Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma

Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 45
(#) cimopata hozzászólása Ápr 25, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Tudom hogy van hasonló epsonos téma de nem akartam összekeverni a kettőt.

Annyi lenne a problémám hogy van nekem egy PIXMA ip4300-es nyomtatóm. A patronokat eddig a chip átrakásával oldottam meg, és nyomvatartottam a nyomtató egyik gobját 5mp-ig. Így kilett kapcsolva a nyomtató tintaszámlálója. Azt szeretném megcsinálni (ha lehetséges), hogy egy áramkörrel resetelni a chipet.

Találtam neten ilyesmi készüléket ami ilyenre való.

Szerintetek lehetne ilyet házilag összedobni? :

Chip Resetter for Canon PGI-5BK CLI-8BK/C/M/Y/LC/LM

Itt egy kép a chipről ami a patronba van:

Alulról:
Felülről:

Várom az ötleteiteket, üdv cimó.
(#) farad válasza cimopata hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Szia!

A hozzászólásodra egy másik fórumban (prohardver) leirtakból idézek:

-A REMAX-on ez év április 10-12 között Düsseldorf-ban rendezett kiállításon lett ismert a nagyközönség előtt, hogy már rendelhető a CANON CLI-8 és PGI-5
patronokhoz külön chip is, megoldották végre a chip titkát és a tömeggyártást, szállítás napokon belül, esetleg egy hét múlva
Bevezető ár kb. 350-400Ft+ÁFA+posta, add meg melyik színhez és patronhoz kéred
Persze azért ne örülj, a CANON mindenesetre már továbblépett, és új nyomtatói és patronjai lesznek új chippel, új titkosítási algoritmusokkal...
ez egy igazi rabló-pandúr párharc

-Elérhető– a CANON CLI-8 és PGI-5 eredeti visszagyűjtött ( recycling) chipes patronok utántöltése (refillje) is.

A megfelelő minőségű tintával való újratöltés után (15ml ill. 26ml), a speciális chip „resetelése” is megtörténik így a végfelhasználónál a tintaszint figyelés is működik ugyanúgy mint az eredeti originál patronoknál. A nettó aktuális árat kérdezd meg +ÁFA+postaköltség.

-Ha Te akarod otthon resetelni, és sok pénzed van, a készüléket is megvásárolhatod..és ha kicsit vársz újabb cégek jelennek meg "resetter"-jükkel

már elfogadhatóbb áron (otthoni egy gépes használatra valószínű 10000Ft körüli ár már egyeseket elgondolkodtatna ..első szállítmányok kb. júniusban a 22-23. héttől talán elérhetők ...)

A chip-ről megadott link (fénykép) is hibás, az egyik alkatrész nem Fusible Link hanem egy LED

(ahonnét a képet linkelted a hozzászólásokban oldalakkal később megtalálható a jó kép is)

Persze lehetséges az saját kivitelezés is...

üdv
farad
(#) Toth Karl hozzászólása Ápr 26, 2008 /

Most találtam a netten de már meg is rendelem az egyik cégnél igaz én Ukrajnában élek így nekem könnyebb a Magyar neve folyamatos tinta adagoló rendszer aránylag olcsó 10000-böl ki telik Nekem canon Ip 4500 as om van, a komplelt benn van a rendszer, 5 ál patronnal mely nullázó csipel van el látva, és minden színből 1 deci festék a festék feltöltés kívülről van megoldva amit vizuálisan látunk az átlátszó tartálban és egy inekcióval utántöltjük nagyon praktikus, ha beszerelem majd meg írom az eredményt, állítólag 20-30 szor olcsóbb a nyomtatás és a lézerest is meg előzi nyomtatási árban(nem a minőségre értettem) az Epson hoz szinte minden márkájához könnyen kapható de, sajnos az enyémhez egy kicsit nehézkés, mert csak Kijevben van és onnan nehézkes a ki szállítás.
(#) David xanatos hozzászólása Máj 19, 2008 /

Sziasztok, egy canon ip 1500-asom van. De nagyon beteg szegény. nem lehet bekapcsolni ha a tintapatronokat tartalmazó kis dobozszerű alkatrészt visszarakom. Ha kiveszem ezt az elemet akkor műkszik, bekapcsolható pozicionál meg minden. Azt szertném kérdezni lehet ezen segíteni, kapható ez az elem külön?
(#) mikloszsolt hozzászólása Máj 24, 2008 /

Sziasztok kérnék egy tippet egy Canon IP1500 nyomtatóval kapcsolatban ,hogyan lehet tisztitani a festékpatron kocsiját mivel akár hányszor csinálok tísztitást a csíkok nem tűnnek el és a tesztnyomtatás elég hiányos ?
Talán gőz felett kell kiáztatni, valami ilyet olvastam de hogyan kell pontosan csinálni ? , vagy van valami más módszer is?

Valaki segítsen mert most vettem bele 10 patront és most leheltem bele életet is, mivel a beütemezett letiltást fel oldottam, csak csíkoz .

Előre is köszi.
(#) brato válasza mikloszsolt hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Üdv!

A csíkok festékcsíkok vagy hiányos nyomtatásból erednek?
(#) brato válasza David xanatos hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Üdv!

Ha a nyomtatófejet hívod dobozszerű valaminek akkor jó eséllyel tönkrement. Lehet kapni a kereskedelemben Kb. 17000 Ft. Jobban jársz ha veszel használt/rossz nyomtatót amiben ez a fej még jó és átrakod a tiedbe.
(#) brato válasza brato hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Épp most láttam árverésen 10000 Ft -ért új fejet.

a csíkok hiányos nyomtatás vagyis a szines nyomtatás is hiányos nincs minden szin kinyomtatva a fekete meg szaggatott ,ha fekete szöveget nyomtatok akkor meg a 3-ik sor közepén van hiányos nyomtatás ,de nem mindig jön elő .
Szóval ne is gőzöljem ki ? nincs most 10 000 ft-om fejre de sajnálnám kidobni a nyomtatót.
(#) brato válasza mikloszsolt hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

A fejet vedd ki és áztasd 40-50 fokos alkoholos melegvízben vagy 1 órát. Utána fogj egy üres patront és tegyél bele fecskendővel desztillált vizet és ezzel csinálj jó sok tisztítási műveletet és tesztnyomtatást. Halványan fog látszani a teszt. Ha jónak tünik, akkor válts át normál patronra és azzal csináld még megfelelő lesz a színe (kimossa a vizet a fúvókából). Ha szerencséd van akkor a fej nem hibás és újra rendesen nyomtat.

Nagyon szépen köszönöm ,remélem kitisztul .
(#) Balintbaze hozzászólása Máj 25, 2008 /

sziasztok! nagyon megörültem nektek, mikor megtaláltam forumotokat Adott egy canon pixma ip 1600as
nyomtató, nem volt hasznalatba véve egy évig, csak állt a polcon, most vettek bele színes fekete-fejér
tintakat, teljesen újak, nehezebbek is mint
a régiek, ugy gondolom nincsennek kifogyva, de a nyomtato mégis azt irja ki és nem enged nyomtatni, végig olvastam ezt a témát, mindent amit irtatok de nem találkoztam ilyen problémával mint ami az enyem, talán letiltotta a nyomtato a patront? nemtudom. kérlek segítsetek, köszönöm szépen előre is

üdv, bálint
(#) brato válasza Balintbaze hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

Ez talán segít, ki lehet nullázni a tintaszámlálót.
Nullázóprogram
(#) árpix hozzászólása Máj 26, 2008 /

Sziasztok ! egy MPC190-es nyomtatóm van és nem akar nyomtatni valószínüleg letiltott benne a számláló és nem tudom ,hogy lehetne kinullázni ,légyszi segítsen valaki aki ért hozzá köszönöm !
(#) árpix válasza árpix hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

canon MPC190 , először nem nyomtatott , kicseréltem a patront , azóta azt írja - hibás patron !
(#) árpix hozzászólása Máj 26, 2008 /

az a legfurcsább , hogy kivettem a patront beraktam újra és elfogadta hibaüzenet nélkül , mikor nyomtatni akarok elindul jobbra-balra mintha nyomtatna de fehér papír jön ki belőle
(#) brato válasza árpix hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

Kell némi orosz tudás.
Leírás
(#) árpix válasza brato hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

húha , tényleg kell hozzá nem is némi !
(#) Toth Karl válasza árpix hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

1. Войти в сервисный режим SERVICE MODE - нажав кнопки Menu, Copy, Scan, Copy, Copy
2. Выбрать TEST MODE.
3. Выбрать 8 PRINTER TEST в режиме TEST MODE.
4. Выбрать 3. EEPROM CLEAR.
5. Выбрать 0. INK COUNT.
6. Нажать Set кнопку.
7. Нажать Stop/Reset кнопку (возврат к пункту 3) и снова нажать ON/OFF

1. Be kell, meni a szerviz menübe SERVICE MODE –a gombok sorrendje Menu, Copy, Scan, Copy, Copy
2. Kiválasztod TEST MODE.
3. Kiválasztod 8 PRINTER TEST rezsim TEST MODE.
4. Kiválasztod 3. EEPROM CLEAR
5. Kiválasztod 0. INK COUNT.
6. Megnyomod a Set gombot
7. Megnyomod Stop/Reset gombot (visszatérés a 3 hozz) és ismét ON/OFF gombot meg kell nyomnyi.
Nem vagyok fordító így sikerült, ha tetszi és tudod használni sok sikert hozzá
(#) árpix válasza Toth Karl hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

sajnos nem sikerül , mert nincsenek ilyen menüpontok benne , csak fej meg hengertisztítás , beállítások meg ilyesmi azért köszönöm a segítségeteket ! még próbálkozom aztán elviszem valami szervízbe .
(#) brato válasza árpix hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

A szervízmenübe sikerült bemenni?
(#) Toth Karl válasza brato hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Ezt egy webarukáznál találtam egy próbát ez is megér.

iptool.exe

(#) brato válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Itt van a program, azt irja a 4700-at is tudja. De a programban 4600-ig van a tipus.
Program
(#) brato válasza árpix hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Még találtam más leírást is ez angolul van.
Bővebben: Link
(#) árpix válasza brato hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

köszönöm , sikerült bemenni a menübe meg végigcsináltam ami a leírásban volt ,de nem akar nyomtatni , már végső elkeseredésemben elvittem egy szervízbe , majd holnap meglátom mit mondanak rá , lehet vennem kell egy újat , sajnálnám mert olcsó volt bele a patron 500Ft a színes 400Ft a fekete
(#) X Sügi X hozzászólása Máj 28, 2008 /

Hi all!

Nekem egy Canon i450-esem távozott a fehér alagút széléhez, hibaüzenet a következő:

Nincs fej a nyomtatóban. Helyezze bele a megfelelő nyomtatófejet!

??? Benne van! Tinta is van benne, eredeti, Canon. Újratelepítettem, nulláztam a tintaszámlálót, megtakarítottam a fejet, az érintkezőit (szakszerűen :yes: ) és ua. a hiba. Milehet a probléma? Ill. a megoldás? Fejet nem szeretnék cserélni, nem ér annyit az egész.
(#) patexati válasza X Sügi X hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Azt nem tudom konkrétan mi a baja de ha állandóan nullázgatva van a tintaszámláló akkor sanyi a nyomtatónak mert bizonyos (30-40 de lehet több is )patroncsere után letiltja a nyomtató magát és mehet a szemétbe!
(#) árpix válasza patexati hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

ezt nem mondod komolyan ?!?!
(#) árpix válasza brato hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Sajna azt mondták a szervízben , megdöglött a fej ! akkor a tor meg a potroh sem működik vennem kell egy másikat ! azért mégegyszer köszönöm a segítségeket !!!
(#) brato válasza árpix hozzászólására (») Máj 28, 2008 /

Nekem IP1500-ban van tapasztalatom főleg.
Ez csak a hulladéktinta tartály megtelésére reagál. Ezt lehet törölni többször is. A tinta kifogyását eddig nem reklamálta meg lekapcsolással pedig már volt olyan nyomtató nálam amivel 200 fölötti patront használtak el.
Következő: »»   3 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem