Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Üdv,
Héhány német gyári fejegység kazetta betöltésre is bekapcsol. Próbáld ki hogy kikapcsolt állapotban beletolsz egy kazettát. Ha bekapcsol,akkor jó eséllyel a kazetta mechanika lejátszás érzékelő mikrokapcsoló (vagy egyszerűbbeknél sima réz érintkező) szakadása aktiválja a lejátszást. Van aminél elég a csatlakozót lehúzni és nincs több gond vele (ha nem használsz kazettát),valamelyiknél viszont a NC.kapcsolatot meg kell oldani. Üdv
Hali!
A képen látható KENWOOD KMM-100 tip.autórádióval az a gondunk, hogy a képen látható szöveget írja ki villogva. (véd/védelem) Semmilyen gomb nyomásra nem reagál.
Talán így? Ha van rajta reset... De mitől lesz protect egy levehető előlapos rádió?
Ahány típus, annyi fajta... Ez egy kicsit átláthatóbb megoldás.
Üdv,
Ahogy látom a környezetet ez egy munkagép? 12V a tápfesz? Idézet: „De mitől lesz protect egy levehető előlapos rádió?” Ez nem az. Megoldódott. Rádió kiszerel, csatlakozó kihúz, totál áramtalanítás. Minden működik úgy, mint eddig. Köszönöm!
Volt egy Német-Török autórádióm, 1DIN 7", a GPS-el csinálta ugyanígy. A 3. után megváltam tőle. Vettem egy kínait, az jó.
Sziasztok!
2002-es Audiban van gyári navigációs fejegység. A hangszóró csatlakozónál csak a két első hangszóró van bekötve, mégis tudom állítani menüből az első és hátsó hangszórókat. Természetesen a balanszot is. Van valakinek ötlete, hogyan működik? Esetleg hogyan lehetne cserélni másikra?
Szia,
Audinál divat az aktív hátsó hangsugárzó. Előerősített(ha úgy tetszik RCA) audio jel megy hátra az erősítőt tartalmazó hangsugárzókhoz,felszereltségtől függően subwooferhez Az elsők a fejegység végfokozatáról vannak hajtva. Üdv!
sziasztok!
van egy androidos kihuzhatos képernyös rádiom, raktam rá egy tolatokamerát ha elindittom a kocsit és akkor rakom tolatoba mig az android nem töltbe akkor adja a képet,de ha már betöltöt az android es akkor rakom tolatoba akkor már csak fekete képet ad,mi lehet a baj?
Szia! Ez ilyen. Lecseréltem. A következő az jó.
Sziasztok!
Sajnos gondom adódott egy a mellékletben látható típusú autórádió cd-részével. Azt a jelenséget produkálja, hogy bekapcsolás után egy pillanatra megmozdul a lemezbehúzó motor majd kis várakozás után 10s -ig jár befele. Az nem érdekli hogy van-e benne lemez vagy sem. Miután letelik a 10 másodperc elindul visszafelé és szintén megy 10 másodpercet. Ezután hibával leáll. Ha kiresetelem akkor ugyanezt csinálja. A mikrokapcsolókat átnéztem, de nem találtam hibát. Ha teszek bele lemezt, akkor azt behúzza, a forgatómechanika rázár. De a behúzó motor akkor sem áll le, csak a mechanika kerreg. Majd kidobja a lemezt. Az olvasófej és a pörgetés nem indul el. Ezeket próbáltam külön, működnek. Mit kellene megnéznem még? Egyáltalán minek kellene történnie normál esetben? A mikrokapcsolók és a motorok vezérlése a service manual 21. oldalán látható.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem a következő dologban: Clio 1 kishaszon (2002-es), lecseréltem a régi autórádiót egy csoda LCD kijelzős kínaira... Minden megy, de amikor menet közben felkapcsolom a fényszórót, elhallgat a rádió, kiírja, hogy NO SIGNAL... Van valakinek valami ötlete, mi lehet a baj? Előre is köszi, üdv
Passz! Ellenőrizd le a bekötést. Látni kellene.
Ezt ugyebár nem a tunerje írja...de köss csak rá tolatókamerát, és lesz "SIGNAL" !
Ahogy Uniman utalt rá, valószínűleg rákötöttétek a tolatókamera kapcsolt bemenetére a világítás szálat, lehet, hogy rózsaszín?
Sziasztok! Már próbálkoztam korábban egy kéréssel, de nem jött segítség. Talán most? 2 dines fejegység kijelzőjén a felirat (egy tévedésből beírt 9191 kód miatt) a következő: device not activated. Kérlek benneteket, ha tudjátok a visszaállító kódot (vagy módszert) írjatok, mert nincs szerviz e világon, aki tudná a megoldást. Előre is köszönöm!
Segítettünk-e a megoldásban? Hmmm...talán sosem tudjuk meg.
Sziasztok!
Olyan kérdésem volna,hogy van az autómban egy Jvc kd x 220-as fejegység. Tegnap reggel bekapcsoláskor 007-es hibakódot írt ki.Semmire nem reagál. a neten semmit nem találok róla.Esetleg van valami ötletetek?
De az autórádió pontos típusa nélkül senki se fog tudni bármit is mondani. Vajon akkor is marad "lezárt" állapotban a készülék, ha kis időre megszakítod az összes tápfeszt?
Sziasztok!
A 2003-as Toyotámban a bal első hangszóróból csak folyamatos, hangos zaj hallatszik. Nem hangszóró probléma (legalábbis másik hangszóróval is uezt csinálja). A bontott gyári fejegység 30e, amit képességeihez mérten sokallok, marad a javítás vagy a csere vmi korszerű típusfüggetlenre - ide az előbbi miatt jöttem. Ennyi hibaleírás alapján (bal első hangszóróra forrástól függetlenül folyamatos zajt küld) sejthető a hiba? Lehet ezt javítani? Nagyságrendileg mennyiért? Előre is köszönöm a reakciókat!
Erősítő? Végfok? Kondenzátor? Kontakthiba? Ezekre tudok tippelni.
Egy hangszóró önmagában nem hangforrás, persze, hogy nem tud zajt ontani magából.
Azért jó lenne tudni, hogy milyen zaj ez... Mivel csak ez csinálja, ennek az oldalnak a végfoka vagy ezt kapja, vagy ő maga állítja ezt elő valami hiba folytán. A végfokok előtt szokott lenni általában egy cél IC, ami megkapja az összes bemenet hangját, ide csatlakoznak a kezelőszervek és ő állítja, hogy hova mi menjen. Ebből kellene kiindulni, de ezt inkább csak hozzáértőknek és némi ehhez szükséges eszközzel felvértezve érdemes bolygatni.
Szia,
Én megnézném először nincs-e benne maradék telefon kihangosító,néha el szokták vágni a b.e. hangszóró vezetékét és úgy kötik be a kihangosítót. (Néhány gyártó még csatlakozó adaptert is gyárt erre a célra) Ha ismered az autó előéletét és biztos hogy nincs ilyen,akkor gyanús a végfokozat hiba,amit akár egy megtört vagy beázott ajtóátvezető is okozhatott. Üdv!
Köszönöm a reakciókat!
Hátha segít, videóra vettem - a "milyen zaj ez" kérdésre inkább nem írásban adok választ https://youtu.be/D9RRkJAi_yk A bal első hangszóró nem reagál hangerő, fader, balance beállításra, viszont hangforrás váltásakor egy pillanatra elnémul (talán ezalatt kikapcsolja a végfogokot(?) a fejegység).
Ha bemenet váltáskor egy pillanatra némul, akkor az lehet, hopgy végfok hiba lesz... Akkor is marad a zaj, ha némítod (mute) az autórádiót?
Ez elromlott...meg kell javítani... Nem lettem tőle okosabb. A kezelőszervekre nem reagál, ha jól hallom, a zaj mindig ugyanolyan. Forrás váltáskor tud némítani, talán mégsem a végfok lesz, de ez sem biztos.
Nem tudok róla, hogy lenne mute funkciója, de 0 hangerőnél is marad a zaj.
Sose gondoltam volna, hogy elromolhat, hisz ez egy Toyota! Tudsz szerelőt ajánlani (lehetőleg Kispest közelében)?
Van a felhasználói mute, amit te nyomhatsz (ha van benne ilyen), meg van a telefon mute, amit az ISO csatlakozóba kötve lehet aktiválni, meg van a készülék belső mute funkciója, ami a bemenet, csatorna, track váltáskor, bekapcsoláskor aktivál egy pillanatra.
Nem tudok neked szerelőt ajánlani. Olyan messze vagyunk még ennyi infóval a konkrét hibától, hogy azt megmondani, hogy mennyibe kerülne, ha valaki megjavítaná nem lehet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |