Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Régen az analóg gépeken nem volt lehetőség címjegyzékbe felhasználókat felvenni így nem tudták nyomon követni, ki mennyit másol ész nélkül, erre találtak ki (szerintem valami maszek megoldás) egy dobozkába 2 soros lcd + taasztatúra, egy mesterkóddal lehetett a felhasználóknak x mennyiségű példényszámot adni. bepötyögte és akkor indíthatta a másolást, a gép mechanikus számlálójára meg rá kellett kötni egy vezetéket, ha ezt nem kapta meg a jelet, akkor elakadásnak vette, na nálam ezt nem kapja meg ezért dobja az elakadást, lehet levideozom.
Egyébként annyiból jobb mint a gyári nbeléptető, hogy tudok felvenni kódot, amihez mondjuk 1db beléptetést engedélyezek, ha pl futár jön, bár azóta talóra megcsináltam, de legalább a lehetőség meg van
Orrodra koppintok most mert nem olvasod a kommenteket..
Igen lesz belül is burkolat.
Üdv, ez engem is érdekelne, a panelt gyárttattad hozzá?
Innen el tudsz indulni: Bővebben: Link
További linkek hozzá: Bővebben: Link , Bővebben: Link Ha elakadsz, itt a fórumon is van témája, ahol kaphatsz segítséget: Bővebben: Link (esetleg olvasd el az utolsó néhány hozzászólást) A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2020
Az a gombkilincs nagyon fog fájni, és sokszor. Ha befelé nyíló ajtóra kerül, vadászik az ujjakra, nem kis sikerrel.
J
Nyugi, soha nem azzal csukjuk és az ajtó is úgy van beállítva, hogy becsukódik magától..
Persze ettől a veszély fenn áll egy becsípésre.. Neszéjesen jó élni..
Előszoba ajtómra egy videó kamerás kukucskáló van szerelve.
https://kamerak.eu/orno-kukucskalo-kamera-ajto-kitekinto-kamera A kamera úgy működik, hogy a fő nyomógomb megnyomásakor 10 mp működik a kitekintés. Ha közbe újból megnyomom a fő gombot akkor 10 mp -ig SD kártyára rögzíti a mozgó képet. Ha a 10 mp-es rögzítés közben megnyomom a fő gombot akkor leáll a rögzítés. A rögzítés után még egy rövid ideig működik a kitekintés, majd kikapcsol a készülék. Működő kitekintés alatt megnyomva a főgombot a rögzítés 10 mp ig mindig újra indul. A rögzített 10 mp videó (avi) fájl neve tartalmazza a dátum időt. A kamera eredetileg 3db AAA elemmel működik.. Ha elmegy a táp akkor a dátum setup is elmegy. A következő újítást találtam ki a kamerához. Én 5V hálózati táppal folyamatosan táplálom a kamerát. Rá fogok kötni valamilyen akkut a rendszerre, de az még nincs kész. Az ajtó fölé kívülre, egy diszkrét mini PIR érzékelő került. A kamerába 4 vezetéket forrasztottam. Kettő a tápvezeték, kettő középső a fő nyomógomb kivezetése. Készítettem egy kis panelt amely egy Attiny13 processzor és egy 4066 CMOS IC – ből áll. A 4066 IC-ben 4 db „relé” van. A nyákon bal oldalt a 4-es csatlakozón megy az 5 V táp a kamera felé. Középen a fő nyomógomb két vezetéke jön vissza a panelon levő 4066 IC 1,2 lábára. Ha a 4066 IC 13 lábára magas szint kerül akkor a 4066 zárja az IC 1,2 pontját, azaz a készüléken a fő nyomógombot. A jobboldali 3 csatlakozón jön az 5V táp és középen a PIR jel. Mindkét csatlakozó felső sora pozitív az alsó a negatív pólus. Első áram alá helyezéskor a kamera 18 mp -ig bootol. Az IC úgy van programozva, hogy ennyi ideig nem fogad a PIR-től jelet. (A bal színtelen led, a kék ellenállás alatt rosszul látható.) Ha a PIR jelet ad akkor egy rövid impulzussal bekacsolja a kamerát rögtön utána 2 mp múlva elindítja a felvételt. Ezt egy rövid hangjelzés kíséri. A felvétel 10 mp ében nem szabad újra jelet adni neki mert akkor kikapcsol a felvétel. Ezután 4 x 11 mp ként megnyomja a fő gombot az elektronika, és ezzel 4 x 10 mp felvételt készít de 1 mp szünetekkel. Ezután a kamera is kikapcsol a készenlétből. Ezután az elektronika és 2 percig letilt és nem fogad a PIR től jelet. A jobboldali gomb 5 percig kizárja a működést. Erre akkor van szükség, ha elmenetelkor nem felejtem el benyomni, akkor az Én kimenetelemet nem veszi fel. Figyelni kell, hogy a kártya ne teljen meg, mert zavarokat okozhat. A kártyát csak a készülékkel lehet megformattálni. Ha távollétemben felvétel történt, akkor a piros led sűrűn villog. Ezt is a jobboldali gombbal tudom törölni. A bal oldali nyomógomb a direkt működtetése a fő nyomógombnak. Erre a direkt működésre, visszanézéskor, vagy egyéb setup beállításokkor van szükség.
Időközbe kiderült, hogy a saját hazajövetelemet is vendég voltnak érzékeli a készülék. Ezért tervezem, hogy egy olcsó kapucsengő gombbal a lakáshoz közelítve az 5 perces kizárás gombot megnyomom.
Végre elkészült a kék lézerhez való vezérlő. Már csak a lézer fej hiányzik, és mehet a pörkölés.
Szép, iparos munka! Nekem nagyon tetszik ahogyan megoldottad az arduino panelről a jelek elvezetését! Nem mozgósodik ki, stabil de bontható kötés! Respect!
Kértek a gyerekek egy jelzőlámpát, hogy jelezzen amikor játék videót készítenek.
Ekkor ugyanis nem szabad megszólalni. Így oldottam meg. (plexi alulról megvilágítva RGB ledekkel, tolókapcsolóval). Még nincs átadva, nem tudom eldönteni hogy a fekete alappal jobb-e.
Na ezzel nem vagy egyedül
Nekem mind a kettő tetszik. Talán a fekete kicsit kontrasztosabb.
Nekem a fekete hátteres jobban bejön.
Mi a véleményed a hangminőségéről? Vajon van olyan, mint a külön hardveres MP3 dekóderrel működők?
A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
Mivel figyelemfelhivás a célja, ezért én is a kontrasztosabb fekete alapra szavazok.
Egyértelműen a fekete alap a jobb. Szerintem.
Köszi a válaszokat.
attika, mhatalyak, Gafly, Frankye szerint a fekete háttér jobb. Akkor ez eldőlt. Még jobb is, mert védi a feliratot. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
Amúgy mivel csináltad? Nagyon szép precíz megvalósítás!
Ez, részemről, kíván némi magyarázatot. Ez miez? Addig látom, ha jól látom, hogy próbapanel. Ezt csak fúrósablonnak használtad?
Igen, pontosan fúrósablon volt.
Nélküle a betűket nem lehet szépen felvinni a plexire. Pontosan olyan átmérőjű fúróval mint a varia nyák furatai. A mélység csak 0,5 mm. Természetesen a mélységet be kellett állítani ütközővel, hogy egyforma legyen minden pont. Nagyon kell vigyázni munka közben, mert minden kis sérülés / karcolás meg fog látszani.
Induláskor pár másodpercre némi sistergés, amíg csatlakozik a wifihez és elindul. Utána elég jó a hangja. Persze mono. Egy házi mozi szettből kimaradt közép sugárzóra kötöttem. Tisztán szól nincs semmi zaj. Konyhába tökéletes. A hardveres dekóder eleve sztereo. Megfelelő végfokkal biztos jobban szól.
Idézet: Nagyon jó, esetleg a furatok lehetnének mélyebbek, majdnem teljes vastagságig, végig kúposan. Akkor a teljes plexivastagság fénye érvényesülne, nem csak a 0.5 mm vastagságot érő fénymennyiség. Csak gondolom.„A mélység csak 0,5 mm.” Még egy szavazat a fekete háttérre. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
Mégsem biztos, hogy jó lenne mélyen, esetleg árnyékolnának a többinek.
Elvileg csak a felületet kellene elmattosítani, mint a gyáriaknál, de homogénre azt házilag nem lehet megcsinálni.
Valószínűleg vegyi úton csinálják. Próbáltam sokféleképpen, és ez lett a legjobb. Mélyebben fúrva a furatoknak csak az alsó része világít, de az sem úgy mint amikor csak a felületen matt. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2020
Idézet: Homokszórással tökéletes. Ismerősömnek van homokszóró gépe, ő csinált néhányat. Ehhez ki kell takarni az épen maradó részeket. „homogénre azt házilag nem lehet megcsinálni.” |
Bejelentkezés
Hirdetés |