Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3501 / 3600
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Mondjuk az nem semmi, hogy máris mémet gyártottak belőle...
youtube
(#) mnyugger hozzászólása Júl 24, 2023 /

Pihenés képpen téglát kell daraboljak.
Kis méretű tömör téglát.
Vettem gyémántos tárcsát, amit flexbe fogatok be.
Kérdésem. Mekkora fordulatszámmal kell (lehet) forgatni a tárcsát?
Köszi.

tégla.jpg

(#) zolika60 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Amit a "flex" forog az jó lesz.
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Nincs ráírva? Mekkora átmérőjű, milyen gyártmány? Gyártótól és mérettől függően változik, de többnyire lehet nyomni neki a 10000-12000-es fordulatot is
(#) antiktelefon válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 24, 2023 /

Digitális teglához a Blendert javasolnám, az meg a proci sebességével forog.
(#) mnyugger hozzászólása Júl 24, 2023 /

Köszi mindenkinek.
Figyelmetlen voltam. 80m/s lehet a max. vágási sebesség.
Az 12500f/p.
(#) Gafly válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 25, 2023 / 1

Pormaszk és védőszemüveg.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 25, 2023 /

Figyeld a tárcsa melegedését, sok folyamatos munka után valószínűleg pihentetni kell. Kilágyulhat a vágóélnél.
(#) mnyugger válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 25, 2023 /

6x20cm vágás.
(#) Petyaa hozzászólása Júl 25, 2023 /

Sziasztok,

20 éve gyártott színes negatív filmre szeretnék fényképezni. Minőségileg egy újhoz képest lesz számottevő eltérés? Műanyag fekete kupakjában volt tárolva, papír dobozában.
Ugyanitt keresek színes negatív filmet is esküvői fotózásra (sajnos akinek van 1 hónapon túl tudja küldeni csak), hogy készüljenek analóg géppel is képek a retró jegyében. Így legalább elő lesz hívatva
(#) mnyugger válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 25, 2023 / 1

Eldobós fényképezőgépem van valahol. Előkeressem?
(#) zolika60 válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 25, 2023 / 1

Meglátod milyen lesz. Jósolni nem tudnék.
(#) Petyaa válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 25, 2023 /

A gyári filmjével? Ha nincs nagyon elbújva megköszönöm Az árat stb meg pm-ben megbeszélhetjük.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 25, 2023 / 1

Digitális képet is elő lehet hivatni, saját magad is készíthetsz fotókönyvet (CEWE, csak ajánlani tudom), szerkesztheted stb.
(#) Petyaa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 26, 2023 /

Igen tudom, digitális géppel is lesz készítve.
(#) nagym6 válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 26, 2023 /

Én filmest azért sem használnák semennyit, mert nem látható a kép sikeressége. Digitálisnál a monitoron egyből tudjuk jó-e.
(#) bbb válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 26, 2023 /

De gondolom nem is vagy profi fotós, s nyaralásra se viszel magaddal egy tükörreflexest, hogy azzal kattintgass...
A filmesnek ott van a nosztalgiafaktora, ami miatt szeretik. Egyik barátomnak ajándékoztam a Fujica AX-1 fényképezőmet és boldog volt, hogy azzal is ellőhetett pár tekercset. Hogy nem azonnali az eredmény? Na bumm, ez is hozzá tartozik az élményhez.
Az tény, hogy már én se fotózok ilyesmivel, de ha filmes gép akadna a kezembe betöltött tekercs filmmel, azért el nem dobnám, előbb ellőném a maradék képet, hogy megtudjam mi volt előtte rajta És igen, képes lennék emiatt kimenni és keresni valami témát, amire érdemes is ellőni.
(#) nagym6 válasza bbb hozzászólására (») Júl 26, 2023 /

Nem vagyok profi fotós, ezért félek a filmes géptől. Volt tükörreflexes (Zenit) gépem, nekem kellett beállítani záridőt blendét, és előfordultak rossz, kevésbé rossz képek, ami csak elkészülésük után derült ki. Pótolhatatlan. A biztonság ami nagy előny, akkor látom, hogy rossz a kép, amikor újra lőhetek jót. Mellette automata beállítások.
(#) diamik hozzászólása Júl 26, 2023 /

Sziasztok,
néztétek a felvételi ponthatárokat? BME villamosmérnök 333 pont. Vidékiek kicsivel 300 alatt vannak. Nem akarok hasonlítani, mert amióta én kezdtem, már többször is változott a felvételi eljárás. Mindenesetre érdekes a dolog.
(#) bbb válasza diamik hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Amikor én kezdtem, akkor talán 120 volt a maximum, amit elérhettél. Szerencsére ez régen volt, még egyszerű szabályokkal
(#) somitomi válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Eléggé felment az ára, de fotóboltokban még lehet új filmet kapni és akkor nem kérdés, hogy a húszéves emulzió mit csinál. Én egyszer fotóztam valami talált régi filmre, azon szó szerint semmi nem maradt meg a képekből.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
(#) somitomi válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Pótolhatatlan képeket én se csinálnék filmre, de amúgy kifejezetten érdekes játék pont azért, mert mire először látod az elkészült képet, szinte el is felejted, miket lőttél. Meg ha csak 24 vag 36 kockája van az embernek, akkor azért megáll rendesen megkomponálni egy képet, nem csak úgy lő húszat ugyanarról a dologról, hogy majd otthon monitoron kiválasztja a legjobban sikerültet.
(#) gyurma888 válasza diamik hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

A BME-n most egyértelműen az a szemlélet, hogy bekerülni könnyű, fölvesznek boldog boldogtalant, majd utána válogatnak belőlük. Mi 30 fős tankörrel kezdtünk, 10 ember van jelenleg egyenesben, a többiek vagy csúsznak, vagy már nincsenek is meg. (3. év, most kapunk BSc diplomát télen.) Nem tudom mennyire vagy tisztában a felvételi eljárással most, de a 333 pont egy közepes eredménnyel elérhető (gimiből legalábbis, én onnan jövök). Viszonyításképpen: tavaly még 280 volt az abszolút minimum a felsőoktatásba kerüléshez. Most valami változott, ezt én sem tudom, de biztos vagyok benne, hogy a 300 simán teljesíthető ha valaki tudatosan készül.
(#) diamik válasza gyurma888 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Amikor én felvételiztem, a BME-re a sima ötös érettségi kevés volt. Legalább nyelvvizsga vagy technikusi kellett.
Összességében azt hallom más kollégáktól, hogy csökkennek a számok. Ahogy én látom a minőség is.
(#) sany válasza gyurma888 hozzászólására (») Júl 27, 2023 /

Lehet majd felvenni a diákhitelt nekik.
A hozzászólás módosítva: Júl 27, 2023
(#) gyurma888 válasza diamik hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Hát ezt objektíven nem tudom nagyon megítélni, mert én is ehhez a generációhoz tartozom...
De az kétségtelen, hogy a tanároktól hallottam, hogy régen jobbak voltak a hallgatók (aztán ez vagy igaz, vagy nem, főleg az idősebb tanárok mondják ezt, akikkel igazából nem tudunk szót érteni se tananyag szinten, se emberi szinten). Az tény, hogy pl. most lett új mintatanterv és így kívülről úgy néz ki, hogy tartalmaz könnyítéseket, Pl. kevesebb tárgy épül egymásra, meg az is tény, hogy általában a régi ZH-k mindig nehezebbek.
(#) gyurma888 válasza sany hozzászólására (») Júl 28, 2023 /

Ahogy mondod
(#) jani1987 hozzászólása Júl 29, 2023 /

(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 29, 2023 /

Csúnya. Még szerencse, hogy nem volt aljnövényzet alatta.
A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2023
(#) diamik válasza gyurma888 hozzászólására (») Júl 29, 2023 /

Villanyos vagy?
Következő: »»   3501 / 3600
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem