Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   534 / 621
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 18, 2023 /

Én azt értem.
Pont azért mutattam, milyet vegyél legközelebb.
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Aug 18, 2023 /

Nem kell nekem olyan sok mérőzsinór, csak 1db multiméterem van, ami mérőzsinóros.
Ami elérhető tőlünk egy utcányira, azt minek rendelgessem? Olcsóbb és hamarabb is megvan, ha kell.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 18, 2023 /

Oké, egy utcányira van. Olyat adtak, amit faragnod kellett. Ez van. Mutattam olyat, amit nem kell faragni.
Van rá néhány év, mikorra újat kell venned. Újra a faraghatót is megveheted. De talán megjegyzed, hogy van olyan is, ami nem faragnivaló, ugyanannyira olcsó, ugyanannyira barkácsolónak való.
Nem kell, nem kötelezlek én, csak tanácsoltam a jövendő vásárlási tervedhez.
(#) nagym6 hozzászólása Aug 19, 2023 /

Csak tipp ez a topic: "Multiméter problémák".
(#) Macsek71 válasza szs hozzászólására (») Aug 19, 2023 / 1

Csak az érdekesség kedvéért :

Az én (kb 35 éve használtan vett) Ganzuniv műszerem szerelhető csatlakozókkal ellátott mérőzsinórral van ... már egyszer cseréltem benne kábeleket - amire én használom arra megfelel
(#) szs válasza Macsek71 hozzászólására (») Aug 19, 2023 /

Szóval azon nem "banán" dugók (vagyishát azt befogadó csatlakozók) vannak?
(Az enyémen igen, de hát nem is ismerem a felhozatalt. Nekem ez az egy van.)

És így tényleg az érdekességeknél matadtunk
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2023
(#) Macsek71 válasza szs hozzászólására (») Aug 19, 2023 /

Az enyém Ganzuniv 2 ...

Nem néztem még utána, mi a különbség köztük; második újabb széria, vagy kisebb-nagyobb tudású testvér

Ígérem utánanézek ..

Most nézem lassan megint megérett egy "zsinór" csere
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Aug 19, 2023 /

Bonts inkább mátrix nyomtatókat, abban vannak léptetőmotorok. De ha konkrétan kéne valamilyen, szólj, még van pár darab...
(#) Gafly válasza szs hozzászólására (») Aug 19, 2023 /

Maga nemében ennél jobb (mérnöki munkára is elmegy, annó nekem sem volt sokkal jobb, mert minek) nem is kell.
Terepre kihurcolni annyira nem, oda inkább ugye a fene se cipeli, koszos lesz, kicsi is jó ide, azon is látom amit kell, stb...
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 19, 2023 /

Kösz mátrix nyomtatom már vagy 20 éve nincs. Amugy nem kell most a motor, a régebbi nyomtatokban voltak olyan kisebb méretü kocka motorok ( él szélesség kisebb mit 43 mm). Olyan mindig jol jön, ha van. Talán még egy van a többit már beépitettem.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Aug 19, 2023 /

Főleg, hogy vízszintbe (legalábbis közel vízszintbe) kell tenni, mert ha nem, akkor önállóan mutogat
De jó kis műszer, nem bánom, hogy hazahoztam (mégha hiányzik is a mutató végéből pár mm)
(#) img hozzászólása Aug 20, 2023 / 1

(#) Udvari Zsombor válasza img hozzászólására (») Aug 20, 2023 /

A videóban készülő elosztók főkapcsolóján kínai feliratokat látni, feltételezem, hogy annak ellenére, hogy úgy néznek ki az aljzatok, mint nálunk, nem európai piacra készülnek.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 20, 2023 /

Nem kinai hanem koreai. Sok helyen a világban olyanok az aljzatok mint mifelénk igy elvben bárhol elöfordulhatnak.
Az egész gyártás eléggé “kisipari”. Valahol láttam egy hasonlo filmet jóval több célgéppel. Érdekes.
(#) bbb válasza img hozzászólására (») Aug 20, 2023 /

5:50 körül a fröccsöntős szakasz kifejezetten jópofa Párossával rakja az öntőformába a munkáskislány a vezetéket, s lábpedállal küldi be az anyagot. Na ezt nem gondoltam volna, hogy ennyire nincs automatizálva.

Minden esetre meg kell hagyni, hogy legalább ők szép mennyiségben alkalmaznak embereket. A folyamat egy részét, ha automatizálnák, akkor azoknak repülniük kellene, így viszont win-win szituáció van. Van munkája a dolgozónak és a főnök se költ méregdrága berendezésre
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Aug 20, 2023 /

Éppen az az érdekes azon a fröccsöntö gépen, hogy ilyen gyorsan megkeményedik a dugo és ugy látszik, hogy nem is nagyon meleg.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Aug 20, 2023 /

Az lehet, késő volt már az agyamnak is. Akkor álljon itt a világ konnektorait szemléltető térkép.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Aug 20, 2023 / 1

Hát meglehetösen felületes, pontatlan és félrevezetö a térkép. ( pl Kinában a mieinkhez hasonlo a stekker - adapter nem kell. Az oroszoknál a régebbi stekkerekhez 5 mm-s furo kell vagy le kell szedni a deklit, mert azokon csak 4 mm-s lyukak vannak amibe a mi 5 mm-stekkerlábaink nem férnek be stb.)
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Aug 20, 2023 /

Jól van megtervezve a szerszám és a belemenő anyagmennyiség + hőfok. Ahogy látod, váltogatja a két darabot, ami elég jól elvezeti a hőt. Azért kíváncsi lennék egy ilyen szerszám szimulációjára, ahol látható az anyag terülése, hűlése... Valami ilyesmire gondolok: Bővebben: Link
(#) img hozzászólása Aug 21, 2023 / 1

A világ legnagyobb CRT televízió és számítógép monitor gyűjteménye, filmes díszletekhez:

Largest CRT Collection Televisions Computer Displays Film Industry ...essing

Csak én nem láttam egyetlen gyümölcsös terméket sem?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2023
(#) somitomi válasza szs hozzászólására (») Aug 21, 2023 /

Most az jutott eszembe, amikor egy egyetemi elektro laboron a kolléga a kezében próbálta vízszintesen tartani a Ganzuniv 3-at, mert a mért motor-generátor kombináció annyira rázta az asztalt, hogy ha letették, nem lehetett leolvasni.
(#) gyerek67 hozzászólása Aug 21, 2023 / 1

Sziasztok, vasúthoz értők!
Tegnap jöttünk haza Balatonföldvárról, ahol is sokat sétáltunk a Zasszonnyal, ugyanis járatnom kell a virgácsaimat: leszedték a gipszcsizmát és éppen "ballábadozom".
Meglepetéssel tapasztaltam, hogy arrafelé már nem csattognak a vonatok a síneken (mert összehegesztették a dilatációs hézagokat), inkább csendesen suhannak.
Nem bírtam rájönni: mostanság hogyan oldják meg a hőtágulás problémáját?
(#) Inhouse válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 21, 2023 /

Augusztusban Balatonbogláron (na jó, Lellén is) voltunk és ugyanezt tapasztaltam. Belenézve a sínekbe, szép egyenesek...nálunk a csattogós is olyan, mint az ökörh.gyozás...meg mondjuk itt nem a kis piros ment 2 kocsival...meg még éjjel is mentek.
Fura volt, hogy a sínek mellett 2m-re sétáltunk a járdán... Ahogy közeledett a vonat, egy jellegzetes sínzaj kezdett erősödni, de inkább susogós volt. Egyszer láttunk egy szikrázó kereket, ott valami gond lehetett. Azért eszembe jutott, hogy egy kisiklás itt csúnya dolgokat tudna művelni...
(#) granpa válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 21, 2023 / 1

Szerintem ötvözéssel, mint az invar fém az elektroncsövek lábaiban.
(#) sonajkniz válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 21, 2023 / 7

Idézet:
„mostanság hogyan oldják meg a hőtágulás problémáját”

Sehogy.
Amikor tágul a sín, messzebb tolja egymástól a településeket, télen meg visszahúzza.
Mi ebben az érthetetlen?
(#) gyerek67 válasza sonajkniz hozzászólására (») Aug 21, 2023 / 1

Idézet:
„Amikor tágul a sín, messzebb tolja egymástól a településeket, télen meg visszahúzza.”

Bákker, hogy erre nem gondoltam!
Tehát akkor, mivel a Balaton is megnyúlik emígyen, azért tartott olyan sokáig végigvitorláznom a Kékszalagot!
(#) gyerek67 válasza Inhouse hozzászólására (») Aug 21, 2023 /

Már arra gondoltam, hogy pl. az illeszteni kívánt sínvégeket valahogyan haránt vágva teszik egymás után, hogy legyen játéka, mégse döccenjen a kerék, de ez az út valószínűleg nem járható....
(#) nagym6 válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 21, 2023 /

Sehogy nincs megoldva a hőtágulás problémája, feszül és ennyi. Már évtizedekkel ezelőtt is összehegesztették sok helyen a síneket. Vannak helyek, ahol haránt vágva teszik össze, pld.: váltóknál.
(#) furko válasza gyerek67 hozzászólására (») Aug 21, 2023 /

Sok évvel ezelőtt kérdeztem egyik tanáromat akinek volt vasúti tapasztalata. A válasza egyszerű volt: nem engedik tágulni.
A sinekét átlaghőmérsékleten 18-23°C-ban hegesztik mechanikai feszültség mentesen. Aztán baromi erősen rögzítik a talapzathoz (beton talpazat) Így nyári melegben, és téli hidegben a sínben ébredő erők (mechanikai feszültség) nem okoznak problémát.
Következő: »»   534 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem