Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az igazi férfi nem olvassa el a user manuált, előbb kibontja, elkezdi nyomogatni, rájön hogy valami nem jó, de nem adja fel, még nyomogatja, már nem tudja mit csinált eddig, nagy levegő... És megalázza magát a user manuállal, és az első sorban írják hogy mit _nem kellett volna_ csinálni, már az első lépésben
Pedig szégyenszemre én is a mosógépnek elolvastam a használatiját, mikor hazahoztam A dobot rögzítő csavart meg nem találtam volna, ha nem tudom hol és hogy egyáltalán kell keresni.
S szégyenszemre nyomtatónak is néztem már meg az így helyezzük üzembe papírját, pedig nem egy fordult már meg a kezeim között. Csak egyszerűen nem akartam elhinni, hogy valóban az a műanyag darabka ami külön lófrált a csomagolásban, azt nekem kell odarakni a tálcához, s csak a lélek fogja tartani - gyárilag így tervezve, gratulálok xerox. De amikor először cseréltem helyzetjelző izzót az autóban, akkor is elolvastam a kézikönyvet. Na persze csak azért, mert nem akartam elhinni, hogy tényleg úgy kell, ahogy én gondolom, azaz fényszóró kivesz - biztos van észszerűbb megoldás, s az benne lesz a könyvben is. Tévedtem, a kézikönyv is azt mutatta, hogy tekerjem ki a három csavart, majd szedjem ki a fényszórót! Persze olyan is van, amikor elfelejtenek kitérni a kézikönyben valami hasznos dologra - pl. láncfűrésznél volt egy kis fekete műanyagdarabka, ami a láncot fogta. Ezt első indítás előtt ki kellett volna venni belőle, de persze nem szólt róla a könyv. Az öreg, akihez vittem, hogy állítsa be az alapjáratot (ez az első indítás után volt, de még használat előtt), azzal kezdte, hogy hopp ez nem kell ide...
Speciel én telefonra gondoltam (ha nekem szólt), még a jó öreg nyomogatósakra, amikor az volt a fontos minél kisebb, minél könnyebb legyen, mindennel is felszerelve
Neked szerencséd volt az izzó cserével, mert sikerült ...
Ismerősöm vidékről ment fel "nagyfaluba", de az Opel Tigra egyik tompítottja nem világított (kiégett). Akkoriban jött divatba a "lakott területen kívüli kötelező tompított használata" - egyébként jó dolognak tartom én is. Hozzáfogtunk az izzó cseréhez. Úgy 45 perc után feladtuk a dolgot, mert nem akartuk elhinni, hogy le kell a kocsi fél elejét bontani az égőcseréhez. A tagnak már sietős volt a dolga, ezért bement az Opel márkaszervízbe ... Nem részletezem. 18.000 Ft -ba és másfél órába került neki az attrakció. Ja, és ott le is bontották a lökhárítót, meg amit még kellett. Kicserélték az égőt. Összerakták a szerkezetet és mehetett, isten hírével ... Ha jól tudom manapság már nem is kötelező az égőkészlet a kocsiban, mert a helyszínen úgysem lehet hipp - hopp kicserélni az izzót ...
Ha már oldalakon át ment a téma elárulhatnád mi volt
Már nem emlékszem, de gyanítom, hogy a mosógépem használatija csak arról szólt, hogy ne nyeljük le, ne adjuk gyerek szájába, tűzbe ne dobjuk, ne engedjük le a szennyvízbe a lefolyón.
Idézet: „ne engedjük le a szennyvízbe a lefolyón” A mosógépet?!? Durva lehet!
Baleset védelmi oktatás röviden: szúró és vágó eszköz gyerek kezébe nem való.
Elfelejtetted: macska fürdetés után nem szárítandó mikróban ...
Centrifugálni lehet.
Jó reggelt!
Korábbi bejegyzésemben kérdeztem a garázsunk hullámlemez falának hőszigeteléséről, most azt kérdezném a tisztelt fórumozóktól, hogy (akinek van esetleg tapasztalata is) a fagyálló járólap ragasztó alkalmas lehet-e , a hungarocell lapok felragasztására, a garázsunk hullámlemez falára? Megtapad-e ez a ragasztó a fémlemezen? Gazdaságosabb lenne,mint egyéb ragasztó,ami nem oldja a hungarocellt.
Szerintem nem, főleg hogy a szél és hőtágulás alapból mozgatja a hullámlemezt. Miért nem jó a pu szerelőhab?
Szinte biztos hogy nem. Ezek a zsákos ragasztók a nikecell ragasztására nem jók, annak ellenére sem, hogy ahhoz (is) árulják. Tegyél az ilyen "nikecell ragasztóból" egy pogácsát egy darab nikecellre, várd meg míg megszárad, majd nézd meg hogy le tudod-e venni róla. Simán, még erőlködnöd sem kell hozzá...
Falak szigetelésénél is csak azért felel meg, mert az utána be van dűbelezve, nem tud leesni. A nikecellhez háromféle ragasztó jó, a faragasztó, a különféle fantázianevű tubusos stukkó és szerelő ragasztók, valamint a műgyanta alapú oldószermentes folyékony stukkó ragasztók. Még a gipsz és a tapétaragasztó, valamint annak keveréke sem jó, álmennyezetet azokkal ragasztva utána két ujjal le lehet szedegetni... Egyszerűbben és olcsóbban kijössz a ragasztás helyett valami ésszerű csavarozással, bár ahhoz meg kell valami plusz burkolat vagy valami vékony lécezés. Tetőfedésnél sem ragasztják hanem csavarozzák a lemezt.
Idézet: „Miért nem jó a pu szerelőhab?” Hogy a szerelőhab miért nem jó? Mert négyzetméterre számolva drága, de leginkább azért nem jó,mert hexametilén az egyik komponense és ez oldja a polisztirolt. Ahhoz pedig ,hogy a szél mozgassa, legalább hurrikán vagy tájfun erősségű szél kellene (250-300 km/h) ez a jelenség viszont mifelénk aránylag ritka. Egyébként van flexibilis ragasztó is, ami talán megoldás a hőtágulás miatti apró mozgásokra.
Köszi ! A faragasztót már említették ,ezt kipróbálom, de a járólap ragasztó lett volna a leggazdaságosabb, csak ezt nem tudom,hogy kellőképpen ragad-e a hungarocell táblához és a fém hullámlemezhez?
Akkor leírom harmadszor is hogy nem! De vedd meg aztán majd meglátod...
Már elmondták, a csemperagasztó nem lesz jó neked. Az tipikusan egy por alapú, szemcsés "ragasztó", hasonló mint a zsákos vakolat, csak más alapanyagokból. Nem is nevezném a szó szoros értelmében ragasztónak, mert inkább valami habarcs. A lényeg, hogy porózus anyagú alapanyagokhoz képes kötni.
Arra meg gondolom te is rájössz, hogy sem a fémlemez, sem a hungarocell nem porózus szerkezetű... A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
Inkább csinálj szerelőragasztós próbát, ismerősnél semmit sem mart meg és tart rendesen. Azt azért ne mond, hogy nem tud remegni a szélben a trapézlemez. Nem kell sok mozgás a csempe ragasztó elengedéséhez. Amúgy hogy lenne drága négyzetméterre, nem telibe kell fújni. De a legdrágább az, ha újra kell csinalni, vêgezz próbákat.
Sziasztok!
Egy ilyen páratartalom-mérő jól gondolom, hogy alkalmas kell legyen beltéri mérésre is? (Mert ugye a leírásban kinti hőmérsékletet emlegetnek.)
Szerintem jó.
Valamint a lakásban még csak-csak tudsz rá valamennyi befolyással lenni, de kivülről csak nézed hogy mi történik.
Hát igen, és pont ez lenne a cél, illetve hogy megtudjam, kell-e rajta bármit befolyásolni. (Egy rokon a fejébe vette, egyszeri ruhaszárítást követő látogatás után, hogy itt párás a levegő és cseréljek albérletet, mert beteg leszek tőle. Az nem számít, hogy 10 másik embert direkt megkérdeztem és egyik se érzett semmi zavarót bent. Úgyhogy méréssel akarom igazolni a véleményemet. )
Nekem ilyen van több db is, egész jól működnek és az áruk sem vészes: Bővebben: Link
Van az alin is, de innen hamarabb megjön, többen is árulják, találomra ezt linkeltem be.
Akár DCF ébresztős órával egybekötve is kaphatsz hasonlót, ahogyan mohinger is linkelte, nem egy ökör ára.
Relativ páratartalomnak van egy optimális tartománya, ezért árulnak páramentesitőt (ebből csak kompresszorosat vegyél, tablettás, stb. vacakokat NE), és ugyanitt párásitót. Ha penészedik, akkor mentesiteni kell, ha reggelre arra ébredsz, hogy összeragadt a szád, akkor párásitani. Albérletben nagy összeget nem költenék egyikre se, de egy DCF-es (ébresztő) óra páratartalom mérővel, ajándéknak is jó.
Hétfőtől lesz a Lidlben.
Ez kompresszoros, vagy peltier elemes lehet?
Általában igaz az, hogy a kinti felhasználásra szánt mérőeszközök alkalmasak beltéri használatra is, fordítva ez általában nem igaz.
A mohringer által linkelt kínai csodából én összemértem 3 db-ot, ebből 2 kb. ugyanazt mutatta (1-2% és 0,1°C eltérés), a harmadik hőmérsékletben stimmelt, de páratartalomban 10%-nál nagyobb eltérést mutatott. Egy később vásárolt légtisztító is az első 2 egységgel "értett egyet". Ezzel nem azt mondom, hogy ez a cucc vacak, de nem feltétlen szabad megbízni egy műszer egy mérésében. t
Az enyém ilyen.
Tutira kompresszoros, mert (nem zavaróan, de) berreg. Eléggé hasonlit, lehet hogy a klónt már féláron meg lehet venni, két kifli és fél tucat virsli mellé. Azt a húsz litert szerintem csak úgy lehet elhinni, hogy a családból valaki folyamatosan áll mellette, és *** bele. De 2...3 litert azt biztosan. Ruhák másnapra szárazok, fürdőszobában nincsenek tócsák, stb.. Penészről nem tudok nyilatkozni, ahhoz a régit el kellene tüntetni... A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2021
Moderátor által szerkesztve
A méretéből és a teljesítményéből ítélve kompresszoros lehet. Ha valóban az, nyugodtan vedd meg. A rácsok mögé nézve a kompresszorosnak szabályos csöves radiátora van mint a légkondícionálóknak, a peltier elemesben hűtőborda. Ahogy Gafly is leírta, tablettás, peltier elemes páramentesítőt nem szabad megvenni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |