Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3543 / 3614
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

A folyamatos teljesítmény szabályozós sem folyamatos, csak a PWM frekvenciája nagyobb. Az on/off működésű esetében a periódusidő sok másodperc (mechanikus időzítővel), a pwm-es meg valószínűleg perióduscsoport szabályzós. Nagyon drága cuccokban esetleg lehet precízebb nagyfesz-táp a magnetronhoz, amivel jobb hatásfokot lehet elérni, de az is pwm-el szabályozza a teljesítményt.

Amúgy meg szerintem az újabb digitális vezérlésű sütőkből is ki lehet hajítani az egész vezérlést, és egy egyszerű időzítővel kiváltható (ha eredeti alkatrésszel esetleg nem érné meg megjavítani).
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2024
(#) Gafly válasza Skori hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Szerintem azért nincsen nagyon precízen megoldva a mikrosütő nagyfeszültségének a szabályozása, mert így mindig akad olyan tartomány az egyutas egyenirányítás miatt, ahol éppen jó feszültség...
Én még emlekszem, hogy annó tanúlt vasutas kollégáim küszködtek az angliai mikrosütőkkel, mert nagyon szépek voltak, mindent csináltak, csak éppen nem melegítettek.
Végül tök jó technológiát dolgoztak ki a primer tekercs megcsapolására.
Elvileg a magnetron fűtőáramát lehetne potenciométerrel állítgatni, de valamiért nem terjedt el. Lehet mert kicsi a feszültség, nagy az áram, és több kV egyenfeszültségen van, röviden macerás...
(#) Skori válasza Gafly hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Csak szándék kérdése. Néhány kV-ra sem lehetetlen jó hatásfokú kapcsolóüzemű tápot készíteni. De nyilván ez drágábbá teszi a készüléket. Viszont professzionális felhasználás esetén ez akár meg is térülhet.

Elektroncsőnél úgy tudom nem túl szerencsés a fűtőáramot változtatni. Alulfűtés esetén károsodik a katód bevonat, a túlfűtés meg a fűtőszál élettartamát csökkenti. A magnetronra ez nem vonatkozna?
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Minden más szabályozásnál egyszerűbb a szakaszos üzem, megy maximumon x ideig, áll y ideig.
Ez a mód azért is jó, mert a nem egyenletes melegedés miatt szünetben némileg kiegyenlítődnek a melegebb és hidegebb kajarészek.
(#) vargham válasza nagym6 hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Plusz forgatja is az ételt közben, más rész is melegszik.
(#) vargham válasza Gafly hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Szakaszosan üzemelteti. Melegíts vajat, de ne legyen folyós. Készíts omletett égetés nélkül. Melegíts sajtot, mintha nem lett volna hűtve. Olvassz ki valami fagyasztottat. Ezekhez mind-mind több percnyi szakaszos üzem kell.
(#) Suba53 hozzászólása Márc 5, 2024 /

Sziasztok!
Szedett már szét valaki ilyen szék görgőket?
Hozzá kellene férnem a tengelyhez mert el vannak koszolódva, de sehogy sem tudom széthúzni a két kereket. Hogy vannak ezek rögzítve?

Görgő.jpg

(#) Suba53 válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Rendeltem a TEMU-tól egy 5db-os szettet gombokért.
Úgy hogy ez a koszos sáros szett megy a kukába.
(#) Gafly válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Ha jól emlékszem, Alkotó mester és társai rendeltek nem túl drágán minőségibb görgőket, ránézésre nagysegrendileg strapabíróbbnak és használhatóbbaknak néztek ki.
Kidobás előtt szétcincálhatnál egyet, csak okulásképpen.
(#) Suba53 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Igen, emlékszem, akkor én is rendeltem olyan görkorcsolya stílusú görgőket, amik azóta is jól funkcionálnak. Ez a szék nagyon jó minőségű irodai szék, most használatba venném, csak évekig lent volt a pincében, ami beázott tavaly, és ezért a sár beleette magát a görgőkbe.
Híve vagyok én is a roncsolásos anyagvizsgálatnak, és most hogy már jön helyette váltás szét fogok trancsírozni egyet.
(#) torokj válasza Skori hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Szia,perszehogy vonatkozik.A magnetron rezonáns kör,a kondenzátor kapacitásától függ a kimenő energia.Fűtés,nagyfesz szabályozás zsákutca.
Létezik inverteres mikró,ezekben kapcsolótáp van,képesek 24 voltról is menni.
(#) elactrofan válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

itthon is lehet kapni kb temu-s árban, nincs lényeges különbség árban, minőségben már lehet.
gőrgő
(#) kameleon2 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 5, 2024 /

Most ez nem működne, pont lehalt a fb...
(#) jani1987 hozzászólása Márc 5, 2024 /

Az alpolgármester sikeresen letépte a villany vezetékemet így áram nélkül maradtam. Ugyanakkor kiderült, hogy az előző tulaj lopott árammal fűtötte a bojlert, onnan meg a radiátort. Hát lássatok csodát.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Ha tényleg szabálytalan vételezés miatt vágtak le a hálozatról, akkor szerintem sajnos nagyon megszívtad, mert ezt gondolom így vissza már nem kötik.
Az meg hogy "nem én csináltam", nem hatja meg őket, kis szerencsével talán a büntit lehet megúszni, bár ennyi év után már ez is necces.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Én szóltam a manusnak, hogy nézze már meg azt a két vezetéket mert gondoltam, hogy nem odavaló. A vezeték felakadt a homlok rakodóba és középen ketté törte az árbócot.
(#) Suba53 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Élt még az a leágaztatás? Te is használod azt a bojlert, és radiátort?

Aki megnézte az az ELMŰ embere volt, vagy egy random villanyszerelő?

Ha az ELMŰ még nem látta, akkor tüntesd el azokat a vezetékeket mielőtt kijönnek rendbe hozni. Méretlen vezetéket csak regisztrált szerelő babrálhat, azt is be kell jelentenie a szolgáltatónak. Ha így találják, akkor készülj egy nagyon kínos, és költséges kalandra.
(#) tufatofu válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Sajnos a vascső is meg van lékelve, és a szigetelése a vezetéknek is. Ezeket nehéz eltüntetni. Ha nemrég lett a ház vásárolva talán elnézőbbek lesznek, de mindenképpen problémás az eset.
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Ezt eltűnteni, szerintem sem lehet.
Ilyenkor sajnos baj van. Hogy lehet bizonyítani, hogy az előző tulaj kötötte oda?
Ezzel a házzal, nagyon sok baj. Sajnos. De kívánom egyszer rendeződjön el minden.
(#) jani1987 válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Szerintem nem élt mert már ideje korán kiiktattam. Szóval nem volt használva. Érdekesebb lett volna a dolog ha a garázsba megy. Na ott volt fogyasztás. A padláson inkább nem mondom mi van. Pókháló a padlón. A szerelő azt mondta az eontól, hogy inkább nem látott semmit.
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2024
(#) Suba53 válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Várd ki a végét!
Ez egy normális ember lehet, de nem biztos hogy ő jön ki majd visszakötni a rendszert.
Egyébként ő javasolt valamit, hogy mit csinálj, hogy ne legyen belőle jegyzőkönyv, meg egyéb katyvasz?
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 6, 2024 /

Sziasztok!

Mosdókagyló széléből letört darabbal lehet valamit kezdeni házilag, vagy csak cserélni az egészet? Felső peremnél van, így nem szivárog, "csak" esztétikai a probléma, ezért gondolkodom rajta, bármivel visszaragasztható-e a letört rész..
(#) Suba53 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Nagyanyám a kis törött porcelán figurákat csirízzel ragasztgatta. ( Ha tudod mi az )
Pillanat ragasztóval megpróbálhatod, ha szép a törés felülete, és nincs lepattogva a széle.
(#) Remci válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

FBS. Én összetört sirkő táblát ragasztottam össze vele és rendesen fogta.
(#) Gafly válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Nagyon lényeges, hogy éles perem nélkül összeilleszthető legyen a két darab, és ne koszoljátok össze az illeszkedő felületeket. Ezen feltételek betartása esetén sokféle ragasztóval értem már el sikereket...
(#) vargham válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Kisebb porcelán tárgyakat sikeresen ragasztottam pillanatragasztóval.
(#) jani1987 válasza Suba53 hozzászólására (») Márc 6, 2024 /

Nem szólt egy mukkot sem de magamtól tüntettem el mindent.
(#) jdani hozzászólása Márc 7, 2024 /

Sziasztok. Budapesten keresek fürdőhelyet, ahol legalább van egy melegvízes medence is. (lehet az akár uszoda is)
Másik kritérium, hogy étkezési lehetőség is legyen.
Mit tudnátok ajánlani? Egyedül mennék, az időmet elütni, amíg egész nap várakoznom kellene, szóval nincs igény olyasmire hogy strand, vagy élményfürdő.
Persze ha csak ilyen lenne, ahol lehet étkezni, és egész nap pihengélni a vízbe, hát veszem azt.
(#) bbb válasza jdani hozzászólására (») Márc 8, 2024 /

Az étkezési lehetőség elég, ha csak a közelben van, vagy bent a vízes helyen legyen? A szokásos fürdők, mint a Gellért, Széchenyi, Lukács, Dagály, ... általában büfé nélkül vannak. Cserébe mindnek a közelében találsz valamilyen kajáldát (kínai büfé, kifőzde, ...). Ha megmondod hova mész, akkor meg tudjuk mondani melyik van közel és milyen ételt találsz a környéken.
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Márc 8, 2024 /

Talán a Rudas emeletén van valami vendéglátó hely. Még sosem voltam ott; csak hallomásból vélem tudni…
Következő: »»   3543 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem