Fórum témák
» Több friss téma |
Baromi egyszerű szíjat mérni ,egy darab cérnával tekerd körbe a szíjak helyét ,majd mikkor megvagy akkor elvágod leméred pontosan hogy milyen hosszú és szorzod 3,14 el így megvan az átmérőd
példa36,5 cmx3.14`=114,61,ha ekkora méretett kapsz .itt általában minimum 112 szíj a piomba 72 öt mérek így a 69 es jó
Sziasztok!
Egy Sony TC-K690 Deck-kel van egy kis gondom. Két hiba van vele (Egyenlőre ). Az egyik hogy jobbra csévélésnél elindul a tekerés, de 1-2 mp. után leáll, de a lejátszás szépen működik és a balra csévélés is. A másik, hogy nem pontos a lejátszásnál az eltelt idő kijelzése. Egy 30 perces lejátszásnál kb. 11 percet jelez ki. Előre is köszönöm a segítséget.
Szia!
Hát ez nehéz ügy, alapvetően a forgást figyelő optocsatolókkal van baj, lehet, hogy az egyik orsó mögötti egyáltalán nem működik, vagy mechanikus sérülés miatt a távolság az orsótól nem megfelelő. A két hiba ugyanebből származik. Kimérni nem olyan nehéz (szervizkönyvben megkeresni a megfelelő pontot, határozott billenést kell mérned az orsó forgására) - de hibába van meg a hibás darab, egyrészt apróra kell bontani a mechanikát a cseréhez, másrészt felejtsd el, hogy találsz cserealkatrészt bárhol. Javaslom a donor mechanikát, készüléket, mert ha picit is más típust raksz bele, garantáltan nem lesz jó az érzékelési távolsága. A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2019
Szia.
Köszönöm az információt és a segítséget.
Szia!
Köszönöm a hozzászólást! Igen, írtam Ant-audio-nak, válaszolt is. Az árak nem olcsóak, az tény. Aki ezzel foglalkozik bőven megéri, de akinek csak hobbi és saját géphez kell, nem annyira éri meg szerintem. A nyomatékmérős megoldás jól hangzik. Köszönöm a tippet.
Sziasztok! Érdeklődnék van e valakinek eladó szíj és görgőkészlete Technics RS-TR373 típusú deckhez?
Sziasztok, egy ilyen görgő tartó karra van szükségem, hátha van valakinek. Sankyo, Nakamichi és pár más gyártmányú gépben volt anno használatos. Köszi
Szia!
Annyit tennék még hozzá Tomi94 hozzászólásához, hogy (a saját TC-K461-esemmel szerzett tapasztalataim alapján) előfordulhat, hogy az optoérzékelő koszos lesz (pl. dohányfüst), vagy a tárcsákon lévő fényvisszaverő felület koszolódott el. De szétszedni a mechanikát tényleg nem sétagalopp, érdemes felkészülni rá. Az érzékelőt érdemes, ha nem is látszik rajta semmi, egy alkoholos ronggyal megtörölni, a fényvisszaverő felületeket szintén. Szerintem mindkét általad említett hiba ugyanabból az érzékelési hibából ered.
A görgő mérete stimmel, ha a gumi anyaga is jó, akkor ez így egész jó vétel a 4 db-ért.
Szia, ez így koránt sem igaz. Ha a már feltekert cérnát méred, akkor a pontos hosszat kapod. A tétel szerint a két tengely közti távolságot veszem kétszer, és azt szorzom meg a Pi (3.14) értékével. Így a pontos hosszt tudod kiszámolni.
Sziasztok!
Hátha valaki tud segíteni, adott egy Nakamichi BX-125e gép, szépen megy, de! Oszcilloszkóppal rámérve a TP101 és TP102 tesztpontokra, sima bekapcsolt állapotban (értsd: semmit nem csinál a gép), illetve felvétel módban is 6 volt körüli egyen feszt mérek rajta. Na, itt audiofrekinek kellene lenni, amikor a gép éppen csinál valamit, amúgy semmi. Rajz van hozzá, de nem boldogulok vele. Az egyetlen hiba, amit a működésében észleltem, hogy a felvételben a zene mellett egy nagyon halk 50Hz-es búgás is jelen van, lehet éppen innen származik. Valami szűrőkondira gyanakszom, de nem tudom, melyik lehet az, amelyik átüt és mindkét csatornára kihatással van. Tud valaki segíteni? Köszi
Szia!
Előszór próbáld meg szűrt hálózati feszültséggel, másik csatlakozásról üzemeltetni, ahol nincsenek más fogyasztók. A hiba továbbra is jelentkezik, utána érdemes a készülék tápegységével foglalkozni, de szerintem a teljes alkatrészkészlet cseréjével.
Nem találok a kapcsolási rajzon ilyen feliratú tesztpontot. Mindazonáltal: ha ez a vonalkimenet környékén van, akkor a felvételre semmi hatása, de a lejátszás torzíthat miatta. És emlékeim szerint pont egy hasonló Nakamichi deckben kellett anno kimeneti némító tranzisztorokat cserélnem, igen hasonló hiba miatt (DC a kimeneten).
Sziasztok!
Van egy Yamaha kx-w602 deckem. Ez egy kombinált, forgófejes gép. Az egyik magnójában a sok ide-oda forgatás következtében kontakthibássá vált a vezeték, cserélni kellene a fejet. Hol tudok hozzá újat beszerezni?
Sziasztok!
Szeretnék segitséget kérni;van egy béke béli BRG MK29-es magnóm ;ékszijat cseréltem rajta,mert elszakadt.És sajnos nem tudom vissza tenni a pálcát a nyáknál,és igy most már meg sem mukkan.Nagyon kérném aki tud segitsen már ,hogy hová is kell tenni pontosan.Pedig annyira szuperül müködött sok éven keresztül.Nagyon -nagyon kérném a segitséget,amit előre is köszönnék. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2019
Szia!
Köszönöm az információt. Az optoérzékelőket és orsókat megnéztem és megtisztítottam illetve a forrasztást is ellenőriztem, de nem okozott változást a működésében.
Köszönöm, megnézem.
Berendeltem azóta mindkettőt a szíj megjött, hétvégén le is cseréltem. 4mm-el volt rövidebb mint ami rajta volt, de a görgő lenne a fontosabb mert kb betonkemény lett az összes és kettő elvált a tengelytől (kb. bő 10 éve nem használt deck, nyávog és gyűri a szalagot). De pontos méretet egyikhez se találtam.
Szia,
Tőle kérdezd meg ( Gömör Géza ), ő szedett szét ilyet. Bővebben: Link Elérhetősége a lap alján.
Szia!
Ez egy ismerten hülye megoldása, valóban. A rudat kis csavarhúzóval benyúlva, a fejegység felé vissza kéne nyomni (így van alaphelyzetben), majd a fémlemezeket pl. csipesszel összefogva kell betolni a helyére. Az ajtót a kerettel együtt gondolom, nem vetted le? Mert úgy sokkal jobban látható, hova kell bemennie a lemezeknek, csak nem egyszerű, mert a hátsó két csavar nagyon nehezen hozzáférhető az ajtótól. Működött amúgy mostanában, vagy évek óta áll? Mert a másik típushibája, a görgő ráragad a tengelyre a kiszáradó zsír miatt. Ezt sem nehéz megoldani amúgy, csak itt már mindenképp le kell venni az ajtót hozzá.
Már egyszer nekem is meggyűlt a bajom azzal a rúddal... Megoldást látsd a képre írva+jelölve.
Nagyon köszi!!!! Próbálkozom..
Kedves vagy ,hogy leírtad.Nagyon köszönöm!:applauseróbálkozom vele. Amúgy működött !És sok-sok éven nem volt semmi probléma vele;az ékszíjon kívül...KÖSZIKE!!!!!
Bocsi, rosszul írtam az egyiket, tehát TP101 és TP201.
Bekarikáztam őket a képen
Újabb fejlemény, hogy a vonalkimeneten 240mV DC negatív van jelen úgy lejátszáskor, mint felvételkor. Szünet módban, vagy amikor a gép csak simán be van kapcsolva, akkor nincs jelen. Az este vettem észre, amikor 50mV-ot akartam mérni kalibrálás céljából. Lehet, hogy tényleg a némító tranyók lesznek a hibásak? Az melyik?
Megtaláltam a némító tranzisztorokat, nagy valószínűséggel ők a hibásak, csak nem találok megfelelőt. Tudja valaki a 2sc2878 megfelelőjét, amit még kapni is lehet?
Amúgy a TP101 és TP201 méréspontokon ennél a modellnél teljesen normális a 6V körüli egyenfesz, érdekes, hogy a BX1-esnél az ezeket tápláló IC (4556D, NJM4558DD, stb jelű) egy 1mikrós kondival el van tőle választva.
Kapható az. Például itt.
Köszi, rendeltem is egy marékkal. Ha netán mégsem ezek a hibásak, akkor a többit lenyelem, hátha feldobom tőlük a talpamat
Rendeltem abból a tranyóból is, ami ezeket vezérli, biztos, ami biztos. Meg kondikat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |