Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Csak a problémákat és a vitákat generálta.
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani olyan helyet Szolnokon vagy Kecskeméten, esetleg e két város közelében ahol foglalkoznak művarrással ? ( Ha minden kötél szakad akkor Pest is lehet. ) A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2019
Közeledik a karácsony, óvatosan a csomagrendeléssel...
Műhímzésre gondoltál? Az utolsó, -pesti, akit ismertem-, >10 éve a "stiglickertbe" költözött. Kisebb helyeken tán még akad, aki ért hozzá.
Ezt teljesen én sem tudom mert csak ismerősöm kért meg hogy érdeklődjek.
Autòba lévő varrásra gondolot. Bőrülés bőr ajtòkárpit.
Autókárpitost keressél. Bővebben: Link
Sziasztok!
Tudtok javasolni valami jobbfajta videoszerkeztőt? Nem baj ha fizetős csak legyen teljes értékü próbaverziója hogy meg tudjam nézni hogy hogy meg mint? Egyszerűbb vágási feladatok, meg utolagos képstabilizáció lenne a lényeg! Köszönöm!
Szerencsétlen blöki! Amerikában szokás, hogy a csomagokat csak úgy bedobják az udvarba. Rengeteg ilyen videó van a youtubon... Sajnos ez most nem zárult siker sztori ként.
Elvileg a Davinci Resolve egy jó videoszerkesztő program.
Csak kicsit pilóta-vizsgás.
Ez nem volt feltétel Elárulom én legtöbbször a Virtualdub és az Avisynth, ill. ffmpeg programokat használom, viszont ezekben a képstabilizáció (ami viszont feltétel volt) nemigen elérhető (van plugin, de nem az igazi).
A Davinci Resolve meg egy profi stúdió program ingyenes változattal. Viszont másik népszerű szoftver a VEGAS Movie Studio (korábban Sony Vegas), erre is érdemes egy pillantást vetni. Szerintem egyébként a youtube elég sok segítséget nyújt ezekhez a programokhoz, hogy azt a pilótavizsgát le lehessen tenni
Ki kér egy kis piskótát?
Tudtok még ilyen nem konyhai munkára tervezett gépeket? A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2019
A "klasszikus" akkus fúróba fogott olló...
Nem egyedi eset. Én a kézi fúróba fogtam a mixer keverőt és azzal vertem fel a tojás fehérjét. Valami ilyesmi szára van.
Srácok segitsetek.
Hogy hívják a képen látható alkatrészt ?vasból van belsőmenetes ilyen tárcsa alakú van pár lyuk rajta... egyszerűen nem jövök rá és nem találok sehol ilyet.
Csőkarima
Ez az, köszönöm szépen.
Sziasztok!
Autó fényezésre melyik kétkomponensű (fehér) festéket javasolnátok? Neolux 2k vagy Rezakril 2k?
A legjobb az Avid rendszer. Gyakorlatilag a digitális utómunka 98%-a ezen készül. Fizetős, szép ára van. Linuxon volt a Kino, amit utoljára láttam, az ingyenes volt. Amit érdemes figyelni, hogy a profi rendszreknél (meglepő módon a KINO-nál is), nem online dolgozol, hanem egy vágófájlba. Ott rögzít mindent a szoftver, ott szinkronizálja a hangot és a képet. Így egy hosszabb vágás után sem csúszik el például a kép és a hang. Lányom a Adobe Premiere és AfterEffects-et használja. Vegas Pro is használható. A KINO vágófájlja TXT alapú volt régen, mostanában nem használtam. Azaz gyors volt mint állat
Mindegy.
Én azt gondolom, hogy professzionális környezetben nem használnak az utómunka során stabilizációt, hiszen az már a felvétel során végbemegy. Néha beeshet egy-egy amatőr felvétel, de - saját tapasztalataim alapján - ezek a szoftveres stabilizátorok több kárt okoznak, mint hasznot. Egyébként van élet az Avid-on túl is, pl. a BlackMagic Design nem csak a Davinci fejlesztője, hanem profi és félprofi kamerákat, valamint minden igényt kielégítő utómunka hardvereket is gyárt. Aztán fronton a Final Cut-ot is érdemes megemlíteni, bár nem tudom, tud-e stabilizálni...
Az utólagos képstabilizáció a képminőséget mindenképpen rontja.
Viszont a videó nézhetőségét drasztikusan javítja.
Engem a Dragon ball sorozatba az zavar, hogy egy részen belül nem full magyar szinkronos hanem keveredik az eredeti japán hanggal. Vagy a Z részben meg a kép és a hang nincs szinkronba. Kb 5 másodpercnyi eltérést számoltam.
Rétegelt karton lapot akarok egybe ragasztani csak nem tudom milyen műgyantát használjak, hogy kellően merev legyen. Valami ilyesmire gondoltam de ha tudtok jobbat szóljatok.
A trafó lemez bevonását megoldottam spray lakkal. Egyéni dolgok tervezéséhez kell a karton merevítő. |
Bejelentkezés
Hirdetés |