Fórum témák
» Több friss téma |
Kaptam két bontandó készüléket:
Sharp GF-1760H ITT SL-74 Ha valakinek kell belőle alkatrész, csak szóljon! A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2021
A Sharp milyen állapotban van? Nekem volt olyan anno, szívesen elnosztalgiáznék vele és hoznám új életre.
A Sharpot már szétkaptam. Az eleje teljesen törött volt. Megvan még belőle a teljes elektronika, a hátfal a tápegységgel és a gombjai.
Én szárazon szoktam egy csavarhúzó szárára felhúzva a görgőt. Utána pedig alkohollal lemosni a gumiport (jó fekete lesz a vatta..).
Ez a görgő megfelelő lehet:
https://www.arwill.hu/termekek/audio-video-tv-alkatreszek/gorgok-ke...27604/
Köszönöm!
Vettem még tavaly egy Grundig RB-3200-as rádiós magnót 1600-ért, de nem fogom felújítani.
https://www.radiomuseum.org/r/zaklady_rb3200rb_320.html Ha érdekel valakit, ugyan ennyiért eladnám.
Sziasztok! Köszönöm mégegyszer a segítséget, megjöttek a fogaskerekek, ár is korrekt volt, a minőség kifogástalan. A magnó újra élesztve, szépen teszi a dolgát, köszi a segítő infókat mindenkinek. A szíjjal szerencsém volt, a közeli városban tudtam beszerezni. Egy darabig most nem lesz vele gond. A fogaskerekes urat szívesen ajánlom másnak is.
Az egyik szemem sír, a másik meg nevet... Borzasztó, hogy szakmák halnak ki, pedig még létjogosultsága is lenne... Örülök, hogy ez a fickó ennyire szereti a szakmáját! Jó volt szétnézni az oldalán és megnézni a 2 bemutatkozó videót, aztán meg lehet kicsit szomorkodni is...
Üdv volt vkinek dolga Philips D8778 - al? Az van, hogy cserélem benne a szokásos problémás fogaskereket lejátszásához de kihullott belőle egy marék elporladt műgyantás cucc amik valaha az FF-RW-hez tartozó fogaskerekek voltak, de hol a helyük? S. manualon nem látszik semmi - képek is vannak lentebb.
Megkérdezhetem, hogy szeded ki a görgőt a helyéről? Úgy látom, hogy a görgő tengelyének vége el van kalapálva/deformálva, gondolom azért, hogy ne essen ki csak úgy. Ha szétfeszítem a görgőhidat, félek, valamit szétbarmolok és nem tudom összerakni.
Ha szegecselt végű a görgő, akkor megszívtad, arra nincs jó módszerem. Ha csak megszorul a híd furatában, de egy darab edzett acél tengely, akkor stabilan alátámasztva, csavarhúzó hegyét vagy pontozót ráállítva kiüthető (kis kalapáccsal, vagy akár deszkával). Előtte a görgő és a tartó közé lapos csavarhúzóval benyúlva meg kell nézni, melyik fele szorul és melyiknek van hézagja, a szorulós felől kell kiütni nyilván.
Feszegetni, hajlítani semmiképp! Soha többé nem lesz tökéletesen párhuzamos a tengellyel, és többet nem szabadulsz a szalaggyűrés hibájától.. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2021
Üdv fentebb a Philips D8778-ról van egy fotóm a fogaskerék cserélve van de azt jól gondolom hogy a fotón látható fogaskerekeken lévő jelölést- ami egy háromszög meg egy 0-egymással szembe kell forgatni s úgy mehet be a lendkerék? Rajzot nem leltem róla
Sziasztok!
Orion SM-250-es magnómban cserélni kell az ékszíjakat. Tudnátok segíteni abban, hogy milyen méretű szíjak kellenek bele és hol érdemes beszerezni?
próbáld meg ITT Ha nincs nekik ilyen készlet, de megméred a régieket, akkor le is gyártják. Idler gumijuk van hozzá.
Köszönöm szépen, mindenképp beszélek velük.
Szia! Egy ilyen Fisher-em nekem is van. A szíjjak teljesen elolvadtak benne. Hol sikerült szerezned hozzá? Köszi!
ITT 730 stereo recorderhez nincs valakinek szervizkönyve? Vagy bármije. Köszi!
Sziasztok.
Kellene egy kis segitség. Technics RS-TR333 deck az alany,honnan tudom beszerezni a hozzá való szíjakat és 2db RGD5772ZA fogaskereket? Esetleg ha van valakinek itt jó áron arra vevő lennék. Köszönöm!
Beszéltem velük, sajnos nincs nekik. Méret alapján legyártják, de sajnos az enyém rettenetesen meg van nyúlva, hogy lehetetlen megállapítani a méreteket. Neten ezeket a méreteket találtam, de nem tudom, hogy mennyire valósak: 93.5X5.0X0.5mm lapos,58x1,2mm.
Hátha akkor itt valaki tud rendes méretet, vagy szervízkönyvet amiben benne van
Bízom benne, mert a neten csak ezt találtam. Viszont a szervizkönyv jó ötlet, köszönöm.
Szia!
HQElektronikában találni szíjakat méret után, nekem ezek a méretek vannak felírva: Lapos 64,5x4,5 Ékszíj 42x1,2x1,2 Ékszíj 59x1,0x1,0 Idler méretem ugyan nincs felírva, de a mechanika nagyrészt egyezik az Akai CS-F szériával, ahhoz viszont van: külső átmérő 16 mm, belső átmérő 10,8 mm, szélesség 2,3 mm. Én e méretek alapján lapos tömítésként szoktam gyártatni a Super Seal Kft-nél. (De amúgy ha nincs elrepedve, ennek valószínűleg elég egy kis polírozás P1000 körüli papíron átforgatással.)
Ezek szerintem az Orion SM 1025 deck szíjai.
Hoppá. Valóban, a sima SM250-ben még a billentyűs Alps mechanika volt, nem a későbbi behúzómágneses. Azt viszont sajnos nem ismerem.
Már csak azért sem lehetnek az SM1025-ös szíjai, mert te hármat soroltál fel, de az SM1025-ben (és az SM250B-ben is) csak kettő db szíj van.
Idézet a HFM 13. számából: Idézet: „A mechanika kisméretű, de bizalomgerjesztő, és feltétlenül korszerű. A szokásos, szabályzott, egyenáramú motor egy lapos gumiszíjjal hajtja meg a tömzsi kis lendkereket; több szíj nincs is a készülékben (ha eltekintünk attól, amelyik a számlálószerkezetet forgatja).”
A Hi-Fi magazinban , sok téves információ is található./többek között ez is/
Orion SM 1025 szíjai: - motor-lendkerék között lapos - gyors-tekerés négyzet - számláló kerek Emlékeim szerin, a 250 B esetében a számláló szíj hosszabb./ de ott is 3 db/
Rendeltem új görgőt. Ma kaptam meg. A napokban kicserélem. Kíváncsi vagyok.
Sziasztok!
"Látatlanba" kérnék segítséget egy minihifi v. music center javításához. A kollégám kedden hozza be melóba hogy nézzem meg. Állítólag az a baja a magnónak (két kazettás) hogy ha beteszi a kazit, rögtön kikapcsol mind a két mechanikánál. Ha fix fejes lenne kinyúlt gumira gyanakodnék. Ez viszont "forgó" fejes, én meg ilyet még nem is láttam belülről. Mi lehet a hiba okozója, mire figyeljek a nyomógörgőkön és szíjakon kívül ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |