Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez egy évek óta nem működő, de felújított malom volt. Kevés liszt lehetett már benne.
Az a kevés kis lisztecske, egy konteónak már jó alap.
Tanáromnak akarok segíteni azzal hogy ilyen alkatrészt keresünk. Hol lehet ilyet venni?
Autó alkatrészt autó típushoz (Évjárat, Alvázszám, Motorszám) alapján keresünk. Az "ilyen" alkatrész kell édeskevés... Ez alapján nem tudunk értelmes választ, segítséget adni.
Fiat Punto cvt váltó de lehet nissan micra is 98-as évjárat.
Itt a papírja.
Mod: Melléklet eltávolítva. A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
Moderátor által szerkesztve
Soha ne tegyél ki fontos adatokat tartalmazó fotót nyilvánosan elérhető helyre! Kérd a kép törlését!
Egyszer már elcsodálkoztál, mikor zaklattak, hogy honnan van hozzád férésük, és akkor is Te szolgáltattál ki adatokat ehhez.
Részletkérdés. Nem biztos, hogy ért hozzá.
A forgalmiból bemásolhatod az évjárat, alvázszám, motorszám stb. mezőket. Az úgy már nem ad lehetőséget visszaélésre.
Szisztok!
Valaki tud eszperantóul innen? Ha igen, akkor letudná nekem fordítani az alábbi anekdotákat? 1. Kio estas la diferenco inter la rabisto kaj edzino? – Rabisto postulas aŭ vian monon aŭ vian vivon, sed la edzino postulas ilin ambaŭ... 2. Kiel fraŭlo mi ne sciis, kio estas la vera feliĉo . Kiel edzo mi jam scias tion, sed jam estas malfrue... 3. Fragmento el la informa teksto de stevardino en aeroplano: En la tualetoj oni ne rajtas fumi. Se ni kaptos iun fumanta, li devas tuj forlasi la aviadilon...
Idáig én is eljutottam....
Ez így sajnos nem értelmes.
Pl 3. sornál... Mi az hogy nyúl követel?? A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
Akkor legyen rabló követel.
Jaaaa...
Akkor sajnos nem tudok többet segíteni. (próbáld meg értelmezni..) A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
1.
– Mi a különbség a rabló és a feleség között? – A rabló pénzt vagy életet követel, de a feleség mindkettőt... 2. Nőtlen emberként nem tudtam, mi az igazi boldogság. Férjként már tudom, de már késő... 3. Részlet egy stewardess informatív szövegéből egy repülőgépen: A WC-ben nem szabad dohányozni. Ha dohányzáson kapjuk, azonnal el kell hagynia a repülőgépet... A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2019
Fordítási hiba: rabisto= rabló, rabit= nyúl
A MEV-et sem szándékosan gyújtották fel, hanem hanyagságból/figyelmetlenségből keletkezett a tűz. A családunk egyik távoli régi ismerőse (volt) a Valkó Iván Péter, és a lánya, (ha jól emlékszem, Eszternek vagy Ágnesnek hívták) aki a MEV fejlesztőmérnökeként dolgozott, így tőlük tudtak a családtagok már akkor is informálódni.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy van itt köztetek 9. kerületi lakos?
Ha igen, akkor megtenné, hogy segítene nekem azzal, hogy rám ír privátban? Semmi extra nem lenne, csak egy, a kerülettel kapcsolatos úgymond általános kérdés
Úgy tudom, mindkettőt eltették láb alól. Tiboru mondta.
A MEV-ben, a vége felé egészen jó félvezetőket gyártottak. Eléggé nyilvánvaló, hogy pusztulnia kellett (+ túl sok volt a véletlen egybeesés)...
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
Nekem van jó pár örökölt MEV félvezetőm: 2N3055, 2N3442, TTL IC-k, 78xx stabilizátorok. TTl IC-k összehasonlításánál a MEV inverterekből kialakított oszcillátorok simán tudták az 1,5MHZ-et, míg y Texas, Fairchild stb gyártók termékei nem. A 2N3442-kkel felépített 120W-os 4 csatornás QUAD 405 erősítő a mai napig üzemel, pedig 2 évig diszkóztunk vele nonstop. Ennek már 28-29 éve. Persze, hogy le kellett égetni, szó szerint, a MEV-et..
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
A MEV 2N2369 simán vert sok márkás gyártmányt nagyobb frekvenciás erősítőként használva, sok-sok példány esetéből mondom.
Az öreg Valko meghalt, szegénynek nagyon rossz egészségi állapota volt, ez érthetö is, hiszen 44 45 ben a Kozma Lacival (mesz1 tervezö, a vezetékes hiradástech. m.o-i felfuttatoja) megvonatoztatták öket, és ö rosszabbul jött ki belöle mint a Kozma, maradando egészségkárosodása lett... Lánya, nem betegségben halt meg, hanem öngyilkos lett Londonban.
Hát nagyon jo félvezetöket gyártottak, ezigaz... Viszont nem kiemelkedöen jokat, erröl a bme tisztalaborjában szakirányelökészitön meséltek sokat. Összehasonlitottunk különféle akkori gyártmányu chipeket és a Tesla.val meg az itt.vel volt egy szinten. De attol még jokat. Igazábol ennek egy technologiai hátránya volt, ami a kgst kontra nyugati országok között mutatkozott meg mint vizválaszto. De mondom, ezeket az analog és és kisebb digitális áramköröket, tranzisztorokat táp icket nagyon jo kihozatallal gyártották. Aki egy kicsit is jártas ezen a szakterületen, az tudja, hogy a félvezetö gyár léte, pláne egy piacgazdaságban a kihozataltol függ. Ez azt jelenti, hogy mennyi százaléka a kész, megfelelö karakterszitikával müködö diszkrét és integrált eszköz, az összes legyártott darabbol. Vagy egyáltalán a müködö,csak ugy... A hires, elsö, egyetlen és nagy valoszinüséggel azutolso magyar processzornak, a 8080nak is ez volt a fö "hibája"; nem tudták pár tiz százalék felé vinni a kihozatalt. Ez megintcsak a vizválasztora vezethetö vissza, ugyanis minden olyan jobb kihozatalt produkálo gyártosor cocom listán volt, beéeértve a 8080ast is. Azt pl ugy koppintották, hogy ilyen olyan ürüggyel kiküldtek mev.es vékonyrétegfizikust/mérnököt valami szakmai utra ürügyel, kint megvette, szo szerint átcsempészte, mint anno nagyszüleim a 70 dollárt kifelé a cipöorrban, idehaza egyszerüen leköszörülték a mügyanta tok tetejét, visszarajzolták, több száz ilyen négyzetméteres miliméterpapirra, majd a mwgfelelö gyártosor összeállitás után legyártották. A valodi ok pont az ilyen alacsony kihozatal volt a tüzhöz, ugyanis a csernobil után egy honappal (akkor volt a tüz) már több hete a szellöztetö rendszer takarékon üzemelt, nem akarták ugyanis, hogy a radioaktiv por miatt a kihozatal még alább menjen.... Ugye az elég világos, hogy az ic.gyártás, illetve a félvezetögyártás nagyon tiszta technologiát igényel, a por nem kivénatos arrafele, nemhogy a különbözö transzurán elemekkel meg CS137.tel szennyezett por. Összehasonlitásképp az anyukám ahol müt, egy bpi. korház szemészetén, ott 1000000szor nagyobb a "kosz" mint mondjuk a bme, vagy ahol dolgoztam, a kfki tisztaterében, illetve a mev egykori tisztaterében amilyen volt. Szoval nem szellöztettek csak nagyon modjával, tulmelegedett egy kondi, begyulladt, ami még nem is lett volna baj, ha fel van töltve a tüzoltorendszer oltoanyaggal. Ugye itt azok a szállodákban meg hasomlo kommunális és lakoépületekben használt vizes megoldások nem játszanak, sok vegyi anyag, amik a félvezetöiparban használatosak, nem olthatok azzal. Különféle szerves oldoszerekkel igen, pl ccl4, halon, stb...., pont halonnal olto berendezés volt ott is, csak nem volt feltöltve. Innen meg adott a dolog, hogy egy ilyen helyen ahol gyulékony (amugy harci gáz komponenst is tartalmazo) gázok tömkelege van, ugy terjed a tüz, mint juliusban a hortobágyon az eldobott cigicsikk után
Kicsit hosszura sikerült ugyan, de öszintén remélem, hogy sikerült nagyjábol megvilágitani az ok.okozati összefüggéseket, az én szemszögemböl, legalábbis ahogyan én ismerem/hallottam a családi barátoktol a sztorit A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |