Fórum témák
» Több friss téma |
Ha van vkinek türelme hozzá(m):a robbantott ábrán a 29-es alkatrész és alatta a 32-es rugó na ez ugrott szét és nem tudom,hova támaszkodik fel...Injekciót akarok
Azóta rugó kérdés megoldva új probléma van:kellene bele programkerék meg egy másik cuccos is,robbantott ábrán a 3-ik oldalon a 11-es és a 32-es alkatrészek.Ha lenne vkinek bontott mechanika ill.komplett deck is...amúgy szép darab,nincs összebarmolva meg ilyenek szeretném megjavitani vagy..esetleg a Sárközi legyártaná?
Szerintem, nincs különbség a mechanika között.
/ valószinú /mint a 220-250/
Rossz számot irtam fentebb nem 32-es hanem 34-es és 11-es kellene.
...vagy...olyan szerviz ahol-akinél érdemes guberálni?AD R460
Sziasztok!
Hol lehet még ékszíjat kapni Pioneer CT-3, Ct-301, és CT-506-os deckekhez? Komplett garnitúra kellene mindegyikhez.
Vagy íbéj, vagy ha tudod a méreteket, akkor próbálkozz meg a hqelektronika boltban, most rendelek tőlük többféle szíjat
Szia Laci!
Szíjban nem tudok segíteni, de a CT-506 megdobogtatta a szívem. Ilyen volt az első igazán jó deck-em. Tuningoltam a gépet, a vonalbemeneti pilot szűrőket kiiktattam, mert 19 kHz helyett már 15-17 kHz-nél is beavatkoztak a hangképbe. Aztán az előmágnesezést optimalizáltam AGFA CARAT Fe-Cr kazettára, mert úgy tapasztaltam hogy ez a gép ferro-króm kazettával tudja a legtöbbet kihozni magából. Csodálatos élmény volt hallgatni ezt az átalakított készüléket, a hang teltségét, (a gömbölyű hangját, ezt lehet, hogy nem érted, de egyszer csak megtapasztalod) a lágyságát, pedig 1980-ban vetem, azaz majdnem 40 éve. Ma az mp3-ak nem tudnak ilyet. Sok sikert a restauráláshoz!
Maradjunk annyiban, hogy a Yamahákban (az újabbakban főleg) ALPS mechanika van, a Nakákban meg Sankyo (vagy a saját tervezése), a Piokban nagy tömegében ALPS (Alpine). Sajnos amit elmondtál nem egészen fedi a valóságot attól hogy Pio még nem tartósabb, sőt, nézz meg egy 80-as évek elején készült Grundigot vagy Technicset, akár Yamahát, sokkal masszívabb szerkezetek mint a 90éves bármelyik kazettása! Igaz a szolgáltatási bővebbek a nagy integráltságú áramköröknek köszönhetően, de hangban, messze elmaradnak pl egy JVC DD9-től.
A tuning meg úgy érdekes, ha mindenbe belekotorsz, azonnal a tápnál kezdve (pl Naka BX-300) és szépen tovább haladva (persze szigorúan mérve minden alkatrészt amit cserélni akarsz). Az erősítőd szép (bár a porrongy használata itt is javasolt lenne, ha már ennyit költöttél rá, mert így azért valljuk be elég igénytelen kinézetet ad), de ha megengedsz egy javaslatot, lehet bármilyen csicsás a banánhűvely és dugő, csak egy (vagy több) plussz csatlakozási pontot hoz a rendszerbe, ami torzítást és zajt okozhat.
Nehezen hiszem hogy,torzítás okoz a kettős kábelezés meg z banándugó és villa ,ez inkább nevetséges.Akkor a hi-end tornyokon mért van 2 ös kábelezés? Annyit illene tudni hogy a mélyek lomhábbak mint a magas hangok ezért szokta 2 kábelt kötni ,minél nagyobb az érintkezési felület annál jobb,. Minden csatlakozási pont, bár milyen is legyen akkor jó ha van felület a másik pont hoz.Én egy hszt használok két kábelen,és rezgőelnyelő viablue talpakkal,és ha poros nem igazán érdekel,nem tudok mindig ott ülni és törölgetni a port.Nem ez volt a lényege hogy csicsás hanem a 2 tös kábel ,és a szar dugd be a kábel a lukba felvonás,min a régi gagyi erősítőkön főleg a panákon,meg tekergessed ,oxidáció és barátai,és hidd el jobb a hangja is.A másik hogy a gyári ajzatott felhasználva lett megcsinálva.De felteszek neked képet hogy ne zavarja a szemedet a por.
A 80 as gépek egy cseppet sem voltak jobbak lehet hogy a mechanika fém volt de minden műanyag alkatrésze tört.Grundig Technics magnót se tudtak gyártani ,A technics egy gagyi gép,hol gyártott a két emlitett cég olyan tornyokat mint a pio ::::pl urushi,vagy naka , technics grundig még a jvc se gyártott ilyeneket ,egyik se tudott magnót gyártani,.Én ezeket hívom gyártó cégnek
Idézet: „minden műanyag alkatrésze” 10 évvel később esetleg Idézet: „,egyik se tudott magnót gyártani” Ez azért nincs teljesen így. Az általad felsorolt cégeknek, is volt kiemelkedő típusuk, érdekes műszaki megoldásokkal.
Szerintem én nem írtam kettőskábelezést, picit olvass figyelmesebben! A második hozzászólásodra csak annyit írnék, hogy aki nem beszél arabusul, az ne beszéljen arabusul!
Az a Nakamichi 700ZXL nagyon ott van, nemrég adtak el egy teljesen felújítottat az íbéjen 16000 euróért. 16 ezeréééé!!! Nem forint, ejuró!
Ez nem egy nagy összeg 16 ért egy komplett urushi ment el 8 milláért,hát vannak értékek lasan egy gép kerül annyiba mint a monaliza kép.Ez inkább befektetés mint szórakozás,ismerősömnek van kb 50 boomboxa van de van ami milliós tétel.De ez se piskota kb majd egy milla
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2019
Sziasztok!
Van egy régi PC-m. Casio FA10+CM1. A magnó részével van problémám. Ha elinditom a kazetta tekerest előre akkor 15 számlálás után megáll. Gyakorlatilag szabály szerint csinálja. 4 lépcsőben tudom elérni a 60-as tekerési számot. Visszafelé többet tud tekerni számláló szerint, elértem vele 50 tekerést. Ha elinditom a PLAY funkciot akkor 2 tekeres után leáll. A REC ugyanigy viselkedik. Probáltam már másik kazettával ill kazetta nélkül, ugyanugy viselkedik. Van valakinek ötlete miért nem akar tovább menni? Pár készitett video: FF https://www.youtube.com/watch?v=UUFwGWBbieY REV https://www.youtube.com/watch?v=I6rhvZHcOrA Play https://www.youtube.com/watch?v=YDMvRvUZCJ8 REC https://www.youtube.com/watch?v=0osdUGUVy5o
Mint minden kazettás magnóhoz hasonlóan, szíjak cseréje, alapos tisztítás.
Remelem azt azért tudod, hogy az általad használt Naka dugók elrettentő példának jók csak. Valami kínai cég felvásárolta a névhasználati jogokat és minden bazári bóvlit eladnak vele.
Legalább elérted a bikábelezéssel, hogy mindkét hangszóród egyformán veszítsen az effektivitásából! Nem szégyen a tapasztaltabbtól tanulni, még ha rosszul is esik!
Ja ,csak a merő mikrofonom és a szkopon nem ezt mutiza,hogy gyenge,hanem hogy jobb a hang,ez erezhető is.Ja és nem kínai szar,hanem eredeti naka mivel 5 éve megvan és most lett felhasználva.Akkor ezek szerint a erősítő hsz csati is bóvli
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2019
Ne haragudj, de nem csak buta vagy, de még értetlen is! A Nakamichi brand-et eladták a 90-es évek végén a Sansuival és az Akaival egyetemben egy kínai cégnek. A jobb hang nem feltétlen "jobb", csak más! Egy rétegnek a karbonszálas design high-endet jelent, sajnos veled is sikerült megetetni a marketinges lócitromot. Előbb olvass, tájékozódj, utána szerezz tapasztalatot, tanulj és csak utána alkoss véleményt, bár még ilyenkor sem lesz mindig igazad!
Üdv-kezd összeállni a 460-as éjjel már zenélt is..de...mert megint egy de:összekócolja a funciókat kb 10-ből 1x,pl pause gombbal gyors lejátszás meg ilyenek-takaritás megoldaná?
Nekem anno a Sonyban az ilyen funkció-összekócolódást a mikrokontaktok szétszedése és alkoholos vattával való alapos kitakarítása oldotta meg. Persze elegánsabb lett volna cserélni őket, de abban mi az élvezet? Nézd meg a rajzot a szervizkönyvben, ha a kontaktok különböző értékű ellenállásokkal vannak sorba kötve, akkor a vezérlő IC az ellenállás alapján dönti el, hogy milyen funkciót nyomtál.
Egyszerű próba is van ehhez: ha akkor téveszt, amikor enyhén nyomod a gombot, akkor valószínűleg ez a helyzet.
Köszöntem,éjjel neki is "esek".Kaptam ma egy Akai HX a201-est szürke igazi szépség már most imádom-egyelőre fejhallgatóval próbáltam TypeII és III-al nekem tetszik ahogy csicsereg.
Ugyanezt a kefét ettem meg jó tíz éve, egy Aiwa AD-WX929-ben (borzalom gyenge a mechanikája!), ott annyival volt megfejelve, hogy az összes mikrokontaktus erősebb vagy éppen semmilyen nyomásra nem reagált. Minimum 25-öt szedtem szét, pucoltam át, raktam össze, mai napig hibátlanul működik!
Sziasztok!
Van két deckem, egy Aiwa R450 és egy Pioneer CT-S420. Több mint 15 évig álltak, nem voltak használva. Az Aiwa-n a pult gombjai nehezen működnek, a Pio-nak meg az egyik motorja vonyít lejátszáskor (csapágyhang), meg még pár apróság... Az átfogó rendbetételüket, beállításukat tervezem, amihez jól jönnének a Service Manual-ok. Sajnos a neten nem találtam. Van esetleg valakinek?
Ha elakadsz, szóljál!
Köszi szépen!
Szétszedtem, kitisztitottam amennyire hozzáfértem, de nem lett jobb.
számláló szerint, FF kor 15-t tud tekerni, play esetben 7-t. Valami időzitő/védelemre gondolok.. Van benne egy tarcsa hátulján fémes rovátkák. Van rajta 2 érintkezős 2x2 lábú valami. A kontaktoknal volt jopár szösz, azokat kifujtam. Reméltem ez a baja, de sajnos nem. Felrakok pár képet (szijat szándékosan vettem le tisztitáskor), hátha valakinek van valami ötlete miért áll le. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |