Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez még mindig túl tömör, valami kimaradt és az legalább olyan fontos a forrásponthoz, mint a víz nyomása.
Ennél egyszerűbbre gondoltam. A vizet körülvevő közeg nyomása (pl. a légnyomás).
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2021
Valóban gyakori probléma a negatív nyomású sötét energia egyenlőtlen eloszlása.
Különösen egy erősen "át nem aludt" éjszaka után, a fejben.
Sziasztok!
Ti felétek ahol épp laktok amikor kiépítették a vezetékes netet, akkor kaptatok róla értesítést? Vagy csak úgy hasraütés szerűen próbálkozni kell, mi megy az oszlopokon? Mondjuk nem mintha az elmúlt 25 évben bármi fejlesztés történt volna
Ha valamiféle kábeltévé van arrafelé akkor valószínűleg vezetékes net is. De megnézheted a szolgáltatók honlapján is, hogy van e rendszerük arrafelé ahol laksz. Ha van majd húznak vezetéket oda ahol nincs.
Nálunk sokáig csak T volt. Aztán pár éve megláttam az utcánkban egy DIGI autót létrákkal, mászkáltak az oszlopokra. Pár nap múlva találtam egy szórólapot a postaládában. Még aznap bementem a legközelebbi DIGI ügyfélszolgálatra, és megrendeltem. A T-n még volt pár hónap hűség, de nem érdekelt, azonnal felmondtam. Fizettettek kötbért, de év végére már bőven pozitívban álltam.
A T komplett csomag akkor kb. 13.000.-Ft volt havonta. A DIGI meg 2 évig 4000.-Ft volt, majd utána kb 6000. És Optikai Gigabit, full TV, plusz vonalas telefon. Azóta sem bántam meg, sokkal stabilabb, mit a T volt, és nagyon korrektek. De ha kíváncsi vagy, hogy nálad éppen mi érhető el, akkor szinte mindegyik szolgáltatónak van egy olyan felülete, ahova beírod a lakcímet, és kiadja, hogy ott van-e szolgáltatása.
Szórólapoztak, de a mi címünk nem került be a rendszerükbe, ezért nekem külön kellett volna kérni, hogy jöjjenek ki megnézni ingyen (csak ehhez menjek be személyesen egy digipontra, mert a telefonos/e-mail megkeresés ehhez nem elég nekik = kenjék a hajukra).
Egyébként meg ha váltani akarsz, akkor nézd végig a szóba jöhető szolgáltatók listáját és ha szerencséd van, akkor a listájukon szerepelsz, vagy az ügyfélszolgálat meg tudja mondani.
Ez a vicces-humoros topikba való: másfél évig harcoltam a UPC nevű gittegylettel. Én a 20. szám alatt lakom, a 17, 19, 21 és 22 házban volt koaxos internet, velem nem akartak szóbaállni. Az ügyfélszolgálat szerint nem is tervezték.
Na ez az hogy vagy 3 éve minden hónapban végigzongorázom, az összes szolgáltatót, van e már itt net nálunk is?
Ne is mondd, itt Gyálon ahol lakom ez a rejtélyes, misztikus 29-es körzet. Ez röviden annyit jelent, hogy 25-30 éve nagyon modernnak számító rézérpáros ADSL (monortel) 1..12 Mbps tudta. 4-8000 Ft/hó +vez telefon+valami 3000 asszem. Na átvette a nyomi UPC. Ültek rajta vagy 15...20 évet semmit az égadta világon nem fejlesztettek( nade a többi szolgáltató sem) tőlünk kb 100-150 m levő utcában vodafone, invitel, digi, dagi minden ami létezik van. Ez kimaradt...
Ezt akarom elkerülni, hogy állandóan levelezgetni velük meg hívogat i őket, úgyis azt mondják meg írják emailben hogy sajnáljuk de nincs az ön címén elérhető otthoni vezetékes szolgájtatásunk, de amennyiben elérhető lesz, felvesszük önnel a kapcsolatot. Na ezt olvasom, vagy hallom telefonban úgy 2018 óta. Tehát lenne net ami volt monornet>upc>vodafone. De nem fogok beköttetni havi 1megás netet. Miez? Egy kapucsengő nagyobb sávszélességet produkál. Jó oké, ne túlozzak meg lehet rendelni az Adsl goldot ami 12 megás net, nade igen távol vagyok a központtól úgyhogy csak a Adsl start csomag elérhető nálam. 2022 van hajszál híján egyáltalán még van aki ezt komolyan veszi?
UPC felse vették velem a kapcsolatot, kint volt két szerelő kollega és azt hazudták, hogy nem értek el engem telefonon, és mondani akarták, hogy kérjem új időpontot, mert amit rendelnék Gold csomag az itt nekem nem lehet megoldani
Sajnos sehol senki nincs aki behúzna ide egy netet.
Nem értek nagyon a kocsikhoz, bocs ha buta dolgot kérdezek.
Szerintetek olyan előfordulhat, hogyha egy autó hengerfejes, akkor pl. a hűtővíz a motorva bejut, akkor az autó jobban füstől, illetve nem a füst lesz több, hanem a vízgőz, ami a kipufógon távozik?
Ha fehér a füst, víz jut az égéstérbe. Szerencsés esetben csak a tömítés hibája okozza. Ha a füst kékes, akkor olaj van a dugattyúk felett.
Igen. Innen tudod, hogy ebbizony hengerfejes.
(De az ne tévesszen meg, hiszen ilyenkor télen a vízgőz -ha nem túl sűrű- az természetes néhány percig)
De ha "hengerfejes", akkor a víz is jobban melegszik, fogy, és hamar fel is forr
Nehezebben is indul a szokottnál.. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
A további tünetek.
A múlt héten volt szerelőnél a kocsi, mert rángatott és én úgy vettem észre, hogy több füst jön a kipufogón, mint amennyi szokott. Persze, azt tudom, hogy ilyenkor télen ez előfordul, hogy jobban füstől. De most is észrevehetően, indulásnál, illetve tolatásnál jobban füstől. A füst fehér, szerintem könnyen száll. A szerelő a gyertyákat cserélte ki. Most a rángatás elmúlt. Azonban, a napokban elment a fűtés. A kiegyenlítő tarlyályban, csak kevés víz volt. Felöntöttem egyelőre, de a fűtést még nem érzem, hogy visszajött volna. Igaz még nem is mentem vele hosszabb útra. A nyáron előfordult, hogy egy hosszabb úton a víz majdnem felforrt és a motorellenőrző lámpa világított egy ideig, majd elaludt. Persze leálltam pihentetni a motort. Akkor is elvittem szerelőhöz, ő azt mondta, hogy ilyen előfordulhat, pl. valamiért kimarad egy ütem. Akkor ő cserélt benne hűtővizet is. Csak az én feltevésem, hogy hengerfejes, mert a hűtővíz elég kapucsínó színű. Igaz a szerelő is látta, ő azt mondta akkor, hogy higgyem el, nincs nagyobb baj. Különben egy 20 éves Opel Astra F classic-ról van szó.
A kapuccsinó színű hűtővíz nem jó jel. Ha egy kis olajat eldolgoz benne a vízpumpa, akkor lehet a fagyálló-olaj emulzió ilyen színű.
Keveredik a víz az olajjal, valamint az elegy bejut a dugattyúkhoz is. Valószínűleg csak a hengerfej tömítés adta fel a harcot. Ugyanakkor vizes olajjal kenni nem túl szerencsés a motort, a javítás után mindenképpen cseréld/cseréltesd le az olajat és az olajszűrőt. Egy-két ezer km után ismét olajcsere ajánlott.
Ne oda vidd az autót ahol azt monták, ez így rendben van. Ha lehet, ne nagyon használd, a vizes olaj tönkreteszi a motort. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Sok helyen, itt a neten, kávézacc színt írnak, az meg nekem erősen sötétbarna szín. Ez okozza a bizonytalanságot bennem. A szerelő "házi" szerelő, mármint úgy értem már régóta csaknem kb. 25 éve hozzá visszük a kocsit (kocsikat) ha baj van.
Az olaj tavasszal volt cserélve, illetve az "olajgomba" is. Nagyon be volt sűrűsödve az olaj. a jelzőlámpa világított akkor, lehet ez is tünet volt már. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Ha fogy a víz, akkor minimum tömítetlenség van a hűtőrendszerben, persze, akkor is elmegy a fűtés. (Potom 150 pénz volt, mert a Ducato-ból ki kell venni a motort ahhoz a csőhöz). Aztán szinte törvényszerű, (ha nem töltögetsz félóránként) a hegerfejtömítés kiégése. (A Marutinak motorcseréig jutott. Fogy a víz kicsit. Nincs fűtés kicsit. Nyomás van kicsit. Nem megy.) Ne vidd idáig
F-Astrája vllt a nejemnek (1.6 Si), az bizony télen is csak leheletnyit gőzölt, pedig oly lelakottan vette, hogy tavasszal motorfelújítással kezdett. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
A jövő héten szerelő lesz, hogy jól induljon az új év. Csak, hogy mégis mire számítsak, tudom így láthatatlanban nehezebb.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Idézet: „jövő héten szerelő” Bánja az ember, ha pénz megy a háztól, -de hát szerszám, eszköz. Időnként javítni kell, és inkább időben. Az nem igazán rajtad múlik, ha elrolik, azt kell megállni, hogy tovább ne rontsuk (Pont így ünnepek táján kellett a nejemnek teherautóval járni, mert az övét agyonnyüstölte) A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Idézet: Ilyenkor légteleníteni is kell a rendszert, légdugók maradnak b enne felöntéskor, ezért nem áramlik a fűtőtesten a víz. Motorolaj beöntőnél ha sárgásfehér habos a kupak, akkor víz került az olajba. Tioustól függően nem csak hengerfejnél mehet bele, ennél nem tudom. Lényeg, egy jó(!) tapasztalt szerelő aranyat ér. „Felöntöttem egyelőre, de a fűtést még nem érzem, hogy visszajött volna”
A tartályból még nem teljesen ment ki a víz, volt benne egy kicsi alul. Megnézem majd a kupaknál. A légtelenítést nem tudom hogyan kell.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2021
Villany bojlernél mit jelent az eco mód? A képen jobbra. Ariston márkájú.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |