Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Mondanám, hogy elmentem megnézni, és tényleg
De ennyi elég a smúzolásból
A tervek nem publikusak, de ez az oldal elég jó kiindulási alap.
Sziasztok.
Ismét remek feladattal találtak meg a főnökeim. Egy kisebb laposvas hajlító gépet átkonstruáltak, így már nem volt meg rajta az állítható végállás kapcsoló. Kitalálták, hogy a nagy hajlító mintájára ezen is ipari potméterrel érzékeljem a szögelfordulást. Csakhogy a nagy hajlító PLC vezérlésű. Ebbe a gépbe részint ár-érték arány miatt, részint értelmetlenség okán, részint helyhiány miatt nem jöhetett szóba a PLC. Az egyszerűbb gépekbe való egyedi vezérlőm viszont nem rendelkezik analóg bemenettel. Bár van két belső potija,(ezzel be lehet a kívánt szöget állítani) de külsőt nem fogad. Ellenben van egy nagysebességű 1-Wire portja. Végül a képeken látható megoldáshoz folyamodtam. Ez a pici áramkőr másodpercenként 2000-szer képes beolvasni és továbbítani a poti helyzetét 10 bites felbontással. összesen 5 byteot küld. Első két byte azonosító, 2-3 byte mért adat, 5. byte az előző 4 byte összeadásából származtatott 1 byteos kód. Vétel ellenőrzéséhez az 1-es 2-es 5-ös byteot egyaránt vizsgálom, így téves adat szinte kizárt. 1-2 kép: 360 fokos (körbeforgó) 5K ipari poti. 3. kép: Elektronika a potin. 4. kép: A programozó vezeték. 5. kép: 3D nyomtatott védőburkolat. 6. kép: A készre szerelt elfordulás jeladó.
Ez igen! Ügyes kis jószág, elismerésem. Az ötletért külön megérdemled az ötöst!
Bővebben: https://youtu.be/AFQj3lZuoS4
Üdv. Nmos végfok teszt . A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2018
Idézet: Mire kell az öt ér? „Ellenben van egy nagysebességű 1-Wire portja.”
Egy újabb monitorból és egyébb hulladékból összerakott TV. Köszönet az alapanyagért Tbarath kollégának!
Gondolom, a 4-es képre utalsz.
Az a PIC programozó vezetéke. A végleges vezeték 2 ér + árnyékolás.
Szia! Hogy sikerült összeházasítani egy monitort és egy tv-t?
Szerintem egy ILYEN modult használt hozzá.
Közvetlenül LVDS-en hajtja az LCD panelt.
Ügyes.
A nagy sebesség mit takar számszerűen? A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2018
Kínai panel, HDMI VGA RCA Audio és sok egyéb más csatival. Külön az LCD panelhez volt rendelve.
Sziasztok! Majdnem kész "retro" hangsugárzómat szeretném bemutatni. Volt egy videoton saphir dp202 E dobozom, amit használtan vettem üresen ~ 1800 Ft-ért régebben. Került bele egy monacor szélessávú hsz. reflexcsővel , de a hangszóró átkerült egy másik dobozba kétutas-nak , így ez a doboz azóta üresen állt a műhelyben. Az előlapját le kellett barkácsolni , de onnan már egyszerűen ment a többi része a munkának. Vettem ehhez itt a fórumon 2 db. széles sávú hangszórót , 2e ft-ot fizettem értük, a hátsó csatlakozó tálca az ~ 500 Ft körül volt, tehát a végösszeg valahol ~ 4500 Ft körül lehet csavarokkal, ragasztóval, vezetékekkel együtt. Retró zenéket sugárzó rádió hallgatáshoz ideális. Végül is rövid próbálgatás után párhuzamosan kötöttem a hangszórókat, meglepően jól szólnak. A többit képekben. ( valami festés nem ártana neki )
Legyen benne örömöd!
A párhuzamosság miatt felére adódik az induktivításuk, azaz erősebb, keményebb hatást mutatnak. A többi az erősítő dolga. Adjál magadra, elő az ecsetet.
4 Ohmot lehet mérni terheletlenül. És a festés is tervbe van véve, már nézegettem a lehetséges megoldásokat, sötét barna CELL-color lesz elvileg glettelés után. Közben a gitár-témát is folytattam. Röviden megpróbálom leírni. Tehát ÉPÍTETTEM egy rossz sony micro hifi dobozába kettő talált TV-hangszóróból egy ládát. Ezt egy saját rendszerű 2X24 Volt AC-ról járó BEAG (nem gitár) végfokkal meghajtottam úgy, hogy torzítónak használok egy Behringer UM 300 pedált az alábbi beállításokkal (lásd fotó ). A "trükk" , amire rájöttem, hogy nem a kimenő jelet kell a torzítóból/effektből EQ-val átalakítani , hanem a kis ládából kijövő hangot kell egy mikrofonnal (amit kb. 11 éve vettem , szinte hulladék a minősége az ára alapján , de valamire jó, szóval egyszer szétesett, én meg szétszedtem és maradt a képen látható állapotban) tovább vinni a karaoke-mixer egyik mikrofon bemenetébe , amin már lehet eq-val -vonali- szinten tovább vinni a jelet egy másik , nagyobb trafóval trafóval ellátott (szintén lemez trafó, de 2X30 Volt AC ) , végfokba , ugyanazzal a típusú végfokkal mint amit a gitárhoz használok tovább erősíteni a hangot a két nagy kétutas ládán keresztül , amit szintén én ÉPÍTETTEM , és -nem- gitárláda, hiszen kétutas, és ennek a hangja van felvéve igazából . A többit képekkel, és most kivételesen egy képileg lebutított, de hangminőségben talán (?) elfogadható felvétellel demonstrálom. (Azért a "ki mit épített" témakörbe írom ezt, és nem a gitárerősítő fórumba , hiszen nincsen semmilyen gitárerősítő a rendszerben , saját ötletem ez a fajta a megoldás). A processzoros gitár multieffekt meg ad egy dobalapot , a torzított hangzáshoz semmi köze nincsen, a dobalap a processzor
fejhallgató kimenetén keresztül bemegy a mixerbe vonali szinten , utána pedig módosítva lett -külön- Eq-val és -külön - hangerő szabályzóval . Összegzésképpen : A gitáron és a torzító pedálon kívül minden HIFI, épített , saját rendszer. A végeredményt ki-ki ítélje meg ízlése szerint. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2018
Köszönöm! Nekem tetszik.
Ugyan nem építés csak javítás.
Leselejtezett monitorokból kettő már javítva. Kitünően teszi a dolgát. Van még három rossz. Köszönet ismét Tbarath kollégának érte! Bakman kollégának meg a rakás alkatrészért!
Ügyes, de hogy teszed rá az LCD-re?
Egyesével bekötöd a szalagkábel szálait? Nincs esetleg képed arról, hogy miképpen tetted rá az LCD-re? Mert nem hiszem, hogy pont olyan csatlakozód volt hozzá, mint ami a kis modulon van.
Szerintem a VGA csatit kötötte be. Bár lehet, hogy az bemenet.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2018
A kijelző, és vezérlő összekötésének módszereiről itt kellene beszélgetni...
Bővebben: Link
Gondos aprólékos keresgéléssel meg lehet találni a megfelelőt lvds kábelt. Azt meg csak rá kell dugni az lcd-re meg a panelra.
A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2018
Festve, eleje glettelve kétkomponensűvel, ( nagyon nem ment a 2:100 arány eltalálása, bénáztam sokat ) utána kapott trinát alapozót , a napon égettem pár órát , aztán matt akril fújós festékkel átfújtam , pillanatok alatt porszáraz volt , már a szobámban várom ,hogy végleg megkössön a festék. Nem egy remekmű, de nekem tetszik.
Szerintem meg nem.
Aztaaaaa !!!!! Létezik ilyen ! És a háttérvilágítás, hogyan van megoldva ?
Inverterről megy gyári csatival. Kinai univerzális inverterrel.
Sziasztok!
Elkészültem végre az új Kandalló órámmal. Óránként egy perc automatikus rotor működés (beállítható / tiltható) 10 adott idő(k)re egy perc rotor működés (beállítható) 10 ébresztés időpont beállítható 7 napra programozható A programozható ébresztés (beállítható / tiltható) Ébresztés : Csak hangos szaggatott síp Csak rotor bekapcsolás egy percre Hangos szaggatott síp + rotor bekapcsolás egy percre Mindkettő tiltása Hangos ébresztés hossza külső potméterrel szabályozható (1-60 másodperc) Folyamatos rotor sebesség külső potméterrel szabályozható Távvezérlés : URC1 távirányító Táp : 230/12V DC/2A kapcsolóüzemű dugasztáp Elöl : RESET gomb (megnyomása után ninden 59-ik és 00-ik percnél inpulzust ad) START/STOP gomb (ugyan az, mint a távirányító ON/OFF) Rotor forgatás : HDD motor (gyári vezérlő panellel) Rotor sebesség : Max. 3550 rpm Rotor sebesség folyamatos szabályozása kívülről Digitális kapcsoló óra : Tip. EMT700-G (a fenti beállítások biztosításához) Video link :
Szép tetszetős! Gratulálok hozzá!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |