Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Két fűtőtekercs van, és azon/azokon keresztül kapcsoljuk a motort is.
Gyanús, hogy nem így van. A fűtőszálak kW teljesítményűek, a motor meg nem, soros kapcsolás nem lehet.
A kis DC motoros hajszárítóknál szokott a fűtőszálon leágazás lenni, ellenállásosztóként, így mehet egyenirányítás után pl. 12V-ról. Ahol ilyen 230VAC motor van, ez nem szükséges. Ha látszódna a két kapcsoló funkciója és állásainak száma, többet lehetne mondani. A dióda arra utal, hogy nem bonyolították túl, a teljesítmény fokozat ezzel van megoldva, ezt zárja az egyik kapcsoló. A másik talán a hideg állás, mivel itt a motor a fűtőszáltól való függetlensége miatt mehet magában is.
Igazságod van, nem néztem meg tüzetesen. Egyik állásban a diódán keresztül kap áramot a motor, másikban azt megkerülve, bár ehhez már a másik kapcsoló is kell. Köszönöm, hogy figyeltél!
Aszinkron motor nem kaphat diódán keresztül áramot. Azonnal leégne. A dióda a fűtőszál teljesítményét felezi.
Legalábbis a képen nem látszik kefe és kollektor, a motor meg túl rövid ahhoz, hogy kefés legyen. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2021
Pedig az kefés motor.
Nagyítsd ki az első képet!
Valóban, csak ügyesen eldugva. A piros végénél levő tekercsek között látszik is. A diódás felezés a fűtésnél nem okoz semmi gondot, de a soros motor annyira nem csípi a pulzáló egyenáramot. Kicsit kínai megoldásnak tűnik.
Az aszimmetrikus terhelést meg a szolgáltató nem csípi, de az már az ő gondja.
Hát, maga a lemez anyaga sértetlen, csupán a tükör réteg sérült meg a felületén, így megakadályozva a lemez beolvasását.
Abban a levált vékony rétegben van az infó.
Gyanítom, hogy mivel kis darab levált a tükrös rétegből így nem jut rendesen vissza a fény a leolvasófejbe, ezért nem tudja a lemezt rendesen értelmezni. Valamint gondolom, hogy a lemezre tapadt szigetelő szalag darab se kedvez a lemez egyenletes forgásának...
Amúgy az adatok a lemez anyagába vannak égetve, a tükrös réteg csupán a leolvasó lézerfényt juttatja vissza a fejbe.
Én úgy tudtam, hogy egy műanyag korong, és a felső részén van egy alulról fényes réteg, amiben van az infó, erre már csak a szitázás megy. De simán lehet, hogy nem így van.
Idézet: „Én úgy tudtam, hogy egy műanyag korong, és a felső részén van egy alulról fényes réteg,” Ne szórakozzál már, mert úgy maradsz. Idézet: „There are three main types: standard manufactured CDs (CD-DA), CD-R recordable and CD-RW rewriteable: Standard manufactured CDs can be played on any CD digital audio player. CD-Rs can be played on CD-R machines and many but not all CD digital audio players. CD-RWs can only be played on CD-RW compatible machines.” Tapasztalatom szerint, ebben a sorrendben nem lehet őket egy idő után lejátszani, beleértve a lejátszókat is. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2021
Igazad van. Pedig nézegettem a kép közepe felőli tuskót, de annyira rövidnek nézett ki a motor, nem gondoltam volna, hogy elfér a kollektor. Ilyen megoldású hajszárító, hőlégfúvó, ...-ban állandó mágneses kefés motorokat láttam eddig. Régi magyar és NDK-sokban voltak aszinkronok de ilyen soros motorral még nem találkoztam. Kis kézimixerekben igen.
Azt hittem már minden agyament magnós fejlesztést láttam már, köztük a kazettaváltósak közül is párat. Erre tessék, ez a faék egyszerűségű Philips eddig valahogy kimaradt.
Akit érdekel az ókori görög-római kultúra, annak egy frissen indult honlap: palladion.hu
Egyszerű: ha "nincsen" kazettaajtó, akkor még egy alkatrésszel kevesebb, ami el tudhat romolni. Viszont hogy mi értelme van jobbra kitolni a kazettát a beépített tárolóba ahelyett, hogy a felhasználó maga vehetné ki, azt nem tudom, mivel egy kazettának két oldala van, így mindenki manuálisan cseréli, ugyebár. Az viszont érdekes, hogy ha a tárolóból a plexi rátét rá van rakva a magnóra, akkor magától tudhat kazettát váltani, bár kérdés, hogy mi értelme lehet egy oldalt követően kazettát váltani, mivel csak egy irányba tud lejátszani.
Jó hosszú játékidő, az A oldalon vannak a jobb számok!
Van a Philipsnek egy végtelenített megoldása is, hasonló ehhez. A japánok még messzebb rugaszkodtak. Ez már mindkét oldalt játssza.
Pedig egyszerű a dolog...
A műanyag tárolóba be lehet tenni 6 db kazettát. Bizonyára (ez nem derült ki számomra, de logikusnak tűnik...), amikor lejár a kazetta, akkor kidobja oldalra, és kezdi a következőt. Magyarán betöltöd a kazettákat, elindítod, és 6 x 30 (45) percig, vagyis 3 (4.5) óráig nem kell hozzányúlnod, megy magától a zene folyamatosan, lehet bulizni. Ezután csak annyi a dolgod, hogy odamész, ismét feltöltöd kazettákkal a tárolót. Mivel az első oldalt mindegyiken végigjátszotta, így természetesen a második oldalukkal irányba állítva. Egy perc szünet mindössze, és ismét mehet tovább a buli. 6 (9) órányi "folyamatos" zene - ez egy buliban elég, nem?
Vont belőle olyan példány is, amire egy íves plexi pályát lehetett tenni, ami az oldalra tolással az ívben levő, már lejátszott kazettát megfordítva bedobta a lejátszandók tetejére.
Olyan kazettás magnó is volt, ami a kazetta végén jelzett és egy pillanat alatt kézzel lehetett megfordítani. Ennek drágább verziójában két "hangtengely" és két görgő volt. A kazetta végén átváltott a másik tengelyre, a fejet megfordította és máris játszott visszafelé. Még drágább verzióban a fej olyan volt, hogy a mechanikus fordítás helyett elektronikus átkapcsolás kellett csak. Lemezjátszókon is volt automatikus lemezadagoló. A 78 fordulattal készült zenemű felvételek úgy voltak a lemezen, hogy az első rész az első lemez A oldalán, a második a második lemez A oldalán volt, stb. Fel lehetett rakni a lemezjátszóra az összes lemezt, a játszott lemez végén a tű kijött a lemezek közül, elejtette a következő lemezt és automatikusan kezdte játszani a következőt. Egy operánál csak egyszer kellett fordítani. A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2021
Idézet: „mechanikus fordítás helyett elektronikus átkapcsolás kellett csak. ” 4 szer negyedsávos fej volt benne.
Majd ezt is elkaszálják a sötétzöldek, ahogy a nagymarosit tették.
Szerencsére ez más kategória. Bár ezeknél?
Az a technika bizonyítottan elműködött 100 évig.
Vajon a mostani korszerűsítés után is elfog ugyanolyan minimális karbantartási igénnyel?
Ezeknél esett meg, hogy a vízhasználati díj többe került, mint amennyit a villanyért adtak.
Jó az ötlet, mert online beszélgetésnél nem kell fagyott kutya láb merevséggel ülni a kamera előtt, de csak egy puritán kivitelben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |