Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Azokat nem cseréltem ki, de ha a fettel is kiment akkor nem hiszem ,hogy az lenne a hibás, mert a fetes véghez nem is kell ellenállás.
Proli: A hangszóró még él, mivel egy pillanat alatt kivágta a biztosítékot. Azt a trimmert meg majd kicserélem. A forrasztások meg már át voltak forrasztva.Holnap keresek itthon valami tranyót, amit berakhatok próbára. Fettel még szebben szólt mint darlingtonokkal.
Hello!
Esetleg tegyél be, ha módod van rá ellenállást a végtranyók kollektorába, akkor talán életben maradnak a próbák alatt. (4,7ohm/20W v. izzó, vagy ami van) Szerintem az R24-R25 szakadása, nem okozhatna halált, legfeljebb torzítást. Viszont az R22-R27 szakadása, már több problémával járna. üdv! proli007
Remélem holnap találok egy P csatornás fetet és akkor ki tudom próbálni. ha viszont nem lesz akkor egy hét mire a boltba rendelnek(sajna nem tartanak ilyeneket, mert nem fogy). Izzónak autó féklámpa izzó jó lesz? Vagy valami más kell?
Hello!
Szerintem jó, (12V/21W) mert most a hidegellenállása az izónak éppen hasznodra lesz. Én hasonló célra, E27-es 24V/100W-os izzókat használok, az csak 160Ft és "szinte" mindent kibír. üdv! proli007
Nem akar müködni ez az erősítő (csatolt fájl)!
Megépítettem átnéztem töbször is a nyákot és minden stimmel iet csinál h a kimeneten -4 volt van a középhez képest és a pozitív táp ágból 4 volt-ra esik a fesz, a negatív táp ágba pedig ugyan akkor marad a fesz mint amekkorát rákötöttem (2db 9V-os elem) Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném!! Üdv.: Roland
Egy tápegység építését szerintem nem spórolod meg +-35 V az nem négy 9V elem. hanem 8 ,meg amit tud áramot az is csak egy bekapcsolási puffanáshoz elég .(no jó lehet 2 percig is működik vele )
Szia!
Én ugyan egyáltalán nem értek a mosfetekhez, még soha nem dolgoztam velük, de ha valamit +-35Voltról kéne járatni, akkor szerintem ne +-9Voltról próbáld meg beindítani, mert valószínüleg nem fog jól működni. Szerintem kb. 10-20% eltérés még megengedhető tápfeszben de több csak indokolt esetben, és ha egy mód van rá akkor tartani a tervező által megálmodott paramétereket. üdv.: Zoli
Nem 9V-os elemről akartam müködtetni ez csak az élesztéshezz kellet h ha van valami bajj akkor ne pukkanjon el semmi.
Idézet: Akkor köss a tápágakba izzókat, így ha baj van akkor ezek védenek /+ vizuálisan is látható a hiba. /.„ha van valami bajj akkor ne pukkanjon el semmi.” Készíts tápot, és próbáld ki így.
Én élesztéskor egy 230voltos 40wattos izzót szoktam a 230volt fázisával sorba kötni,és ha az világít akkor valami gáz van,de mégse megy szét semmi.Ha csak nagyon halványan izzik akkor semmi baj.
Mármint a rafó primer körébe? Oda gondolod igaz?
Kereső is van, és ha használnád van saját topikja isItt.
Igen oda gondolom.A fázissal sorba egy 40wattos izzót.Ha világít akkor valami rossz de nem fog elszállni.Ha nem világít vagy csak halványan izzik nincs gond.
Sziasztok!
Építettem egy pár hangfalat(illetve már többet is, de most ez mindegy). Próbálgattam mérni az RMAA progival kevés sikerrel. Mivel nem akart elég nagy lenni a mikrofon jele.(ez is mindegy, de azért leírtam) Mivel a mérésbe az erősítő torzítása, átvitele is belejátszik ezért arra gondoltam az erősítő átvitelét és egyéb paramétereit is mérni kéne. Nosza rá is kötöttem a hangkártya line in bemenetére az erősítő kimenetét. Ez egy videoton erősítő. Elég jó adatokat mértem. Semmi gond nem volt. És most jött a gond, amiből a kérdésem adódott. Hamár lehet mérni akkor mérjünk meg minden erősítőt a lakásban . Rá is kötöttem a szerintem nagyon jól szóló telefunken erősítőmet is a gépre. És mi lett belölle? füst! De miért? Az erősítőt már sikerült megjavítani. A hangkártyával még nem foglalkoztam, de az is megbetegedett, mert a bemenet egyik oldala sokkal halkabb lett mint a másik. Azt sejtem hogy lehetett volna elkerülni ezt, csak azt nem mi okozta a bajt. Nem értem miért nem tetszett nekik a dolog. Hogyan lehetne egy olyan áramkört készíteni ami a későbbiekben megakadályozná az ehez hasonlókat? Nem okoz-e bajt, hogy nekem nincs külön mic és line in bemenet a hangkártyán, és elvileg a mic-hez tápfeszt ad a bemenet? Rajzoltam egy kapcsolást, csak nem tudom milyen értékű alkatrészeket használjak. Ha valaki csinált már ilyet , vagy van ötlete erre az kérem ossza meg velem!
az az erősítő le volt földelve, ami elfüstölt? Mert lehet, hogy egy nagy földhurok jött létre a gép és az erősítő földje között, és emiatt halt meg.
Hello!
"Nem okoz-e bajt, hogy nekem nincs külön mic és line in bemenet a hangkártyán, és elvileg a mic-hez tápfeszt ad a bemenet?" Valószínüleg nem mert az új hangkártyádon már lesz külön mic és külön line in bemenet.
Helló
Úgy néz ki, hogy működik az erősítő. Tényleg a trimmer volt a ludas. Kicseréltem, beleraktam a végtranyókat, meg persze két izzót, bekapcsoltam beállítottam a nyugalmi áramot és már szólt is. Holnap még egyszer leellenőrzöm a nyugalmit, és összerakom. Kösz mindenkinek a segítséget. Üdv.: Ricsi
Sziasztok!
Már egy ideje azzal bajlódok, hogy egy 35W-os erősítőre rákötött 480W-os basszushangszóró tisztán szóljon. Előre csak tortyogott, aztán a tanácsotokra nagyobb terhelhetőségű trafót tettem, és nagyobb hűtést ami megoldotta a problémát, viszont most semmi basszus nincs, csak mély dübörgés, és elnyeli a koppanást. Ha nagy kondit teszek a kimenetre, a membrán csak lüktet. Heeeelp!
Hy mindenkinek!
Nekem szükségem lenne egy 2*50w-os TDA....IC-s kapcsolásra és ha van hozzá esetleg nyákterv akkor azt is! egy 2*60 W-os Hangfal párhoz kellene. Köszönöm előre is! ROLAND!
hello! ott a TDA1514-es ic
igaz csak 1*50W-os de ha kettőt veszel belőle akkor máris lesz kétszer 50W-od üdv
Hát ez az érdekes, mert nem földelt. Földeletlen dugója van. Ezért nem értem.
Azon se lesz line in külön, mert ugyan ilyet veszek, ha nem sikerül megjavítani.
Egyébként egy sb audigy kártya. Aztán rájöttem, hogy van bemenet a cd-rom felől is ezt is lehet használni line in helyett. Üdv Pali
Hello!
Lenne egy kérdésem, az erősítőnek milyen jelet adtál, vagyis honnan?
Hello!Van valakinek egy TDA 8560 - hoz egy hídkapcsolás?Akinek van kérem jelentkezzen!
Mégis milyen hídkapcsolást keresel egy olyan IC-hez, amiben eleve hídba kapcsolt végfokok szolgáltatják a kimenetet?
dupla hidkapcsolás :vigyor2:
Olyan kellene ami mono.
Helló!
Az erősítő a liniout-ról kapta a jelet. Az rmaa program eredetileg hangkártyák tesztelésére szolgál. A line out-ot és in-t kell összekötni és méri az átvitelt, torzítást és egy csomó egyéb dolgot. Én az erősítőt akartam mérni ami sikerült is az egyik erősítőnél. Csak a másik erősítő bekavart egy kicsit. Már rájöttem félig, hogy mi volt a gond. Az erősítő kimenetén nem olyan volt a csati ami kellett volna, és mérésre használt madzagot kellett össze vissza gányolni, aminek az lett az eredménye, hogy figyelmetlenségből nem a földet közösítettem, hanem a két jelvezetéket. Azért nem vettem észre eddig, mert a hangfalat rádugva így is rendesen szól(mivel nem ellenkező fázisban voltak bekötve csak fordítva). De azt még mindig nem értem a kártyának ez miért nem tetszett. Amit rajzoltam kapcsolást az kivédené az ilyen hibákat, csak nem tudom milyen alkatrészértékekkel lehetne megépíteni, hogy a mérésbe ne vigyek bele semilyen hibát. Üdv.: Pali |
Bejelentkezés
Hirdetés |