Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Nem tudom, a HP támogatás oldala segít-e típus és gyári szám alapján sok mindent kií a gépről
Sajnos nem, ilyen lemezképet nem lehet letölteni, és mivel már kifuott termék, ezért vásárolni sem lehet a hivatalos HP store-ban. "3rd party aftermarket" még van, de abból a pénzből új gépet veszek
Sziasztok!
Valakinek nem hever a fiókban az anno HEstoreban osztogatott fenyőfa? Én lemaradtam róla, most jó lenne 1 vagy 2 darab. Postát állom. Köszönöm!
Üdv!
Keresek rossz, elavult, már megunt, vagy kidobásra ítélt (de még nem kidobott) cseszlovák ETA400 típusú régi porszívót. Az sem nagy baj, ha leégett a motorja ...
Mire nem jó az internetes archívum! Szóval most már megvan, ki is fogom próbálni
https://archive.org/details/HPOperatingSystemDVDWindows7Professiona...N32012 Ugyanitt ha valakinek lenne 7x7x1cm 2 pin molex csatlakozós hűtőventillátora felesleges, azt szívesen elfogadnám
AKA Format 2002 van, ami viszont nem felel meg a feltételeknek.
Bocsánat, lemaradt (és már szerkeszteni sem tudom), hogy nem tudom 5 vagy 12V, mert a matricája nincs meg rajta. Szerintem 12V, mert egy régi Gainward 8600GTS-t hűtött, és arra úgy tudom ilyen kell. Sajnos úgy van elhelyezve a csatlakozó, hogy nem tudok rámérni működés közben.
Nem baj az sem, ha nem 2 tűs, maximum átforrasztom a csatlakozót. Ha senkinek sincs, maximum rendelek egyet valahonnan
Köszi, de az AKA az valamikori NDK-s volt, az ETA pedig valamikori csehszlovák.
Ég és föld a kettő!
Igen, ez igy van, nekem AKA van.
Ami nem az amit keresel, de ez gondolom megvan: Idézet: „A halak futóversenyt rendeztek. A lepényhal érkezett be először, a reményhal meg utoljára.”
Nem tudom mivel szokták a trafókon rögzíteni a huzalokat de nem tudtam ennél többet össze szedni. Ha valakinek van egy feleslegessé vált adag azt elfogadnám.
Nagyon régen a csévetest szélén levő furatokon dugtuk át néhányszor a vékony drótot (előtte szigetelést eltávolítva) és ónozással egy örök forrasztási pont keletkezett. Ehhez már oda lehet a szükséges keresztmetszetű hajlékony vezetéket forrasztani. Akkoriban textilbakelit, prespán volt a csévetest anyaga, az bírta.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2020
Ezek nem azok. Ha Te készíted a csévét, vágsz rá 2 hosszúkás lyukat, pár mm-re egymástól, belehajlítasz egy darab rézlemezt. Egyik végére a kijövő huzalt, a másikra az elmenőt forrasztod. Van a fórumon videó. Nem jut eszembe a neve; egy idős szakember bemutatja minden fortélyát a trafó és csévekészítésnek. Abban ez is benne van.
Biztos lesz valaki, aki tudja. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2020
Erről jutott eszme a másik megoldás, főleg nagyobb trafókhoz: forrlécet csavaroztunk a vasmaghoz.
Nekem van egy működőképes, azzal szívom fel a vésésnél, csiszolásnál keletkező port. Nagyon jó falfúróhoz odatartva. Egyből beszippantja a port és nem festi téglaszínűre a környezetet. Egyébként ez a téglapor jobb, mint a pirospaprika. Minél jobban mosná az ember, annál jobban festi a falat.
Sziasztok. Keresnék H0 méretarányban mozdonyt (akár gőzös akár villany, hibás is jó). Esetleg cserébe tudok elektroncsöveket ajánlani.
Mod.: Vagonok is jöhetnek,elfér a pályán. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2020
Nemrég került elő az első villanyvasutam az ötvenes évekből. Sín, váltó, kocsik, mozdony. Csak trafó nincs hozzá. Sajnos az elektroncsövek már hidegen hagynak.
H0 méretarányú?
Ha gondolod van más is megbeszélhetjük mi lehet érdekes helyette. Trafó nem fontos féldigitális terepasztalt építek így nincs szükség + tápegységre, van egy központi.
Az ötvenes évek közepén létezett más méret, amit Magyarországon, boltban meg lehetett venni?
TT volt még az elterjedt méretarány.
Ha gondolod menjünk át privátba ezzel a témával.
Ha eljössz érte akkor a tiéd, (30 db.) és lehet
Budapest Kőbánya.
Kiderült, hogy nem H0 a készlet. Visszalépek.
Igen, létezett!
Én 1957-ben kaptam karácsonyra anyukámtól kisvasutat, mivel akkoriban a Kis-úttörő Áruházban dolgozott (a valamikori Marx téren), és karácsonyra kapott az áruház 10 darabot. (700 forintért/db). Talán azt mondanom sem kell, belőle az eladótérbe egy se került ki, miután azokat a dolgozók mind megvették - a saját gyermekeiknek. Lapos-elemmel működött (4,5 V) és nagyobb volt, mint a HO, ámde kisebb, mint az akkoriban néha kapható PV (az Állami Pénzverde gyártotta, mint gyerekjátékot).
Ha jól emlékszem, a PIKO játékvasút is TT méretű volt.
A Piko egy gyártó de jellemző mérete a H0-s méret inkább.
TT-t is gyárt természetesen mint sok gyártó.
Én elhozom és borítékban elküldöm neki.
Az ötvenes években a PV (Pénzverde) vasút volt itthon az elterjedt.
Bővebben: Link Bővebben: Link A H0 az 1:87, a TT pedig 1:120 méretarányú. Ezen kívül nemzetközi még az N, ami 1:160 méretarányú
Azt én sohase mondtam (és írtam), hogy a PIKO egy modell-vasuti méret lenne.
Olvastam a fórumot - "Mozdony lámpái a menettel egyben lévő ellenző lemezzel ellátott 12 V-os izzók voltak. Lehetett kapni ilyen izzókat."
Nekem valahol még vannak olyan speciális-kinézetű PV mozdonyba való izzóim, és azt hiszem - tényleg 12V-osak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |