Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek bekötési rajza RHINO HT38AL-4 tipusú riaztóhoz. Kösz. Vini
Ha arra való, hogy "nyitás után a lámpa késleltetve kialszik", akkor így kell működnie...most arra való vagy nem?
12V nem szerencsés rajta, ha "kinyitom a riasztót", ha nem, mivel párhuzamosan van kötve az ajtókapcsolóval és testet kell kapcsolnia. Ha az ajtó nyitva van, akkor az a 12V rövidzárat kap. Tehát maradjunk annyiban, hogy nem erre való a kimenet, csak meg lehet oldani erre is... Rémálom! 20MB 7db nyomtatott oldal képéért???? Gifben nem lett volna az egész párszáz kB és még a minőség is jobb lett volna!!! Utálom az ilyet! Meg az ilyen leírást is, nincs konkrét áramkorlát a kimenethez, de mivel erre is használható univerzális kimenet, elvileg simán rákötöd. Amit te mértél 12V, az valószínűleg csukott ajtóknál lehetett és nem a riasztó adta ki, hanem az izzón keresztül mértél 12V-ot, mert épp nem volt testelve... Azt kellene megnézd, hogy a kimenet működik-e? Fogsz egy 12V-os keresőlámpát, a rózsaszín vezetékre az egyik vége, a másik az akku plusszára, a rózsaszín ne legyen bekötve az ajtóhoz! Kapcsold a riasztót és nézd meg, hogy világít-e a keresőlámpa! Ha világít, működik. Ha rákötöd az ajtókapcsolóra és mégis halvány, amikor nem az ajtókapcsoló, hanem a riasztó kapcsolja, akkor rakj egy relét közé. A relé (nem kell 25A-es) egyik lába a plusszra, a másik a rózsaszínre, záróirányba egy 1N400X dióda. A relé záró érintkezőjét pedig kösd az ajtókapcsoló és a test közé. Üdv Inhouse
"A negatív kimenetként az utastér világítás kapcsolására (a „rózsaszín” vezeték a testhez záródik a riasztó működésekor és 30 másodpercre minden egyes riasztó kikapcsolás után)"
Ez van a leírásban, tehát arra való, hogy nyitás után a lámpát bekapcsolja és 30 másodpercig világít. "Fogsz egy 12V-os keresőlámpát, a rózsaszín vezetékre az egyik vége, a másik az akku plusszára, a rózsaszín ne legyen bekötve az ajtóhoz! Kapcsold a riasztót és nézd meg, hogy világít-e a keresőlámpa! Ha világít, működik." Én ugyanezt csináltam csak feszültségmérővel és így lett a 12 volt. Működik a kimenet csak nagyon hallvány, akkor valószinű a risztón nem tud átmenni elég áram... ezért gondoltam én is a relére.... Itthon van egy, azzal próbáltam (Omron G2R-2 12VDC), de ezt a relét nem sikerült meghúzatni vele... Ma megyek és nézek valami "gyengébb" relét, remélem azzal sikerül... meg keresek egy diódát.... Köszi a segítséget.... u.i.: Már megcsináltam pdf-be a leírást (250kb), csak akkor siettem és feltettem a scanneltet, azért olyan nagy.
Ácsi, azt írtad, hogy a vezetéken 12V van...nem, ha így mérsz a vezetéken 0V van, mivel ha külön nincs említve, akkor testhez képest vesszük. Tehát te 12V-ot mértél az akku plussza és a vezeték között?
Nem tudom, milyen relé lehetett, de egy átlagos autós relé behúzója 50-75ohm, ami 2-3W. Biztos, hogy a relét az akku plussza és a rózsaszín közé kötötted? Üdv Inhouse
Jah igen, akkor roszul írtam, én így mértem, tehát az akku plussza és a vezeték között van 12V.
A relét jól köttöttem be, csak nem tudta meghúzni, hqvideon fenntvan a relé adatlapja, mellékelem. (Azért a biztonság kedvéért még1X megpróbálom) Ma nem sikerült relét vennem, de a napokba remélem eljutok a bolthoz..
Biztos, hogy a 12V-os változat van neked? 43mA már igazán nem nagy áram, akármilyen tranzisztor van benne...
Ha közvetlenül az akkura rakod, behúz? A 12V 70%-ánál be kellene húzzon, tehát már 8,4V-tól. Üdv Inhouse
Biztos hogy a 12 voltos van. Próbáltam úgy hogy a negatív pólusát nem a rózsaszín vezetékhez értettem, hanem a kocsi fém részéhez és ugy behúz... Tehát a rózsaszín vezeték nemtom mérnem működteti
Nem kell másik relé. Kell egy pnp tranyó, ami elbír kb. 200mA-t, nézz szét az alkatrészeid között, kis BD és akkor tuti...
Az emittere megy a plusszra, a kollektora a relére, a relé másik lába testre, a rózsaszín meg egy 4,7k-val a bázisra. A bázisellenállást csökkentheted valamennyivel, de be fog húzni ennyivel is (kb.2mA, még 50-es bétával is 100mA). Üdv Inhouse
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek bekötési rajza RHINO HT38AL-4 tipusú riaztóhoz. Kösz.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudom kideríteni, hogy a képeken látható riasztó milyen márkájú és típusú. Ha valaki ráismer, akkor ne tartsa magában. Jó lenne, ha lenne hozzá valami bekötési rajz, leírás. Előre is köszönöm.
Hi
nem tom aktuális-e a kérdés, de csináltam egy ábrát, szerintem működnie kell, a képből nekem nem jött le, hogy nyitott helyzetbe a 3 vagy a 4-es az NO, vagy NC úgyhogy lehet, hogy fordítva működik, de akkort csak a open- close csatlakozást kell felcserélni. Gondolom csak a központi zár része volt kérdéses, a többi az eléggé egyértelmű. üdv
Elmentem venni tranyót, mondtam h pnp kell, adott egy BD139-est... Itthon nézem az adatlapját npn...
Ezzel meg lehet oldani? Vagy vigyem vissza?
Mivel testet kapcsol a riasztó, ezért pnp kell. Esetleg, ha van egy kis PNP tranyód, akkor azzal kapcsolod a BD139-et és azzal a relét...
De lehet, hogy egy kisebb PNP is elég lenne, nem kell 1,5A-es... Üdv Inhouse
Nah sikerült szereznem (tv-ből) egy pnp tranyót.
BD202, hát ez jó nagy(8A), de a bétája elvileg kicsi...ez jó lesz? Nem fog nagyon melegedni? Köszi!
Hát, ha van 100-as bétája, akkor elvileg jó a 200mA áramfelvételű reléhez.
Nem fog melegedni, ha jól ki van nyitva, majd meglátod, esetleg lehet 3,3kohm is... Üdv Inhouse
Köszi megvan, bekötöttem, nagyon jól müxik! Nem melegedik, meg ugyis csak fél percig működteti a riasztó.
Még majd egy dióda kell mert eddig úgy volt hogy ha nem nyitottam ki az ajtót akkor fél perc után visszazárt, most meg ahogy a relé is tsthez érteti a lámpát oolyan mindha ki lenne nyitva az ajtó.... milyen dióda kellene bele? vagy jó bármilyen? Köszi
nah akk még 1X érthetőbben leírom:
Csináltam egy gyors paint-es ábrát, bekötöttem a relét meg a tranyót a leírtak alapján. A relé segéd-érintkezőjével pedig a testhez lehet kapcsolni a lámpa negatív felét. Ez jó is meg világít szépen a lámpa, de régen ugy volt hogy van az ajtóérzékelő, ami érzékeli hogy ki lett e nyitva az ajtó és ha nem akk visszazárta automatikusan. Most meg ahogy a relé oda van kötve olyan mindha egyszerre nyitnám ki az ajtót. Szal valamilyen megoldás kellene a problémára....dióda szerinted jó? Köszi Gábor!
Akkor lennie kell mégegy vezetéknek, ami az ajtókapcsolóra megy és érzékeli az ajtónyitást. Ja, látom van is. Igen kell dióda:
Üdv Inhouse
mind1 milyen? vagy van valami feltétel h milyen kell oda? Megnézem ezt is a tv-be
Köszi
eddig csak egy ilyen van: BY251
Kicsit nagy
Nah sikerült a bekötés, nagyon jól müxik!
Köszi a segítséget!!!
Sziasztok.
Riasztot szeretnék bekötni ASTRA kocsiba. van központi zár vezérlés rajta. De fogalamam nincs melyik az a két vezeték a kocsiban ami a ki és be zárásért felelös. a kocsi egy opel astra 1995 ös ha valakinek van ötlete milyen szinü a ki és milyen a bezárásért felelös vezeték a kocsiban az irja meg nekem legyen szives. Köszönöm
Üdv ha megtaláltad a központizár elektronikát akkor azon vagy egy vagy két vezeték van szabadon, ha egy vezeték van akkor pozitívos a vazérlése és álltalában piros a szine, ha kettő akkor két negetívos és két zöld vezeték szokott lenni, ha nem találtál semmit ami előfordulhat ha gyárilag szerelt riasztó van a kocsiban, az opelnál ha gyári a központi akkor két negatívos és (barna-piros) és (barna- fehér) a jelzése, elősször nézd meg az A oszlop alján ahol átmennek a vezetékek az ajtóhoz hogy ott megtalálod e ezt a két vezetéket ha megvan akkor odatudod kötni a riasztót, segítségnek tudsz egy olyat csinálni hogy egy 12v/5w-os égőre forrasztasz két vezetéket ez egy próba lámpa, az eggyik vezetéket rárakod a testre (autó karossszéria) a másikot hozzá érteted a központi zár vezetékekhez az egyiknél zár a másiknál nyit és nem szabad az égőnek világítani, pozitívosnál a vezetéket +12v-ra kötöd és ahoz az egy szálhoz érinted hozzá pozitívosnál ugyanazon a szálon nyit és zár.
Köszönöm. Te vagy az egyetlen ember a kerek interneten aki válaszolt))
Igazán nincs mit köszönnöd szivesen segítek bárkinek ha tudok ez a fórum lényege.
sikerült a riasztó bekötése.
köszönet Sentinel-nek. nagyon jol müködik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |