Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ISD hangtároló család
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 29, 2008
Témakörök:
Hali!
Szerintem sajnos ezzel a megoldással nem úszod meg olcsóbban, mintha vennél egy gyárit.
Én is vettem kettő darab isd 17120-at és az analog bemenet nem megy rajta. De az aux kimenet sem. Több helyen D4 bit et írnak hogy ott kell átkapcsolni belül és akor fog müködi a bemenet.Sajnos nekem is ellenállás osztással kell próbálkoznom mic bemeneten menne be a hang, de nem tetszik. Valami megoldás valakinél?
Hi.
Analóg bemenethez, ha standalone módot használsz az FT lábat le kell húzni 0-ra. Negatívra kötöd és menni fog az AnaIn. Alapból microphone a bemenet. SPI-n több lehetőség van, de ha nincs szükség rá, akkor nincs jelentősége! Jó tesztelést!
Sziasztok!
Ha jól tudom sajnos az ISD hangtároló IC-ket már nem gyártják. Milyen lehetőségek vannak helyette? 12KHz-es mintavételezés jó lenne illetve a 80 mp-s "tárolókapacitás". Valami hasonlóan egyszerű megoldást keresek, a lábkiosztás ha nem kompatibilis az természetesen nem probléma. Ha viszont tévednék azzal kapcsolatban, hogy gyártják-e még, akkor a kérdés persze tárgytalan... üdv
Honnan vetted, hogy már nem gyártják??
Csak a gyártó változott meg (ha jól emlékszem, eladták, de ebben ne vagyok biztos). Most a Nuvoton gyártja. Itt találsz jópár típust: Chipcad A baloldali menüben az Árlistát választva, majd ezen az útvonalon: Termékek > Alkatrészek > Nuvoton
Köszönöm! Nem tudom már, de valahol olvastam, hogy mintha felhagytak volna vele. Örülök akkor, hogy ez nem igaz, köszi!
Tudna valaki segíteni hogy építettem egy ISD 17120 as hangtároló áramkört de nem tudom milyen funkciót kellene betöltenie az AUD/AUX bemeneteknek mert nem működik ill az ANALN bemenet mire való? Ha az ROSC lábat lekötöm testre az okozhat minőség romlást?Mert amit találtam rajzot és megépítettem azon le van a láb húzva testre a gyári rajz szerint egy ellenállás van közbetéve.
Köszönöm az információt.És ha a hangszórót az AUD kimenetre teszem akkor változik a hangminőség?Az ANAIN bemenet viszont nem működik arra van esetleg valami megoldási javaslat aki építtet már ilyen hangtároló áramkört?
Üdv!
Egy ISD17120-at próbáltam életre kelteni, minimális funkcionalitással. Adatlapja szerint a következő lábakon a következő dolgok vannak: Vccd - +5V Vcca - +5V Vccp - +5V Vssa - GND Vssd - GND Vssp1 - GND Vssp2 - GND PLAY - Kapcsoló a láb és a föld között REC - Kapcsoló a láb és a föld között Rosc - 53kOhm a GND felé LED - A "tipycal applications" szekcióban lévő bekötés szerint egy led és egy ellenállás Ahogy látszik bemenetet(mikrofon,line in) nem kötöttem még rá, illetve kimenetet sem. Az adatlapja szerint a LED-nek világítania kell amíg rögzít és villognia kell lejátszásnál. Erre lettem volna kíváncsi, hogy látom-e ezt a visszajelzést egyáltalán. Sajnos a LED fel sem villan(bekötését számtalanszor ellenőriztem, jónak tűnik), így valami nem oké. Kérdésem az lenne, hogy kell-e még valami feltétlen szükséges, hogy meginduljon vagy én köthettem valamit rosszul? Sajnos se buzzerem, se mikrofonom nincs még, így ezeket csak jövő héten tudnám rádugni.
Sziasztok ISD1620 - at rá lehet valahogyan kötni modjuk a PC audio kimenetére?
Vagy csak mikrofont lehet rákötni?
Uraim, vásároltam egy ISD1760-as IC-t és érdekelne, hogy valaki próbálkozott e vagy írt PIC-re SPI vezérlő kommunikációs programot C-n.
Ami érdekes a számomra az-az, hogy PIC-el szeretném vezérelni a hang rögzítést, lejátszást illetve a 4 külön felvehető hanganyag bármelyikének lejátszása. C-ben programozom és rendkívül megkönnyítené a dolgom, ha nem az elejétől kellene kisakkoznom az egyes alapvető szubrutinokat.
Sziasztok !
Egy hang lejátszó áramkörre lenne szükségem,de nincs ötletem. A kocsimba szeretném beépíteni,ha pl fogy a benzin,akkor megszólaljon egy előre felvett hang. Hogyan lehetne ezt kivitelezni ? Olvasgattam itt ezt azt,de inkább egy hozzáértő segítségét választanám,minthogy kisérletezzek valamivel amihez nem értek Köszönöm !
Üdv,
4 évvel később hasonló szituációban ugyanez a problémám.
Sziasztok,
Egy olyan eszközt szeretnék venni, vagy építeni (inkább előbbi), ami képes egy valamilyen jelre (pl: gombnyomás), egy felvett hangot lejátszani. Minden jelre ugyan azt. Fontos, hogy combosabb hangszóró lenne rajta, mert a lényeg, hogy relatív hangos legyen (3-4 fős társaságot túl kell kiabáljon a hangzása). Volt már hasonló téma a fórumban, tudom használni a keresőt, de minden ottani link elavult volt, így sajnos azokból már nem lettem okosabb. A segítséget előre is köszönöm.
Corad-nak van ilyen modulja (lehet még nekem is.)Legfeljebb erősítőt teszel rá.
Szia,
Ahogy bandika is írta, Conrad: Bővebben: Link VAGY Hestore: Bővebben: Link Az utóbbiból van készre szerelt is nekik, kicsit drágábban. Lásd a fenti linken a leírást. Erősítőnek ez vagy hasonló: Bővebben: Link Nem néztem paramétereket (mint például a hangrögzítő kimeneti jelszintje biztos valami osztós illesztést kíván a végfok bemenetén). |
Bejelentkezés
Hirdetés |