Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   535 / 601
(#) petkat hozzászólása Nov 20, 2022 /

Sziasztok!Segítségre lenne szükségem,nagyon reménykedem,mert már többször kaptam itt segítséget!
Gázkazán szerelő már többször volt,de továbbra sem oldódott meg a probléma.Ideig-óráig működik a kombi cirkó,utána pirosra vált,és megáll a fűtés.Resetelek,utána elindul,de egy idő után megint leáll.
Tudna valaki segíteni,hogy mi lehet a probléma?
Másik kérdés,hogy esetleg előidézheti-e ezt a jelenséget,ha a termosztát nincs jól beállítva?
Nem ismerem ezt a fajta termosztátot,nekem az egyszerű +/- van,amivel tudom állítani,hogy hány fok legyen.
A kazán típusa: Beretta Ciao 24 parapetes kombi cirkó. Csatolok fényképeket róla, és ha bárki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném.
Üdv, Kati
(#) zaza99 válasza petkat hozzászólására (») Nov 20, 2022 /

Ha a vezérlőpanel elmúlott 6-8 éves akkor az összes kondit és relét cserélni kell rajta.
(#) petkat válasza zaza99 hozzászólására (») Nov 20, 2022 /

Köszönöm a választ!
Gondolom ez akkor tetemes összegbe fog kerülni!
Ezek szerint nem a termosztáttal van probléma?
(#) FrodoGT hozzászólása Nov 20, 2022 /

Meleg lakást, jó Étvágyat kívánok!

HGK 36 -os ( Intergas/ Hajdu) kazán néha csak koppintásra indul a szivattyú. 6 éves készülék.

Kondenzátor hiba vagy cseréljem inkább a Wilo szivattyút, amiből az eredeti már nem kapható.

Még nem találtam meg a váltótípust. Tudja valaki az új, megfelelő szivattyú Típusát?
(#) zaza99 válasza petkat hozzászólására (») Nov 20, 2022 1 /

A gázkazán szerelők nem nagyon szokták javíttatni a panelt inkább cserélik újra, ha elérhető ha nem akkor komplett kazánt.

A termosztát nem okoz ilyen hibát.
(#) zaza99 válasza FrodoGT hozzászólására (») Nov 20, 2022 /

Lehet kontakthiba is, de a kondi cserét én megpróbálnám.
(#) tökmag hozzászólása Nov 20, 2022 /

Ariston Evo clasik 24 kazán 5-6 percenkén leall majd újra indul. Hibakód nincs. Cseréltem benne égésbiztositó és gyújtó elemet . De a probléma nem szünt meg. Milehet a hiba ?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2022
(#) Sanya62 válasza 444Tibi hozzászólására (») Nov 21, 2022 /

A kombi kazánnak gondolom az a jó, ha megy állandóan és nem kapcsolgat ki - be !?
(#) Georgee válasza zaza99 hozzászólására (») Nov 21, 2022 / 1

Vaillant? Épp most szerelek ilyet. Kétféle van. Ezt a hűtőt simán le lehet húzni, esetleg némileg melegíteni hőlégfúvóval, hogy táguljon. De nekem gond nélkül kézzel lejött. Visszaszerelésnél érdemes kicsit megütni a furatot, így felzömül és szorulni fog. Elég idiótán van összerakva egyébként.
(#) zaza99 válasza Georgee hozzászólására (») Nov 21, 2022 /

Szia!
Igen, Én is melegítettem, de úgy is nagyon nehezen jött le, visszafelé meg hiába ütöttem meg mire a helyére ért megint laza lett.
(#) Georgee válasza zaza99 hozzászólására (») Nov 21, 2022 / 1

Nekem abszolút könnyen le lehetett szedni, kézzel lehúztam, vissza is könnyen ment, nem forog el, csak ha erősebben tekerem. A turbó lapát leszedése nagyobb kihívás volt. Esetleg érdemes menetrögzítő ragasztóval vagy esetleg kétkomponensűvel rögzíteni. Ami most van a kazánban turbó, azt két éve loctite pillanatragasztóval rögzítettem. Mai napig helyén van. A csapágy adta be az unalmast, de szerencsére van tartalék turbó.
(#) halasiakos hozzászólása Nov 21, 2022 /

Sziasztok! Saunier Duval Renova 24 sima kéményes kombi kazán olyat produkál, hogy begyújt, van láng is, de hallom, hogy a szikráztatója nem áll le 3-4mp után, hanem folyamatosan adja a szikrán vagy 8-10mp-ig, majd kiáll f1 hibára. Reset után megy szépen, ahogy kell, viszont ez a jelenség naponta 1-2x újra jelentkezik. Ma pl éjszaka csinálta, reggel vettem észre, hogy nagyon hideg van. Régebben is csinált ilyet, akkor egy alapos takarítás és portalanítás megoldotta a problémát, de most nem segített. Mi lehet a gond?
(#) JZoli válasza halasiakos hozzászólására (») Nov 21, 2022 /

Első körben a lángérzékelő elektródát kellene megtisztítani, ha az el van koszolódva nehezen érzi a lángot.
(#) halasiakos válasza JZoli hozzászólására (») Nov 21, 2022 /

Köszi! Mivel érdemes? Pl csiszolópapírral megdörzsölöm? Eddig csak a belsejét tisztítottam, nem mertem máshoz hozzányúlni.
(#) JZoli válasza halasiakos hozzászólására (») Nov 22, 2022 /

A csiszolópapír nem túl jó választás, inkább egy kisebb drótkefe.
(#) halasiakos válasza JZoli hozzászólására (») Nov 22, 2022 /

Na ma megcsináltam, de sajnos nem lett jobb. Amit megfigyeltem. Amikor begyújt, akkor nem gyullad be csak a középen lévő szikráztatótól jobbra lévő része az égőfejnek, a lángérzékelő meg a bal szélén van. Nyilván mivel azon a részen nem ég a láng így ezért tilt le. 1-2 reset után nagy nehezen begyullad a bal oldala is, de elég nagy lobbanással, szóval nehezen gyullad be a bal fele az égőnek és ez okozza a gondot. Kompresszorral már ki lett fújva, de ezek szerint valami más okozhatja.
(#) Gombszem válasza halasiakos hozzászólására (») Nov 23, 2022 /

Ha nem ég egy részén, ott gáz sem jön ki az égőfejből. Le kellene venni az egész égőfejet, és jól átnézni kívül-belül. A lyukakat is, ahol kijön a gáz. Lehet, hogy leszűkült a keresztmetszet valamilyen lerakódás miatt.
Lehet átmosni is, közben egy finomabb kefével pucolni, esetleg vízkőoldó. Csak jól ki kell szártani visszarakás előtt.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
(#) VIM válasza halasiakos hozzászólására (») Nov 23, 2022 /

Szia! Ha ez az égőtálca kifújás a helyén történt, akkor azzal csak rontani lehetett a tisztítás minőségén. Ki kell szerelni a helyéről és ha lehetséges a fúvókák felől kellene befújni az égőtálca felé, hogy ne kerüljön szennyeződés a fúvókák furatába. Például ezen képen lehet látni ezt, hogy miről is van szó. Ha az égőtálca egy része működik a többi ne az csak ettől az eldugult fúvókáktól lehetséges. Ha szükséges, addig kell szétszedni az égőtálcát amíg nem lehet megbizonyosodni a fúvókák tisztaságáról. Ha azok egy része el van dugulva, csak megfelelő rézsodrat elemi szálával kellene kipiszkálni belőle a koszt de használhatsz fogkefét is a tisztításhoz. Ha vízzel mosogatnád, akkor azután ki kell szárítani amit levegős porpisztolyjal lehet elősegíteni. A gázszelepet a tálca tisztítás idejére le kell fedni, hogy oda szennyeződés ne kerülhessen be.
(#) Markosz hozzászólása Nov 24, 2022 /

Hello egy kérdésem lenne!
Hajdú HGK 24 es kazánom van és ojan jelenséggel találkoztam hogy a gáz csatlakoztatásánál csepeget közvetlen a kazán alatt valaki tapasztalt hasonlót vagy találkozott már ilyennel???
(#) VIM válasza Markosz hozzászólására (») Nov 24, 2022 /

Szia! Az nem lehetséges, hogy valahol tömítetlenség miatt a kondenzátum szivárog és ott cseppen le ahol mutatod?
(#) antiktelefon hozzászólása Nov 25, 2022 /

Üdv!
Valaki tudja ennek a tömítés méreteit? Egyre nehezebben zár jól.
Ha több tipp van, az sem baj, a tömítés olcsó az oringnél, de baromi nehéz légteleníteni a rendszert, így nem szedném szét leméréshez.Bővebben: Link
(#) sevoir hozzászólása Nov 25, 2022 /

Sziasztok,

A lakásomban van egy Junkers cirkó kazán és jelenleg olyan hibajelenséget produkál, hogy teljesen "hideg" állapotban bekapcsolva a kazánt, a fűtés elindul a termosztátnak megfelelően, egy "ciklust" fel is fűt, majd utána nem kapcsol vissza a fűtés...
Melegvizet folyamatosan ad.
Korábbról visszaolvasva láttam, hogy esetleg az NTC lehet a ludas.
Lefotóztam a kazán belső részét, melyik érzékelő az NTC? Melyiket mérjem ki? Műszerem van..
Mit próbáljak meg esetleg még?

Köszönöm.
(#) mucsa válasza mucsa hozzászólására (») Nov 25, 2022 /

Erre az ikonra tudtok esetleg magyarázatot?
(#) uniman válasza sevoir hozzászólására (») Nov 25, 2022 1 /

A pontos típusszámát ugyan nem írtad le...

sensorX.jpg

(#) sevoir válasza uniman hozzászólására (») Nov 25, 2022 / 1

Sajnos vett lakás benne lévő cirkóval, így nem tudtam pontosan kideríteni.
Ezt az érzékelőt (NTC) ez elektromos rész mögött kell keressem?
(#) uniman válasza sevoir hozzászólására (») Nov 25, 2022 /

Van címke a cirkón, belül a keret befele néző oldalán...
Kb. itt kell keresni:

itt.jpg

(#) sevoir válasza uniman hozzászólására (») Nov 25, 2022 /

Köszi, otthon megnézem.
A másik kettő érzékelő amelyik a képemen szerepel, az melyik micsoda?
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2022
(#) antiktelefon válasza antiktelefon hozzászólására (») Nov 25, 2022 /

Senkinek nincsen otthon valami donor roncsa, amiben ilyen stílusú töltőszelep van vagy valaha cserélt ilyet és megmérte?
(#) Hutty válasza sevoir hozzászólására (») Nov 25, 2022 /

Füstgáz visszaáramlás termosztát és hővédelem termosztát. Soros kapcsolásban, védelem.
(#) sevoir válasza Hutty hozzászólására (») Nov 25, 2022 /

Köszi.
Ezek közül melyik az NTC?
Következő: »»   535 / 601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem