Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!Segítségre lenne szükségem,nagyon reménykedem,mert már többször kaptam itt segítséget!
Gázkazán szerelő már többször volt,de továbbra sem oldódott meg a probléma.Ideig-óráig működik a kombi cirkó,utána pirosra vált,és megáll a fűtés.Resetelek,utána elindul,de egy idő után megint leáll. Tudna valaki segíteni,hogy mi lehet a probléma? Másik kérdés,hogy esetleg előidézheti-e ezt a jelenséget,ha a termosztát nincs jól beállítva? Nem ismerem ezt a fajta termosztátot,nekem az egyszerű +/- van,amivel tudom állítani,hogy hány fok legyen. A kazán típusa: Beretta Ciao 24 parapetes kombi cirkó. Csatolok fényképeket róla, és ha bárki tudna segíteni, azt nagyon megköszönném. Üdv, Kati
Ha a vezérlőpanel elmúlott 6-8 éves akkor az összes kondit és relét cserélni kell rajta.
Köszönöm a választ!
Gondolom ez akkor tetemes összegbe fog kerülni! Ezek szerint nem a termosztáttal van probléma?
Meleg lakást, jó Étvágyat kívánok!
HGK 36 -os ( Intergas/ Hajdu) kazán néha csak koppintásra indul a szivattyú. 6 éves készülék. Kondenzátor hiba vagy cseréljem inkább a Wilo szivattyút, amiből az eredeti már nem kapható. Még nem találtam meg a váltótípust. Tudja valaki az új, megfelelő szivattyú Típusát?
A gázkazán szerelők nem nagyon szokták javíttatni a panelt inkább cserélik újra, ha elérhető ha nem akkor komplett kazánt.
A termosztát nem okoz ilyen hibát.
Lehet kontakthiba is, de a kondi cserét én megpróbálnám.
Ariston Evo clasik 24 kazán 5-6 percenkén leall majd újra indul. Hibakód nincs. Cseréltem benne égésbiztositó és gyújtó elemet . De a probléma nem szünt meg. Milehet a hiba ?
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2022
A kombi kazánnak gondolom az a jó, ha megy állandóan és nem kapcsolgat ki - be !?
Vaillant? Épp most szerelek ilyet. Kétféle van. Ezt a hűtőt simán le lehet húzni, esetleg némileg melegíteni hőlégfúvóval, hogy táguljon. De nekem gond nélkül kézzel lejött. Visszaszerelésnél érdemes kicsit megütni a furatot, így felzömül és szorulni fog. Elég idiótán van összerakva egyébként.
Szia!
Igen, Én is melegítettem, de úgy is nagyon nehezen jött le, visszafelé meg hiába ütöttem meg mire a helyére ért megint laza lett.
Nekem abszolút könnyen le lehetett szedni, kézzel lehúztam, vissza is könnyen ment, nem forog el, csak ha erősebben tekerem. A turbó lapát leszedése nagyobb kihívás volt. Esetleg érdemes menetrögzítő ragasztóval vagy esetleg kétkomponensűvel rögzíteni. Ami most van a kazánban turbó, azt két éve loctite pillanatragasztóval rögzítettem. Mai napig helyén van. A csapágy adta be az unalmast, de szerencsére van tartalék turbó.
Sziasztok! Saunier Duval Renova 24 sima kéményes kombi kazán olyat produkál, hogy begyújt, van láng is, de hallom, hogy a szikráztatója nem áll le 3-4mp után, hanem folyamatosan adja a szikrán vagy 8-10mp-ig, majd kiáll f1 hibára. Reset után megy szépen, ahogy kell, viszont ez a jelenség naponta 1-2x újra jelentkezik. Ma pl éjszaka csinálta, reggel vettem észre, hogy nagyon hideg van. Régebben is csinált ilyet, akkor egy alapos takarítás és portalanítás megoldotta a problémát, de most nem segített. Mi lehet a gond?
Első körben a lángérzékelő elektródát kellene megtisztítani, ha az el van koszolódva nehezen érzi a lángot.
Köszi! Mivel érdemes? Pl csiszolópapírral megdörzsölöm? Eddig csak a belsejét tisztítottam, nem mertem máshoz hozzányúlni.
A csiszolópapír nem túl jó választás, inkább egy kisebb drótkefe.
Na ma megcsináltam, de sajnos nem lett jobb. Amit megfigyeltem. Amikor begyújt, akkor nem gyullad be csak a középen lévő szikráztatótól jobbra lévő része az égőfejnek, a lángérzékelő meg a bal szélén van. Nyilván mivel azon a részen nem ég a láng így ezért tilt le. 1-2 reset után nagy nehezen begyullad a bal oldala is, de elég nagy lobbanással, szóval nehezen gyullad be a bal fele az égőnek és ez okozza a gondot. Kompresszorral már ki lett fújva, de ezek szerint valami más okozhatja.
Ha nem ég egy részén, ott gáz sem jön ki az égőfejből. Le kellene venni az egész égőfejet, és jól átnézni kívül-belül. A lyukakat is, ahol kijön a gáz. Lehet, hogy leszűkült a keresztmetszet valamilyen lerakódás miatt.
Lehet átmosni is, közben egy finomabb kefével pucolni, esetleg vízkőoldó. Csak jól ki kell szártani visszarakás előtt. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2022
Szia! Ha ez az égőtálca kifújás a helyén történt, akkor azzal csak rontani lehetett a tisztítás minőségén. Ki kell szerelni a helyéről és ha lehetséges a fúvókák felől kellene befújni az égőtálca felé, hogy ne kerüljön szennyeződés a fúvókák furatába. Például ezen képen lehet látni ezt, hogy miről is van szó. Ha az égőtálca egy része működik a többi ne az csak ettől az eldugult fúvókáktól lehetséges. Ha szükséges, addig kell szétszedni az égőtálcát amíg nem lehet megbizonyosodni a fúvókák tisztaságáról. Ha azok egy része el van dugulva, csak megfelelő rézsodrat elemi szálával kellene kipiszkálni belőle a koszt de használhatsz fogkefét is a tisztításhoz. Ha vízzel mosogatnád, akkor azután ki kell szárítani amit levegős porpisztolyjal lehet elősegíteni. A gázszelepet a tálca tisztítás idejére le kell fedni, hogy oda szennyeződés ne kerülhessen be.
Hello egy kérdésem lenne!
Hajdú HGK 24 es kazánom van és ojan jelenséggel találkoztam hogy a gáz csatlakoztatásánál csepeget közvetlen a kazán alatt valaki tapasztalt hasonlót vagy találkozott már ilyennel???
Szia! Az nem lehetséges, hogy valahol tömítetlenség miatt a kondenzátum szivárog és ott cseppen le ahol mutatod?
![]()
Üdv!
Valaki tudja ennek a tömítés méreteit? Egyre nehezebben zár jól. Ha több tipp van, az sem baj, a tömítés olcsó az oringnél, de baromi nehéz légteleníteni a rendszert, így nem szedném szét leméréshez.Bővebben: Link
Sziasztok,
A lakásomban van egy Junkers cirkó kazán és jelenleg olyan hibajelenséget produkál, hogy teljesen "hideg" állapotban bekapcsolva a kazánt, a fűtés elindul a termosztátnak megfelelően, egy "ciklust" fel is fűt, majd utána nem kapcsol vissza a fűtés... Melegvizet folyamatosan ad. Korábbról visszaolvasva láttam, hogy esetleg az NTC lehet a ludas. Lefotóztam a kazán belső részét, melyik érzékelő az NTC? Melyiket mérjem ki? Műszerem van.. Mit próbáljak meg esetleg még? Köszönöm.
Erre az ikonra tudtok esetleg magyarázatot?
A pontos típusszámát ugyan nem írtad le...
Sajnos vett lakás benne lévő cirkóval, így nem tudtam pontosan kideríteni.
Ezt az érzékelőt (NTC) ez elektromos rész mögött kell keressem?
Van címke a cirkón, belül a keret befele néző oldalán...
Kb. itt kell keresni:
Köszi, otthon megnézem.
A másik kettő érzékelő amelyik a képemen szerepel, az melyik micsoda? ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2022
Senkinek nincsen otthon valami donor roncsa, amiben ilyen stílusú töltőszelep van vagy valaha cserélt ilyet és megmérte?
Füstgáz visszaáramlás termosztát és hővédelem termosztát. Soros kapcsolásban, védelem.
Köszi.
Ezek közül melyik az NTC? |
Bejelentkezés
Hirdetés |