Fórum témák
» Több friss téma |
Kattints a válaszban aláhúzott szóra.
Elég szomorú, hogy az aki szereli, nem tudjam az alkatrészek beszerzési lehetőségeit....
Láttam , köszi , csak nem figyeltem oda , sajna
Köszi!
Csak megközelítő méretben találtam. Már ahol volt egyáltalán méret. Ennek 25 a külső átmérője, betét hossz 80 a maximum ami elfér. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2018
Moderátor által szerkesztve
Ez biztos, hogy bóvli, rá se nézz!
Sajnos pénteken megint menni kell Györökre, de lesz annyi időm (talán), hogy megnézzem a betétjeimet (szerintem pont ilyen volt a kezemben, de nem tudtam a méretet). Milyen átmérőjű huzalból van a betétben a spirál?
Milyen átmérőjű huzalból? Pfff, de jó kérdés.
Nagyon vékony. Az igazság az, már csak fél lábbal vagyok itthon. Jövő hét végéig nem leszek. Majd akkor visszatérek rá. Most megyek pihenni. De előre is köszi a segítséget! Gondoltam hogy a link-eltem az gagyi lehet.
Jó pihit. Amit linkeltél nem gagyi, hanem a pákád korabeli technológia szerint készült. Pont a kompatibilitás miatt.
A linken lévő nagyon kicsi, azt a teljesítményt nem sokáig bírhatja. Egy ekkora teljesítményű (régimódi) páka minimum 2× nagyobb. Pénteken felhozom, aztán megkapod valamikor. Azért a lyukat mérd meg legalább, és tekerek a régi betéthez tartalék spirált.
Ja, meg feleakkora (se), mint az övé, és 2×-es teljesítményű! Aha..
Akkor az övé az ötven-hatvanas évek szintje. Amit venni tud, az a nyolcvanas éveké. Akkoriban magam is készítettem hasonló betéteket.
Sziasztok.Valaki megtudná ìrni ennek a trimmer kondenzátor értékét.
Ez nem kondenzátor, hanem trimmer potméter. Valószínüleg 5kOhm.
Köszönöm.Kondenzátornak is hivják ugy tudom.De lehet nemilyen tipusuakat.
A trimmerkondenzátoroknak általában fémből van a tekerhető része, nem műanyagból: Bővebben: Link.
Értem már.Valahogy kevertem ezt a kettőt.Akkor két különböző tipus,a trimmer kondenzátort modulokba használják pF,a trimmer potméter más.
A két alkatrészben a TRIMMER szó a közös, ami beállíthatóságot jelent.
Ha kondenzátorról van szó, akkor van egy minimum és egy maximum érték feltüntetve rajta. Potenciométernél pedig a legnagyobb ellenállás érték szerepel, a minimum érték értelemszerűen nulla ohm.
Mindkét fajta alkatrészt finombeállításra, hangolásra használják, de a trimmerkondenzátornak kapacitása van, amit változtati lehet, a potméternek pedig ellenállása van, mint az ellenállásoknak általában.
Üdv emberek! Szeretnék egy olyan alkatrészt találni, amely képes oldalirányba mozgatni kb 25cm-ert.
Erre leginkább megfelelőnek tartottam egy szolenoid elektromágnest, de ennek csupán 1-2 cm hosszú tengelye van, nekem viszont 25-re lenen szükségem.
Ha erőt nem kell képviselni, akkor tehetsz rá egy kart, közeli forgásponttal.
Egyébként meg DC vagy léptetőmotor fogasléccel, vagy fogazott szíjjal, madzaggal, stb, vagy szervomotor karral... nem tudom mit szeretnél csinálni...
Egy leragasztott karton részt kellen felszakítania ennek a szerkezetnek. Kb 2 cm hosszan van ragasztva, ezzel a ragasztós pisztllyal, vékonyan.
2 cm vagy 25 cm?
A 12V-os autós ajtónyitó motorok tudnak kb 4-5cm elmozdulást, applikálhatsz rá egy kést. De gombelemről nem fog működni, kell neki egy fickós táp
2cm de 25cm mélyen.
Linkelek egy kéept amin érthető minden. A pirossal jelzett szín a ragasztás, a fekete magát a kartont jelenti.A kartondoboznak van egy lelógó része ami rá van hajtva és ráragasztva. Ezt a pirossal jelölt ragasztást szeretném felszakítani valamivel. A kartondoboznak van egy lelógó része ami rá van hajtva és ráragasztva. karton
25cm-t leginkább szárnyaskapuhoz való csőmotoros aktuátorral lehet mozdítani.
Ez nem csőmotoros, csak példa.
Ha jól értem a rajzodat, én egy vágótárcsával ugranék neki. Olyannal, amilyen a kenyérszeletelő gépnek van, persze alkalmas méretben, hogy egyszerre vigye mindkét oldalt. Így ugyanis elég lenne egy tengely mentén megoldani az előtolást. A tárcsa azért is lenne jó, hogy a fülek alá biztonságosan, könnyen alákapjon.
A probléma itt kezdődik, hogy vannak kicsit deformált dobozok, ahol a doboz széle fentebb van mint a leragasztott , így ha oldalirányból jöne a kés felütközne a doboz oldalába, vagy másik esetben a leragasztott kartonba vágna bele, ahelyett hogy alá kapna.
Képek: kép 1 kép 2 kép 3 Itt is pirossal jelöltem a leragasztot részt. A hozzászólás módosítva: Szept 6, 2018
Középen a lyukba kellene "belenyúlni" és felfelé húzva kinyitni a dobozt?
Igen gondoltam erre en is de nem tudom hogy kellene, mivel a doboz tartalma fontos hogy ne seruljon.
Képzeld magad elé, hogy te mit teszel (példa): Jobb és bal kezed mutatóújjaival benyúlsz a lyukon, összecsíped a fület a hüvelykujjad segítségével, miután a lyukban a két-két ujjad eltávolodott egymástól. Fogod szorosan a füleket és kb. egy körív mentén kinyitod a dobozt. Mindeközben figyelsz arra, hogy a tartalom ne sérüljön, ami, gondolom én, tetszőleges pozíciót is felvehet.
Ebben a formában a feladat összetettebb attól, hogy hobbi szinten meg lehessen oldani. |
Bejelentkezés
Hirdetés |