Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Bocsánat, nem irigységből vagy titkolózásból nem osztottam meg az egészet hanem naivan azt gondoltam hogy a táblázatban lesz a lényegi rész!
![]()
Hello! Úgy látom nem kaptál választ a kérdésedre. De ennek oka talán a tisztázatlan dolgok okozzák. Honnan tudnák, milyen mélynyomóról beszélsz, mit jelent ott a "magas jelszintű kimenet"? Ha Te arra gondoltál, hogy egy mélynyomó erősítő kimenetére kötnél széles sávú hangszórót, akkor vélhetően az nem lesz jó, mert vélhetően a mélynyomó erősítő előtt bementi szűrő van, ami csak a mély hangokat engedi a végfokra és így a hangszóróra is. De mondom én anélkül, hogy ismerném ezeket a dolgokat. Viszont a logika ezt diktálja. AUX kimenete meg szerintem nincs egy ilyen dolognak, ha a jelszintet úgy értelmezhetnéd. De ha lenne,hangszórót arra meg nem lehet kötni.
Szóval ha a típust nem adod meg, és nem érthető a kérdés (legalább is számomra) akkor választ nem igen várhatsz..
Sziasztok!
Ha egy 12V 6A akumulátort töltök , egy 12V 1A töltővel. Meddig jut el a töltés? Feltölti ? Vagy ameddig leadja azt a 1A ? Vagy 1A-rel tolja bele , és hosszab idő neki feltölteni ? Kezdő vagyok , azért itt kérdezem ![]() Köszönöm!
A töltőáram savas akkunál a kapacitás tíz százaléka 6Ah -ás akksinál 0,6 A és 10 óra a töltési idő
kaqkk
Köszönöm , jól indult a reggel . Neked is ezt kívánom ![]()
Szia! Milyen akku? Savas? A töltőt fényképezd le légyszi, mert ha csak egy sima 12V 1A-es táp, akkor nem tölt bele semmit. Ugyanis a töltéshez 13,8-14,4V kell, persze ólomakkunál. Ha valóban töltő és nem egy tápegység, akkor jó is lehet.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
@szs: Biztosan volt már sokszor tárgyalva, hogy miért nem kell moderátori engedély új topic nyitásához, de akkor sem értek egyet az "alanyi joggal".
@kaqkk: Én úgy tanultam, hogy inkább 14 az a 10 óra, mert vannak veszteségek.
Sziasztok! Egyes villanymotoroknál a tekercsben található egy kis fém lapocska, mint később kiderült ez védelem de milyen és hogy működik.?
Hello,
Van egy ilyen gondom, hogy ismerős véletlenül csinált egy Micom update-t a Samsung UE32ES5700 TV-jén. Ez valószínűleg a Weltrend Wt61p805 standby proci eeprom tartalmát vágta haza (merthogy felírta a semmit a procira). Na most az a bajom, hogy nem tudom neki újraírni az eeprom-ot. Egy sima i2c buszos programozás lenne, csak nincs program, ami ismerné a procit. Van egy Postal2 nevű orosz tákolmány, amihez leginkább LPT port kéne (nincs). Van mondjuk USB-re egy Postal AVR nevű eszköz, ami majdnem egy Arduino (csak 14,7MHz-en), de nem tudom felírni rá a hex-et. (Arduino as ISP nálam nem működik, sosem működött, a bitbang íróm meg LPT portos, volt ezer éve.) A kérdés az lenne, hogy valaki írt-e már fel ilyen Weltrend procit? Ha igen, mivel? :S Vagy valaki vállal-e ilyen cuccba flash felírást? Minden segítséget köszi (TV-s topicban már kérdeztem, de ott igen kicsi az aktivitás.)
Hello! Az vagy egy bimetall, ami hőfokra megbont vagy hőérzékelő, amihez áramkör is tartozik.
Jó szerencsét! Látatlanban valószínű, hogy egy hőmérsékletfüggő ellenállás. Hány vezetéke van?
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2020
Kettő sorba kötve.
Kiegészítő eszközökkel figyelmeztetést adhat, alacsonyabb hőfokon, majd magasabban lekapcsolnak. Ezek csak mérik a hőmérsékletet a tekercselés két különböző részén.
Sziasztok. Akkus fúrógépen. A képen látható (talán chip) elfüstölt.
A kettő nyíllal megjelölt helyen ha összezárom akkor működik. Remélhetőleg úgy ahogy kell és más gondja nincs. Tudom nem ez lenne a javítás módja, de megkérdezném, ha forrasztok oda egy kis darab vezetéket, magyarul összezárom milyen következményei lehetnek? Ahogy nézem hiába van rajta az egy db. csavar nem leszedhető az alaplap aljáról a műanyag, tehát a szakszerű javítása lehet, hogy kizárt is lenne. Köszönöm.
Mi van rá írva? Ha jól látom, IRL az első három karakter.
Szia!
Általában a dupla fet-es Li-ion akksi-vezérlőknél, az 1ik fettel kapcsolják az akksit a motorhoz,és lekapcsolja a vezérlés,ha már merül az akksi (elvileg ezt kötötted át,ha így marad,csak kinyírod az akksit ).A másik általában a töltést állítja, szabályozza,ha ez száll el,akkor pukk lehet a vége.
Így van. IRLR 8726. Kicsit húzom a kapcsolót világít a kis furóél megvilágító lámpa ahogy kell. Jobban húzom motor se indul és a világítás is kialszik.
Hálózati töltést itt nem állíthat, mert ugye ahhoz le kell húzni az akkut. Miért három lábú? Én kettő lábát próbáltam összezárni. Az akkun van töltöttség jelző. Lehet bevállalom a beavatkozást...
A harmadik láb a középső, ami le van csípve, de ez egyezik a chip hátlapjával amivel le van forrasztva
A lecsípést hogyan érted?
Elég-e vajon ha a kettő nyíllal jelölt lábat "összekötöm" ?
Sziasztok!
Van egy aramkorom ami 5-15v kozott ad geszultseget kulonbozo bemeneti feltetelek alapjan. Egy omron 5v-os reed relet szeretnek behuzatni ha eleri az 5v-ot az elektronika viszont nem szeretnem ha 5vnal tobbet kapna. Hogyan tudnek neki feszultsegkorlatot kesziteni a legegyeszerubb modon?
Bővebben: Link
a rövid láb a hűtőfül, ami le van forrasztva A kérdés mit csinál az a fet... ha átkötöd azt a két lábat, az olyan mintha folyamatosan nyitó vezérlést kapna... Ha meg zárlatos is pl a gate valamelyik másik lábhoz, akkor az összekötéssel a vezérlőjelet is zárlatba viszed, ki tudja mi történik. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
Nos, ha a vesszőt használnád, értenénk, melyik mondatrész hová tartozik.
Idézet: „az elektronika viszont nem szeretnem ha 5vnal tobbet kapna. Hogyan tudnek neki feszultsegkorlatot kesziteni a legegyeszerubb modon?” Talán ez a kérdésed lényege? Hàt köss elé egy 5V-os feszültségstabilizátort. mondjuk ezt Az adapja szerint
Mit kellene tennem? Esetleg teljesen le lehetne-e butítani?
Akku pozitív sarkának érintkezőjét a kapcsoló pozitív bevezetésére, negatív csarkának érintkezőjét a kapcsoló negatív bevezetésére. Persze akkor még marad a föld jelű kivezetés aminek nem tudom, hogy mi a szerepe eredetileg.
Ne butítsd, hanem szerezz egy bele való BMS-t. BMS nélkül túltöltheted és mélykisülésbe viheted a celláidat. Első esetben pukkanás/füst/tűz lehetséges, utóbbi esetben pedig károsodnak a celláid, ha nem figyeled a cellák feszültségét. Balanszolás sem lesz a cellák között!
Pl. BMS Ebay-en, van direkt olyan méretű is, ami li-ion cellához passzol. De nem tudom, hogy pontosan milyen akksid van. Esetleg kérdezősködj a lipo/lithium-ion témában. Vagy az akksis fúró átalakítása témába nézz át.
Egyszerűen cserélhető nem biztos hogy lesz. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
Azt szeretném kérdezni hogy egy menet zárlatot forgoresz ok kiiktatni a menetzzteseg arlatos részt működne a motor vajon mennyi veszteseg és melegedés lenne
|
Bejelentkezés
Hirdetés |