Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Témaindító: illestibor, idő: Máj 20, 2008
Témakörök:
Én kipróbáltam csatlakoztatva is,és üresen is. Sajnos,nincs változás.
Kezdjük elölről : Szükség van egy kommunkációs driverre (CH340),ha az eszközkezelőben az USB Serial vezérlőt felismeri a gép,akkor ez rendben van? Ezen kívül,már csak a VCDS Lite program kell,vagy szükséges még külön egyéb driver telepítése is?
Sziasztok. Van egy kínai VCDS 17.8 kábelem angol természetesen. Annak a módja érdekelne miként lehetne magyar szoftverrel használni. ATMEGA162 IC van benne. Köszi előre is a segítséget.
Szia, nekem a CH340 USB driver telepítése után felismerte mint COM port és ezután működött is a progival. Konkrétan CH3401 chip van az enyémben (kék kínai VAG KKL 409.1 kábel) amíg USB Serial-ként látta a gép addig nem működött. A driver telepítése után minden rendben volt. Arra kell figyelni, hogy ha nem COM1-COM4 közötti eszköznek ismeri fel a gép akkor kézzel az eszközkezelőben kell átállítani mert a program csak COM4-ig enged választani. Nekem win7 x64 van a gépemen ennek megfelelően töltöttem le a drivert innét (x86 verzió is itt elérhető): Link
Köszönöm szépen,megpróbálom a Driver újratelepítését.
Én egyébként Windows Xp-s gépre próbálom ráhúzni,régebbi laptop. Kaptam egy másik hasonló olvasót kölcsönbe,azzal is megpróbálom működésre bírni.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, egy VAG-COM 409.1 kábellel kapcsolatban. Az illesztőprogram és a program fent van, azonban tesztelésnél azt írja, hogy az interfész nem található. Ez mitől lehet? Köszi!
POrt beállítással lesz ott a gond szerintem, de olvasgasd át a leírást.
Köszi! A port beállítás elvileg jó, mert most már látja az interface-t, de a baud rate-ra ad hibát. 9600 a gyári érték, ezen elvileg nem kell módosítani. Kis idő mulva kiír néhány adatot a járműről, aztán hallható egy relé kattanás a kocsiban, és megszakad minden. Olyan mintha letiltaná.
Milyen auton hasznáűlnád?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
2003 mas skoda fabia
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2017
Hello! Ezeket a hibákat dobja.
Működik!! A sebességet kelett neki direktbe megadni, és így már kommunikál.
Szia! Írd be kézzel a start baud-hoz, hogy 9600. Nekem krix-kraxokat írt. Egy próbát megér!
Szia. Azt csináltam még, és úgy lett jó. Most jönnek már szépen az adatok. A gázpedál értékeit nézegettem, ami valami miatt nem egyezik a gyártói értékekkel. Két poti van benne, aminél az egyik fele akkora mint a másik. 0-98 és 0-48% ig változik, ha jól emlékszem. Nekem mind a kettő azonos értékkel van, és maximum 75% ot vesz fel.
Sziasztok!
Nem tudom már volt e szó arról, ha egy klón kábel lefrissül (sajnos volt net) mit lehet vele kezdeni, olvasni lehet vele de írni nem pl. biztonsági öv csipogást.
Elektronika képek...
Szia!
Nagy valószínűséggel az ATMega újraflashelése megoldja a problémád.
Szia!
Köszi az infót, gyanítottam. 12.12 tartalom van valakinek vagy frissebb hozzá való progival, mert csak 11.11 tartalmat találtam. Előre is köszönöm.
Ha minden igaz, ugyan az az FW jó a 12.12-re is, mint a 11.11-re (1.92es verzió).
Köszi az infót, de azt olvastam valahol, hogy 11.11 az 1.91 csak.
Ha van valakinek 1.92 megköszönném.
Köszi a segítséget, megoldódott, működik.
Örülök! Mivel sikerült végülis?
Privibe leírtam
Ha publikus a megoldás,szerintem mások is örülnének neki. (Én is... )
Köszönjük szépen!
Privátban kaptam egy nem magyar fórumról, nem adhatom tovább. Az a lényeg hogy 1.92 felett kell gondolkodni.
Szia!
Esetleg tudnál egy ilyen újraflashelésben segíteni?
Mi a probléma? Nem minden HW verzióval megy.
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2018
Valószínüleg sikerült szoftveresen galyra vágni a kábelt, mert maga a program látja, de már a kocsit nem látom vele
|
Bejelentkezés
Hirdetés |