Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Tudom hogy van hasonló epsonos téma de nem akartam összekeverni a kettőt. Annyi lenne a problémám hogy van nekem egy PIXMA ip4300-es nyomtatóm. A patronokat eddig a chip átrakásával oldottam meg, és nyomvatartottam a nyomtató egyik gobját 5mp-ig. Így kilett kapcsolva a nyomtató tintaszámlálója. Azt szeretném megcsinálni (ha lehetséges), hogy egy áramkörrel resetelni a chipet. Találtam neten ilyesmi készüléket ami ilyenre való. Szerintetek lehetne ilyet házilag összedobni? : Chip Resetter for Canon PGI-5BK CLI-8BK/C/M/Y/LC/LM Itt egy kép a chipről ami a patronba van: Alulról: Felülről: Várom az ötleteiteket, üdv cimó.
Szia!
A hozzászólásodra egy másik fórumban (prohardver) leirtakból idézek: -A REMAX-on ez év április 10-12 között Düsseldorf-ban rendezett kiállításon lett ismert a nagyközönség előtt, hogy már rendelhető a CANON CLI-8 és PGI-5 patronokhoz külön chip is, megoldották végre a chip titkát és a tömeggyártást, szállítás napokon belül, esetleg egy hét múlva Bevezető ár kb. 350-400Ft+ÁFA+posta, add meg melyik színhez és patronhoz kéred Persze azért ne örülj, a CANON mindenesetre már továbblépett, és új nyomtatói és patronjai lesznek új chippel, új titkosítási algoritmusokkal... ez egy igazi rabló-pandúr párharc -Elérhető– a CANON CLI-8 és PGI-5 eredeti visszagyűjtött ( recycling) chipes patronok utántöltése (refillje) is. A megfelelő minőségű tintával való újratöltés után (15ml ill. 26ml), a speciális chip „resetelése” is megtörténik így a végfelhasználónál a tintaszint figyelés is működik ugyanúgy mint az eredeti originál patronoknál. A nettó aktuális árat kérdezd meg +ÁFA+postaköltség. -Ha Te akarod otthon resetelni, és sok pénzed van, a készüléket is megvásárolhatod..és ha kicsit vársz újabb cégek jelennek meg "resetter"-jükkel már elfogadhatóbb áron (otthoni egy gépes használatra valószínű 10000Ft körüli ár már egyeseket elgondolkodtatna ..első szállítmányok kb. júniusban a 22-23. héttől talán elérhetők ...) A chip-ről megadott link (fénykép) is hibás, az egyik alkatrész nem Fusible Link hanem egy LED (ahonnét a képet linkelted a hozzászólásokban oldalakkal később megtalálható a jó kép is) Persze lehetséges az saját kivitelezés is... üdv farad
Most találtam a netten de már meg is rendelem az egyik cégnél igaz én Ukrajnában élek így nekem könnyebb a Magyar neve folyamatos tinta adagoló rendszer aránylag olcsó 10000-böl ki telik Nekem canon Ip 4500 as om van, a komplelt benn van a rendszer, 5 ál patronnal mely nullázó csipel van el látva, és minden színből 1 deci festék a festék feltöltés kívülről van megoldva amit vizuálisan látunk az átlátszó tartálban és egy inekcióval utántöltjük nagyon praktikus, ha beszerelem majd meg írom az eredményt, állítólag 20-30 szor olcsóbb a nyomtatás és a lézerest is meg előzi nyomtatási árban(nem a minőségre értettem) az Epson hoz szinte minden márkájához könnyen kapható de, sajnos az enyémhez egy kicsit nehézkés, mert csak Kijevben van és onnan nehézkes a ki szállítás.
Sziasztok, egy canon ip 1500-asom van. De nagyon beteg szegény. nem lehet bekapcsolni ha a tintapatronokat tartalmazó kis dobozszerű alkatrészt visszarakom. Ha kiveszem ezt az elemet akkor műkszik, bekapcsolható pozicionál meg minden. Azt szertném kérdezni lehet ezen segíteni, kapható ez az elem külön?
Sziasztok kérnék egy tippet egy Canon IP1500 nyomtatóval kapcsolatban ,hogyan lehet tisztitani a festékpatron kocsiját mivel akár hányszor csinálok tísztitást a csíkok nem tűnnek el és a tesztnyomtatás elég hiányos ?
Talán gőz felett kell kiáztatni, valami ilyet olvastam de hogyan kell pontosan csinálni ? , vagy van valami más módszer is? Valaki segítsen mert most vettem bele 10 patront és most leheltem bele életet is, mivel a beütemezett letiltást fel oldottam, csak csíkoz . Előre is köszi.
Üdv!
A csíkok festékcsíkok vagy hiányos nyomtatásból erednek?
Üdv!
Ha a nyomtatófejet hívod dobozszerű valaminek akkor jó eséllyel tönkrement. Lehet kapni a kereskedelemben Kb. 17000 Ft. Jobban jársz ha veszel használt/rossz nyomtatót amiben ez a fej még jó és átrakod a tiedbe.
Épp most láttam árverésen 10000 Ft -ért új fejet.
a csíkok hiányos nyomtatás vagyis a szines nyomtatás is hiányos nincs minden szin kinyomtatva a fekete meg szaggatott ,ha fekete szöveget nyomtatok akkor meg a 3-ik sor közepén van hiányos nyomtatás ,de nem mindig jön elő .
Szóval ne is gőzöljem ki ? nincs most 10 000 ft-om fejre de sajnálnám kidobni a nyomtatót.
A fejet vedd ki és áztasd 40-50 fokos alkoholos melegvízben vagy 1 órát. Utána fogj egy üres patront és tegyél bele fecskendővel desztillált vizet és ezzel csinálj jó sok tisztítási műveletet és tesztnyomtatást. Halványan fog látszani a teszt. Ha jónak tünik, akkor válts át normál patronra és azzal csináld még megfelelő lesz a színe (kimossa a vizet a fúvókából). Ha szerencséd van akkor a fej nem hibás és újra rendesen nyomtat.
Nagyon szépen köszönöm ,remélem kitisztul .
sziasztok! nagyon megörültem nektek, mikor megtaláltam forumotokat
![]() nyomtató, nem volt hasznalatba véve egy évig, csak állt a polcon, most vettek bele színes fekete-fejér tintakat, teljesen újak, nehezebbek is mint a régiek, ugy gondolom nincsennek kifogyva, de a nyomtato mégis azt irja ki és nem enged nyomtatni, végig olvastam ezt a témát, mindent amit irtatok de nem találkoztam ilyen problémával mint ami az enyem, talán letiltotta a nyomtato a patront? nemtudom. kérlek segítsetek, köszönöm szépen előre is ![]() üdv, bálint
Ez talán segít, ki lehet nullázni a tintaszámlálót.
Nullázóprogram
Sziasztok ! egy MPC190-es nyomtatóm van és nem akar nyomtatni valószínüleg letiltott benne a számláló és nem tudom ,hogy lehetne kinullázni ,légyszi segítsen valaki aki ért hozzá
![]()
canon MPC190 , először nem nyomtatott , kicseréltem a patront , azóta azt írja - hibás patron !
![]()
az a legfurcsább , hogy kivettem a patront beraktam újra és elfogadta hibaüzenet nélkül , mikor nyomtatni akarok elindul jobbra-balra mintha nyomtatna de fehér papír jön ki belőle
![]()
1. Войти в сервисный режим SERVICE MODE - нажав кнопки Menu, Copy, Scan, Copy, Copy
2. Выбрать TEST MODE. 3. Выбрать 8 PRINTER TEST в режиме TEST MODE. 4. Выбрать 3. EEPROM CLEAR. 5. Выбрать 0. INK COUNT. 6. Нажать Set кнопку. 7. Нажать Stop/Reset кнопку (возврат к пункту 3) и снова нажать ON/OFF 1. Be kell, meni a szerviz menübe SERVICE MODE –a gombok sorrendje Menu, Copy, Scan, Copy, Copy 2. Kiválasztod TEST MODE. 3. Kiválasztod 8 PRINTER TEST rezsim TEST MODE. 4. Kiválasztod 3. EEPROM CLEAR 5. Kiválasztod 0. INK COUNT. 6. Megnyomod a Set gombot 7. Megnyomod Stop/Reset gombot (visszatérés a 3 hozz) és ismét ON/OFF gombot meg kell nyomnyi. Nem vagyok fordító így sikerült, ha tetszi és tudod használni sok sikert hozzá
sajnos nem sikerül , mert nincsenek ilyen menüpontok benne , csak fej meg hengertisztítás , beállítások meg ilyesmi
![]()
Ezt egy webarukáznál találtam egy próbát ez is megér.
Itt van a program, azt irja a 4700-at is tudja. De a programban 4600-ig van a tipus.
Program
Még találtam más leírást is ez angolul van.
Bővebben: Link
köszönöm , sikerült bemenni a menübe meg végigcsináltam ami a leírásban volt ,de nem akar nyomtatni , már végső elkeseredésemben elvittem egy szervízbe , majd holnap meglátom mit mondanak rá , lehet vennem kell egy újat , sajnálnám mert olcsó volt bele a patron 500Ft a színes 400Ft a fekete
![]()
Hi all!
Nekem egy Canon i450-esem távozott a fehér alagút széléhez, hibaüzenet a következő: Nincs fej a nyomtatóban. Helyezze bele a megfelelő nyomtatófejet! ??? Benne van! ![]() ![]()
Azt nem tudom konkrétan mi a baja de ha állandóan nullázgatva van a tintaszámláló akkor sanyi a nyomtatónak mert bizonyos (30-40 de lehet több is )patroncsere után letiltja a nyomtató magát és mehet a szemétbe!
![]()
Sajna azt mondták a szervízben , megdöglött a fej ! akkor a tor meg a potroh sem működik
![]()
Nekem IP1500-ban van tapasztalatom főleg.
Ez csak a hulladéktinta tartály megtelésére reagál. Ezt lehet törölni többször is. A tinta kifogyását eddig nem reklamálta meg lekapcsolással pedig már volt olyan nyomtató nálam amivel 200 fölötti patront használtak el. |
Bejelentkezés
Hirdetés |