Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   228 / 257
(#) sdrlab válasza tursaba hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Mire irányul a kérdésed?? Ha a konkrét eladó érdekel, mit árul, annak lenne értelme, de nem itt kellene boncolgatni azt sem!
Ha Kínából rendelsz, benne van a pakliban, hogy figyelmetlenségből/szándékosan mást kapsz, sok kínainak még a latin ábécé betűi is gondot jelentenek...
Én nagyon sok félvezetőt rendeltem már különböző boltokból, és 1-2 esetet leszámítva(1 kezemen meg tudom kb számolni), soha nem volt gond! Pedig a leg, vagy majdnem a legolcsóbb eladóktól szoktam venni, ha már olcsóért akarom, akkor legyen is az alapon! A kicsit is komolyabb félvezetőknél soha nem volt gond! Amikor gond volt, az jellemzően valami kis smd vacak tranzisztor volt, családra hasonlított, de más típus kód volt ráírva is...
(#) Massawa válasza mcc hozzászólására (») Márc 9, 2022 / 1

És otthon is éppenugy hasra eshetsz mint a kinaival, csak 5 x akkora áron. ( sajnos senki semilyen garit nem tud adni.).
(#) sdrlab válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Mivel természetesen a kis boltokkal ritkán szerződnek nagy gyártók, így ők sem tesznek mást, mint a kínaitól nagyon nagyker áron vásárolnak valamit.... Max a durva hibákat a bolt rögtön kiszúrja, és a vevőhöz már nem jut el..., jobbik esetben!
(#) Massawa válasza sdrlab hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Melyik boltos tudna kizárni egy ilyen hibát, mint ahogy azt sem tudja kizárni mi van a 2N3055-ben?
Még a profi gyár is csak nagy szenvedés árán tud ilyet kizárni. Egy komoly gyárban a tengeren tulon is állt a produkcio, mert a Muratátol nem egészen olyan filtert kaptak mint korábban - ugyanazzal a számmal. A baj akkor derült ki amikor legyártották az automaták az elsö 1000 lapot, és az összeszerelt készülék nem ugy müködött ahogy a korábbiak. Közel 9 honapos cirkusz lett, nem tudtak szállitani. Gondolj bele mit jelent ez ilyen esetben.
Nem filléres tömegcikkröl volt szo, csak a beültetett lap ára kb ezer dolcsi volt.
„Kiültetö“ automata nem létezik, forraszto hölgyek már alig vannak ilyen helyeken, hogy kicseréljék a rossz alkatrészt.
Murata meg védte magát, mert szerintük innovácio volt.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2022
(#) mcc válasza Massawa hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Azért itthon van néhány olyan cég, akitől nemigen kapsz ilyen hamisat. Vannak megbízható források párszáz vagy néhány ezer darab biztos beszerzésére...
(#) sdrlab válasza mcc hozzászólására (») Márc 9, 2022 / 2

A hit és meggyőződés, igencsak hatásos érvelés tud lenni ) Csak korántsem biztos, hogy fedi a valóságot
(#) tursaba válasza sdrlab hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

A kérdés erre irányult, illetve csak én jártam így? Nem veséztem ki részleteiben.
Mivel az Aliról rendeltem, gondolom itt a helye.
"Az Aliról rendelt valaki LM35DZ hőmérő ic-t?"
(#) tursaba válasza mcc hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

1000-2000 Ft + posta !
(#) Régi motoros válasza tursaba hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Én sima LM35 öt már igen, és müködik...
(#) helektro válasza tursaba hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Sajnos sok csaló van az Ali-n. Mindig érdemes elolvasni az értékeléseket, ill. olyan eladótól vásárolni, akinek sok értékesítése volt az adott termékből (még ha magasabb is az ára), ill. érdemes még megnézni, hogy milyen a cég 'feedback' százaléka, ill. hogy mikor regisztált az ali-ra. Én szoktam a kínaiaktól félvezetőt rendelni, mindig megnézem azokat, amiket írtam és még soha nem kaptam rossz alkatrészt.
(#) mcc válasza tursaba hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

HESTORE 574Ft...
(#) uniman válasza mcc hozzászólására (») Márc 9, 2022 /

Jó lesz az 729-ek...
(#) mcc válasza uniman hozzászólására (») Márc 9, 2022 1 /

Igazad van. Viszont cserében kicsit jobban működik, mint a Kínából érkezett 2Ft-os, átszitázott BC182. Van egy bizonyos mondás, ami szerint exkrementumból nehézkes várat emelni...
(#) mcc válasza sdrlab hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Ez nem hit és meggyőződés kérdése. A Lomexből, a TME-ből, és az FDH-tól még sosem kaptam hamis terméket, pedig mindenhol rendszeres vásárló voltam/vagyok.
(#) Massawa válasza mcc hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Mit gondolsz honnan veszik ök az alkatrészeket?
Ez megint olyan dolog, mint az elefánt meg az egér esete a hidon. Dübörgünk, modja az egérke.
A kinaiak millioszor többet adnak mint az a 3 cég, és a „kinai“ boltban te is a logolcsobbat veszed ( mert ugye ki hülye…)
Nagyon rossz „orrod“ lehet, hogy kifogtál annyi selejtet, de ahogy mások is irták a (nagy) többségnek jo tapasztalata van, pedig a krizis elött naponta kb 1 millio csomag érkezett Europába Kinábol, a többsége elektronikus kütyü ( mondta a központi EU statisztika).
(#) mcc válasza Massawa hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

A nagyobbak a gyártóktól közvetlenül. Bárki vehet, ha megveszi a minimum tételt.
Meglepő, de az Onseminél (Motorola utód) a BC550C-ből 10000db a minimum. Ezt egy TME, FDH (Farnell) simán megengedheti magának. Abba gondolj bele, hogy semmi sem rombolja úgy a renoméjukat, mintha kiderül, hogy hamisat forgalmaznak...
Nyilván Kínából is lehet valódit kapni, ezt nem vitatom. De lényegesen magasabb a rizikó, és az esetek döntő többségében garancia sincs.
(#) uniman válasza mcc hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Érthetelen, hogy (tursaba) 1000-2000 Ft-ért (1db-ot?) rendelte Kínából.
Most annyiért akár "olyan" 10 db is kapható...
Sajnos így utólag nem tudjuk, hogy a rendelés időpontjában a magyar weboldalakon mennyire volt elérhető ez az IC.
(#) mcc válasza uniman hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Nem annyiért rendelte, szerintem. Az a hozzászólás arra vonatkozott, hogy annyi lenne itthon.
Ez nem egy olcsó szenzor, cserében nagyon pontos és nagyon könnyen és jól lehet vele dolgozni (10mV/C kimeneti jel). Én is használtam sokszor, van is itthon belőle, vagy 8-10 éve vettem a Mousertől.
(#) Massawa válasza mcc hozzászólására (») Márc 10, 2022 / 1

S te valoban hiszel annak, hogy valaki átstenclizi a filléres alkatrészeket, csak azért, hogy még olcsobban el tudja adni?
Nem, maximum az fordulhat elö, hogy a gyár rosszul stenclizi a frissen gyártott alkatrészeket, igy azok mennek a kukába és ahhoz valakik hozzájutnak és megprobálják eladni. És ez töled hallva sikerül is.
Ezért nem árt a vásárlás előtt egy kicsit tájékozodni, s teljesen felesleges ilyen meg hasonlo forumokon azt terjeszteni, hogy a kinai rossz.
(Hiszen a félvezetők majdnem 100% onnan jön, teljesen mindegy, hogy milyen név alatt).

S ez még nagyobb gond lesz, hiszen egyre nagyobb a hiány a félvezetőkből, és egyre többen fognak kukázni
(#) mcc válasza Massawa hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Simán el tudom képzelni, hogy megcsinálják az átcimkézést/vagy a felirat nélküli selejt alkatrészek feliratozását.
Még egy dolgot tisztázzunk és utána részemről elegendve a téma: Nem vásárolok félvezetőket Aliexresstől, vagy hasonló helyről, a leggyakrabban a Mousertől rendelek. Sajnos nagyon sokszor olvasok a fentihez hasonló történeteket.
(#) sdrlab válasza mcc hozzászólására (») Márc 10, 2022 / 1

Olvasni, na az egy dolog! De tapasztalni reálisan, az megint más!
Ha ennyire rossz lenne a helyzet, ahogy egyik másik para emberke állítja, rég kihalt volna a kínai (kis) kereskedelem, mert bolond lenne bárki is onnan vásárolni! De ezek az esetek valójában elég szórványosak, és a ritka kivételtől eltekintve, amikor tényleg machináció van a háttérbe(rendszerint a kínai boltos sem feltétlenül tud róla, mert ő is csak vette valakitől az alkatrészt), nincs azzal semmilyen gond, amit Kínából veszel!
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Pár éve volt az FTDI counterfeit/driver/stb. balhé, szóval példa van rá.
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Ezt kizárni nem lehet sehol. ( lásd az én esetemet a primitiv filterrel.
(#) Massawa válasza mcc hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Én meg forditva, az utobbi 10 évben csak Kinábol vásárlok, meg itt ott a sarki boltbol, ha sürgös. Elötte évekig az RS-töl meg egy angol beszállitotol vásároltam. Nem tudok semmi olyamiröl beszámolni, amiről te beszélsz, pedig 2 évig egy iskolai csoportnak tömegesen vároltunk Kinában Arduino alkatrészeket. A tankört a covid meg az uj vámtörvényt simán kinyirta.
(#) bandika válasza Massawa hozzászólására (») Márc 10, 2022 / 1

Teljesítmény elektronika alkatrészből pl. modul IGBT-ből már többször, most meg tirisztor modulból nyúltam mellé. (Ali rendelés) Ha tehetem én is nagy csomagküldőktől vásárolok. Arról nem is beszélve adnak rendes NAV által elfogadott számlát. Az Ali számláját a hajadra kenheted, vagy a helyére.
(#) pipi válasza mcc hozzászólására (») Márc 10, 2022 /

Megcsinálják, TIC206-ot vettem, az egyik csiszolása nem sikerült, a tic206 mellett látszik a bt136.... Az eladó válasza: működik az... Persze működik, csak 3* akkora vezérlőárammal
(#) tursaba válasza uniman hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Ez az ár itthoni + posta. Aliról 10 db-ot rendeltem. NPN tranya lett átcimkézve.
(#) tursaba válasza Massawa hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Anno, még a MAX 038-al jártam így kétszer. A +- táp izzott, meg a chip is fél percen belül.
Kiméregetve valami TTL ic lehetett a bele. A második rendelést mástól rendeltem.
A visszaigazolásnál látszott, hogy más névre, de ugyanannak az eladónak ment a pénz.
(#) Ódenka válasza tursaba hozzászólására (») Márc 12, 2022 /

Amikor én kerestem ezt az IC-t, teli volt "original" gyártmányokkal Kína. Holott évtizedekkel ezelőtt befejeződött a gyártása Európában. Itthoni leányboltnál 10ezerért kínálták/db, azt se vettem meg, mert ki tudja. Viszont itt vettem valakitől PUT alkatrészeket, fele tirisztor volt, ugyanazzal a típusjellel, csak az alsó marker számból, meg a mérésből derült ki, hogy melyik melyik. De pont jó, beraktam az áramköreimbe a megfelelő helyekre a megfelelőt, majd vicces lesz annak, aki valaha javítja majd ezeket a cuccaimat.
(#) del37 hozzászólása Márc 23, 2022 /

Üdv, valaki nem tervez mostanában a digikey-ről rendelni? Rendelhetnénk közösen hogy ne legyen postaköltség (15000Ft alatti rendelésnél nagyon drága). Debreceniek előnyben!
Következő: »»   228 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem