Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem elég, arra még fűteni kell?
Párhuzamosan kötheted, ha
- ha fázist kapcsolnak, akkor csak azonos fázist lehet - ha nem, akkor simán mehet. Vagy kapcsolat érvényes, valamelyik/mindkettő kapcsol, megy a fűtés, egyik sem, áll.
Hello!
Köszönöm a válaszod! Az említett utalásodban 330 nF kondi van?,az enyémben mintha csak 33-as lenne? (vagy a számok ne mindig a tényleges értékeket tükrözik?) Amúgy a vevő panelján 2006.06.25.-dátum van.A vásárlás időpontja kb:2015.04. (multiméterrel lehet mérni kapacitást?"nem vagyok 1 műszerész,de izzócserénél többre vagyok képes") Majd jelzek ha megtörtént a csere. Köszönettel. A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2018
Vélhetően a Te kondidon is ez szerepel, csak ".33" formában, ahol a pont a µF helyét jelöli. Vagy is az ugyanúgy 0.33uF=330nF. 33nF nem lehet, mert annak biztosított árama kevés lesz a relé meghúzásához. Sajnos ezeknek a kondiknak kapacitása, idővel csökken. Pont azért mert "öngyógyuló" felépítésű. De minden "átütésnél csökken a kapacitás értéke. Ha nem működik, egyszerűbb cserélgetni, mint mérni. Főleg ha valaki felkészületlen mérésekből..
Nem kell fűteni Bár nehéz megállni, mert panelból költöztünk (ott mindig meleg van). De fűtési szezon előtt szerettem volna megcsinálni a termosztátot.
Szevasz!
A régi kondit kivettük,".33" felirattal.Kaptam 1 új kondit ezekkel a feliratokkal,paraméterekkel. .047microFK 275Va AV R.46 MKP X2SH IEC 60384-14 40\110\56 C M T 3 Kitől kaptam szerintem nem vette észre a .047szám előtti pontot ,állította hogy ez 470nF-os és még jobb(erősebb)mint a másik. Szerintem csak 47nF-os. Nagyságra is fele akkora sincs mint a másik,de ez mostanság nem biztos,hogy jelent valamit. Kérdésem mit tudhat ez a kondi,és beépítve nem vághatja-e rosszra az egész elektronikát??? Előre is köszi!!!!
Az kicsi, nem lesz jó, annál még lehet, hogy az eredeti, de rossz is többet tud. Le lett írva milyen kell, 330nF, ennek a 47nF nincs 15%-a sem. Ha több, attól sem lesz jobb, tehát a 470nF is kerülendő.
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2018
Hello! A 0.047 nem jó, mert az valóban csak 47nF. Nem lesz elég áram a relé meghúzásához. Tönkre nem fogja vágni a készüléket, csak épp nem fog vele működni.
Hello Szakik. Segítségre lenne szükségem, hogyan kössem be a szobatermosztátom. (Computherm q7). 3 vezetékért nem szeretnék szerelőt hívni, ha valaki megmondaná hova kösse, azt megköszönném. Szép napot.
Hello! Zöld-sárgát az 1-es pontra, barnát a 2-es pontra. Kékre nincs szükség, azt pedig kikötni a kazánnál.
Sziasztok!
Az új fajta, ErP -s FÉG konvektorokon próbált már valaki termosztátot cserélni? Idén nyáron lettek felszerelve, de használat nélkül is látszik, hogy szánalmas a gyári szabályzó. Nem lehet minden napra eltérő fűtési programot beállítani, hétfőtől péntekig csak ugyanaz a napi 4 kapcsolási időpont állítható be, viszont ez nekem elég fontos lenne. Elgendő lenne egy akármilyen szobatermosztáttal a csökkentett teljesítményhez tartozó mágnesszelepet kapcsolni? Köszönöm
Hello!
Köszönöm a tudáson alapuló hozzászólásod! Beforrasztottuk az alábbi kondenzátort: JFZ X2 334K 310V(ezt adta a boltos a régi helyett) Áram alá helyeztük az egységet és már működött is!!! Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Sziasztok!
Adott egy "Junkers euroline zw23 ke23" gázkazán. Hozzá tartozik egy "Junkers tr12" termosztát. Célom az volna, hogy ezt a termosztátot lecseréljem egy digitális termosztátra. Méghozzá egy "COMPUTHERM E300" ra. Kérdésem több pontból állna. 1. Kivitelezhető a dolog? (nem akarnék semmi plusz vezetéket behuzni azért.) 2. Padlóhőmérséklet érzékelőt nem kell bekötni? ( nincs padlófűtés a házban.) 3. Mennyire megbízható ez a típusú (COMPUTHERM) termosztát? Egyenlőre ennyi volna. Előre is köszönöm.!! Link a termosztátrol. Bővebben: computherm
A junkers termosztát modulálja a lángot. Ha cseréled, elveszted ezt a funkciót. A junkers 24V-os. A vezérlőjelet kikötve maxon fűt, testelve kikapcsol. Közötte szabályoz a gyári- k b 4-23V között. Csak hozzáértő szerelje, mert könnyű tönkretenni a vezérlőpanelt. Várd meg gázszerelők véleményét, én csak a sajátomon kísérletezve mértem ezeket.
Sziasztok!
Tegnap találtam rá a fórumra, miután elkezdtem egy "okos" termosztát összeszerelését. A következő kérdésem lenne alázattal a hozzáértőkhöz: - Adott egy Saunier Duval ü Isotwin condens F30E kazán és egy MMG 5032 termoszát a nappaliban - a termosztátot szeretném átcserélni erre a Tado típúsúra Csatoltam képet a két termosztát bekötési rajzáról, illetve arról hogyan van most bekötve az MMG jelenleg. Mi lenne a helyes megoldás, mert ha jól értelmezem akkor a TADO bemeneteinél nincs ellenállás. A válaszokat és segítséget előre is köszönöm mindenkinek.
Nagyon úgy néz ki, hogy csak két vezeték volt bekötve az MMG-be (így aztán volt nagy hőingadozás), ezeket kell bekötni az új NO és COM pontjaira. A fűtőellenállás a régiben sem volt bekötve, mivel a harmadik szál bekötése hiányzik, nem kap nullát az 1-es pontra.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
Mostani termosztát bekötése!
Köszönöm a gyors választ. Ha jól gondolom akkor a 2-est (barna) kötöm a NO-hoz, a 4-et (kék) a COM-hoz és elvileg ennyi lenne....
Ja, hogy ez 230V-os. Akkor rosszul írtam előbb. Így bekötheted az újat. Csatoltam képet.
Az eredeti N pont most is N-re megy. Az eredeti 1-es pont megy L-re és COM-ra közösen. Az eredeti 2-es megy NO-ra.
Sziasztok!
Egy Termosztát cseréhez kérnék segítséget. Egy Junkers trp31es helyére szeretnék felrakni egy Computherm Q7RF-et. Lehet-e? És ha igen, ebből a 3 vezetékből nem tudom, melyik kettőt kössem be. Előre is köszi a választ! A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2018
OFF: W. Germany :O akkor 1989 előtti a kicsike ? Nem semmi...
Rossz ötlet! Ne kösd be, tönkreteszed a gázkazánodat ! ...és nevezd meg a gázkazánt is, az valószínűleg lángmodulációs szabályozással rendelkezik.
Igen... "folyamatosan szabályozott teljesítmény" Bővebben: Link
Köszi! Most már ezt is tudom.
Ez esetben milyen termosztátot javasolsz? Mivel lehetne lecserélni? Ami beszerezhető, és nem horror áron van.
Hello! Ha nem nagy kérés, leporolhatnád és lefotózhatnád ennek a Junkers termosztát nyomtatott áramkörének mind két oldalát. Megpróbálom visszarajzolni. Így, talán én is megtudnám, hogyan szabályoz egy ilyen modulációs szabályzó. Mert ez még "értelmezhető" alkatrészekből áll. Egyébként szép éles a fotó, amit készítettél..
Köszi! A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |