Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Én most építek MPCNC-t. szépen megy párhuzamosan. Igaz, még csak Arduino cnc Shielddel teszteltem.
LevideoztamBővebben: Link
Ha azt akarom, hogy mindkét irányba legyen végálláskapcsoló, azt fw-be kell beállítani?
Ilyen optoszenzorokat szereztem:Bővebben: Link 20mm távolságról kapcsol, nagyon király, simán ráköthető a rampsra. Üdv
A video nem érhető el publikusan..
bocsi, most már jó
Egy stepper driver van, vagy külön mindkettőnek?
Valamit nagyon nem jól csinálsz.
Két motor is gyönyörűen képes szinkronba dolgozni. Sőt az én véleményem szerint jobb is a két motor a z-re mint egy. Ha párhuzamosan van kotve akkor egyszerre kell ugyan annyit lépnie.
Természetesen 1 van, de két csatlakozó van a ramps-on, a Z vel nem akartam variálni, a saját A4988-asát használom.
Üdv
Csak kínomba próbáltam 1 motorral, viszont a jobb oldalival tényleg valami nem oké egytengelyűség terén, mert onnan jön a zaj.
Masszív váz miatt nem visel el a legapróbb pontatlanságot ez a gyenge motor. Üdv
Hali!
Mit jelent a képtelen? Árammal bírja a vezérlő?
Szia
Ahogy a videoban is érzékelhető, elkezd zúgni, gondolom kezd kiesni a lépésből, aztán leáll teljes lépésvesztéssel. Üdv
Igen. Endstop néven lehet megtalálni. Min endstop és max endstop.
A szerszámtartót csinálom az X lineáris vezetőire SBR12uu vezetőkhöz.
Egyem a kis szívét annak aki ezt a hibás méretezést fölrakta: Bővebben: Link A "C" méret csak 26, imádom amikor 2mm-rel odébb kell fúrni, még jó, hogy csak előfúrásnál tartottam és mostmár marhára odafigyelek, főleg amikor 10-es lemezzel dolgozom.
Valaki le tudná írni egyértelműen, hogy milyen irányokba kell mozogni a motoroknak, ha + fele csavarom a tekerőt?
X-nél jobb-ról balra? y-nál előről hátra (ha szembe állok vele)? z-nél föntről lefele Valamint, hogy hova kerülnek a "-" végálláskapcsolók, bár akkor már logikus. Üdv
Szia!
Itt egy CAD koordináta rendszer. ehhez viszonyíthatsz.
Nálam a null pont ha szembe állok a nyomtatóval, akkor nekem bal eleje az asztalnak, és a z érinti az asztalt.
Nekem csak 1-1 végálláskapcsolóm van, emiatt adja magát Nézz meg egy videót, láthatod honnan indul a cucc pl A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2019
Teljesen mindegy honnan hova megy mert úgy konfigolod a programot.
De úgy van ahogy írtad.
X-nél balról jobbra a "+" irány
Y-nál, ne az asztalt figyeld, hanem a fej "elmozdulását" az asztalhoz képest. Vagyis, mikor hátulról előlre jön az asztal akkor a fej az asztalhoz képest "+" irányba mozdul (szemből nézve persze) Z - lentről fölfelé a "+" By default a 0,0,0 pont szemből nézve az asztal bal közelebbi sarka Ezek a mondhatni default mozgások, end stop-ok MIN-re dugva és a FW így konfigolva. De állíthatod úgy is FW-ben, hogy pont a te általad írt irányokba mozog, mint "+". ill. a 0,0,0 pontot is fel lehet máshova venni FW-ben. Ahogy azt is, hogy X/Y/Z-min vagy max end stophoz home-oljon. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2019
Köszi a válaszokat, lassan osszeall a gép.
Udv
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a gépet? Azt irja hogy szoftveresen rontott el valamit és uj szoftverrel elvileg menne! Mennyit érhet meg? Ha másnem csak a váz is? Melyim tipus lehet? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
A gép beazonosításra került!
Már csak az a kérdés hogy mndjuk ha teljesen halott a vezérlés akkor mennyit ér a váz. 4 éves a gép.... 1000 dollár az új ára. Vajon a 4 év alatt menyire kopott el....
Most eljutottam odáig, hogy le-föl megy lépésvesztés nélkül, viszont lefele irgalmatlanul berezonál valami.
Mint kiderült, maga a motorba képoződik a rezonancia. Ha egyenként járatom a motorokat akkor parádé minden, de egyszerre, már jön a rezonancia. Lehet, hogy én kötök be valamit rosszul? 1db A4988-ra van rákötve mindkét motor, nem lehet, hogy 2-re kellene kötni? Akárhány rajzot néztem 1-re van kötve, meg eleve 1 szlotja van a Z-nek. Mivel elég nagy macera lenne csinálni hozzá másik panelt ami 2 A4988-ra osztja a jelet, inkább megkérdezem a tapasztaltabbakat. Üdv
Nem lehet, hogy az szivatja az agyamat, hogy ezek unipoláris motorok, 6 vezetékes, és bipolárisként van bekötve?
Szia. Nem tudom milyen board-ot használsz, meg milyen FW-t. De ha Marlin-t akkor Link-en van egy forum beszélgetés hogy E2 helyére berakni egy másik Z hajtást. Ehez kell még egy Z végállás kapcsoló!
Még azt megpróbálhatod hogy meg cserélni a motor kábeleit, 1-est <-> 2-esre, A-t <-> B-re. Szerintem a rezonancia abból fakad hogy nem járnak tökéletesen együtt a két motor. ui.: Most ugrik be hogy két módon is lehet bekötni két motort. SOROSan és párhuzamosan. Szerintem te párhuzamosan kötötted, még SOROS-t is megpróbálhatod!
Jaja, sorosan kellene kipróbálni, úgy elvileg a nyomaték is nagyobb.
Szia
Ezt úgy hidd el, ha leteszem a két motort az asztalra, ha egyszerre járatom, mindenéle terhelés nélkül, hallatszik, ill. érződik a zúgás, nem szép lágyan jár, mintha csak az egyik. De mindegy is, megcsináltam az elosztó panelt, mostmár függetlenül dolgoznak a z motorjai, brutális a külömbség, merev kuplunggal is. Amit viszont nem értek, mivel unipoláris step motort használok csak nekem nincs összekötve az E-vel a két tekercs, csak külön ki van vezetve. Az A-c-b-d bekötés nem nyerő, hanem az A-E-B-E1 bekötéssel megy a legsímábban. Lehet, csak erőlködés az unipoláris motor? De hát mit csináljak, ha ilyenből van egy kazallal. A BLtouch sensor beépítésnél tartok.
Közbe olvasom, hogy sorosan kellene?
Akár hány "Ramps 1.6 pinout"-t megnyitok, mindenütt párhuzamosan mutatja. Viszont lehet benne valami, mivel az A4988 áramgenerátorként hajtja, ugyanakkora áram mellett nagyobb feszültséggel, tehát nagyobb teljesítményt adnak le a motorok. De ha így működik akkor egyenlőre ráhagyom. Bár egy kicsit zavar a dolog, hogy ennyit szívtam ezzel és még mindig a rendszer leggyengébb pontjának tartom a Z-t. Üdv
Legelső nyomtatásom eredménye.
Van még mit fejlődni.
Na sikerült
Nekem szombaton lett meg az elő igaz nem lett szép de majd idővel a többi utánna meg kuka lett meg pause
Én is szkanderoztam a soros és a párhuzamos bekötéssel,sehogy nem lett jó(hasonló problémám volt) végül Marlin 2.0-val sikerült rendbe tenni 2.db. Z endstop-al és az E2 átírásával.Így 2 TMC hajtja a két Z mocit.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |