, lásd WinXP és Win10 méretkülönbség. De egy hatalmas sokszázmegás programot nem lehet bájtonként írogatni legoptimálisabbra, száz évig tartana. Konkurrencia csinál 2 év alatt működőt, mindegy, hogy tízszer akkora méretű a gyors összecsapás miatt, de használhatóan működik. Nincs más, mint az egyre magasabb szintű programnyelvek, ezzel járó rosszabb optimalizáltsággal, de kevesebb munkával, költséggel, gyorsabb elkészüléssel. „Óriási számítási teljesítmények és a töredéke hatásfok. Szoftveríró szoftverek és fejlesztőkörnyezetek zabálják fel a valódi erőforrásokat.”
Ahol mosogatót árulnak, ott rendszerint némi pénzért ki is vágják a lyukat.
Most már ideje lenne befejezni a Windows-os adok-kapokot!
Én azt nem vágom csak, hogy kit és miért érdekelt ez a téma itt bárkit is az OFF-ban, s hogyhogy nem tudta egy X éve aktív felhasználó, hogy ennek nem itt a helye... és heteken át... borzalom.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |