Fórum témák
» Több friss téma |
Módodítottam a rajzom (előző szerint hibásan lenne bekötve). A mérőtől jövő PEN (kék) vezetéket először a PE (föld) sínre kell kötni, ez által jön létre a PE-N szétválasztás (összekötés). Így csak egy túlfesz védőnek van értelme. Nálam is így van jobb híján.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2018
Megcsináltam a mérést, szétszedve mérőről lekapcsolva 14K körül, felkapcsolva 40K körül a nulla-föld között. Nagyon húzni a szondától nem merem, mert nem tudom mit húzok még vele amit megszakíthatok. Nem jött könnyen és a tábla alatti pontnál sem mozgott. Mindenesetre a mérés nem 0 Ohm és így akkor nincs összekötve a plombált részen, csak a csavarnál és onnan is indul a szétválasztás, ha jól gondolom. Akkor elég oda egy nulla-föld sín és onnan tovább külön a nulla és föld és be a házba.
Igen.
Megrajzoltam az egyértelműség kedvéért hogyan is gondolom. Ajánlom fővezetéki sorkapoccsal való megkötést a jelenlegi biztosíték tábla helyén, pl. ilyennel, érvéghüvelyes vezeték végekkel. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2018
Nagyon szépen köszönöm neked is és mindenkinek a rengeteg segítséget, hamarosan neki is állok a vésések után.
Lehet nekem nem egyértelmű... Fázis az eph csomópont felé mi lenne? Zárlati áramra számolnak, 10es MKH-val kell átkötnünk a gázórát illetve fűtéscsöveket... (iga régebben 6-os volt)
Idézet: „Fázis az eph csomópont felé mi lenne?” Túlfesz levezető amit a lakáselosztóba rajzoltam és földeléshez van kötve.
Sziasztok. Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy van egy elég hosszu kocsi beállonk konkrétan egy kis ut ami elég sötét ezt szeretném megvilagitani de ugy hogy mind a két végén lehessen kapcsolni a fényt. Elosször váltokapcsolora gondoltam de kénylemeseb lenne mozgasérzékelövel tehát lehet mind a két végén mozgásérzékelö ugy hogy párhuzamosan bekötöm a fogyasztokat? Elöre is köszi a válaszokat!
Inkább a közepére tedd a két mozgásérzékelőt.
Vagy ahogy a legjobb a betekintési szög adja. A mozgásérzékelők többsége nem szereti az irányukban történő mozgást. A két végén az útra merőleges megfigyelési irányba szerelném, a felesleges irányok kitakarásával, ( bár így a közbenső rész kiesik) vagy olyan mozgásérzékelőt kell venni, aminek a lencséje függőlegesen is több részre van osztva, azzal esetleg a szembe forgalom is detektálható. Végleges felszerelés előtt egy teszt ajánlott.
Mondjuk én nem tennék ilyen helyre mozgásérzékelőt. Esélyes, hogy állandóan be-ki fog kapcsolgatni az állatok miatt.
Sziasztok, nem biztos ,hogy ebbe a témába illő de egy próbát megér. A kérdésem az lenne ,hogy a 'Toroid transzformátor mennyire bírja a nem szinuszos tápot?
Van olyan, hogy szinusz, ez egy típus, és nem színusz, ami végtelen formátumú lehet. Melyikre gondoltál?
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Egyszerűen úgy kell felszerelni, kb. egy méter magasra, hogy a látószög alsó fele vízszintes legyen a talaszinttel.
Szerintem van egy UPS-e, amit egy toroid trafóra akar kötni.
Attól még érzékelni fog madarakra, bogarakra.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2018
Nálunk évek óta így megy, különösebb extra felkapcsolások nélkül. A madarak éjszaka többnyire alszanak, a bokarak pedig elég kicsik.
Azt írtad, nem raknál, mert szerinted kapcsolgatna. Én meg azt írtam, nem szokott kapcsolgatni a gyakorlati tapasztalatok alapján. Ez tipikusan a bolhából elefántot kategória, távolságfüggő.
Ahogy írod A távolság csökkenésével a bolhából elefánt lesz.
Sziasztok. Köszönöm a gyors válaszokat,ritkán irok ide bár régota tag vagyok de megint nem kellet csalodnom az itteni közösségben. Én ugy gondoltam hogy kb 50-100 cm magas zártszelvényre raknám az érzékelöket mint egy infra soronpot képzeltem el a müködését. Lenne egy a háznál ill a kapunál ugy a gyalogos és az auto mozgás is kapcsolná,ill ha kicsit felfele irányitom talán a kutyát nem látná.
Csak halkan: Nem lenne jobb két infra sorompó? Amennyiben elektromos kapud van és van rajta infra sorompó, az egyik pár máris feleslegessé válna.
Nemtudok árakat de a spronpo szerintem dragabb. Amugy nem elektromos a kapu,plussz egyszerübb telepiteni a mozgás érzékelöt.
A terv az ,hogy autós invertelről üzemeltessem egy végfokot amibe egy toroid transzformátor van. Mint ugye tudjuk ,hogy ezek az olcsó inverterek nem teljes szinuszt alakítanak ki. Ezért volt a kérdés ,hogy birja-e a nem teljes szinuszt.
A "nem teljesen szinusz" is messze van a valóságtól. Innen válassz invertert: Bővebben: Link. Ezeknek valós szinusz kimenetük van.
Van kisállatvédett infra is.
Bővebben: Link Ezen a linken olyan infrák vannak, amelyek különböző súlyú állatokra "immunisak", vagyis az adott súly alatti állatok nem indítják be őket (elvileg). A linken 10-24 kg-ig van többféle infra.
Van az a része, hogy hosszában történő mozgásra kevésbe, mint keresztbe (működési elvből következően).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |