Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Tetszik, de nekem a lámpa megvan. Ez egy régi működő kapu, csak a vezérlőpanelt kellet kicserélni. Az új meg nem villogtat.
Arra jutottan, hogy rendeltem egy index relét, rákötöm a panelen a fix 12v ra. 2 pólus, állítható sebesség. A 230 as flash áramkörről indítja egy relé, a lámpabúrába meg teszek valamennyi ledszalagot. Így csak az indexrelét kell megvenni. 1000ft. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2020
Azért csak óvatosan! A Roll leírásában ez áll:
Idézet: „Tápfeszültség kimenet: 12-18VDC, maximum 200mA” A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2020
Nekem egy ilyen működik 6 éve 2 kapun,melléklet.
Hálózati AC 230V-os vilogtató kapcsolás praktikusabb lenne...ha volna valakinek.
Találtam egy ilyet. Ez jó lehet?
Vagy ez és még a nyáktervezés is készen van.
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2020
Nekem van egy rajzom, 555-ös ic-vel, ha érdekel beszkennelem (nice villogtató áramköre)
Itt van 3 db, az egyik Nice lucy, a másik Lux 230, meg egy a netről.
Tényleg köszi a tippeket, de én csak egy mezei villanyszerelő vagyok. Ezeknek kb a felét értem. Amit korábban linkeltem az működhet?
Működik, a harmadik melléklet a panel rajza.
Ok, majd összerakom egy próbapanelen.
Biztos hülye kérdés, a fázis, nulla helye lényeges?
Kedvenc helyem (Legitron) betegség miatt zárva. Majd hétfőn beszerzem az alkatrészeket.
Összeraktam, működik. Mit kell benne cserélni, hogy gyorsabban villogjon?
Örülök hogy működik. De melyiket raktad össze?
Felkerült nekem is a kapunyitóm. Alapja két akkus csavarozó motor 30x30as zárt szelvénybe építve. Az alaplapján egy PIC 16F628A dolgozik. Van még mit finomítani rajta, de pár napja már nyitja a kaput. Köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Vettem 2 új távirányítót a jelenlegi 1működőképes mellé a kapumhoz. A leírás szerint próbáltam klónozni, nem sikerült. Van esetleg valami trükk, vagy bevásároltam?
Csak sejtem, hogy a nagyobb a régi...
Minek alapján választottad ki az újakat? "Ránézésre" ezeket ma már nem lehet beazonosítani. A "leírás szerint"... sem mond nekük semmit! Pontos kapuvezérlő típus? Eredeti távok milyenek voltak hozzá? Kínából érkezhetnek "kamu" távok, melyek csak villognak.
Igen, a nagyobb a régi. A vezérlő is Kínából érkezett évekkel ezelőtt, 2 saját távval. 433Mhz-es, az újak is, elvileg bármilyen ezen a frekvencián működő vezérlőhöz tanítható.
A leírás ezzel megegyező:Bővebben: Link
Azt kétlem, hogy "bármilyen" 433-ashoz jók az új távok. Ezek fixkódosak...a régi is? Ha igen, sokat kell próbálkozni, sokat számít a két távirányító pozíciója. Meg kell próbálni egymáshoz képest különböző "keresztül-kassul" pozíciókat. Legyenek egymás mellett, de ne úgy a hogy a videón...pl. a "hátukkal" érintkezzenek egymással.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2020
Hát jó kérdés, arról már nem találtam leírást. Mindenesetre megpróbálom, amit írtál. Köszönöm.
Hali! Az újból, kitörölted a gyári kódot?
Igen, a 2 felső gomb hosszú megnyomásával kell a leírás szerint.
Az egy proteco/roll230-as távir, ugrókódos, amit rá akarsz tanítani az meg fix kódos. nem fog menni.
Köszi, akkor feladom. Mihez használható ez a fix kódos?
Miből gondolod hogy ez ahhoz való??
Lehet a Master Slip távirányító lebeg a szed előtt? ...vagy tudsz valamit erről?
Igen, ez az, elég ha annyit tudok róla, hogy ugrókódos
Azt a "Kínából érkezett vezérlő" képét is megmutathatnád...
Azt, hogy ugrókódos a nagyobbik kínai táv, az rendben van. De nem azonos a Roll230V-hez csomagolt MasterSlip távokkal!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |