Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Kattints rá és meglátod. A keresőbe beírt jelölés rengeteg találatot ad.
Oké,de ez a két kérdésemre hogyan adja meg a választ?
Egyébként van még más értékű is,de erre külön nem szeretnék kitérni. 1.Honnan tudom,hogy milyen feszültségen alkalmazható,ha nincs rajta? 2.Az aláhúzás jelent-e valamit?(nem mindegyik van aláhúzva) Ez a két kérdés vagyis ennek a megválaszolása számomra a lényeg!
Ez egy keresés eredménye, ha Te ezt beírtad volna a keresőbe ezeket találtad volna.
A 103Z ( mindegy hogy alá van húzva vagy sem ) 10 és utána 3 darab "0" értéket jelöl, ami 10000 pF érték. A link első találata szerint a 103Z 500 V-os feszültségű.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2018
Oké,de én nem azt kértem,hogy taníts meg guglizni,hiszen az nekem is megy!
A keresés eredményeképpen 50volt-tól több Kilóvoltig terjed a skála,ezért tettem fel az egyes kérdést!A kettest pedig azért mert van aláhúzott és aláhúzatlan is!
Ha rám hallgatsz, maradsz egy 63 voltos fesznél.. a Z a tűrés, azzal sokra nem mész, nagyon nagy.
Spécibb helyre, céllal olyant veszek vagy keresek, amin a feszültség értéke is fel van tüntetve. Van olyan is megírva. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2018
Igazad van, ne is tanulj meg keresni, teljesen felesleges dolog ( amig van aki helyetted megkeresi ).
Az értékeket tudom.Vannak más értékűek is.
Csak hogy a 103-nál maradjunk pl. ilyenek vannak a kezemben: 103z aláhúzott és aláhúzatlan,103z1KV,103z500V,103 aláhúzott és aláhúzatlan.Mondom,van más jelzésű/értékű is.Az értékeket a jelzések alapján tudom,csak a feszt nem. Szóval honnan tudom hogy milyen feszültségen használhatom?
Mondjuk mi lenne ha sértődés helyett értelmeznéd azt,amit írtam?
"A keresés eredményeképpen 50volt-tól több Kilóvoltig terjed a skála"
Üdv.
Egy kis olvasnivaló, hátha közelebb kerülsz a kérdésed megválaszolásához.
Köszi,most fakadtam sírva!
Úgy látszik marad a tapasztalati út...... Idézet: „Szóval honnan tudom hogy milyen feszültségen használhatom?” Az adatlapjából. Jobb esetben a vásárláskor ráírják a zacskóra a pontos típust, még jobb esetben a maximális feszültséget is. Ha nincs pontos típus, csomagolás, akkor dobd ki. Filléres tétel. Vagy használd fel 50 Volt alatti feszültségű rendszerhez, oda biztosan jók lesznek.
Sziasztok. Fura jelenségbe futottam.
Van egy Metex (3630d) mûszerem, amivel egy mikrovezérlô áramfelvételét próbáltam megmérni. A mikrovezérlô SLEEP módban van, ekkor nem tudok semmit mérni, pedig adatlap szerint fogyaszt néhány uA-t. Egy másik állapotban, (amiben a uC egy telj.ledet villogtat 5% kitöltéssel, persze FET-en át), a méréshatár-váltótól függôen változó** áramerôsséget mutat, 17mA-tôl ahogyan csavarom a méréshatárt lefelé, egyre kevesebbet, van hogy 170uA, ami nyilván lehetetlen (a fényerô nem változik lényegesen). Egy egyszerûbb mûszer szerintl a 17mA a relális. Most jön az újabb csavar: kiszámolt feszültségforrás+ellenállás értékekre pontosan azt mutatja amit elvárok (és számítok), még uA állásban is. Hol rondom el a dolgot? u.i.: ** a mért érték nem változik, tehát stabil értékeket mérek, nem ugrál kijelzés. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2018
Egy Google keresőlinket adott, célozva arra, hogy nem csak a fórumban való kérdezés a célravezető. A találatok értékeléséből sokat lehet tanulni is.
Rontani? Nem hiszem. Impulzusok vannak a táp ágon és ezért mutat furcsa értéket.
Ha áramot mérsz, és közben méréshatárt is váltasz, akkor a multi különböző értékű söntöket kapcsol a tápod és a uC közé. Ez korlátozni is fogja az áramot. Tehát ha uA-t akarsz mérni, akkor saccra 10-100ohm lesz a sönt. Ha a uC ilyenkor egy LED-et próbál felvillantani, nagy feszültség esik a söntön, és esik a feszültség, ki sem tud alakulni akkora áram a LED-en, amit te elvársz. Ezért kaptál jó eredményt, mikor fix söntöt kötöttél be, és feszültséget mértél rajta. Nézz meg néhány multiméter kapcsolási rajzot, láthatod a söntöket is rajta, értékkel együtt.
Sziasztok ezt az awe2519 m.gép v.panelt kb 1,5éve elvitte a szerelő mondván lehet hogy megtudja csinálni,hozta is 1hét múlva.Jólett kért 20ezret. Most megint elromlott szétszedtem látszik ,hogy csak egy ellenállást és Lnk304Pn Ic-ét cserélte ,látszik mert nem forrasztotta ki,gondolom mert hátoldalán le van öntve lakkal,... csak elcsipte a lábakat és ráforrasztotta az újat. A két alkatrész értéke 500ft Ő kért 20rongyot .lenne1kérdésem miért van IC két láb összeforrasztva?panel kepek
Kérlek a helyesírásra figyelj oda, központozásra, stb. Konkrétan olvashatatlan ez a komment.
Az összeforrasztás okát a datasheet jellemzően megmutatja, ha jó IC-t találtam akkor ugyanaz a láb. "A két alkatrész értéke 500ft Ő kért 20rongyot ." - a maradék 19500 Ft-ból 4 az áfa, a maradék 15500-ból odamentek, kiszerelték, elvitték, rájöttek a bajára, megcsinálták, visszavitték és visszaszerelték. Illetve ebből a pénzből embereket fizetnek, közterhekkel, autót tartanak fel, műhelyt tartanak fent, stb.
Igazad van bocs. Mobilon írtam, miután elküldtem a hozzászólásom, 3 sorom eltűnt a végéről, arra gondoltam talán sok a karakter, mérges lettem módosítani akartam, és nekiálltam beletörölgetni, rövidíttetni, hogy bent legyen amit akartam, többet nem írok mobilról.
Tipikus az ilyen gépekben. Nekem is hozott egy ismerősom párszor mosogatógép paneleket mindegyiknek ez volt a baja. Elég gány munka. Legalább a régi benmaradt lábakat kiszedte volna.
A *** alulméretezett tervezés miatt megy tönkre, illetve a betápnál semmilyen túlfesz védelem nincs, az a baj amatőrök tervezik az ilyeneket is. Legyél be egy nagyobb típust LNK306-ot meg lehet betenni esetleg tranziens diódát is drain source közé. Utána kiszolgál majd életed végéig. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok.Szeretnék venni egy ilyen labortápot.Az lenne a kérdésem, hogy azon kivül amire használni szokták,lehet vele akkumulátort is tölteni?Gondolok pl 12 v autó akkura,vagy egyáltalán bármilyen akku,amelynek a feszültsége nem nagyobb mint 24 volt.Ugyanis, amint látható a táp max 30 voltot és 10 ampert képes kiadni.Pl,ha autó akksit töltenék,akkor a feszültséget beállítanám 14 volt körül, az áramot meg az akku kapacitásának a tizedére, pl 5 amper.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Szia!
Természetesen jó arra is.. beállítod az áram limitet és a max feszültséget, ahogy írtad is és mehet. Esetleg ha nagyon hamar visszaesik az amper, következtethetsz az Ah kapacitásra.
Köszi szépen a választ.Még arra is kiváncsi vagyok,hogy ezzel lehetne tölteni bármilyen típusú akkut ?Pl itt gondolok a lítiumos, vagy kadmiumos stb akkukra.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Ha tudod, milyen a megfelelő töltési karakterisztika, végfesz, akkor lehet - de ezt már meg kell keresned a neten.
Találsz erre útmutatást itt is, Li-ion, stb. topikban A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Nem tudom, hogy ez a labortáp honnan jönne, de ha EU-n kívül, akkor számolj még rá 27% ÁFÁT és némi vámolási költséget is, szóval a 17e helyett inkább 22e Ft vagy több lesz az ára.
Érdemes lehet EU-s eladót keresni, lehet hogy úgy jobban jársz.
Tudnál ajánlani valami jót jó árban?Én általában Kínából szoktam rendelni, mert úgy látom onnan a legolcsóbb.(Ebay agy Aliexpress)
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Én is ebay-ezek elsősorban, ott bal oldalon ki lehet választani, hogy honnan akarsz rendelni (angolul item location - Europe). Nem biztos, hogy találsz ott jó áron, és az se biztos, hogy amit Kínából rendelsz az fennakad a vámon. De célszerű erre lélekben (és persze zsebben) felkészülni.
Az akkut a labortápra egy a max töltőáramot elviselni képes soros diódán keresztül kösd be, mert a labortápok többnyire tönkremenéssel díjazzák, ha a kapocsfeszültségük magasabb, mint a saját belső feszültségük.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |