Fórum témák
» Több friss téma |
A második sor FDD és egy kis karikában az hogy "xp"
Balra fent van az f, az a Fairchild logoja, tuti Fairchild.
Az FDD alatt kellene folytatódnia, valahogy így: Bővebben: Link
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni egy alkatrész megtalálásában. Lehetőség szerint egy UNO R3-ashoz lenne szükségem egy alkatrészre, és a funckió leírása alapján tudnátok esetleg ajánlani valamit hogy mire lehet szükségem vagy merre keresgéljek tovább? Egy olyan motorra? lenne szükségem, ami egy kis kart tud mozgatni max 1cm-en lehetőleg minnél gyorsabban fel-le.Csatolok egy videót is hátha jobban látszik, ezek alapján tudnátok segíteni nekem? Nagyon köszönöm!
Talán egy szervó motor?
Egy kis motorra tárcsa csappal, ami egy kar hosszanti kivágásába illeszkedik. A kar a motorral egy platformon lévő csapon mozog. A méretekkel tetszőleges elmozdulás elérhető.
Ha a központi zár motort folyamatosan fel-le csattogtatod, rekord időn belűl leég!
Na, és ?
Mindent ki kell próbálni, hogy megbizonyosodjunk a helyénvalóságáról ...
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!
Megvan az alkatrész: FDD 4141
Üdv!
Mi lehet ez az ic? to99 tokozású és Texas logo van rajta, így valami opamp lesz, de egy adatlap jó lenne hozzá. A legközelebbi az OP42, amit találtam.
Ha lehetne látni a felíratot, könnyebb lenne a segítség ...
Ez egy hatalmas felbontású kép, a címére kattintva nagyban megjeleníti
De RH 42
Lehet látni a feliratot: RH42
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2020
A képből itélve ez valami "őslény" lehet a szg. előtti korból, azért nincs róla adatlap - szerintem.
Miben van ez a NYÁK lap ?
Viszont ez - ha jól látom 10 vagy 12 -lábú - biztos, hogy nem OP42.
A hozzászólás módosítva: Aug 8, 2020
Valami orgona lehetett. Régi katalógusban kéne keresni.
Hány lába van annak a nyavajának ? Nem látni a képen ...
Az 1. és 2. -on 8, a 3. -on 6. látható - eléggé nem egyértelmű felállásban.
10-re emlékszem, most nem vagyok ott. Majd megnézem a táp lábait, de nem hinném sokat segít az adatlap keresésben, valami régi Texas katalógus kéne. Opampra tippelek, vagy valami cél oszcillátorra.
Valóban nem a lábszám határozza meg az alkatrész típusát. A uA741 is létezik DIP8 és DIP14 -es tokozással is. ( 40 éve nem is értettem, hogy a kevesebb lábszámúból mit hagytak ki, hogy közel fele lábszámmal is működik. )
Javítani akarod a panelt vagy bontani ?
Régóta megvan, csak szórakozni akarok vele, konkrét cél nincs. Valami angol orgona volt egyszer, van mellette egy marok oszcillátor is.
Első ránézésre semmi nem látszik a nyák kialakításából, de majd megnézem ténylegesen hány lábat használ. Ha a táp láb megvan, lehet méregetni is.
Ha mégis 8 lába van, forrasz ki egyet a panelból és rakd be egy OPA (működő !) helyére és próbáld ki. 3. eset lehet:
A: Működik és OPA az alkatrész. B: Nem működik és nem OPA az alkatrész. C: Nem működik és OPA az alkatrész, csak ez már rossz ...
Ha a 14 lábú 741 lábkiosztását megfigyeled, az 1 - 14, 2 - 13, valamint a 7 - 6 lábakon nincsen semmi, azt nyugodtan lefűrészelheted, és akkor a 8 lábú kivitelhez jutunk. Volt már ilyen elkövetve.
Ma már tudom. De amikor az elsőt (DIP8) meg akarták velem vetetni, nem vittem el, mert: ez nem olyan, mint amilyet a múlkor kaptam. A dolog pikantériája, hogy az eladó is hasonlóan vélekedett a dologról ...
Pedig azt könnyű betenni a 14 lábú helyett, fordított esetben köszörültünk, ahogy Pucuka is írja...
Amúgy nekem kerek tokos is van...
Ez úgy 40 évvel ezelőtt történt ...
Sziasztok! ez milyen izzó és hány volt kell neki vagy hogyan világit,
Ez nem izzó, oda van írva a panelre, hogy LED. Az előtét ellenállás értékét jelölő kódot a homályos felvételről nehéz leolvasni, talán 4,7 ohm 5 %, de ez nem biztos. Írd le a színeket, úgy könnyebb lesz. A rá kapcsolható feszültség ettől függ.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |