Fórum témák
» Több friss téma |
pPrimitív egyszerűséggel kihúztam a kagylót, abban van ugye a hangszóró. Hosszú távon viszont jó lenne egy olyan típus, amelyikben beépített "On-off" gomb van... már ha létezik ilyen.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2018
Moderátor által szerkesztve
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni videó kaputelefon + elektromos zár szerelésével kapcsolatban. A mellékelt ábra alapján kötöttem össze a videó kaputelefont és a kültéri egységet, ez működik is rendben. De az elektromos zárat nem kezeli a rendszer. A kép szerint a kültéri egységből kijövő két szál vezetékkel kötöttem össze az elektromos zárat, de nem nyitás gombot nyomva nem jelenik meg feszültség a záron. Mi az amit nem jól csináltam? Köszönettel: Zoli
Szia!
Szerintem az a bibi, hogy a kültéri nem tápfeszültséget ad, hanem egy záró kontaktot.. Mérd ki, de a rajz szerint ez a bibi...
Erre gondoltam én is, mértem, s nem ad záró kontaktot a gomb lenyomására, valójában semmit nem csinál.
Az angol szöveg az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy ha nincs feszültség alatt a zár nyitásánál, akkor nincs szükségem külön adapterre.
Nem jól értelmezem?
A legszimplább megoldás ha a kódhoz hozzáadod a lehető legnagyobb helyiértéket.
A jelenlegi kódod 28 (4+8+16), hozzáadsz 64-et és már nem is fog csöngetni (gyanítom nincs 92 készülék a rendszeren). Ahogy említették, ellenőrizd hogy a kapukódos beengedés működik-e, ha szükség van rá.
Ha feszültségre nyit, akkor elhagyható a hálózati adapter a leírás szerint.
Sziasztok!
Proel CD-1803/B vezérlőegységben lévő 24C16 tartalmából ki lehet olvasni a lakások nyitókódját? Több lakás is gazdát cserélt az utóbbi időben, és az újak emiatt nem tudják használni a nyitást. A rendszer egyébként hibátlan. (A telepítőkód nincs meg, a régi szerelő nem elérhető, az új javasolta a cserét, de emiatt nem szeretnénk cseréltetni a központi egységet.)
Miért nem hívod fel őket?
Mondjuk ha ki tudod olvasni a tartalmat, és ismersz pár jó kódot, akkor neki lehet futni. Kérdés hogy mekkora energiát fektettek a fejlesztők a titkosításra. Azt azért nem tartom valószínűnek, hogy 4 bájton, ASCII formátumban tárolják De ha mondjuk megváltoztatsz egy kódot, és meg van a tartalom előtte és utána, akkor az már fél siker...
Nem indokolt a titkosítás fejlesztői oldalról nézve. A jó szoftveres pedig lusta.
Szóval részemről 90% hogy egyszerűen kiolvashatóak a kódok. Ha a kód 1,2,3,4 akkor vagy négy bájton ascii-ben: "1234" vagy 4 bájon binárisan: 0x01, 0x02, 0x03, 0x04 vagy két bájton BCD-ben: 0x12,0x34 Két lakás kódját ha ismered, az elég egy eedump böngészéséhez. ps: kis szerencsével a telepítői kódot is kiolvashatod A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2018
Igen, én is ebben bízom, természetesen van több lakás kód is ami ismert, ha ezeket megtalálom a listában, akkor a többit is vissza lehet fejteni.
A telepítői kód legfeljebb azért lenne jó, mert akkor a másik két lépcsőháznál is megoldható lenne egyszerűbben ez a kód pótlásos dolog.
Kedves Fórumozók,
A következő problémával fordulok hozzátok a valamilyen segítség reményében: A társasházunkban kicserélték a régi lenti kaputelefon egységet (most Codefon - kódos), de a beltéri egységek maradtak (Tesla 4fp 110 77), a csere következtében alig hallhatóvá vált az ajtócsengő hangja. A lentről való felcsengetés remek, beszélni és nyitni is úgy lehet, ahogy kell, de ha az ajtócsengőt nyomják, akkor alig hallható a hangja. A szerelő kicserélte az ajtócsengő generátort, de hangerőben nem hozott javulást. Azonban úgy tűnik, hogy valamilyen érdekes módon összekötötték a szomszéd lakáséval a kaputelefonunkat (a csatolt képből talán kiderül). Amúgy az ö ajtócsengőjük is halk. Az a kérdésem, hogy lehet-e valamilyen módon hangosítani az ajtócsengő hangját. Van-e valamilyen nem túl bonyolult módja annak, hogy hangos legyen az ajtócsengőnk is? Csatolom a beltéri egység képét, bekötését. Előre is köszönök minden segítséget...
Sziasztok
Egy videos kaputelefont szeretnék egy barátomnál kiépíteni. Még nem csináltam ilyet ezért lenne pár kérdésem. Kinéztem a neten a linken lévő kaputelefont,de 50méter van a kapu és a ház közzöt. A kérdés fog e müködni ez egyátalán és milyen kábelt és milyen tápot adjak neki. Bővebben: Link
1 Ennyi pénzért csodát ne várj, napkeleti i. h.
2 Minél vastagabbat. 3 Tápot kell, hogy adjanak hozzá. Pár tanács; hazai kereskedőtől vegyél, kérj magyar nyelvű leírást, szánj rá egy kicsit többet.
Szia
Köszönöm az infókat esetleg tudsz egy helyet ahol beszerezhető olcsó szett max 35.000ft ig.
Sziasztok! Panelban szeretném lecserélni a jelenlegi kagylós beltérit egy modernebb, de nem kamerás beltérire. Milyen lehetőségeim vannak?
Egyenlőre 2 olyat találtam, ami megefelne. Igaz, egyenlőre csak a külsőségei alapján... - Golmar Nhea GB2 - AIPHONE DB 1SD Előre is kösz. Üdv.
Hello! Először is az a kérdés, hogy milyen a mostani cucc/rendszer ? ...persze, ha állod a többi lakó "beltérijét", akkor bármilyet választhatsz.
A választott telefonok nem társasházi készülékek. Családi házba OK, de neked olyan beltérit kell venned, ami passzol a kültérihez. A telefongyártóknak - mivel általában törpefeszültségű dolgokat gyártanak - csak arra kell ügyeljenek, hogy a konkurencia terméke ne legyen kompatibilis az övékével.
Hi!
Annak hol tudok utánanézni, hogy milyen a mostani rendszer? Úgy értem, ha megnézem a lenti egységen lévő márkajelzsét, az közelebb visz...? Úgy rémlik 2 vezetéken kommunikálnak. Lentről fel lehet csengetni, tudunk beszélni, és fentről tudom nyitni a kaput. Ennyit tud, és ehhez piszkosul szükségtelen az az órmotlan kézibeszélő.
Hát például a közös képviselőnél...neki tudnia kéne.
Hali!
Ja, ez aggaszt engem is, de a tápfesszel lehet játszani, bizonyos határok között. Nagyon gáz ez a retro kézibeszélős szerkezet.
Ez egy önálló működésű (stand alone) 125 KHz RFID kódzár. Ha valaki ismeri a típusát, kérem jelezze!
Sziasztok.Tudna valaki segíteni,hogy kell bekötni a Proel PC-255 Beltéri telefont.Sajna próbáltam bekötni de nem csinál semmit.Mellékeltem egy fényképet remélem tud valaki segíteni biztos valamit nem jól csináltam.Van 2 kábel amit nem tudom hova kell bekötni.Segítségeteket kérem.szép napot.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2018
Nem állítottad be a lakásszámodat a jumpereken.
Üdv!
A problémám hogy működik a kaputelefon de nem lehet nyitni gomb nyomásra az ajtót. 4. ről pedig nem olyan jó le mászni. Mi lehet a bibi? Egy kép a telefonról: https://drive.google.com/open?id=179gsOCBH2HMf2-biD2AwkwhKUmaP16_I
Szia !
A kaputelefon központról is jó lenne egy kép.
Talán a mikrokapcsoló haldoklik, vagy a nyitógomb műanyag pöcke nem éri el azt.
Ez egy kihaló félben lévő Digi-Tech központ, egy Siklósi cég gyártotta. Proel és Laskomex készülékekkel működik, de a nyitáshoz kell egy kondi trió 470+470+330 nF . A Laskomex készülékeket szoktam meghekkelni, a Proelt nehéz átalakítani.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |