Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égető kapcsolás. Szerintetek működni fog?

Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 21
(#) viktorka0011 válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 24, 2008 /

Hét szerintem ha ezt megépíted ugy jársz mint én a jdm-mel visszont Pk2-ről csak jot hallasz!Ha teheted épisd meg azt!!!
(#) viktorka0011 hozzászólása Júl 25, 2008 /

Megépítettem ezt a Picall kapcsolást és a D3-led pislákol,valoszinű hogy az lehet a hiba oka olyan mintha valami kontakt hiba lenne,de nem találok semmi ilyesmit!az ic-prog-gal hardwear teszt kőzben is ezt csinálja felvillan,csak elkezd pislékolni!A portbol kihuzva az ősszes lednek világitania kell,világít is csak a D3 halványabban és néha pislákol!
Mi lehet az oka????
(#) Báddzsó válasza viktorka0011 hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

túlforrósodott a led forrasztás közben. cseréld ki. nekem már volt ilyennel problémám. aztán lehet, hogy nem
(#) viktorka0011 válasza Báddzsó hozzászólására (») Júl 25, 2008 /

Már kicseréltem az volt az első gondolatom hogy hibás!egy másik proginál tudom villogtatni és tendesen világit ha a pot beálitást megváltoztatom!!LTP D4 re kigyulad rendesen!!!nem lehet hogy rosszul van számozva a rajz???!!!
(#) viktorka0011 hozzászólása Júl 27, 2008 /

Találtam a propic-ről kapcs rajzot elvileg hasonlonak kellene lennie a portravaló illesztésének, mivel a az ic- porognál ezt kell kiválasztni a Konfig. segédlet szerint,visszon nekem teljesen másnak tűnik az illesztése!!!(igy is kellene kezelnie az ic-prognak?)
Lehet hogy enek betudhato hogy a ledek nem akkor villannak fel amikor kellene!!!
picall kapcs
(#) viktorka0011 hozzászólása Júl 31, 2008 /

Most megépítettem mégegyszerEgy mési nyákrajzzal) most a ledek jonak tunnek!!!De viszont amikor irni akarom 12f675-őt ezt irja ki No"oscillator callibration value" found.Do You want to use value from file (3438h) instead?
És amikor megnyitom a hex file-t
"The file does not contain a device value!!

dice.HEX

(#) Balázs válasza viktorka0011 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

A belső oszcillátoros PIC-ek memóriájának végén van egy rész, ami az oszcillátor kalibrációs adatait tartalmazza. Amolyan finomhangolás. Na most ezt sikerült törölni. Az égető egyébként valószínűleg működik.

Link 1
Link 2
(#) viktorka0011 válasza Balázs hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Kőszi! És most mi a megoldás???
(#) Balázs válasza viktorka0011 hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Ott a két link.
(#) viktorka0011 válasza Balázs hozzászólására (») Júl 31, 2008 /

Azt látom csak nem tudok angolul és ezért nem anyira igazodok ki rajta!!
(#) Báddzsó válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 1, 2008 /

amennyire én rápislantottam a linkekre az jött le, hogy ezt égesd bele és utána jo lesz: ezt
(#) viktorka0011 válasza Báddzsó hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Nem tudom beleégetni ugyan azt irja ki erre is!!!!
(#) Balázs válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Nem ezt kell beleégetni, ez az újrakalibráló áramkörhöz van. Vagy megépíted azt, vagy lehet próbálkozni. Elővettem itthon egy 12F675-öst, ebbe most 3400 van beírva, és működik (bár ez sem a gyári érték). Próbálj ki egy párat, hátha beindul.
(#) kobold válasza Balázs hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

A PIC-es témában épp a múltkor kísérletezett valaki ennek a kalibrálási értéknek a változtatásával, és valami olyat olvastam, hogy talán 10 % körül volt a maximális eltolás a névleges frekvenciához képest. Szerintem ha ez igaz, édesmindegy, milyen érték van ott, el fog indulni, legfeljebb nem lesz pontos az időzítője, ha használja.
(#) Balázs válasza kobold hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Valószínű. Ez a PIC egy JDM-mel lett kigyilkolva. PICkit 2-vel beírtam a 3400-at, és egyből elindult.
(#) viktorka0011 válasza Balázs hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Most csak azt nem értem ha kiveszem a picet akkor is pont ugyan ezt irja ki!Nem lehet hogy valami program beállítés rossz??
(#) viktorka0011 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 2, 2008 /

Hoppá sikerűlt,érdekes mert az ic-prognál beirom a 3400-át és jo lesz de ha ugyan ezt picall-nál hiba űziket dob és utána eltűnik a 3400 és az ic-prognál sem látszik utánna lehet hogy ez szivatott eddig mert felváltva probálkoztam!!
(#) viktorka0011 hozzászólása Aug 7, 2008 /

Most az a helyzet hogy bele tudom irni a hex-et de az áramkőrbe nem csinál semmít 12f675 Ezt probálom
(#) kobold válasza viktorka0011 hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Mert azt 629-re írták...
Szemre nagy hirtelen annyi a különbség, hogy a 675-nek van A/D konvertere is. Talán egy CLRF ANSEL sor az inicializáló részben megoldja a gondot.
(#) viktorka0011 válasza kobold hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Igy gondoltad?kiprobáltam igyse változik semmí!!

kocka2

Ha a bank0-ban próbálod törölni azt a regisztert, akkor biztos nem fog változni semmi...
Tedd a sort a BCF STATUS, RP0 fölé, ott még az 1-es bankban dolgozik.
(#) viktorka0011 válasza kobold hozzászólására (») Aug 7, 2008 /

Ezt hogy álítom be sajonos enyire nem vagyok képbe!!

Hogy írjam le érthetőbben?
Inkább felteszem, módosítva, bár már nem ebben a témában volna a helye.

kocka2.asm

(#) gezax hozzászólása Szept 6, 2008 /

Szerbusztok!
Propic2 és icprog együttesével próbálkoztam eddig, siker nélkül (ledek nem jeleznek adatot, a hardware többi része pedig biztosan jó). Néhány dolgot gyanúsnak találtam, valószínűleg el is szállt már a pic-em (ez is 16F628A). A program által javasolt pozíciója a PIC-nek elég fura, pl az MCLR\ és Vss nem is érintkezik sehova, a PIC Vdd lábába is egy adatláb megy, stb (küldöm a rajzot). Ez kinyírhatta a PIC-t önmagában (elég langyos lett, még mielőtt programoznám) ? Az icprog beállításaira is sok elentmondásos leírást láttam, (xp-m van egyébként), ha valakinek működik az icprog, az mondhatna valami biztosat róla.
Vagy hagyjam ezeket, és csinájak egy oshon-berendezést? (ezt azért csak végső esetben tenném)

Még egy dolog: A párhuzamos portot "standard"-ra kéne biosban állítani, de ilyen lehetőség nincs is nálam (címeket lehet asszem variálni csak). Egyszerű C-programmal próbaképp kiírattam számot a párhuzamos portra, és eközben a win mindig hibaüzenetet ad (nem engedi a kiírást). Van ubuntum is, azt még annyira nem ismertem ki. Az alól esetleg jobbak lennének az esélyim?

Válaszokat köszönöm előre is.
(#) MPi-c válasza gezax hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Én annak idején szintén propic2-őt használtam először icproggal, aztán winpic800-zal. Azt javaslom, hogy egy PIC-hez se használd a foglalatot, vezesd ki a szükséges vonalakat (MCLR,Vdd,Vss,PGD,PGC - keresd meg meg az ICSP használatát) egy 5-ös tüskesorra és egy dugipanelen is tudod a PIC-et égetni. Egyébként is a 16F628A-hoz a propic2-ön módosítani is kellene ( Bővebben: Link Itt keresd meg!)
(#) gezax válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

ICSP-ről találtam sok jót, meg is csinálnám, de azt honnan tudom, hogy az MCLR,Vdd,Vss,PGD,PGC lábak melyik D adatlábhoz köendők a párhuzamos porton (ill. az inverterek kimemetén)? (csak annyit látni, h D0-D4-ig vannak az adatlábak használva, de hogy ezeknek milyen funkciójuk van itt, azt nem).
Az icprog honlapján (és a linkelt honlapon is) azt olvastam, h a PGM-et földre kell kötni. Ennyi a változtatás csak a 16F628A esetén?

Az sem világos, hogy ezt most LVP-módban fogja-e majd írni a pic-t.
Meg még ez:
"Ha a 16f62x sorozat valamelyik tagját szeretnénk programozni, akkor pedig a 32-es lábbal kell ugyanezt tennünk".
De ez csak 18 lábú.
(#) MPi-c válasza gezax hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Az ICSP kialakításához vedd magad elé a propic2-es programozódat. Annak van egy 40-es ic foglalata. Ebből a 40 lyukból csak 5 kell, azokba forrassz vezetéket és kösd egy 5 -ös tüskére, vagy csatlakozóra. Ebben a sorrendben: 1-es lyukból MCLR (a tüskén 1-es), 11-es Vdd (a tüskén 2-es), 12-es Vss (a tüskén 3-as), 40-es PGD (a tüskén 4-es), 39-es PGC (a tüskén 5-ös). Így kész is van az ICSP csatlakozód. Ezután csak ezt kell használnod, nem a foglalatot és csak ezeket a vonalakat kell a PIC-kel összekötni. Még a PGM-et sem kell lehúzni. Ez nem LVP módban programoz, hisz az MCLR vonalon ott lesz a 12V.
Idézet:
„Meg még ez: "Ha a 16f62x sorozat valamelyik tagját szeretnénk programozni, akkor pedig a 32-es lábbal kell ugyanezt tennünk". De ez csak 18 lábú.”

A 32-es láb a 40-es foglalaton számolandó. Pont az a probléma, hogy a foglalatba helyezve a 16F628A-t a 32-es lábnál lesz a PIC PGM kivezetése, amire a Vdd kapcsolódik. Ez nem kívánatos, ezért kell átalakítani a kapcsolást vagy a nyákot úgy, hogy a Vdd erről a lábról leköthető legyen (pl. egy jumperral). De én azt mondom, ne szórakozz a foglalattal, mert ezen kívül is fog néhány meglepetést okozni. Használd az ICSP-t. Nem kell a PIC-et a fejlesztés alatt az áramkörből a foglalatba és vissza pakolgatni és a kész áramkörben is egyszerűen kialakítható a csatlakozás, amivel a későbbiek folyamán, ha szükséges kényelmesen módosítható a PIC programja.
(#) gezax válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Na, így már értek mindent, remek.
Egyébként eddig sem a nagy 40 lábú fogalatban próbáltam, bár a hatása nyilván u. az volt, mert az annak megfelelő kábeleket kötöttem be egy kisebb foglalatba. (a 40-es nincs is a nyákon szerencsére)
(#) gezax válasza gezax hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Elképesztő módon sikerült minden. Az icprog akkor tudta végül felprogramozni, amikor semmit sem adtam meg megnegálni. Égetés után ment a gépbe rögtön (azt a bizonyos bináris órát csináltam meg), és egyből működött, ahogy kell.
Mégegyszer köszönöm, ezzel már igen-igen régen szenvedtem.
(#) tams hozzászólása Okt 5, 2008 /

Ezt az égetőt csináltam meg, az egyszrűbb változatát 16f84-eshez. Icproggal programoznék és azt csinálja, hogy beégetném a programot de a végén kiírja hogy "verfy fail at 000h" aztán beolvasom, hogy mi van a picben és gyakorlatilag benne van a program leszámítva az első néhány mozzaanatot ott 3FFF-et ír ki, de utánna már jó.
:-S mi lehet a gond?? Rossz a pic?? Ez már az n+1-dki pic égető amivel próbálkozok eddig sikertelenül. SOS
Következő: »»   9 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem