Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Nem hiszem, hogy az én engedélyem kell ilyenhez, én javasoltam valamit, felnőttként döntesz, amiről akarsz, és vagy jó lesz vagy nem!
Csináltál egy panelt, ahhoz hozzá lett szólva …
Szia!
Nem néztem át csak egy megjegyzés. Engem mindig letoltak, amikor a szűrő kondikat nem az áram útjába terveztem, és ezen a nyákon csak 1 kondi van jól tervezve mégpedig a C8 bal oldali (rajzon 2 van) . Tudom, hogy így néz ki jól a nyák, csak így a kondik nem fognak sokat érni. C5 C10 elvileg a fetek áramát simítaná de jelen esetben köze sincs hozzá (Az áram mindig a legrövidebb úton akar menni nem fog a kedvedért elmenni jobbra a kondihoz vendégségbe). Mellesleg a bal oldali átkötés minek kell (mondjuk a jobb oldali is felesleges)?
Szia!
Az átkötésekről: nem igazán akartam körbevinni a panelen, lévén hogy az átkötéssel rövidülne a vezetősáv hossza. A szűrökondikról: milyen helyzetet javasolnál? (A jobb oldali javítva C9-re) Egy ötlet az "útbaigazításhoz": módosított A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2018
Csináltam pár példát, hátha látszik a lényeg.
Jaja így kellene. A c9-nél is. C1-et meg be kellene tenni R7 elé, az R3-at meg úgy, hogy egyből a C13 kondihoz menjen és onnan tovább minden hová.
Javítom, és holnap jelentkezem. Megyek robotolni. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Valaki rápillantana erre a tervre, hogy működőképes-e? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
A mellékelt kapcsolási rajzot próbáltam SMD nyákra tervezni. Nem Vagyok gyakorlott tervező ezért kérni egy kis segítséget az ellenőrzéshez esetleg javításhoz! Köszönöm!
Az ami nálad az IC 14-es lába, az valójában 8. láb, szóval az 1-es láb felett van a 14. láb helyesen.
Basszus! Szóval kezdhetem elölről az egészet...
Köszönöm! Majd jelentkezem!
Hello! Nem feltétlen kel újra tervezned. Az IC-ben 4db. egyforma műveleti erősítő van, de a tok függőleges tengelyvonalára nézve szimmetrikus. Vagy is jelenleg is jó a kapcsolásod, csak a lábszámozás nem megfelelő jelenleg a sematikus rajzhoz képest. Tehát így, a c és d OPA van csak felcserélve, ami hibát nem okoz..
Ó! Ez jó hír! Akkor ezek szerint rendben van úgy ahogy van?
Én jónak látom, csak az elvi rajzon kell a C és a D műveleti erősítők lábszámait felcserélni, hogy azonos legyen a nyákkal..
Üdv!
Szeretném megépíteni Reloop és Alkotó által módosított LM1036-os hangszínszabályzót. A hozzá javasolt tápegységet ráterveztem a panelra. Valaki rápillantana aki jártasabb benne, hogy minden rendben van-e. Előre is köszönöm!
Jó lesz, de az egyenirányítás legfelső diódája nincs bekötve. Esetleg annyit módosítanék bele -bár itt a kis áramfelvétel miatt még talán elenyésző hiba-, hogy a 7812 bemenetét nem az 1R-os ellenállásra kötném közvetlen, hanem a 2200µF-os szűrő kondira.
Köszönöm a segítséget!
Ami idő közben felmerült bennem hibalehetőség, hogy a normál 0,6W-os 1R-os ellenálás elég lesz-e. Nem kéne 1-2W-os nak lennie? A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2018
Hosszú idő után megint rajzolásra adtam a fejem.
Jo lesz ez így? a 230V vezetők 1 milliméteresek 1 milliméter távolsággal. Szerk: Most jövök rá hogy az 5 volt az szűrt, de lehet hogy a 3.3V is illene szűrni az ESP nek ugye? A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2019
Nagyon kevés, legalább 6 milliméter legyen a két vezetősáv között!
Relét fordítsd el 90 fokkal úgy, hogy a 230 legyen felfelé a meghúzó fesz lefelé.
Meg gondolom akkor mindentől. mert a relének a vezérlő lába is csak 1 millire van.
Nembaj helyem van, mert akkora lehet a max panelmérrt mint a képen 70x50 es
Ez az 1.0 a... 2.0 ra tervezek feltenni mégegy relét hiszen az ESP nek van még szabad lába.
Inkább lejjebb hozom hogy legyen hely a sávok között.
Én a hilink mellé tenném a 2 relét és alájuk a ESP-t
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2019
Én kicserélném a P1 és P2 csatlakozókat is, egy NYÁK-ba való sorkapcsokra.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2019
Üdv !
Megpróbáltam elkészíteni stk402-90 erősítőhöz egy panelt, szeretném ha valaki ránézne. Egy dolog igazán homályos számomra az ic-n egyetlen sub gnd láb van ez valóban közös-e minden gnd-vel vagy én vagyok buta, mert akkor az egészet rosszul terveztem! Köszönöm előre is!
Helló! A hűtést hogy oldod meg ha az ic mind a 2 oldalán kondik vannak?
Relék felforgatva a HiLink mellé!
Az ESP GPIO lábai tápfeszre vannak felhúzva (mint kiderült így biztosabb az indulása a modulnak... igen, amíg nem tér észhez az ESP addig a relé húzva van, nekem ez nem baj.. remélem a FET nek sem.. ) A 2 pintüsi az két nyomógombnak a csatija. Illetve kapott a 3,3v egy minimális szűrést két kerámia kondi személyébe. 230v vezetősávjai 1.25mm szélesek
Szia.
Inkább kezd újra az egész tervezést. Vedd figyelembe, hogy a fehasznált alkatrészek hőt is termelnek, tehát a felesleg hőt el kell vezetni. Az IC-t hűtőbordára szerelni és azt csavarral rögzíteni, egyes ellenállásokat jóval nagyobra cserélni. Az elektrolit kondenzátorokat ne szorítani a melegedő alkatrészekhez. A forrszemek méretére vigyázni, tehát fúrás után is még legyen mihez forrasztani, és a fúrt lyukba is könyedén bemenjen az alkatrészláb, de ne "lötyögjön". A vezetők egymástól való távolságára is illik vigyázni, tehát a teliföld is ide számolódik! A csatolt képet a Google találta(ez sem tökéletes), ajánlom keress rá te is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |