Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Cool! Vagyis HOT! A lényeg, hogy nagyon jól sikerült!
Csináltam egy 4 jegyes 7szegmenses kijeézőt LPT portra. Egyszerre több kijelzőn multiplexxeléssel tudok számo(ka)t megjeleníteni. Igaz mégcsak "légszerelésben" van, de jól működik. Egy kis ízelítő, igaz ez még nem multiplexelt.
Igényes, szép munka, gratulálok! :kalap:
Gratula az erőlködődhöz!
Csak egy észrevétel: Nincs semmi brumm benne az-a sok parazita kapacitás jelenlétében, mivel látom, hogy minden egymás melett elmenő vezeték össze van sodorva,..
A vékfokban konkrétan nincsen, szóval hallható brumm nincsen szerencsére, ami kicsit zajos az a trafó mert egy kicsit ki van már száradva és azért 2,5A megviseli folyamatosan.
Nem egy nagy durranás, de a mai nap én a fiammal ezt építettem össze:
Bővebben: Link Ezzel egy régi autórádió kapott egy második lehetőséget, hogy ne a kukában végezze. Az "asztalosmunkára" ráment majdnem az egész napom, igaz, a hatodik emelet erkélyén nem túl egyszerű a lapszabászat
Egész jó lett a hifi - de mit keres rajta az az állatorvosi pecsét? Szerintem megérdemelne valami sötétebb pácot
De azért így is nagyon pofis grat
Tényleg profi!
Nekünk két műhelyünk van mégse tudok kivágni rendesen egy lapot.
Köszi! Az a pecsét állatorvosi? Ez egy komplett tábla rétegelt lemez, amit lapszabászatban vettem anno úgy, hogy három csíkra szabattam fel, hogy el tudjam szállítani. A pecsét még onnan való, hogy miért van rá szükség, azt nem tudom
Amúgy a fiam feketére szeretné majd az egészet, de egyelőre pihentetjük a dolgot, majd kitaláljuk, hogy pác legyen vagy festék. Mivel a magnó része eléggé leharcolódott (ki is van szedve), és igazán már nincs is mit kazettáról hallgatni, inkább egy PC-s play gombos CD ROM bekötésén gondolkoztam el, az beférne még a rádió alá. Szóval alszunk rá még párat, aztán megálmodjuk a folytatást.
Nagyon tetszik! Minden elismerésem :yes: :eljen:
Az a két biztosíték-bekötés elég vad, de amúgy tetszik!
Idézet: „...Az a pecsét állatorvosi? Ez egy komplett tábla rétegelt lemez, amit lapszabászatban vettem anno ...” Valószínűleg "Állat- és Növényegészségügyi Szolgálat"-os bélyegző, talán importból van a lap...
Üdv. Csak nem Philips hangszórók vannak a dobozban?
Hello!
Igen nem egy megszokott biztosíték foglalat, de ha kimegy benna a biztosíték (2,5A) akkor ott nem csak az a baj és akkor ugyis szétt kell szedni és ki kell cserélnem,(volt már rá példa, nem szigetelt rendesen a csillám )
Szia!
Idézet: „Nem egy nagy durranás” Szerintem jó lett! Idézet: „a mai nap én a fiammal ezt építettem össze” Na ez az amitől igazán jó lett a cucc Idézet: „Ezzel egy régi autórádió kapott egy második lehetőséget” Nagylelkűségből pedig ötös! GRATULÁLOK nagyon tetszik a cucc!!!
Na sikerült megcsinálni (egyedül).. LPT-n kiirom az időt egy 4 jegyes LED kijelzőre (csak órát és percet tud). De mégcsak légszerelésben van. Bocsi a rossz minőségért.
Nagyon tuti
Mondjuk a légszereléses kép kissé meredek... Helyedben rászoknék a breadboardra vagy a sima próbapanelre, talán egy fokkal áttekinthetőbb Egyszer építettem csak így tesztként légszereléssel, és jól meg is szívtam vele...azóta próbapanelt használok. De ez csak az én véleményem Egyébként milyen programmal vezéreled a cuccot?
Természetesen a légszerelést leváltom panelra
A programot is én írtam, Delphiben, dll segítségével tudok kiirni LPT-re mert ez a béna XP nem enged közvetlenül LPT-re írni. A működése egyszerű multiplexelés: egyszerre mindig csak egy számot írok ki, és a control bitekkel váltogatom hogy éppen melyik kijelzőn jelenjen meg a szám.
Gratula, nagyon jól néz ki! Érdemes lesz panelt csinálni neki.
Paneltervezéshez talán megfontolandó: ha a szegmensekkel sorban teszed az áramkorlátozó ellenállásokat, nem a digitek kijelöléséhez, akkor a fényerő nem változik attól függően, hogy hány szegmens világít egy adott digiten.
Az XP tenyleg bena, de kis segedprogik leteznek ezen problema athidalasra, mondjuk az AllowIO vagy a userport, stb. Nalam is volt ebbol gond a w98-XP attereskor a PIC programozo progim mondta be az unalmast igy. Mondjuk en masm32-ben programozom...
igen, tudom, ezt a kapcsit csak gyors összedobtam és megnéztem hogy egyáltalán működik-e, amúgy köszi
Sziasztok!
Ma végre elkészültem a golyósmalmommal. Bár túl sok elektronika nincs benne azért egy motor és egy toroid trafó helyett kapott benne. A motor indító kondiját egyszer régen kidobtam ezért nem nagyon akar indulni rásegítés nélkül 48VACról. A toroid egy 230/2x24Vos darab, 200VAos, egyáltalán nem melegszik. Eléggé szétszórt állapotban van a cucc de nem tervezem dobozba szerelését. Üresen Megtöltve A különbséget csak az veszi észre aki bekapcsolja a hangszóróját! A dob egy szennyvíz cső két záródugóval. A motor egy régi centrifugából van. A tengely pedig menetes 10mmes menet szár. Üdv! szerk.: negatív kommenteket is szívesen fogadok!
Nem, ezt nem azért készítettem hogy bombákat gyártsak
KNSU+vas-oxid de ez akkor mi? Nem vagyok otthon a kémiába Mit lehet belőle csinálni? Miért kell őrőlni?
ÁÁÁÁ! nem. Azér az a szomszed multkor mást gonolhatott amikor majd összedült a háza
|
Bejelentkezés
Hirdetés |