Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3139 / 3599
(#) Gafly válasza Rosszmáj hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Boldog ember, én is azt hittem hogy milyen jó ez otthonról dolgozás, mennyi mindent megcsinálok majd amit a hosszú téli estékre tartogattam...
Valóság azonban az, hogy:
Szerdán bejelöltem a két lyukat, és előkerestem hozzá a csavarokat.
Pénteken sikerült kifúrni őket.
Szombaton már be is csavartam.

Annyira nem nagy buli, a kertet meg ne is emlegessük.
(#) Frankye válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Közlekedési dolgozók - sajnálatosan - nem tehetik meg, hogy "hómofiszban" dolgozzanak. (Bár elképzeltem, ahogy a szomszédom - buszvezető - dolgozik itthon: tologatja a játék kis buszt az asztalon, és brümmög hozzá... )
De mi (vasutasok) sem tehetjük meg, mármint a végrehajtó szolgálat. (Én, aki irodai dolgozó vagyok, igen.)
Egyébiránt pedig Gaflynak igaza van: annyira nem buli. Jóval többet dolgozom, mint amikor a melóhelyen vagyok. (Reggel 5-kor már a gép előtt ülök, és van, hogy csak délután 3-kor állok fel.)
(#) ftirius válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Ez most extrém sportnak számít?
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Idézet:
„Jóval többet dolgozom, mint amikor a melóhelyen vagyok.”

Cserébe nincsen igazán látszatja a dolognak.
És bizonyitani akarod, hogy de én tényleg dolgozom.
Nem jó ez igy, nem is gondoltam hogy ez nő ki belőle.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Idézet:
„a kertet meg ne is emlegessük.”

A bab meg a borsó már kikelt. A többire még várni kell. Hetente egyszer locsolva van. Nyáron kétszer is lesz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2020
(#) nagym6 válasza ftirius hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Egyedül vagyok este az utcákon, így veszélytelen. Vagy miattam nem mer senki kimenni.
(#) djusee válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Furcsa hogy erre északon meg egész másként álltak hozzá a dolgokhoz. Mondjuk itt sem engedik az 50 -nél nagyobb létszámú rendezvényt de pl múlt hétvégén kimentünk kirándulni a családdal a közeli erdőbe. Mit mondjak parkolót alig találtam, szinte több volt az ember mint a fa. Tegnap pedig gyerekeknek volt szervezve kincskeresés egy kicsit távolabbi erdőben, amerre mentünk az emberek kint grilleztek, piknikeztek. Általános iskolák sem zártak be , egyetem, főiskola az zárva.
(#) sany válasza djusee hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Azért itt sincs börtön. A legtöbb bolt, mindegy milyen 15 óráig nyitva van. Legalább is itt ebbe a kis városba , vidéken, ahol lakok. Az általános, középiskolákban csak ügyelet van, tanuló nincs, otthonról tanulnak. Kijárási korlátozás van, 65 év felett,csak 9 és 12 óra között, lehet a boltokban vásárolni. Sajnos így a nagyobb árúházak előtt délután elég sok 65 évnél fiatalabb ember jelenik meg. Szerrintem sokak csak pihennek. Horgásznak, futnak, stb. persze ezek a tevékenységek nem tiltottak, a megfelelő távolságok megtartása mellett.
Sajnos Budapest más dolog. Akik most lakótwlepen laknak ,azokat most nem irigylem, ebben az időszakban.
(#) gyerek67 válasza sany hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

A lakótelep mindenképp szivacs egy kertes családi házhoz képest. Sétálni, bringázni, futni azért szabad, csak ne "bandázz".
A boltok nyitvatartási ideje szerintem ebben a formában elbaltázott dolog, mert a nyugdíjasok általában korán kelnek, korábban mennének vásárolni és még ők is sokallják a 3 órás intervallumot. Többen mondták, hogy nekik tök jó lenne 8-tól 10-ig.

Olvastam, hogy 496 helyszíni bírságot szabtak ki és 425 feljelentést tettek a rendőrök. A figyelmeztetések száma tízezer feletti.
Vajon mit kell tenni egy bírsághoz? Gondolom, hogy "meg kell dolgozni" érte.
Tehát a rendőrnek előadott "majtecsak nemonddmegnekem, hogy mikorhovamennyek" kezdetű monológ valószínűleg nem biztos, hogy célravezető...
(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Idézet:
„65 év felett,csak 9 és 12 óra között, lehet a boltokban vásárolni”

Maszek boltokban van egy kis kapu: oda állsz az ajtó elé és mondod, hogy mit kérsz.
(#) gyerek67 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Ráadásul a korlátozás csak az élelmiszer boltra, patikára, drogériára vonatkozik.
Ruházati boltra, Postára nem.
Márpedig a nyugdíjasok (legalábbis felénk) imádnak a csekkekkel sorban állni, holott bármelyik hozzátartozója el tudná utalni a befizetendő összeget mobilról, számítógépről, porszívóról, akármiről.
(Természetesen nem akarok általánosítani.)
(#) sargarigo válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Idézet:
„a nyugdíjasok általában korán kelnek, korábban mennének vásárolni és még ők is sokallják a 3 órás intervallumot. Többen mondták, hogy nekik tök jó lenne 8-tól 10-ig.”

Szerintem nem véletlen lett így! Pont mivel a nyugdíjasoknak sem igazán jó ez az idő, ők sem használják ki. Aki nem nyugdíjas annak ugye nem is lehet, tehát ennyivel kevesebb ember mászkál el.
Én becsuktam a nyugdíjasaimat a kapun, és hetente hordom nekik amit kérnek. A többit meg videón.
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Nem kellene feltennem, de tanult kolléga mai jelentése:
Idézet:
„BKK-s sofőröknél nyílván más a helyzet, de nálunk full üresen járnak a buszok. Előttünk megy el a Kunszentmiklós-Dunaújváros vonal. Ehhez hozzájárul mondjuk, hogy Újvárosban katonák vannak a buszpályaudvaron és igazoltatják a leszállókat, és megkérdezik, hogy dolgozni mennek-e?”

Próbálom praktikus szempontból elképzelni azt a honvédi intézkedést, ami akkor történik, ha azt mondja valaki, hogy "nem".
Vagy ha azt mondja hogy "igen", de mégsem.

Nálunk a Nemzeti Dohánybolt előtt bandáznak az alkeszok, az árokparton ülve. És röhögik körbe a szomszédos henteshez maszkban bandukoló nyugdijasokat.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Itt is így van. Élelmiszer bolt mellett, dohánybolt. Kis járda. A többi gondolható, mi van ott.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Sajnos van,aki nem tartja be.
A múlt héten voltam az egyik nagyobb áruházban. Helyileg korlátozva van,hogy egy bevásárló kosárat egy ember tolhat, és a tömeg elkerülése véget egy családból egy családtag mehet be vásárolni. A tiltás ellenére anyuka és apuka is bement vásárolni . Az anyukánál tele kosár volt, az apuka pedig tolta utánna az üres kosarat. A biztonsági őr nem hagyta szó nélkül. De még az apuka volt felháborodva, hogy mit képzel,stb..
Kivételek mindig lesznek.
(#) SALáta válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Én vehettem volna hasonlót. Nem tettem mert 300 as anyag vágása is kell. Használt/új ár közt nem sok a különbség ... Ha úgy lesz veszek újat. Addig meg ami kell barátomnál, munkahelyen levágom ami olyan.
Nálam szempont:
Alapból vízhűtés, danhaler motor vagy frekvenciaváltó és szöghajtásos. + Beépítek majd egy védőrelét mert égett már le egy céges fűrész fáziskiesés miatt.
A keményfém megvezetés és az erős váz illetve a félautomata működés alap követelmény, azaz így van előtolás is. Fémiparba vagyok pár éve, sejtem mi kell nekem. Bár nálad bevállhat, de kicsi a kerék rajta és törhet a szalag. Mivel te inkább lakatoskodsz még jó is lehetsz.
Egy szalag kb olyan fűrészre amire vágyok 6-8000 forint. Nem sok mert termelésbe hetekig megy.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Amíg a fejekben nem sikerül rendet rakni, addig ez lesz.

Épp tegnap este mondtam a nejemnek (egy hónap helybentopi után), hogy milyen furcsa lesz majd, ha egyszer visszamehetek végre a munkahelyemre ahová akkor már visszajöhet mindenki és kezet foghatok végre a kollégáimmal, a barátaimmal......
(#) kameleon2 hozzászólása Ápr 20, 2020 /

Home office? Az mi? Nálunk dübörög az építőipar folyamatosan, leállás nélkül. Azt nehéz lenne otthon ülve megoldani.
(#) Gafly válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Kicsit mássá fog vállni a világ az már biztos, de nem tudom jobb lészen-e?
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Ezekre a kérdésekre sajnos momentán senki sem tud válaszolni.
(#) Kovidivi válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Párommal nézünk egy filmet, és megjegyezte, amikor a gyereknek tartottak egy étteremben szülinapi bulit, hogy ott nincs karantén? Ja, ez csak film. Annyira meg van már szokva, már több, mint 1 hónapja karanténban ül az egész család.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2020 /

Jó kérdés. Ha itt állna előttem a Teremtő, akkor ezt biztos megkérdezém tőle.
(#) nedudgi válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 20, 2020 / 2

Szerintem most napvilágra kerülnek a globalizáció hátrányai. A helyi termelés túlzott fojtása, leépítése nem mindig előny az ottlakóknak.
(#) Ge Lee válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 21, 2020 / 2

Mitől lenne jobb? Újratervezés.
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 21, 2020 / 2

Tanúlt kollégám mesélte, hogy gyerekkorukban náluk a faluban, a boltban olyat nem tartottak, hogy krumpli, meg répa. Hülyének is nézték volna azt, aki bemegy és ilyet kér. Mert az mindenkinek természetesen ott van a kertben, meg eltéve a pincében/verembe.
Most meg Kinábol hozott fokhagymát veszünk a szupermarketban. Cserébe van gyep a kertben, kiülővel és automata locsolórendszerrel.
Nem annyira öreg a Zoli mellesleg, tehát ez a változás eléggé hamar lezajlott...
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2020
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 21, 2020 /

Nincs itt gond. A boltok nyitva vannak.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 21, 2020 /

A teljes kiszolgáltatottság állapota. Mindent veszünk amíg van miből, azaz van fizetőképes munkahely. Ha ez megszűnik, még a fenekünket sem tudjuk mivel kitörölni.
(#) Kari55 hozzászólása Ápr 21, 2020 /

Szervusztok.
Tanácstalan vagyok, mert rendeltem az eb...ról egy IDE – SATA ATA ATAPI HDD kölcsönös átalakítót, de a "vásárlási előzmények" menüből eltűnt minden. Így azt sem tudom, hogy kitől rendeltem és kinél érdeklődjek.

A múlt héten még megvolt és tudtam követni a csomag útját.

Más is járt így, vagy én szúrtam el valamit az oldalon?

Köszönöm.
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 21, 2020 /

Gyerekkoromban a húsbolt hetente egyszer volt nyitva, akkor is protekcióval volt hús. Zöldséges nem létezett mifelénk. Senki nem volt kétségbeesve, otthon volt minden, sőt ez igazi élelmiszer volt.
(#) nedudgi válasza Kari55 hozzászólására (») Ápr 21, 2020 /

Csak az utóbbi xx nap eseményeit mutatják, a többit eldugják. Ott van az valahol.
Következő: »»   3139 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem