Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Anti tűzjelző
Sziasztok! Szeretnék valami egyszerű kapcsolást kérni .Az lenne a lényeg,hogy akkor sípoljon ha a tűz elalszik.
Elöször határozd meg, mit jelent az, hogy elalszik a tűz. Gázláng esetén nincs kérdés de pl. fa/szén esetén hosszadalmasabb a folyamat. Láng nincs de parázs még van/lehet.
Egyszerűbb ha leírod, mi a konkrét cél, hátha más irányból is megközelíthető a kérdés.
Fáradt olajat égetek kazánban éa ha elalszik bármiért is akklr túlcsordul az olaj.
Kell egy fényellenállásos vagy ionizációs lángőr. Más is foglalkozott ezzel a témával. Bővebben: Link
Tőzhelynél, stb. használt hőelemes égésbiztosító? Az direkt arra van kitatálva, hogy a lángba lógjon. Az meg, hogy van kis tehetetlensége, szerintem nem akkora tragédia ebben az alkalmazásban...
Ennek kellene fordítva működni nem amikor begyullad hanem amikor elalszik a láng
PT100 hőelem, azt is beállíthatod mennyire legyen meleg a tüztérben.
Vagy ha a rajzodat forditom meg akkor meg...
Át kellene tenni a fotodiodát a kolektor-bázis köztröl a
bázis-emiter közé. Valahogy igy: A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2023
Vagy esetleg venni kell egy ilyet amin az érzékenység is állítható, és a kimenetét fordítva használni.
Már a többieknél is azon gondolkoztam, hogy nem fog megolvadnia műanyag tok?
Befúvós olajégőnél annó böszme nagy színüveg tokozású fényellenállás volt a lángőr...
Köszönöm a megoldásokat ki fogom próbálni.
Optikai szenzort semmiképpen, idővel piszkos lesz.
Nem kötekedésként kérdezem, csak kíváncsi vagyok, hogy ez mennyire elfogadott. (nem merem írni, hogy legális)
Hozzáférek fáradt olajhoz, amivel szívesen fűteném a garázst.
YouTube-on egy rakás videó van róla, ezt keresd: waste oil burner. Ezen a példányon kimondottan jól látszik, mi hajtja (sok levegő): Bővebben: Link.
A legegyszerűbb egy ilyen lángérzékelő modul beépítése. Én ezt használom kandallóhoz, és jól működik. ( SA-17 modul, lásd melléklet )
Amihez használod, az zárt, vagy nyílt égésterű kandalló?
Hogyan szerelted fel, hogy esztétikus is legyen, és ne olvadjon meg?
Persze, hogy nem szabályos. Hulladékot égetni (háztarzásban is) tilos. Ezalól csak némi kezeletlen fahulladék és papírhulladék kivétel. A fáradtolaj pedog veszélyeshulladék.
Engedéllyel, ÉS(!) engedélyezett fűtőkészülékkel azonban lehet. De az nem a házibarkácsolású, amiben nincs "lángőr". De ezt csak kérdésed miatt mondtam, amúgy engem nagyon nem zavar. Sok levegővel még lehet, hogy kevesebbet szennyez, ming némelyik TÜZÉP-es alja szén. Én a kérdezőnek olyasmi lángőrt javasolnék, amilyent az állófűtésekbe tesznek. Az (többé-kevésbé) üzembiztos, és amikor elromlott, akkor is úgy, hogy nem adott üzemanyagot a kályhának. Valahogy ki van találva. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2023
Pedig ez a rajzod pont jó is lehetne, ha a buzzer helyébe azt a relét kötöd be, ami kapcsolja a szivattyút.
Begyújtáskor (mint a regebbi gázkazánon/bojleren) nyomod az áthidalógombot, begyújtás után "látja" a langot, tehát megy a szivattyú. Ha kialszik a láng, leáll a szivattyú. Ha nem szivattyús, hanem gravitációs, akkor pedig nem kapcsolórelé, hanem mágnesszelep a buzzer helyébe. De a gravitációs egy ismerősömnek is volt (mekalor kályhából csinálta), neki is feszt kialudt
Szia!
Azért ezt a fáradt olaj dolgot én a helyedben végiggondolnám. A fáradt motorolaj tele van rákkeltő komponensekkel, amik a friss olajban nincsenek. Ráadásul van benne benne sok nehézfém szennyezés, ami a motor kopásából származik. Tökéletes égéshez óriási oxigén felesleg kell, ez házilag nem szokott sikerülni. Ezeket az anyagokat én nem engedném ki a légtérbe ott ahol a közelben emberek vannak. Nem vicces ha valaki rákos lesz mert picit spóroltál a fűtésen. Nem bántani akarlak, hanem egy új szempontból szeretném megvilágítani a feladatot.
Szerintem ezen ne aggódj. Van ismerősöm aki évek óta ezzel fűt. Nem feltűnőbb környezetszennyezéssel mint mondjuk a szén tüzelés. Megfelelő berendezés kell hozzá.
Éveken keresztül fűtöttem én is azzal. Egy átalakított olajkályhában. Az első tíz percben eléggé füstölt, de ha felmelegedett a rendszer már látható füst nélkül ment. Reggel az első félórában felfűtöttem a kb50m2-es garázst aztán pólóban dolgozhattam egész nap a legnagyobb hidegben is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |