Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor még egysze:
Üdvözlődallamot bekapcsolva hallom, hogy bekapcsol-e a TV. Ha a hátteret leveszem, akkor bekapcsolható bárhányszor. Ha a háttér rajta van, akkor bekapcsolás után újból nem lehet bekapcsolni - az üdvözlő dallam nem hallatszik. Önmagától nem indul újra.
Ahányszor leírod, annyiszor változik a történet...
Szerintem összekeverted a hozzádzólásokat -esetleg a " néhány ki-bekapcsolásig jó volt" félmondatot értetted újraindulásnak.
Ha ez biztos, többször kipróbált dolog, hogy a játtérvilágítást leválasztva tényleg mindig elindul, minden működik, csak (belevilágítás nélkül) nincs kép, de belevilágítással az is van -akkor csak az marad: háttérvilágítas hiba. Én biztosan LED-sorokat gyanúsítanám, de nem én vagyok a világ legjobb TV-szerelője...
Semmilyen sem.
Hát nem. Az egész sztorinak se füle se farka. Minden arra utal, hogy a main problémás, majd hírtelen jó lesz lehúzott ledekkel?
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2023
Na látod, ez a mondat pedig nekem nem tűnt fel
(Bár most arra is gondolok: ha zárlatosféle egy-két LED, akkor látszólag ki-bekapcsolgat, de csak a kép tűnik el. Lehet, hogy erre célzott inkább? De már nem tudom...) És pont ezért gondolok a LED-hibára, mert lehúzott LED-el hirtelen jónak tűnik (végülis ezért írtam a "ha tényleg mindig elindul, ha" kitételt). De (mint írtam) én vsak ötletet adtam neki, valódi szakértelmet nem tudok.
Akitől elhoztam, Ő mondta hogy újraindulgatott/ki-be kapcsolt.
Mivel ezt az állapotot nem láttam, így nem tudom hogy csak a háttér kapcsolgatott ki-be, vagy a TV, vagy egyik sem. Mind1 is, a jelenlegi állapot az utoljára leírt. Ígérem többet nem kérdezek, mert ez már sokadik ahol nem tanácsot hanem oltást kapok. Sajnálom hogy ilyen lett a fórum.
Nem oltást kaptál, de a sztorinak se füle se farka, nem fogsz rá választ kapni, mert ilyen nincs. Valami nem stimmel.
Akkor biztos nem jól mérek.
Leírtam most mi van, leválasztott háttérrel megy, bárhányszor ki-be lehet kapcsolni (ha a 164V megvan és bekapcsol), ha rajta van a háttér akkor 1x be lehet kapcsolni, utána nem, mivel a 164V-ból kb. 86V lesz. Pihen egy hosszabbat konnektroból kihúzva, utána újból bekapcsolható. Egyebet nem tudok elmondani, biztos most is össze-vissza beszélek. Idézet: „leválasztott háttérrel megy, bárhányszor ki-be lehet kapcsolni” Erre azért kaptál egy logikus váladzt, -csak nem olvastat Pedig ha ez a "bárhányszor" tuti, akkor csak a háttérnél a baj. Például helyettesítheted a LED-csíkokat ellenállásokkal, és úg próbáld ki. Ha ez megoldja, akkor új LED-sor kell.
Igen, olvastam, Te írtad. Ez a bárhányszor ez tuti, mert Én csináltam saját magam.
Az lett volna a kérdés, hogy találkozott-e valaki ilyennel, hogy feleslegesen ne túrjam szét a kijelzőt. Keresek adott teljesítményben ellenállást és megpróbálom. Izzón gondolkodtam, de az nem járható mert annak nagyban változik az ellenállása. Az meg hogy kesze-kusza a történet: Múltkor szoltak, hogy "Nem kapcsol be a laptop!" Odamegyek, bekapcsolom megy. Kérdem mi a baj, megy ez?! "Jah ez megy nem az a baj, hanem hogy nincs internet!" Akkor most Én voltam a hülye, vagy aki mondta? Minden bizonnyal senki se járt még így csak Én.
Sziasztok!
Adott egy Sony KDL-55W756C tipusú Tv. Ha a rajta lévő gombbal bekapcsolom, akkor elő jön a Sony logó, majd eltűnik és a készenléti led pár másodpercenkén 3-at villog pirosan. Csináltam róla videót. Egyenlőre nem szedtem szét, csak érdeklődöm hogy ilyenkor mi lehet a probléma.Sony
A 86V a tápfesz, a 164V az üzemi, amit a boost konverter csinál, ha elindul. Az azért nincs meg, mert nem indul el, vagy elindul és mindjárt leáll, mert valami nem stimmel (szakadás jellemzően). Ha a LED driveren van hiba visszajelzés a main felé, akkor azért nem engedi visszakapcsolni áramtalanításig, de ezesetben lehúzott ledekkel pláne nem indulna. Szóval a leírtak még mindíg nem stimmelnek.
szs Ez nem ilyen egyszerű, mert a leírtak alapján a main hűlyül meg, ha rajta vannak a ledek . Ráadásul a tulaj szerint ki-be kapcsolt először, a ledhibás nem kapcsolgat ki-be... A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2023
Szia! Háttérvilágítás probléma lesz. Néhány LED már nincs csúcsformában, ezért tilt a vezérlő.
Köszönöm szépen az informatív választ! Nem tudom hogyan bizonyítani, de lehúzott ledekkel megy, tudom ki-be kapcsolni akárhányszor és a 164V is megvan.
Ezek szerint akkor lehet: Alaplaphiba Táphiba Kis valószínűséggel Ledsorhiba. Még kotlok rajta kicsit, hátha valami felett elsiklottam. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2023
Szia!
Bakker,ettől féltem. Ekkora kijelzőt még nem szedtem szét,csak kisebbeket. Remélem ezt sem töröm el.
Szervusztok!
Lenne egy dolog, amire kíváncsian várnám a hozzáfűzéseket, tanácsokat. Kihúztam a konténerből egy régebbi Philips TV-t (32PFL3605h12), azonmód ki is próbáltuk, táphibára gyanakodtunk. Itthon szétszedtem, láthatóan tönkrement IC-t (IC901) láttam, a ZD910 Zener és a T902 trafó is cserélendő volt (Az 1, képen látható) . Megvettem, kicseréltem, életre kelt a TV, (mutatta is :nincs jel, ami igaz, hiszen ha nincs beledugva se antenna, se semmi, akkor így kell). Örömmel összeraktam, jött a feketeleves: HDMI-ről próbáltam először, állandóan ki-bekapcsolgatott. Beledugtam az antennát, megkerestettem vele a csatornákat (mindaddig működött), mihelyt meglettek a csatornák (beállítódott), utána csak az újraindulgatás. Beledugom a pendrive-ot, csak egy hangfájlt lát, azt viszont hibátlan lejátssza. Ezen felbuzdulva visszakapcsoltam antennabemenetre, ott át"csatornaváltottam" a Kossuth-ra, hiba nélkül megy a hang. Sőt, ha a MindigTv-info ra váltok (ahol lényegében szinte statikus képek követik egymást) akkor sem kapcsolgat ki. (na, az a csatornaváltás/bemenetváltás sem túl egyszerű, hiszen az újraindulgatást kell megelőzgetni a gombnyomkodással, veszettül sokáig tart a folyamat). Szóval: amíg csak hangot kell kiadnia, vagy statikus képeket, vagy csak a menüt -addig megy. Mihelyt videótartalom is lenne, kezdődik az újraindulgatás. Tudtok tanácsot adni, mit tegyek? (a main-on például nem igazodok ki) Teszek képet, meg kapcsolási rajzot, hogy lássátok, miről is lenne szó. ( a ServiceManual-t nem engedi a fórum feltölteni.Letöltöttem pedig) A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2023
Szia! Ha több áramot kíván a proci a számításigényes műveletekhez, akkor az leáll. A digitális lap és a tápegység elkóit kellene szemügyre venni.
3 villogás nem háttérvilágítás
Szia,
Nem tudom ki szólt le, de minden esetben célszerű a tapadókorongos mozgatás mindegy, hogy 32-es vagy 85-ös ocellről van szó!
Jogos, a 6 villogás a háttérvilágítás hiba. Ennek fényében lehet, hogy csak kondenzátor-hiba.
A tápegység elektrolit-kondenzátorait ellenőriztem (a nagyobbakat/drágábbakat mértem, a kisebbeket, pl 47uF, sívfajdalom nélkül cseréltem).
Az alaplapon egyelőre egyet gyanúsítottam meg -az is jó volt. Elég nehézkes azon a lapon, valahogy igen szűkek a lukak, még a jó 330µF-os helyett is könnyebb volt újat betenni, mint az eredetit Az egyszerűsítés kedvéért volna egy kérdésem: elegendő, ha az 5V-os ághoz kapcsolódókat nézem át? Az alábbi rajz miatt volna ez az elképzelés, hiszen (úgy látom) a 24V-os ág a hangé (ami jó). A 12V-os ágat még (bekapcsolva, de forrás nélkül) egy 12V/21W-os izzóval is terheltem -tartósan is bírta, nem kapcsolgatott ki. Ezért gondolom, hogy az 5V-os ágon lehet a hiba. Vagy nem jól gondolom, ez is lehet.... (az 5V-os ágra ha rátettem az izzót, akkor ugyan kikapcsolt -dehát a 12V/21W-os izzó hidegellenállása igen kicsi, talán azért)
Nem elég az 5V stabilitásának a mérése, a 12V éppen olyan fontos, mint a 24V, amiről a hang-végfok táplálódik. Ezen kívül még egy sor DC-DC step-down konverter van a digitális lapon, ezeknek a kimeneti feszültségeit is csekkolni kell.
Az a baj velük, hogy forrás nélkül stabil feszültségeket mérek rajtuk (mármint a kondenzátorok lábain). Ha forrás van rádugva, akkor (persze) mind az 5V-os (az mondjuk látszólag kisebb mértékben) mind a 12V-os ág "hullámzik" -persze, hiszen ki-bekapcsolás van.
(hümm, a 24V-ost bizony nem is mértem amikor kikapcsolgat - de valószínűsítem, hullámzik az is olyankor) Tehát: minden elektrolit-kondenzátort célszerű kiszednem, megméregetnem az alaplapon/ ról? A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2023
Megmérheted őket, de a konverterek kimeneti feszültségei is beszédesek, amelyek procitápokat állítják elő.
Na, valamelyik délután átméregetem. Egyelőre U701 feszültségére emlékszem (neki a kondenzátorát -C713- gyanúsítottam meg), az 1,12V. Annyinak is kell lennie, azt kivadásztam.
A többit (1,8 3,3) hiába állítom, nem emlékszem pontosan. Csak az 5V-ra, meg a 12-re emlékszem most pontosan. A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2023
Gyanítom, hogy a 164V szépen lassan esik, ahogy méred, így van? Ha nem, akkor ott valami nagyon nem stimmel.
Bekapcsolom a TV-t, megy kb 1 percet 164V megvan kikapcsolom, aztán amikor bekapcsolnám és mérem a feszt akkor már stabil 86V van. Igaz nem folyamatos a mérés, de mondjuk a gomb megnyomqsa után 2-3 másodperccel már a 86V van.
Holnap fogok vele foglalkozni mert beteg voltam, jelzem a találtakat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |